Dodaj do ulubionych

Prawo w łodz

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 19:56
Hej! Mam pytanie do studentów prawa na uniwersytecie łódzkim. jesteście
zadowoleni? napiszcie czy jest ciężko, czy trza się dużo uczyć i jacy są
wykładowcy i przede wszystkim ludzie. Nie snoby? bo słyszałam, że tak
trochę :) no i oczywiście czy lubicie łódź jako miasto, bo ja sama często w
nim bywam, ale jakąś szczegolną sympatią tej mieściny nie darzę :) pozdrawiam
i powodzenia podczas sesji!
Obserwuj wątek
    • Gość: karnista:D Re: Prawo w łodz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:55
      Hej :)
      Ja studiuję prawo w Łodzi i jestem zadowolona, choć są momenty <bardzo częste z resztą> gdy odechciewa mi się dosłownie wszystkiego. Mnie osobiście czasem nauka przytłacza, uczę się dosłownie dniami i nocami co nie oznacza wcale, że dzięki temu na spokojnie zdam egzaminy, wszystko zależy od szczęścia i humoru egzaminatora. Wykładowcy jak wykładowcy - w zasadzie ok, choć wyjątki się zdażają. Ludzie - są i bardzo mili i bardzo zarozumiali, i tacy i tacy. Ja osobiście znam osoby które się nie sadzą, ale tych "mądrusiów" też jest pełno niestety:/ A Łódź jako miasto KOCHAM :) Na pierwszym roku było to dla mnie miasto wręcz brzydkie, natomist w chwili obecnej po dłuższym pobycie musze przyznać - to miasto ma duszę, ma to coś, co można w nim pokochać :)Więc jeśli wybierasz się na prawo to zapraszam do Łodzi :)
      • rubia.megi Re: Prawo w łodz, pytanko do karnistki:)) 21.06.07, 21:15
        z tego co przeczytałam to zrozumiałam że wcześniej w łodzi nie mieszkałaś??
        a może mieszkasz w akademiku? je zeli tak to byłabym wdzięczna gdybys mogła
        napisać coś o tym? tzn tak ogólnie czy jest spoko, jak atmosfera? czy da sie
        pouczyc, ale i poimprezować:)? bo tak zastanawiam sie między tym miastem a o
        katowicach tez myślę. z górki dzieki!
        • Gość: karnista:D Re: Prawo w łodz, pytanko do karnistki:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 21:28
          Zgadza się, w Łodzi nie mieszkałam, przeniosłam się dopiero na studia :) W akademiku nie mieszkam, ale moi znajomi mieszkają i radzą sobie całkiem dobrze, jedna koleżanka mieszka i bardzo sobie chwali - ja w akademiku byłam raz i mogę powiedzieć, że atmosfera jest bardzo sympatyczna - akademiki odnowione <szczególnie II DS> ludzie otwarci. Pouczyć się podobno da, choć sama tego nie sprawdzałam, ale ludzie uczą się w grupkach i na egzaminach z 5 wychodzą, natomiast imprezy - z tego co wiem, na pewno można się pobawić w weekendy - na osiedlu akademickim są jeśli się nie mylę 4 kluby, grające różną muzykę :) natomiast na tygodniu imprezy sa w pokojach. A co do Katowic to miasto również bardzo sympatyczne, choć podobno niebezpieczne :> ale gdzie teraz jest bezpiecznie :)
          • rubia.megi Re: Prawo w łodz, pytanko do karnistki:)) 21.06.07, 21:47
            dzieki:)) takie informacje są bardzo pomocne przy wyborze. chyba do łodzi tez
            sprobuje na zarzadzanie albo finanse, ale to drugie to nie wiem:) troche sie
            obawiam. pozdrawiam
            • Gość: karnista:D Re: Prawo w łodz, pytanko do karnistki:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 21:50
              To życzę powodzenia i trzymam kciuki :)
    • Gość: Lenka Re: Prawo w łodz IP: *.lodz.dialog.net.pl 22.06.07, 00:43
      mnie się na WPiA UŁ podoba;) nauka... jak to na studiach prawniczych;) uczyć się
      TRZEBA;) ale głównie w sesji, poza nią jest dość luźno;) nie chciałabym
      studiować tam, gdzie niczego ode mnie nie wymagają;) Wykladowcy... też jak
      wszędzie;) niektórzy świetni, z innymi nie chcesz już nigdy mieć do czynienia...
      ale to pojedyncze przypadki:)
      na rok przyjmują 250 osób, więc znajdziesz kogoś odpowiedniego;) ze snobami się
      w końcu przyjaźnić nie trzeba;)
      a ja Łódź kocham, w końcu tutaj się urodziłam;) Ale to prawda, że do tego miasta
      trzeba się przyzwyczaić, co trochę czasu wymaga.

i jakiej sesji, już dawno skończyłam:P
      • Gość: karnista:D Re: Prawo w łodz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 18:59
        widocznie to było do mnie :D bo ja sesje jeszcze mam :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka