Gość: MOnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 12:26 Cz ktos tam chodzi? moze ma zdanie na temat tych szkół? dziEki z góry Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: k. Re: opinie na temat PWSZ IP: *.kalisz.mm.pl 30.06.07, 12:38 jesli masz mozliwosci to omijaj szerokim lukiem!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: opinie na temat PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 13:44 tez nie radze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: opinie na temat PWSZ IP: *.kalisz.mm.pl 30.06.07, 18:58 a iwesz o tym, z ejakis czas temu zastanawiano sie nad likwidacja takich "szklek"? (bo uczelnia tego anzwac nie mozna). Wbrew temu co beda Ci opowadac "absolwenci" - niski poziom, material minimalny, 99% "wykladowcow" (czytj.nauczycieli) to osoby z dyplomem mgr. A czego moze nauczyc taki magister? nie nauczy niczego wiecej niz sam potrafi. Na studiach wiedze pwoinni przekazywac dr albo prof. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: opinie na temat PWSZ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.07, 21:16 oczywiscie ze powinni być magistrzy-wykładowcy chociazby po to, zeby sie doskonalili w nauczaniu profesor z wielką wiedzą moze tez okazac sie nudziarzem i nieumiejetnym przekazicielem tresci ale oczywiscie ze magistrzy nie powinni byc w porporcjach wiekszych niz 60% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slowik Re: opinie na temat PWSZ IP: *.lanet.net.pl 30.06.07, 20:03 w kaliszu - bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: opinie na temat PWSZ IP: *.promax.media.pl 30.06.07, 20:08 studjowałeś na PWSZ w Kaliszu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: opinie na temat PWSZ IP: *.kalisz.mm.pl 30.06.07, 21:13 hehe ja nie studiuje w kaliszu tylko we Wroclawiu na Politechnice.... (jesli to bylo do mnie:/) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk zapomnij IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.07, 21:13 Jesli nie dostaniesz się na dzienne na prestiżową panstwową uczelnie to wtedy zdecydowanie lepiej iść na dobrą uczelnię prywatną niż do PWSZ. Na prywatnej masz jakosc studiowania, a PWSZ mizeria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: zapomnij IP: *.kalisz.mm.pl 30.06.07, 21:15 lepsze zaoczne na renomowanej uczleni niz dzienne na PWSZ'ie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: zapomnij IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.07, 21:19 tylko ze na zaocznych na renomowanej uczelni panstwowej bedziesz olewany czesto jesli ci tylko zalezy na dyplomie to wybierz taka opcje poziom nauki na zaocznych na uczelniach panstwowych wcale nie jest wyzszy niz na prywatnych - a prywatne maja wiecej innych zalet (np. nie bedziesz musial siedziec na podlodze na wykladzie albo prosic unizenie o przyjecie w dziekanacie) jesli chcesz normalnie postudiowac wybierz dobra uczelnie prywatna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: zapomnij IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.07, 21:23 oczywiscie DOBRA uczelnie prywatna a nie jakies badziewia w stylu: wyzsza szkola sprzedazy dyplomow niestety jest wiele slabiutkich uczelni prywatnych i te psuja opinie dobrym uczelniom prywatnym powiedzmy ze na 300 uczelni prywatnych, ok. 20 jest b. dobrych, dalszych 60 dobrych, ze 120 przecietnych, i ze 100 b. slabych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: zapomnij IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 22:14 Ja studjuje na PWSZ w Krośnie i jestem zadowolona,wienc poziom jest dobry.Nie zadzierajcie tak nosa,OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk "wienc" na "studja" do PSWZ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.07, 22:58 "Ja studjuje na PWSZ w Krośnie i jestem zadowolona,wienc poziom jest dobry" skoro jestes zadowolona zatem poziom jest dobry - to "logiczne" miło też ze uczą Was tam ortografii przekonalas mnie WIENC MATÓSZYSCI NA STUDJA DO PSWZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1245 .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 00:06 Skończyłam studia na PWSZ w Krośnie. Zadowolona jestem bardzo. Nie wszystkie kierunki tutaj cieszą się 'uznaniem', ale na pewno wykładowcy z UJ-otu dbają o poziom, bo i im nie zależy na masowej 'produkcji' osób z licencjatem, gdyż wiedzą, że większość absolwentów rozpocznie SUM na UJ-ocie (a zawsze lepiej mieć studentów, którzy kończyli studia na dobrym poziomie). Nie wszyscy wykładowcy są magistrami, bez przesady! Jest wielu profesorów, ludzi, którzy pełnią 'poważne' funkcje na UJ-ocie; autorów podręczników itd. Oczywiście nikomu nie zalecam studiowania na PWSZ-etach, jeśli ma możliwość rozpoczęcia studiów w mieście akademickim. PWSZ PWSZ-etowi nierówny, tak jak uczelnia prywatna uczelni prywatnej. Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: tutaj polemizowałabym na temat prywatnych 03.07.07, 09:01 i ich poziomu. Mam porównanie ze studiów magisterskich uzupełniających na AE w Poznaniu, studenci z PWSZ z Sulechowa, i dawnej politechniki zielonogórskiej zdecydowanie lepiej radzili sobie na magisterce niż studenci prywatnych uczelni (chyba nawet WSB) nawet tych obok Akademii, gdzie ponoć wykładają profesorowie z Akademii. Generalnie poziom prywatnych jest żenujący, poza nielicznymi wyjątkami. Odpowiedz Link Zgłoś
hazaja Re: opinie na temat PWSZ 03.07.07, 11:19 Nie warto uogólniać. PPWSZ w Nowym Targu akurat ma całą kadrę z UJ - co innego że ludzie zlewają. Ale prawda jest taka że jak chcesz się uczyć to wiele możesz z takich studiów wyciągnąć. Podobno mamy całkiem niezłą architekturę! Odpowiedz Link Zgłoś