Dodaj do ulubionych

umed Łódz

02.08.07, 23:38
Kto mi powie na czym polegaja studia na woj-leku? czym sie to rozni od
zwyklego lekarskiego? czy po studiach konieczna jest praca w wojsku( jakies
zobowiazanie?)
Obserwuj wątek
    • ladypank88 Re: umed Łódz 03.08.07, 01:04
      w zasadzie niewiele się różnią poza tym że na woj-lek przyjmują dwa razy mniej
      osób niż na lek (mówi się że dzięki temu na woj-leku ludzie są bardziej zżyci
      ale to dopiero sprawdzę;p)
      przedmioty na woj-leku są takie same jak na lekarskim + zajęcia na basenie,
      strzelnicy i kilka innych przedmiotów wojskowych ale w żadnym przerażającym
      wymiarze godzin i nikt raczej nie narzeka:)
      ukończenie studiów na tym wydziale nie zobowiązuje cię do pracy wojsku. żeby
      mieć wogóle taką możliwość trzeba odbyć szkolenie oficerskie (po trzecim i
      szóstym roku), a i po nim nie musisz podpisywać z wojskiem żadnej umowy.
      ogólnie sytuacja z wojskiem na dzień dzisiejszy podobno wygląda nieciekawie,
      ale wiele osób decyduje sie na szkolenie (i ja też mam zamiar, bo w sumie nigdy
      nic nie wiadomo, a i z pewnością jest to jakieś nowe doświadczenie:P)
      po woj-leku jesteś lekarzem na takich samych prawach jak absolwenci wszystkich
      innych uczleni medycznych.
      • rozowy_pysiek Re: umed Łódz 03.08.07, 16:28
        Zgadza się.
        Mogę tylko dodać że zajęcia na basenie mamy prawie przez cały okres studiów a
        oprócz tego na 1 i 2 roku sporty obronne. Co do dodatkowych przedmiotów jest ich
        niewiele i nie są uciążliwe i trudne do zaliczenia. Na 1 roku szkolenie
        strzeleckie (cz. teoretyczna, praktyczna na 2)
        • raven317 Re: umed Łódz 03.08.07, 17:51
          A czy w-f wygląda tak jak na normalnym lekarskim tzn. wybiera sie zajecia np.
          siłownie itd.??
          • rozowy_pysiek Re: umed Łódz 04.08.07, 21:11
            W Łodzi na UM właśnie na wydziale lekarskim wybiera sie wf. taniec lub basen i
            inne. Na wydziale Wojsk lek nie masz żadnego wyboru (może i problemu z lataniem
            i zapisywaniem się?) :) heh Masz po prostu basen i sporty obronne. Kropka.
            • raven317 Re: umed Łódz 05.08.07, 11:26
              A jak wyglądają te sporty obronne?
              • rozowy_pysiek Re: umed Łódz 05.08.07, 21:33
                KRAV MAGA troszeczkę trochę samoobrony ;) Czasami jakieś ćwiczenia typu pady z
                dzieckiem przy piersi Pady z karabinem ;) przewroty, czasami unihokei :)
                siatkówka, zwykłe zajęcia na hali... kosz. Sprawdziany (biegi, brzuszki...
                kobity pompki na ławeczce, chłopki roztropki podciąganie sie na drążku) Czasami
                całe zajęcia to rozgrzewka, czasami siłownia jak kobity nie chcą grać z Panami w
                nogę na hali. W ogóle na siłownię można chodzić poza zajęciami. Tak dla siebie
                Kosztuje grosze dosłownie.
                Zajęcia te nie są po to żeby nas wymęczyć i zniechęcić. Są przyjemne i raczej po
                to żeby w ogole nas rozruszać. Jako że jesteśmy dupodosiady i non stop siedzimy
                przy książkach (praaawie) taki wf to naprawdę fajna sprawa.
                • ladypank88 Re: umed Łódz 06.08.07, 00:08
                  ja chcę grać z Panami w nogę na hali ;p
                  • rozowy_pysiek Re: umed Łódz 06.08.07, 18:00
                    ...więc zostaniesz. nie ma żadnego problemu. Wszystko byle się odstresować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka