gruuuu 02.08.07, 23:38 Kto mi powie na czym polegaja studia na woj-leku? czym sie to rozni od zwyklego lekarskiego? czy po studiach konieczna jest praca w wojsku( jakies zobowiazanie?) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ladypank88 Re: umed Łódz 03.08.07, 01:04 w zasadzie niewiele się różnią poza tym że na woj-lek przyjmują dwa razy mniej osób niż na lek (mówi się że dzięki temu na woj-leku ludzie są bardziej zżyci ale to dopiero sprawdzę;p) przedmioty na woj-leku są takie same jak na lekarskim + zajęcia na basenie, strzelnicy i kilka innych przedmiotów wojskowych ale w żadnym przerażającym wymiarze godzin i nikt raczej nie narzeka:) ukończenie studiów na tym wydziale nie zobowiązuje cię do pracy wojsku. żeby mieć wogóle taką możliwość trzeba odbyć szkolenie oficerskie (po trzecim i szóstym roku), a i po nim nie musisz podpisywać z wojskiem żadnej umowy. ogólnie sytuacja z wojskiem na dzień dzisiejszy podobno wygląda nieciekawie, ale wiele osób decyduje sie na szkolenie (i ja też mam zamiar, bo w sumie nigdy nic nie wiadomo, a i z pewnością jest to jakieś nowe doświadczenie:P) po woj-leku jesteś lekarzem na takich samych prawach jak absolwenci wszystkich innych uczleni medycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
rozowy_pysiek Re: umed Łódz 03.08.07, 16:28 Zgadza się. Mogę tylko dodać że zajęcia na basenie mamy prawie przez cały okres studiów a oprócz tego na 1 i 2 roku sporty obronne. Co do dodatkowych przedmiotów jest ich niewiele i nie są uciążliwe i trudne do zaliczenia. Na 1 roku szkolenie strzeleckie (cz. teoretyczna, praktyczna na 2) Odpowiedz Link Zgłoś
raven317 Re: umed Łódz 03.08.07, 17:51 A czy w-f wygląda tak jak na normalnym lekarskim tzn. wybiera sie zajecia np. siłownie itd.?? Odpowiedz Link Zgłoś
rozowy_pysiek Re: umed Łódz 04.08.07, 21:11 W Łodzi na UM właśnie na wydziale lekarskim wybiera sie wf. taniec lub basen i inne. Na wydziale Wojsk lek nie masz żadnego wyboru (może i problemu z lataniem i zapisywaniem się?) :) heh Masz po prostu basen i sporty obronne. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
rozowy_pysiek Re: umed Łódz 05.08.07, 21:33 KRAV MAGA troszeczkę trochę samoobrony ;) Czasami jakieś ćwiczenia typu pady z dzieckiem przy piersi Pady z karabinem ;) przewroty, czasami unihokei :) siatkówka, zwykłe zajęcia na hali... kosz. Sprawdziany (biegi, brzuszki... kobity pompki na ławeczce, chłopki roztropki podciąganie sie na drążku) Czasami całe zajęcia to rozgrzewka, czasami siłownia jak kobity nie chcą grać z Panami w nogę na hali. W ogóle na siłownię można chodzić poza zajęciami. Tak dla siebie Kosztuje grosze dosłownie. Zajęcia te nie są po to żeby nas wymęczyć i zniechęcić. Są przyjemne i raczej po to żeby w ogole nas rozruszać. Jako że jesteśmy dupodosiady i non stop siedzimy przy książkach (praaawie) taki wf to naprawdę fajna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
ladypank88 Re: umed Łódz 06.08.07, 00:08 ja chcę grać z Panami w nogę na hali ;p Odpowiedz Link Zgłoś
rozowy_pysiek Re: umed Łódz 06.08.07, 18:00 ...więc zostaniesz. nie ma żadnego problemu. Wszystko byle się odstresować. Odpowiedz Link Zgłoś