Gość: gosska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 18:38 czy pilnują was na egzaminach (rzecz jasna pisemnych) co grozi jesli ktoś zostanie przylapany? czy u was na kierunkach sciaganie to chel powszedni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nie.bez.loginu Re: co ze ściąganiem na studiach ? 07.08.07, 19:04 Coś w temacie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=245&w=53864206&a=53864206 Niestety to jest bardzo bardzo różnie... Ilu wykładowców tyle sytuacji. Jak zdawałem egzamin z matematyki (na AGHu oczywiście jestem) to kumpla pilnujący złapał na ściąganiu (z dość pokaźną ściągą), zabrał i nie widział przeszkód, by gość mógł pisać dalej. Z kolei egzamin z materiałoznawstwa (uff, już za mną), siedziałem w pierwszym rzędzie, zmieniłem łokieć, na którym się opierałem i odsłoniłem (bezwiednie) kolegę ściągającego za mną, którego profesor złapał za wystającą ściągę (mocując się jeszcze :D) i wyrzucił z egzaminu, coś tam jeszcze napominając o powiadomieniu dziekanatu. Dwie skrajne sytuacje. Ja ściągać nie ściągam, bo niemam na to nerwów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość.portalu. Re: co ze ściąganiem na studiach ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 19:18 Na studiach to przede wszystkim ściągąć nie wypada. W średniej szkole też, ale na studiach tym bardziej, bo studia nie są obowiązkowe. Kto ściąga niech się wstydzi. Ja tych ludzi nie szanuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosska Re: co ze ściąganiem na studiach ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 19:21 wiesz... mysle, ze podobnie jest z maturą, przecież nie jest obowiązkowa,nie decyduje o skonczeniu szkoły, wstyd na niej sciagac- a ludzie robią i tak to robią- i to dość czesto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: co ze ściąganiem na studiach ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 19:30 na nowej maturze na pewno nikt nie ściąga, bo po pierwsze jest tak skonstruowana, że się nie da, a po drugie nie ma na ściaganie czasu - przykład: historia rozszerzona i kilkanaście stron arkusza z zadaniami plus wypracowanie w 3 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: co ze ściąganiem na studiach ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 19:31 a samego ściągania na studiach nie popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: co ze ściąganiem na studiach ? IP: *.chello.pl 07.08.07, 20:37 Buhahahaha. Nie mogłam się powstrzymać. Poczytaj posty z okresu matury. Ci w_ogóle_nie_ściągający_maturzyści byli jakoś dziwnie przestraszeni, że wprowadzili grupy na testach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: co ze ściąganiem na studiach ? IP: *.chello.pl 07.08.07, 23:32 Tak, niektórzy chcieli nawet pisać odwołania, że nie zdali przez to, że nie wiedzieli, że są grupy i ściągali bezmyślnie. Jedna z najzabawniejszych spraw ostatniego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galilu Re: co ze ściąganiem na studiach ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 19:35 Jak się komuś nie chce uczyć to niech da sobie spokój ze studiami. Ściąganie na studiach to dziecinada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: co ze ściąganiem na studiach ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 19:43 Ja ściągałam na egzaminie z chirurgii ogólnej. Miałem już poprawkę i nie mogłam sobie pozwolić by oblać. Teraz czeka mnie poprawka z farmakologii, to strasznie dużo pamięciówki do nauki więc kilka ściąg sobię zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichalK88 Re: co ze ściąganiem na studiach ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 20:15 Daj znac, kiedy pierwszy raz zabijesz pacjenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: co ze ściąganiem na studiach ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 21:24 Wszyscy ściągają a ja nie mogę sobie pomóc? Daj spokój, wszyscy ściągają albo dodatkowo się "wspomagają" co najwyżej u nas trochę więcej. Chirurgiem nie będę a farmakologię można zawsze sprawdzić w leksykonie leków więc wyluzuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhahaha Re: co ze ściąganiem na studiach ? IP: *.chello.pl 08.08.07, 23:29 NIE WSZYSCY ściągają. A twoje tłumaczenie jest najgłupsze z możliwych: wszyscy ściągają to ja też, wszyscy chlają - ja też, wszyscy ćpają - ja też, wszyscy głosują na (...) - ja też itd. Bo pomyśleć samemu to już za ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kri Re: co ze ściąganiem na studiach ? IP: *.on2.ontelecoms.gr 09.08.07, 03:18 Chirurgiem nie będę a farmakologię można zawsze sprawdzić w leksykonie leków więc wyluzuj masz racje!! egzaminy z pamieciowki sa bez sensu!! a ksztalcenie z tego co sie orientuje na medycynie jest chore! (moja przyjaciolka studiuje) lekarz ma MYSLEC!!!!!!!!!! a nie recytowac ksiazki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bca Re: co ze ściąganiem na studiach ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 22:10 Jaasne, dzięki temu przeprowadzając wywiad z pacjentem ustali,co mu dolega - choć nie będzie WIEDZIAŁ nawet,jak nazywa się część ciała pacjenta,będąca źródłem dolegliwości. Niektórzy wypisują tu bzdury,aż głowa boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lusia Re: co ze ściąganiem na studiach ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 23:52 Część ciała to każdy zna, lekarz natomiast nie musi wiedzieć jak nazywa się uchyłek serca, bo pacjent też nie wie. Czy II część okrężnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igor Re: co ze ściąganiem na studiach ? IP: *.crowley.pl 10.08.07, 00:05 > Część ciała to każdy zna, lekarz natomiast nie musi wiedzieć jak > nazywa się uchyłek serca, bo pacjent też nie wie. > Czy II część okrężnicy. Czyli wynika z tego,że pacjent i lekarz mają mieć wiedzę taką samą? Części okrężnicy buahaaaaaaaaaaaaaaa przecież to podstawy podstaw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdusijaa Re: co ze ściąganiem na studiach ? 07.08.07, 19:50 na studiach tech te najpowazniejsze, najwazniejsze egzaminy sa przeprowadzane z mozliwoscia korzystania z wszelkich materialow. wiec sciaga jest jakby legalna:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: co ze ściąganiem na studiach ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 20:01 mow o swojej uczelni.. u mnie nie ma legalnych ściąg... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kri Re: co ze ściąganiem na studiach ? IP: *.on2.ontelecoms.gr 08.08.07, 17:18 a gdzie i co studiujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: co ze ściąganiem na studiach ? IP: *.chello.pl 07.08.07, 20:28 Nie ściągam, prawie nigdy nie ściągałam. Dwa razy mi się zdarzyło: na maturze sprawdziłam, czy pamiętam datę (owszem, pamiętałam) i ostatnio na egzaminie porównywałam swoje odpowiedzi z odpowiedziami osoby siedzącej przede mną (nic nie zmieniłam, patrzyłam tylko). Ściąganie nie jest mi potrzebne. A reakcje kadry na to, że ktoś ściąga, są różne - albo nie zwracają uwagi, albo obniżają ocenę, albo wywalają za drzwi. Tak samo jak w liceum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: co ze ściąganiem na studiach ? IP: *.aster.pl 09.08.07, 11:49 U mnie zgodnie z regulaminem za ściąganie student zostaje natychmiast wydalony z uczelni. W praktyce to zależy od wykładowcy. U niektórych wszyscy ściągają, u innych się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś