zanetad30 04.03.06, 11:56 czy jest ktos kto zaszedl w ciaze przy braniu luteiny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
keja34 Re: luteina 04.03.06, 12:44 Mi sie udalo przy pierwszym cyklu. Co prawda bralam jeszcze CLO i Estrofen,a luteina byla na koncu,ale zadzialalo. Jestem w 16 tc. Z luteina bede do konca ciazy Trzymam kciuki i przesylam fluidki Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: luteina 04.03.06, 17:07 dzieki wielkie za fluidki.Pozdrawiam przyszla mame Odpowiedz Link Zgłoś
slodka_szarlotka Re: luteina 05.03.06, 08:52 No to ja zapytam trochę z innej beczki, ale w temacie - biorę luteinę pod język na wywołanie @, wzięłam już wszystkie tabletki, które nakazał mój lekarz (7 sztuk, 2 pierwsze co 12 godzin, 5 kolejnych co 24 godziny), minął tydzień od zażycia ostatniej tabletki, a @ wciaż brak. Do lekarza mam iść dopiero 16 marca. W ciąży raczej nie jestem, bo robiłam dwa razy test. Co tu robić? P.S. Czy po luteinie się TYJE??? (przytyłam już 1,5 kg). Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: luteina 05.03.06, 14:13 ja bralam luteine na wywolanie @ ale inaczej dwa razy dziennie dopochwowo i po 7 dniach dostalam.Wiem ze tak wlasnie sie bierze i ze do 10 dni brania luteiny @ sie pojawia i wtedy odstawia sie luteine Odpowiedz Link Zgłoś
ole125 Re: luteina 06.03.06, 12:14 Witam ja dostałam Luteine na podwyższenie Progest. Mam brać od 16 dc przez 10 dni po dwie tab. pod język. Mam pytanie czy przy ewentualnej ciąży nie zaszkodzi to dziecku bądź ewentualnmie nie wywyoła miesiączki a przy tym poronienia? Odpowiedz Link Zgłoś
onetowa Re: luteina 06.03.06, 12:20 ja biore luteine od początku ciąży z powodu hypoplastyczności macicy, dozuje ja dopochwowo, podaje sie ją również przed ciążą gdy wczesniejsze ciąże konczyły sie poronieniami, również transwerze zarodka,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ole125 Re: luteina 06.03.06, 14:14 Dziękuję za odpowiedź, teraz spokojnie mogę zacząć brać Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anula302 luteina 06.03.06, 14:36 Cześć dziewczyny!Mam pytanko,otóz jest to mój pierwszy cykl z luteiną.Zazywam ją od 16 dc do 25 dc 1x dziennie.Czy jesli miałam owulację w 15 dc a w 16 dc zażyłam wieczorkiem luteinę,to czy ona zahamowała mi owulację czy raczej ją ułatwiła? Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: luteina 07.03.06, 22:11 luteina zatrzymuje owulacje.Ale jezeli masz problem z owulacja to po stosowaniu po ok 6 cyklach owulacja powinna wrocic do normy Odpowiedz Link Zgłoś
anula302 Re: luteina 08.03.06, 08:42 Dzięki za odpowiedź.Troszkę sie załamałam ze trzeba czekać ok 6 cykli aby wszystko sie unormowało.Szkoda,bo juz myslałam że mam szanse na ciąże. Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: luteina 08.03.06, 15:44 to ze leczenie trwa ok6 miesiecy nie znaczy ze wczesniej sie nie poprawi.Mi w 4 cyklu wrocila owulacja,bylam na usg w 14dniu cylu mialam kilka pecherzykw wtym jeden dominujacy.Cykl mi sie wkoncu wydluz i dostalam @ po32 dniach a przez ostatnie pol roku mialam ok 25dniowe cykle.Ale tez juz mam dosyc tego liczenia,lteiny i myslenia czy bede miala owulacje czy nie.Jutro zamierzam kupic ziolka na zwiekszenie plodnosci a od 2tygodni biore z mezem Salfazin i wit B kompleks.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: luteina 16.03.06, 19:47 a dlaczego nie miałaś owulacji? czy pecherzyk w ogole nie dojrzewal czy nie pekal? Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: luteina 16.03.06, 19:59 prawie rok temu odstawilam tabletki i pierwsze 4 miesiace byly ok a potem najpierw mi sie @ zawiesila a potem mialam cykle 23 dniowe i jakies plamienia przed @.Najperw myslalm ze sie jakos samo ureguluje bo wczesniej przed tabletkami nie mialam takich problemow ale wkoncu poszlam do gina w lisopadzie i dal mi luteine na wyregulowanie bo przy cyklach tak krotkich nie ma owulacji.Miesiac temu bylam na usg i mialam juz pecherzyki w tym dominujacy wiec pewnie i owulacja byla a i @ dostalam po 32 dniach.Teraz wlasnie mam piaty cykl z luteina i jestem ciekawa jak bedzie z @.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: luteina 16.03.06, 20:20 ja mam trochę inny problem opisalam go właśnie jako nowy wątek. trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
aluka25 Re: luteina 17.03.06, 09:17 Dlaczego twierdzisz, że luteina hamuje owulację? Przecież sama piszesz, ze ją bierzesz, a mimo to miałaś owulację. Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: luteina 17.03.06, 09:31 no własnie!! jak to jest z tą głupią luteiną???? Odpowiedz Link Zgłoś