Dodaj do ulubionych

Czy na studiach potrzebny jest komputer?

23.08.07, 18:00
czy często się przydaje i czy można się bez niego obyć? i jak jest z
internetem? czy warto inwestować w laptop na psychologii?
-pierwszy zielony rocznik
Obserwuj wątek
    • tomkow2 Re: Czy na studiach potrzebny jest komputer? 23.08.07, 18:16
      Można sie bez niego obyć,wogóle to zalezy do czego chciałabys go
      wtkorzystywać.Do przeglądanie poczty i posurfowania po internecie mozna
      wykorzystać komputery które stoję w colegium JPII(6 o ile dobrze liczy),do tego
      są jeszcze te w gmachu głównym,a i plus jeszcze sala komputerowa tez w gmachu
      głównym z której w konkretnych godzinach mozna skorzystać.Jak jest z
      internetwm?O co ci konkretnie chodzi?Internet jako tako mozna sobie zakupić,tzn
      podpisac umowę z jakąs firma(troche ich jest)-to jesli mieszkasz na styancji,w
      mieszkaniu.Wiem że w męskim akademiku na niecałej jest w każdym pokoju dostęp do
      netu.Wystarczy żłożyć tylko wniosek w odpowiednie miejsce i po jakims czasie
      dostaje się tam numer czy co i mozna w full korzystać.Co cie konkretnie
      interesuje bo po ogólnikach niewiele mozna powiedziec
      • green-frog88 Re: Czy na studiach potrzebny jest komputer? 23.08.07, 18:40
        dzięki, czyli rozumiem że można się obyć bez:)
        a czy pisze się często jakieś prace, referaty itp?
        • kwiat_paproci Re: Czy na studiach potrzebny jest komputer? 23.08.07, 20:40
          Są też 3 kompy w Collegium Norvidianum, kolega zapomniał dodać ;D
    • agafka1988 Re: Czy na studiach potrzebny jest komputer? 24.08.07, 01:13
      Laptopa kupilam w drugim polroczu i okazał się bardzo przydatny. Zawsze mozna coś prawdzić wieczorem w necie, no i można pisać prace zaliczeniowe itp w domu. Do komputerow na KULu w "godzinach szczytu" jest ciężko się dopchać
      • gaadzik Re: Czy na studiach potrzebny jest komputer? 24.08.07, 15:52
        Jak się nie ma NETa to komp bezużyteczny. Takie moje zdanie :)
        • kostek88 Re: Czy na studiach potrzebny jest komputer? 24.08.07, 18:03
          Hejka !
          Mam podobne pytanie tyle ze odnosi sie do administracji.
          Czy na tymże kierunku jest potrzebny komputer ?
          I jak wygląda korzystanie z internetu w akademiku, a szczególnie w tym na Niecałej.
          • kandydatka1988 Re: Czy na studiach potrzebny jest komputer? 25.08.07, 14:30
            Nie pytajcie czy komputer jest potrzebny na studiach, bo odpowiedz jest prosta:
            TAK ALE Z INTERNETEM ;p Mozna wyszukac jakies informacje, kiedy pojawi sie nowe
            dla nas pojecie albo nazwisko na wykładach, nie latajac do biblioteki no i przy
            okazji mozna skontaktowac sie ze starymi znajomymi np przez gg, jednym słowem
            INTERNET UŁATWIA ZYCIE ;)
            • pankracy_ckm strefa bezprzewodowego internetu? 25.08.07, 15:10
              takie pytanie
              czy na KUL-u badż gdzielkolwiek w Lublinie jest STREFA
              BEZPRZEWODOWEGO INTERNETU?
              bo mam laptopa i ciekawi mnie czy bede miał z niego jakiś pożytek
              nie płacąc za internet :)
              • gaadzik Re: strefa bezprzewodowego internetu? 25.08.07, 16:41
                Są, są takowe. Hot spoty, czy jak to się zwie są w kilku miejscach. Najbliższy
                bodajże pod pomnikiem patronki UMCSowskiej. Słyszałem, że w tym roku mieli
                kolejne otworzyc, w tym miedzy inynmi u nas na dziedzińcu :)
                • pankracy_ckm Re: strefa bezprzewodowego internetu? 25.08.07, 16:50
                  ok to jakbyś coś wiedział o tym internecie na dziedzińcu wiecej to
                  możesz podać tutaj info, bede wdzieczny, choć jeszcze coś sam w
                  necie poszukam...
                  • agafka1988 Re: strefa bezprzewodowego internetu? 25.08.07, 18:22
                    Ja znalaxzlam takie hot spoty w lublinie:
                    Lublin ul. 1 Maja 25 Żagiel - salon IBM

Lublin Al.Racławickie 2a Restauracja KFC/Pizza Hut
                    Lublin ul. Krakowskie Przedmieście 38 Salon Firmowy Idea
                    Lublin ul. Krakowskie Przedmieście 68 Salon Firmowy Era
                    Lublin ul Nadbystrzycka 36a Ośrodek Informacji Naukowej Politechniki Lubelskiej
                    Lublin ul. Wapienna 40 Czytelnia w Instytucie Ochrony Środowiska Politechniki Lubelskiej
                    Lublin Pl. Marii Curie-Skłodowskiej
                    Lublin pl. Litewski
          • darwyn mozna obejsc sie i bez komputera (administracja) 25.08.07, 19:30
            Ja nie mialem swojego komputera przez pierwszy rok i przezylem, ale tylko dlatego, ze wspollokator mial swoj sprzet :D W moim przypadku jest tak, ze stacjonarny komputer duzo miejsca zajmuje i nie nawet jakbym sobie zakupil (za 500 zl mozna kupic nie taki zly sprzet) to ciezko byloby to przewiezc. Na laptopa nie mam kasy, na drugi rok jak wyjade za granice i zarobie to sobie kupie.

Komputer jest super sprawa, bo na studiach jest duzo wolnego czasu, zawsze mozesz ogladac filmy, zaoszczedzisz na kinie:D (jesli lubisz). Nie trzeba radia, bo i musyka jest. A jak jest i internet to nie ma oczym mowic.

Jesli masz mozliwosc posiadania komputera na studiach to czemu nie. Ale obejsc sie mozna i bez. Z Internetu na KULu mozna skorzystac. Sa tez kafejki internetowe.
            • tomkow2 Re: mozna obejsc sie i bez komputera (administrac 25.08.07, 19:46
              Kostek88 tak jak darwyn wspomniał na administracji mozna się obejść bez
              kompa,ale fajnie jest jak się go ma.Oczywiście zgadzam sie także z tym ze jeśli
              już to z netem,bo inaczej to chyba nie ma sensu.A propos to bedziesz mieszkał na
              niecałej w akademiku?Ja mieszkałem tam rok temu,kompa nie miałem,nie chciało mi
              się go targać z domu,ale sporo osób czy to na piętrze czy wogóle w tym akademiku
              ma kompy,chociażby że w pokojach sa gniazda,Internet jest totalnie za
              free.Wystarczy tylko złożyć wniosek do centrum informatycznego i już.Naprawdę to
              olbrzymi plus tego akademika.
              • kostek88 Re: mozna obejsc sie i bez komputera (administrac 26.08.07, 04:00
                Do tomkowa2
                Hejka !
                Złożyłem podanie o akademik na niecałej. mam nadzieję, że dostane jakiś skromny
                pokoik:P choć panie w DSS jasno dały mi do zrozumienia, że mogę obejść się
                smakiem :|
                Wiesz, komputer zawsze się przydaje ale jeśli ma być piątym kołem u wozu w
                akademickim pokoju, to po co ?
                Moim skromnym zdaniem komuter ma służyć w celach edukacyjnych i jeśli przyda mi
                się na kierunku administracja to na pewno jakoś 'przytargam' go z Przemyśla do
                Lublina.

Dygresja. Nie wiedziałem, że oba miasta tyle łączy ! Super !
                Przemyśl, Lublin dwa bratanki :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka