Dodaj do ulubionych

przeliczniki

IP: *.walecznych.net 09.09.07, 17:20
co w przypadku gdy uczelnia wymaga podstawowej matury a ja bede miec rozszerzenie ? czy jest jakis przelicznik ? czy kazda uczelnia ma inny ? ciezko jest znalezc informacje o tym na stronkach uczelni
Obserwuj wątek
    • Gość: jajo Re: przeliczniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 17:22
      ciężko? po prostu nie umiesz szukać ... !!! najlepiej pojść na
      łatwizne
      żałosne ....
    • Gość: bart Re: przeliczniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 17:23
      ja sie jeszcze nie spotkalem, zeby informacji o naborze nie byly podane kryteria. musisz miec strasznego pecha.
      • Gość: Dugo Re: przeliczniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.07, 17:42
        Ale gościowi chodzi o "tabelke Giertycha", czego sie drzecie?
        • Gość: Dugo Re: przeliczniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.07, 17:44
          Tu masz linka do tej tabelki do przeliczania rozsz. na podstawe:
          www.ams.edu.pl/kopia_download.php?id=3386
          • Gość: qwerty Re: przeliczniki IP: *.walecznych.net 09.09.07, 18:20
            tylko czy ta tabelka obowiazuje w przypadku matury 2007/2008 bo rozne opinie slyszalam ?
            • Gość: Dugo Re: przeliczniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.07, 18:23
              No w tym roku tak przeliczali (2007/2008). To jest ustawa odgórna z ministerstwa
              w końcu
              • Gość: qwerty Re: przeliczniki IP: *.walecznych.net 09.09.07, 18:52
                tzn chodzilo mi o rekrutacje na rok akademicki 2008/2009 niewiele uczelni pofatygowalo sie z opisem rekrutacji na nastepny rok
                • gdabski Re: przeliczniki 10.09.07, 02:39
                  Uczelnie mogą postąpić różnie. Maturzystom z 2007 roku mogą wziąć wynik ze
                  świadectwa (ten wg tabelki) bądź przeliczać wg własnych przeliczników. Jeśli w
                  przyszłorocznej maturze faktycznie obowiązywać będzie nadal rozdzielność
                  poziomów egzaminu uczelnie będą musiały posługiwać się swoimi przelicznikami, bo
                  tabelka Giertycha na pewno już stosowana nie będzie.
                  W praktyce będzie zapewne tak, że w większej niż dotychczas liczbie przypadków
                  wymagany będzie po prostu poziom rozszerzony.

/Gdabski
                  • Gość: qwerty Re: przeliczniki IP: *.walecznych.net 10.09.07, 13:17
                    kiedy uczelnie podaja wymagania na nastepny rok chodzi mi o rok akade,micki 2008/2009
                    • gdabski Re: przeliczniki 11.09.07, 00:14
                      Już powinny.

/Gdabski
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka