Dodaj do ulubionych

Pytanie o kierunki techniczne

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.08, 21:49
Jakie według was są najłatwiejsze i najtrudniejsze kierunki
techniczne na politechnikach tzn. z jakich najłatwiej a z jakich
najtrudniej wylecieć ?
Obserwuj wątek
    • Gość: bleble Re: Pytanie o kierunki techniczne IP: *.it-net.pl 22.01.08, 22:00
      elektrotechnika jest łatwa, automatyka i robotyka oraz elektronika i
      telekomunikacja trudne
      • Gość: elektryk wysokich Re: Pytanie o kierunki techniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 22:34
        Gość portalu: bleble napisał(a):

> elektrotechnika jest łatwa, automatyka i robotyka oraz elektronika > i telekomunikacja trudne

Muahahahahahahahahahahahahahahaha. Z tego co podałeś najtrudniejsza jest akurat elektotechnika.
        • Gość: bleble Re: Pytanie o kierunki techniczne IP: *.it-net.pl 22.01.08, 23:14
          człowieku twierdzisz, że automatyka i robotyka i elektronika jest łatwiejsza niż
          elektrotechnika??? nie rozśmieszaj mnie i nie kompromituj się
          • Gość: lol z bleble Re: Pytanie o kierunki techniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 17:57
            > człowieku twierdzisz, że automatyka i robotyka i elektronika jest łatwiejsza ni
            > ż
            > elektrotechnika??? nie rozśmieszaj mnie i nie kompromituj się

i ma racje! ale ty kompromituj sie dalej, bo chyba tylko przechodziłes kiedys koło polibudy :/
            • Gość: pepe le pew Re: Pytanie o kierunki techniczne IP: *.broker.com.pl 24.01.08, 12:00
              Ludzie po co kłócić się o takie pierdoły?

Zarówno Elektrotechnika jak i EiT są kierunkami bardzo wymagającymi i bardzo
              trudnymi.

Jeżeli ktoś mówi że Elektrotechnika jest łatwa a Elektronika trudna (albo na
              odwrót) no to sorry ale albo jest ignorantem albo nie ma pojęcia o obu
              kierunakch. A różnią się nie aż tak bardzo jak by się mogło zdawać ! Porównajcie
              sobie plany studiów. Oczywiście specjalizacje i ogólne ukierunkowanie jest inne.
      • Gość: michas Re: Pytanie o kierunki techniczne IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 07.02.08, 13:08
        elektrotechnika jest najcięższa, nie żadna elektronika, informatyka
        czy jakis kierunek mechaniczny tylko elektrotechnika, po drugie jest
        najbardziej praktyczna i po informatyce (nienawidze programowania w
        c, i innych swinstwach) najlatwiej jest znalesc prace, pozdrawim
        ps mam porownanie gdyz studiuje obecnie na 3 roku PW, a mieszkam ze
        strudentami EiT i infy na tej samej polibudzie
        • Gość: bart Re: Pytanie o kierunki techniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 13:51
          nie zrozum mnie źle, ale regułą jest, że na wydziałach samogłosek najzdolniejsi
          (czyli ci z najlepszymi wynikami z matury) lądują w kolejności: informatyka >
          elektronika > elektrotechnika... a jak wiadomo zdolniejsi szybciej się uczą,
          przez co inni mogą postrzegać, niesłusznie, materiał jako "łatwy".
        • Gość: ja Re: Pytanie o kierunki techniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 16:33
          na PP ci co nie dają rady na EiT idą na ET i nie mają problemów. A więc co jest
          trudniejsze ??
          • Gość: michal Re: Pytanie o kierunki techniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 11:50
            pewnie tak jest na PP, ale ja jestem na PWr i napewno taka sytuacja
            nie ma miejsca, na elektrotechnike dostalem sie za pierwszym razem,
            bardziej interesowalo mnie to od EiT, ktos kto skonczy EiT nie ma
            bladego pojecia jak utrzymac w ruchu i dobrze zarzadzac
            skomplikowana automatyka w duzym zakladzie przemyslowym i nie tylko,
            elektrotechnika jest bardziej praktyczna, latwiej znalesc prace, ale
            trzeba naprawde, naprawde sie napocic i nadenerwowac zeby pozliczac
            sesje, mam wielu znajomych na innych kierunkach i twierdze ze
            elektrotechnika jest najtrudniejsza, ale damy rade, pozdrawiam
            ziomkow z VII sem !!!
            • Gość: gosc Re: Pytanie o kierunki techniczne IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.14, 22:52
              Wmawiaj sobie
        • Gość: strucl Re: Pytanie o kierunki techniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 21:36
          powiem tak: każdy z tych kierunków jest trudny, ale najłatwiej
          wylecieć z tego na który jest dużo chętnych. ja na przykład studiuje
          elektrotechnike na PolŚl. Chętnych na ten kierunek jest z roku na
          rok coraz mniej, wiec nawet ci co potrafią 1/10 tego co ja nie
          wylatują. po prostu dostają tyle terminów, żeby mogli zaliczyć, a na
          każdym nastepnym terminie pytania z poprzedniego.
    • Gość: abc Re: Pytanie o kierunki techniczne IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.08, 15:03
      Gość portalu: xyz napisał(a):

> Jakie według was są najłatwiejsze i najtrudniejsze kierunki
      > techniczne na politechnikach tzn. z jakich najłatwiej a z jakich
      > najtrudniej wylecieć ?

A można spytać do czego Ci to i po ch.. zrobiłeś/łaś ten idiotyczny wątek?
      • Gość: xyz Re: Pytanie o kierunki techniczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.08, 17:51
        Za rok ide na studia i chce posiadać ogólne rozeznanie na temat
        kierunków technicznych.
        • Gość: abc Re: Pytanie o kierunki techniczne IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.08, 08:16
          1. Wyszukiwarka
          2. Jak sobie wybierasz kierunek na tej podstawie, to zastanów się, czy Ci w
          ogóle studia potrzebne.
          3. Wyszukiwarka
          4. Wyszukiwarka!
    • czekolada88 Re: Pytanie o kierunki techniczne 24.01.08, 14:07
      Biorac pod uwage statystyki i to kto z ktorego kierunku ile
      przesiaduje na gg to do "najprostszych" nalezy ekonomia, najciezej
      chyba jest sie utrzymac na eti i OiO.

"When I think that I'm over you, I'm overpowered"
      • Gość: gosc Re: Pytanie o kierunki techniczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.08, 15:58
        Zaiste ekonomia jest techniczna...
        • czekolada88 Re: Pytanie o kierunki techniczne 25.01.08, 13:29
          Am sory, rzeczywiscie, polibudzie to ma bardziej profesjonalna nazwe-
          zarządzanie.

• Gość: bart Re: Pytanie o kierunki techniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 14:44
            i tym sposobem stał się techniczny?
            • czekolada88 Re: Pytanie o kierunki techniczne 27.01.08, 19:31
              Tym sposobem mozna go skonczyc na politechnice:P

__________________________________________________________________

• Gość: Tawananna* Re: Pytanie o kierunki techniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 19:40
                To, że kierunek można skończyć na uczelni technicznej, jeszcze technicznym go
                nie czyni... Są uczelnie techniczne, gdzie już socjologie można studiować. A z
                drugiej strony - są uniwersytety czy akademie rolnicze z "technicznymi" kierunkami.
                • Gość: drucirz Re: Pytanie o kierunki techniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 21:14
                  jestem studentem 2 roku elektrotechniki. Mimo że nie wszystko odrazu
                  zaliczam w I terminie, to nie uważam by był to trudny przedmiot...
                  Chyba że taki zdolny jestem, ale raczej nie :P
                  • Gość: michcik Re: Pytanie o kierunki techniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 11:59
                    musisz byc genialny ze odrazu zaliczasz w I terminie a zarazem
                    skromny ze nie przyznajesz sie do swoich zdolnosci (a moze studiusz
                    na slabej politechnice gdzie brakuje ludzi i jak 5 lat temu na 1 sem
                    bylo 180 studentow, tak teraz z lapanki ledwo jest 80 ? i z litosci
                    i checi utrzymania kierunku wykladowcy robia po 5 podejsc do 1
                    egzaminu i daja pytania z zeszlych lat ?) think about it
    • Gość: studentka Re: Pytanie o kierunki techniczne IP: *.icpnet.pl 20.04.08, 11:03
      a technologia chemiczna? co myslicie o studiowaniu farmacji i
      technologii chemicznej jednoczesnie?;)
    • Gość: nnn Re: Pytanie o kierunki techniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 16:38
      Najtrudniejsze są automatyka i elektronika na wydziałach samogłosek
    • Gość: * Re: Pytanie o kierunki techniczne IP: 213.134.181.* 21.04.08, 21:19
      dla każdego chcącego nie ma nic trudnego, jeśli się systematycznie uczy,

dla głąba każdy kierunek będzie trudny
      • Gość: wojciech Re: Pytanie o kierunki techniczne IP: *.56.jawnet.pl 03.07.08, 17:34
        A ja sie wybieram na automatykę i robotykę. Rozważam WIMiR na agh, albo
        Wydz.Mechaniczny na pk. O tym pierwszym słyszałem różne opinie, ale głównie że
        jest dużo roboty. Z kolei o drugim, raczej mało pochlebne zdania, podobno panuje
        brak organizacji. Mogę prosic osoby które studiują/orientują się w temacie o
        wypowiedzenie się?:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka