Gość: ja IP: *.broker.com.pl 15.03.08, 19:36 czy mozna wziac urlop zdrowotny w przypadku depresji i pobytu w szpitalu psychiatrycznym.problemem jest to,ze w tym roku mam bronic licencjata.czy jest mozliwosc,zeby mi go udzielono wlasnie teraz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fellla Re: pytanie o urlop zdrowotny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 16:15 jak najbardziej mozesz wystapic o urlop zdrowotny. muisz napisac podanie i dołaczyc do tego zaświadczenia od lekarza. bedac na urlopie jestes nadal studentem i masz te same prawa co student czyli legitymacja studencka jest wazna:-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j. Re: pytanie o urlop zdrowotny IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.03.08, 09:58 na Uł jest tak,że: idziesz do dziekanatu bierzesz świstek podpisany przez dziekana idziesz to przychodni dla szkół wyższych zbierasz dokumentację medyczną potem zanosisz to do sekretariatu wyznaczają termin komisji ja też się staram o urlop zdrowotny.też powodu choroby psychicznej(tylko,że innej niż Ty masz). dzisiaj mam komisję. mi jeszcze powiedziano,że jako ,że nie leczyłam się w przychodni dla szkół wyższych to muszę mieć konsultację z lekarzem z owej przychodni. ale na szczęście okazało się to zbyteczne. u mnie jeszcze wymagali by na każdej kartce(z historii choroby) była pieczątka ''zgodności z oryginałem''. co do podania to przynajmniej na Uł nie piszesz takiego-dają Ci skierowanie do przychodni dla studentów i tyle. powodzenia:):) i jak Ci w dziekanacie powiedzą,że nie możesz to idź do dziekana od spraw studenckich bo ja chciałam wziąć urlop już 2 tygodnie przed sesją,ale poinformowano mnie,że ''nie mogę'' chociaż miałam do tego prawo. przypłaciłam to pogorszeniem zdrowia i dużymi problemami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fellla Re: pytanie o urlop zdrowotny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 20:26 u mnie jest tak. bierzesz zaswiadczenie od lekarza, piszesz podanie do niego zalaczasz oryginał albo xero tego zaświadczenia, składasz w dziekanacie i czekasz na odp Odpowiedz Link Zgłoś