Dodaj do ulubionych

Co polecacie???

IP: 195.117.61.* 06.04.08, 16:21
Mam pytanko...Chodzi o to, że w tym roku zdaje maturę i nie mam pojęcia, co bardziej opłaca się studiować, żeby mieć większe szanse na dobrze płatną pracę. W grę wchodzą dzienna psychologia (pod tym kontem zdaje maturę)czy też zaoczne(bo trochę namieszałam z maturą) finanse i rachunkowość, gdyż mam ścisły umysł i w zasadzie to mnie bardziej ciekawi;P Po studiach planuje robić coś na własną rękę, prywatna działalność itp. A może należało by połączyć te twa kierunki jednocześnie??
Obserwuj wątek
    • marajka Re: Co polecacie??? 06.04.08, 16:31
      Finanse, choć może być ciężko. Znam osobę po rachunkowości, co długo pracy szukała, a studiowała na prestiżowej uczelni i radziła sobie dobrze. Ale znam też taką, co znalazła od razu. Do rozpoczęcia działalności na własną rękę trzeba mieć doświadczenie.
      Psychologii nie polecam. Teraz tyle ludzi to studiuje, z zapotrzebowanie nie jest duże. No chyba, że w jakiejś szkole, na pół etatu. Psychologów za parę lat będzie wysyp, a ludzi w Polsce nie stać jeszcze, by mieć własnego, prywatnego psychologa.
      Jak jeszcze masz umysł ścisły,to lepiej startuj na te finanse, lub cokolwiek innego, ale ścisłego. Radzi Ci humanistka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka