lyche1 18.02.03, 18:01 Szanowni Panowie i Panie zajmujący się naszą pocztą. Zróbcie coś z tym upiorem, który straszy od miesiąca na naszej poczcie. Bo jak mi "wytnie" wszystkie kawałki które przesłała mi Lastka - to będę zła :(((((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anahella Na upiora osinowy kolek;) 18.02.03, 18:09 lyche1 napisała: > Szanowni Panowie i Panie zajmujący się naszą pocztą. Zróbcie coś z tym > upiorem, który straszy od miesiąca na naszej poczcie. Bo jak mi "wytnie" > wszystkie kawałki które przesłała mi Lastka - to będę zła :(((((( A co ci dokladnie chodzi? Tak z ciekawosci pytam bo ja nie mam problemu z poczta. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
lyche1 Re: A może chcesz poznać problem dogłębniej? 18.02.03, 18:19 To problem Gazety - ja piszę z 2 niezależnych serwerów więc wirus jest gazeciarski :)))) Chcesz wiruska obejrzeć? Odpowiedz Link Zgłoś
perotin Ja mam dni po kilkanascie odrzuconych ktorych... 18.02.03, 21:55 nie wysylalem, czasem nicki znajome. Ale mam nowe definicje antywirusa (Norton) 1 czy 2x na tydzien, i zadnych wirusow w tych odrzuconych (i przyslanych mi przez "postmastera" ) zalacznikach mi nie wykrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
lyche1 Re: Ja mam dni po kilkanascie odrzuconych ktorych 18.02.03, 22:02 Ja też mam w pracy Nortona Antiwirusa - mimo wszystko są dni że mnoży się jak grzyby po deszczu. Skanuję też mój domowy komputer raz na tydzień - i nie wykrywa skaner wirusa. To jest zdecydowanie wirus gazeciarski Odpowiedz Link Zgłoś
perotin O skanowaniu, definicjach i twoim tescie 19.02.03, 00:20 lyche1 napisała: > Ja też mam w pracy Nortona Antiwirusa - mimo wszystko są dni że mnoży się jak > grzyby po deszczu. Skanuję też mój domowy komputer raz na tydzień - i nie > wykrywa skaner wirusa. To jest zdecydowanie wirus gazeciarski Ja nie skanuje nigdy, ale uaktualniam co pare dni - setki nowych wirusow na miesiac, mam skanowanie automatyczne poczty, firewall (Outpost) zmienia mi nazwy zalacznikow zeby procedury otwierajace w samym liscie nie mogly znalezc tychze zalacznikow. Test z twojej strony sie powiodl, wyslalem odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
lyche1 Re: Do Admina - ps 18.02.03, 22:05 Zauważyłam, ze wirus "mnoży się" gdy bezposrednio z forum chce sie do kogoś napisać na pocztę. Zaraz zrobie próbę i wam powiem Odpowiedz Link Zgłoś
perotin Jeszcze o latkach dla windows, IE i O/OE 19.02.03, 11:11 Ja tam sciagnalem juz dla IE 6.0 i Outlook Express oraz XP, nie liczac poprzednich wersji, kilkadziesiat roznych latek przez poltora roku. Jak wirus jest nowy, zaden antywir go nie wylapie, jesli w liscie jest wykorzystany bug umozliwiajacy automatyczna inicjacje kodu, dawno juz (niejeden zreszta) naprawiony (trzeba tylko sciagnac ofkoz poprawki), otworzy sie taki zalacznik bez naszego udzialu. Tylko odpowiedni firewall moze wtedy zablokowac - o ile posiada te funkcje - uruchamianie skryptow. Taki outpost (najlepszy -open source -, jeden z najwiekszych i darmo!) radzi sobie z kazdym zalacznikiem po prostu modyfikujac jego nazwe, mechanizm w wiadomosci nie znajdzie w ten sposob pliku do wykonania. Zreszta jak znow cos przyjdzie od admina, ze niby zatrzymalo moj mail z powodu zalacznika, wysle to automatycznie symantecowi do sprawdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś