michasia24 11.04.08, 21:41 moze ktos ma jakies wiadomosci ktore pomoga mi w napisaniu pracy licencjackiej nt. "kształtowanie pojęć literackich w nauczaniu zintegrowanym na wybranych przykładach" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tawananna Re: praca z pedagogiki 11.04.08, 22:39 Jakieś wiadomości? Jakieś to pewnie mam... Polecam wyprawę do biblioteki albo wybór tematu, o którym mamy jakieś pojęcie... Bo na tak postawione pytanie naprawdę nie da się udzielić lepszej odpowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
michasia24 Re: praca z pedagogiki 14.04.08, 19:54 to moze lepiej sie nie wypowiadac jak sie nie rozumie zadanego pytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: praca z pedagogiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 11:16 > to moze lepiej sie nie wypowiadac jak sie nie rozumie zadanego > pytania Pytanie zrozumiałam, tylko poraziła mnie ogólność Twojego sformułowania... "Jakieś wiadomości" z dość szerokiego tematu nie brzmi zbyt precyzyjnie, sama przyznasz. Im bardziej precyzyjne pytania, tym zazwyczaj bardziej przydatne są odpowiedzi. Nie wiem, czy znasz tę książkę, ale przydatna byłaby "Lektura i poetyka. Zarys problematyki kształtowania pojęć literackich w szkole podstawowej" Chrząstowskiej. Punktem ciężkości są w niej - z tego, co kojarzę - raczej klasy 4-8 (pozycja z czasów dość zamierzchłych), niemniej sporo informacji można odnieść także do lat wcześniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marika Re: praca z pedagogiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 21:00 Ja studiuje polonistyke,Wytłumacz bardziej o co chodzi z tymi pojeciami i ogolnie cos o temacie Odpowiedz Link Zgłoś
michasia24 Re: praca z pedagogiki 16.04.08, 10:58 chodzi mi w szczególności o redukcyjna oraz projekcyjna koncepcje kształtowania pojęć, oraz przykłady zajęć wprowadzających wybrane zagadnienia literackie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: praca z pedagogiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 19:22 nie zaczyna sie zdania od "ja" polonistko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: praca z pedagogiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 20:12 Jak najbardziej można zaczynać zdanie od "ja"; wszystko zależy od kontekstu i od tego, co chcemy podkreślić w zdaniu. We wskazanej wypowiedzi użycie "ja" dla mnie nie jest rażące - wręcz przeciwnie, zaakcentowana zostaje informacja, że autorka wypowiedzi studiuje inny kierunek (a przynajmniej tak sądzi). Zanim skrytykuje się polszczyznę innych (choćby i wyraźnie nielubiących interpunkcji), warto przypomnieć sobie, gdzie jest shift, kropka i przecinek na klawiaturze... Odpowiedz Link Zgłoś