Dodaj do ulubionych

Filologia słowiańska

IP: 195.82.167.* 09.07.08, 00:38
Kto startuje na filologię słowiańską?
Na jaką uczelnię? Po ile macie %?
Obserwuj wątek
    • Gość: Dzban Re: Filologia słowiańska IP: 82.139.48.* 09.07.08, 09:04
      Ja na Uwr jestem zakwalifikowany na profil czeski. Mam nadzieję, że pomimo
      faktu, iż jestem na pozycji 54 jakimś cudem się dostanę:-(
      Czy ktoś się może orientuje, czy jeśli ewent. nie dostałbym się na ten profil
      czeski,ale mam wystarczającą ilość na profil serbski,to zostanę przesunięty?
      • Gość: Szara Re: Filologia słowiańska IP: 195.82.167.* 09.07.08, 13:01
        A ile jest miejsc na UWr i jakie miałeś wyniki?

Ja składam na UJ, też na czeski. :) Tyle że na każdą specjalność przypada
        jedynie 10-12 miejsc. Oby olimpijczycy nie składali tam papierów... ;)
        • Gość: Dzban Re: Filologia słowiańska IP: 82.139.48.* 09.07.08, 14:38
          Na pewno tylko tyle miejsc? Strasznie mało :-/ Ja składam na słowacką jeszcze na
          UJ.A nie wiesz, jakie były progi w zeszłym roku? I jak Tobie matura poszła?
          • Gość: Szara Re: Filologia słowiańska IP: 195.82.167.* 09.07.08, 15:09
            Podobno progi nie były jakieś kosmiczne - w granicach 80-85%.
            Ja mam z rozszerzonego polskiego 94%, a z angielskiego - 90%, więc byłam pewna,
            że się dostanę, dopóki nie przeczytałam, że dodatkowe punkty są przyznawane za
            drugi język obcy (ja zdawałam jedynie angielski). Tyle że teraz już tej
            informacji nie mogę znaleźć, więc nie wiem - biorą pod uwagę tylko jeden język
            obcy czy dwa?
    • Gość: Dzban Re: Filologia słowiańska IP: 82.139.48.* 09.07.08, 16:29
      Ciekaw jestem bardzo jaki jest próg na fil.słowacką, bo słyszałem, że sporo
      niższy, a mnie niestety matura nie poszła jakoś super. A nie wiesz może jakie są
      progi na UW?
    • Gość: Szara Re: Filologia słowiańska IP: 195.82.167.* 11.07.08, 11:21
      Kto dostał się na filologię słowiańską na UJ? :)
      • Gość: MMM Re: Filologia słowiańska IP: *.acn.airbites.pl 14.07.08, 11:29
        Ja się dostałam, a nie zdawałam dodatkowego języka tylko angielski.
        • Gość: krem Re: Filologia słowiańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 11:49
          Jaki był próg na UJ? Słyszalam,ze ERK źle policzył punkty?prawda?:)
          • Gość: gi Re: Filologia słowiańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 20:17
            Szara-na jaki jezyk się dostalas?:)
            • Gość: Szara Re: Filologia słowiańska IP: 195.82.167.* 14.07.08, 21:49
              Wybrałam czeski. :)
              A Ty?

(Mam jednego jedynego mężczyznę w grupie i 16 dziewcząt. Współczuję
              chłopakowi... :D)
              • Gość: :) Re: Filologia słowiańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 22:38
                Ja juz jestem na slawistyce, też na czeskim ;p
                Byłam ciekawa jak w tym roku sie ma rekrutacja-szczegolnie,ze troche
                moich znajomych startuje :)
                16 osob? o_O
                no niestety..na slawistyce męza nie znajdziesz ;p
                • Gość: Szara Re: Filologia słowiańska IP: 195.82.167.* 14.07.08, 22:58
                  Też mnie zdziwiło to 17 osób. Słyszałam, że grupy są po 10-12 osób. Może liczą,
                  że 5 zrezygnuje albo chcą ich "przerzucić" na inny język...

Skoro już studiujesz, to proszę, powiedz coś o tych studiach. O przedmiotach,
                  wykładowcach, poziomie trudności... i oczywiście o atmosferze, życiu
                  towarzyskim... ;-)

PS Nie znasz kogoś, kto poszukuje współlokatorki?
                  • Gość: :) Re: Filologia słowiańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 23:01
                    Z tego co wiem,to byl bardzo dziwny przelicznik w tym roku,wiec
                    mysle,ze ta duza ilosc osob to dlatego ,ze wiele ludzi mialo ten sam
                    wynik poporostu :)mysle,ze po 2giej rekrutacji jak czesc
                    zrezygnuje,to wroca do liczby 13 ( dodam,ze na pewno bedzie Was
                    wiecej,bo przyjmuja ludzi poza rekrutacja-np z 2 kierunku ;p) nie
                    wiem jak inaczje pomiescicie sie w klaustrofobicznych salkach
                    paderevianum :) Moze tu nie bede sie rozpisywac,chetnie porozmawiam
                    poza forum moje gg - 2210863
                    • Gość: rrr Re: Filologia słowiańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 21:23
                      hej, a czy ktos sie dostal na Uniwersytet Opolski na filologie czeska?Wybieracie
                      sie tam?:)
                      • icanchange Re: Filologia słowiańska 17.07.08, 13:01
                        a Ty się tam wybierasz? :>
                        • Gość: rrr Re: Filologia słowiańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 19:24
                          czekam na wyniki na innej uczelni ale kusi mnie to opole
                          • Gość: icanchange Re: Filologia słowiańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 21:14
                            bo Opole fajne jest :) filologię słowiańską tam polecam :)
                            • Gość: Dzban Slawistyka IP: 82.139.48.* 20.07.08, 13:30
                              Czy ktoś ma zamiar zrezygnować ? :-> i zwolnić trochę miejsc oczywiście?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka