Dodaj do ulubionych

MSG czy Finanse i Rachunkowość?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 19:54
Prosze o pomoc. Każda rada mile widziana.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: MSG czy Finanse i Rachunkowość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 19:58
      Zależy co chcesz robić potem
      • Gość: ja Re: MSG czy Finanse i Rachunkowość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 20:06
        gdzie zdawałeś?
        • Gość: gosć Re: MSG czy Finanse i Rachunkowość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 11:19
          ja uderzam do Gdańska. Zalezy mi potem na pracy w jakiejś międzynarodowej
          firmie. Kierunek ekonomiczny niezbędny zapewne. Tylko teraz który bardziej
          korzystny???????Piszcie co sądzicie?
          • Gość: kra Re: MSG czy Finanse i Rachunkowość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 16:32
            to są dwa różne kierunki, najpierw określ czym sie interesujesz z
            zakresu ekonomii to wtedy będziemy w stanie coś doradzić...
            • Gość: gosć Re: MSG czy Finanse i Rachunkowość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 13:16
              hej już mówię co i jak, ja jestem typową humanistką i zajmuje sie tłumaczeniami
              (studiowąłm lingwistykę). Zalezy mi na podjęciu kierunku ekonomicznego, którey
              dałby mi wiedzę przydatna do tłumaczen specjalistyczncyh. niestey, nie moge
              powiedziec,że interesuje mnie cos konkretnego z ekonomii. Po prostu potrzebuję
              stricte ekonomicznego kierunku, aby zdobyć wiedz i wyspecjalizować się z
              tłumaczeniach. co o tym sądzicie?
              • Gość: ewa Re: MSG czy Finanse i Rachunkowość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 13:31
                ja bm chciała na msg ale nie wiem czy sie dostanę....
                finanse i rachunkowośc bym sobie na Twoim m-cu odpusciła na rzecz
                np.ekonomii, myslałaś o tym?
                albo te msg
                • Gość: gosć Re: MSG czy Finanse i Rachunkowość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 16:09
                  hej, boję się strasznie,że z matma sobie nie poradzę dlatego pomslalam,że msg
                  okażą się lepszym wyborem.
                  jestem po klasie humanistycznej i matme miałam bardzo okrojoną. Mam nadzieje,że
                  będzie tłumaczona od podstaw. Ogólnie potrzebuje wiedzy ekonomicznej,ale wiem,że
                  bez przebrnięcia matmy po prosru się nie da.
                  • Gość: ewa Re: MSG czy Finanse i Rachunkowość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 17:26
                    w sumie mam podobnie :)
                    też po klasi humanostycznej poziom matmy baardzo niski,zreszta po
                    4latach nic nie pamiętam
                    dlatego wybrałam msg...
                    też ekonomiczne,i mam nadzieję że matma w mniejszym zakresie...
                    jest na pewno bo sprawdzałam w programie studiów ale chyba jakies
                    zastosowanie matematyki więc mam nadzieję że damy radę :)
                    • Gość: kra Re: MSG czy Finanse i Rachunkowość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 19:04
                      no jeżeli ma to być związane z tłumaczeniami to zdecydowanie lepszym
                      kierunkiem jest msg

matma tam występuje bo jakby niepatrzeć to kierunek ekonomiczny
                      ale w jakim wymiarze i na jakim poziomie jest matma to już zależy od
                      uczelni
                      • Gość: gosć Re: MSG czy Finanse i Rachunkowość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 11:57
                        hej dzięki za wszystko! Ja startuje na Uniwerek Gdański. Ten kierunek jest tam
                        pierwszy raz. To znaczy ekonomia jest od dawna , ale od tego roku obita ja na
                        samą ekonomię i msg. Jestem ciekawa ogólnie tego kierunku, złozyłam na studia
                        dzienne. Bedę też kontynuować magisterkę dziennie. Na razie to nie wiem jak dam
                        rade, ale planuje jakiś indywidualny tok studiów zacząć.
    • Gość: lula Re: MSG czy Finanse i Rachunkowość? IP: 217.98.19.* 14.07.08, 19:40
      Studiuje ekonomie i mialam rozne przedmioty na studiach w tym finanse,
      rachunkowosc i miedzynarodowe stosnki gospodarcze. Co wedlug mnie jest
      najbardziej nudne i niepotrzebne - MSG. Troche takie paplanie, teorie, historie
      i inne nudne rzeczy. Ale moze to byc wina wykladowcy wiec trudno ocenic. Ja
      wybralabym finanse i rachunkowsc.
      Patrzac jednak ze masz pewne predyspozycje i nie chcesz pracowac stricte w
      finansach chyba kierowala bym sie innym kryterium.
      • Gość: gosć Re: MSG czy Finanse i Rachunkowość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 20:28
        dzięki wielkie!!! Kurczę obawiam sie troche tej matmy na finansach:/ Mam
        niezłego pietra jednym słowem. Myslałam,że msg byłoby mniejszym złem. Generlnie
        moje założenie to połączyc zdolności tłumaczeniowe z konkretną wiedza
        ekonomiczna. Pomyslałam, że msg mi własnie w tym pomoże. Kurczę już sama nie
        wiem, co mysleć......
        • Gość: a Re: MSG czy Finanse i Rachunkowość? IP: *.swidnica.mm.pl 24.07.08, 12:42
          Ja studiuje stosunki miedzynarodowe na wroclawskim UE (dla rocznikow nizej stos.
          miedzynar. zamieniono wlasnie na MSG).

Jest to najb. humanistyczny kierunek na mojej uczelni. Na pewno na finansach i
          rach. jest wiecej liczenia, zadan itp.

Pierwsze 5 sem. (do czasu wybierania specjalizacji) byly takie same zarowno na
          moich stosunkach jak i na FIRze.

Ale nie mysl, ze obejdzie sie bez matmy;/ niestety u mnie na uczelni razem z
          mikroekonomia sa to przedmioty, które robią najwiekszy przesiew po 1 roku;/

Ale to nie wszystko- potem jest statystyka, ekonometria, badania operacyjne,
          prognozowanie- sa to typowo scisle przedmioty. Ale jak sie przylozysz to dasz
          rade, ja tez scislej glowy do konca nie mam, a jakos to przeszlam.

Do tego dochodza przedmioty finansowe (ktorych przeciez na FIRze jest wiecej),
          na ktorych tez sa zadania i liczy sie np. stopy zwrotu z obligacji itp. Plus
          rachunkowosc - ja na swoim kier. mialam 3 rach.: podstawy, r. finansowa
          (masakra) i r.zarzadcza.

Jest duzo przedmiotow humanistycznych jak to MSG. Czesc z nich jest dosc ciezka
          jak historia mysli ekonomicznej czy miedzynar. stos. polityczne (duzo nauki;/),
          czesc jest kompletnie, moim zdaniem, nieprzydatnych jak ekonomia rozwoju;/ czy
          ekonomia srodowiska i zasobow naturalych (jakos tak to szlo)

Nie chce zniechecac, ale tak to wyglada;)i wcale nie jest tak zle;) tylko w
          okresie zaliczeniowym trzeba sie przylozyc, a reszta jakos lajtowo leci:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka