Gość: gosć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 19:54 Prosze o pomoc. Każda rada mile widziana. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: MSG czy Finanse i Rachunkowość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 19:58 Zależy co chcesz robić potem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: MSG czy Finanse i Rachunkowość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 20:06 gdzie zdawałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: MSG czy Finanse i Rachunkowość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 11:19 ja uderzam do Gdańska. Zalezy mi potem na pracy w jakiejś międzynarodowej firmie. Kierunek ekonomiczny niezbędny zapewne. Tylko teraz który bardziej korzystny???????Piszcie co sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kra Re: MSG czy Finanse i Rachunkowość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 16:32 to są dwa różne kierunki, najpierw określ czym sie interesujesz z zakresu ekonomii to wtedy będziemy w stanie coś doradzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: MSG czy Finanse i Rachunkowość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 13:16 hej już mówię co i jak, ja jestem typową humanistką i zajmuje sie tłumaczeniami (studiowąłm lingwistykę). Zalezy mi na podjęciu kierunku ekonomicznego, którey dałby mi wiedzę przydatna do tłumaczen specjalistyczncyh. niestey, nie moge powiedziec,że interesuje mnie cos konkretnego z ekonomii. Po prostu potrzebuję stricte ekonomicznego kierunku, aby zdobyć wiedz i wyspecjalizować się z tłumaczeniach. co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: MSG czy Finanse i Rachunkowość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 13:31 ja bm chciała na msg ale nie wiem czy sie dostanę.... finanse i rachunkowośc bym sobie na Twoim m-cu odpusciła na rzecz np.ekonomii, myslałaś o tym? albo te msg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: MSG czy Finanse i Rachunkowość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 16:09 hej, boję się strasznie,że z matma sobie nie poradzę dlatego pomslalam,że msg okażą się lepszym wyborem. jestem po klasie humanistycznej i matme miałam bardzo okrojoną. Mam nadzieje,że będzie tłumaczona od podstaw. Ogólnie potrzebuje wiedzy ekonomicznej,ale wiem,że bez przebrnięcia matmy po prosru się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: MSG czy Finanse i Rachunkowość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 17:26 w sumie mam podobnie :) też po klasi humanostycznej poziom matmy baardzo niski,zreszta po 4latach nic nie pamiętam dlatego wybrałam msg... też ekonomiczne,i mam nadzieję że matma w mniejszym zakresie... jest na pewno bo sprawdzałam w programie studiów ale chyba jakies zastosowanie matematyki więc mam nadzieję że damy radę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kra Re: MSG czy Finanse i Rachunkowość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 19:04 no jeżeli ma to być związane z tłumaczeniami to zdecydowanie lepszym kierunkiem jest msg matma tam występuje bo jakby niepatrzeć to kierunek ekonomiczny ale w jakim wymiarze i na jakim poziomie jest matma to już zależy od uczelni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: MSG czy Finanse i Rachunkowość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 11:57 hej dzięki za wszystko! Ja startuje na Uniwerek Gdański. Ten kierunek jest tam pierwszy raz. To znaczy ekonomia jest od dawna , ale od tego roku obita ja na samą ekonomię i msg. Jestem ciekawa ogólnie tego kierunku, złozyłam na studia dzienne. Bedę też kontynuować magisterkę dziennie. Na razie to nie wiem jak dam rade, ale planuje jakiś indywidualny tok studiów zacząć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lula Re: MSG czy Finanse i Rachunkowość? IP: 217.98.19.* 14.07.08, 19:40 Studiuje ekonomie i mialam rozne przedmioty na studiach w tym finanse, rachunkowosc i miedzynarodowe stosnki gospodarcze. Co wedlug mnie jest najbardziej nudne i niepotrzebne - MSG. Troche takie paplanie, teorie, historie i inne nudne rzeczy. Ale moze to byc wina wykladowcy wiec trudno ocenic. Ja wybralabym finanse i rachunkowsc. Patrzac jednak ze masz pewne predyspozycje i nie chcesz pracowac stricte w finansach chyba kierowala bym sie innym kryterium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: MSG czy Finanse i Rachunkowość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 20:28 dzięki wielkie!!! Kurczę obawiam sie troche tej matmy na finansach:/ Mam niezłego pietra jednym słowem. Myslałam,że msg byłoby mniejszym złem. Generlnie moje założenie to połączyc zdolności tłumaczeniowe z konkretną wiedza ekonomiczna. Pomyslałam, że msg mi własnie w tym pomoże. Kurczę już sama nie wiem, co mysleć...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: MSG czy Finanse i Rachunkowość? IP: *.swidnica.mm.pl 24.07.08, 12:42 Ja studiuje stosunki miedzynarodowe na wroclawskim UE (dla rocznikow nizej stos. miedzynar. zamieniono wlasnie na MSG). Jest to najb. humanistyczny kierunek na mojej uczelni. Na pewno na finansach i rach. jest wiecej liczenia, zadan itp. Pierwsze 5 sem. (do czasu wybierania specjalizacji) byly takie same zarowno na moich stosunkach jak i na FIRze. Ale nie mysl, ze obejdzie sie bez matmy;/ niestety u mnie na uczelni razem z mikroekonomia sa to przedmioty, które robią najwiekszy przesiew po 1 roku;/ Ale to nie wszystko- potem jest statystyka, ekonometria, badania operacyjne, prognozowanie- sa to typowo scisle przedmioty. Ale jak sie przylozysz to dasz rade, ja tez scislej glowy do konca nie mam, a jakos to przeszlam. Do tego dochodza przedmioty finansowe (ktorych przeciez na FIRze jest wiecej), na ktorych tez sa zadania i liczy sie np. stopy zwrotu z obligacji itp. Plus rachunkowosc - ja na swoim kier. mialam 3 rach.: podstawy, r. finansowa (masakra) i r.zarzadcza. Jest duzo przedmiotow humanistycznych jak to MSG. Czesc z nich jest dosc ciezka jak historia mysli ekonomicznej czy miedzynar. stos. polityczne (duzo nauki;/), czesc jest kompletnie, moim zdaniem, nieprzydatnych jak ekonomia rozwoju;/ czy ekonomia srodowiska i zasobow naturalych (jakos tak to szlo) Nie chce zniechecac, ale tak to wyglada;)i wcale nie jest tak zle;) tylko w okresie zaliczeniowym trzeba sie przylozyc, a reszta jakos lajtowo leci:) Odpowiedz Link Zgłoś