Gość: ilona IP: *.komster.pl 29.08.08, 01:23 wychowanie przedszkolne - zastanawiam się czy to ma sens, chodzi mi o możliwości znalezienia za 3 lata pracy w tym zawodzie... w tym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: optymista Re: studia po 40-tce IP: *.173.31.203.tesatnet.pl 29.08.08, 07:14 Obserwujesz ulice? Moim zdaniem właśnie za trzy lata będzie potrzeba więcej nauczycieli wychowania przedszkolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilona Re: studia po 40-tce IP: *.komster.pl 29.08.08, 10:31 zapotrzebowanie zapewne będzie ale większość nauczycieli w tym wieku zaczyna już pomału myśleć o emeryturze , zaczynam wątpić w możliwość zatrudnienia będąc " bardzo dojrzałą 45 -letnią kobietą ;) " w gronie młodych absolwentek poszukujących pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reo Re: studia po 40-tce IP: 212.87.0.* 02.09.08, 14:57 Biorąc pod uwagę, że wiek emerytalny może być przedłużony - tutaj jak najbardziej byłoby to wskazane. Nie wszystkie przedszkolanki są bardzo młode. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Re: studia po 40-tce IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.09.08, 14:25 Ja ybm wolała, żeby dziećmi zachowały się osoby, oczywiście poza tym, że z odpowiednim podejściem, to jeszcze mające doświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilona Re: studia po 40-tce IP: *.komster.pl 16.09.08, 11:16 Pracowałam parę lat jako pomoc nauczyciela, myślę, że doświadczenie w pracy w przedszkolu mam, oczywiście z punktu widzenia zajmowanego stanowiska, jednak coż, z żalem ale zrezygnowałam ze studiowania tego kierunku. Rozsądek wziął górę nad zamiłowaniem. Nie chodziło mi o rady typu, że na naukę nigdy nie jest za późno, dlatego założyłam również wątek "u źródła" na forum "Nauczycielki przedszkola", jednak moja prośba pozostała bez odzewu. Bardzo dziękuję za wszystkie zamieszczone tutaj wypowiedzi i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś