Dodaj do ulubionych

Wypada pić piwo?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 00:37
Pytanie z zupełnie innej beczki, odetchnijcie od tych wszystkich rekrutacji :P

Jeśli idę z kumplem do knajpy, a on tymczasowo ze względów zdrowotnych nie
może pić alkoholu, to czy wypada, żebym ja pił przy nim? Co innego jak ktoś z
własnej woli nie pije, ale tutaj nie wiem czy niepotrzebnie nie narobię mu
smaka :P
Obserwuj wątek
    • Gość: jkjp Re: Wypada pić piwo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 01:03
      Teoretycznie możesz, skoro umawiacie się w knajpie. Ale z drugiej strony kumpel chyba doceniłby twój soczek/wodę:)
      • Gość: jkjp Re: Wypada pić piwo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 01:04
        Poza tym łatwiej wam będzie rozmawiać, niż w sytuacji, w której jedna osoba jest całkiem trzeźwa, a druga już niekoniecznie
        • Gość: ja Re: Wypada pić piwo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 17:47
          Ja jestem właśnie w takiej sytuacji że nie mogę pi alkoholu i nie mam nic przeciwko żeby znajomi pili w moim towarzystwie.
        • Gość: głośna.emisja Re: Wypada pić piwo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 13:57
          Dokładnie.

Kumpel oczywiście nie miał nic przeciwko, więc wypiłem dwa piwa, ale okazało
          się, że to będzie o wieele dłuższe spotkanie, więc przerzuciłem się na wodę, bo
          kolejne piwa z mojej strony + jego kolejna woda = dziwny tok rozmwowy :P

Ale cóż. Nie chciałbym powtórzyć paru godzin w barze o wodzie ;P
      • Gość: głośna.emisja Re: Wypada pić piwo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 11:56
        Po dwuletnim życiu studenckim piwo dla mnie jest jak herbata, dlatego iść na sok
        do knajpy - czuję się dziwnie hahahah ;P
    • Gość: kikiabaddon Re: Wypada pić piwo? IP: *.brzesko.net.pl 16.09.08, 01:20
      Nie wypada, należy! :) A tak nawiasem mówiąc, to rzeczywiście masz problem. Gdyby to była kobieta, to mógłbyś mieć dylemat, ale kumpel? :P
      • Gość: seba Re: Wypada pić piwo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.08, 09:41
        a ja wogóle nie pije alkoholu. naprawdę :P myślicie, że poradzę sobie na
        studiach (agh)?? :P
        • Gość: =) Re: Wypada pić piwo? IP: *.elpos.net 16.09.08, 10:30
          To się nauczysz =D
        • tamta_z_lewej Re: Wypada pić piwo? 16.09.08, 14:21
          A propos AGH, chyba z bash'a:
          - A co Wy tam w ogóle na tym AGH robicie?
          - No, pijemy spirytus z Ukrainy, grillujemy...
          - Jak to? A w zimie?
          - No w zimie nie grillujemy :)

Na pewno nie przytoczyłam tego dokładnie ale sens pozostał... W każdym razie,
          AGH to AGH, chyba ciężko Ci będzie się uchować :P
          • Gość: Tatiana Re: Wypada pić piwo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 20:45
            Hahaha ;))

Na bash'u czytałam też o AGH hmm, o jakichś posągach kamiennych. Coś że
            - jak jakaś dziewczyna ukończy studia będąc dziewicą to te posągi się poruszą
            - to u nas będą wywijały break-dance'a

;p
    • sundry Re: Wypada pić piwo? 16.09.08, 11:06
      Gdybym to ja nie mogła pić ze względów zdrowotnych,nie zgodziłabym się,żeby
      wszyscy wokół mnie też rezygnowali.Chyba nic się nie stanie,jak zapytasz kumpla
      o zdanie.
    • Gość: Reo Re: Wypada pić piwo? IP: 212.87.0.* 19.09.08, 18:19
      Jeżeli to dobry kumpel, to doceń to i też bądź dobrym kumplem. Jeżeli to tylko
      znajomy, to będzie to gest kultury, jeżeli zamówisz to co on.
      • Gość: Kika Re: Wypada pić piwo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 21:53
        Zalezy jak długo będziecie siedziec. Wg mnie 1-2 piwa, kiedy kolega w tym czasie
        pije sok, to nic zdrożnego. Natomiast wypicie pięciu podczas gdy kolega będzie
        siedział trzeźwy jest nie na miejscu:P
        • Gość: pani.nirvana Re: Wypada pić piwo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 16:46
          Założyciel wątku już jest dawno po spotkaniu raczej sądząc po dacie, więc po co
          odpisujecie? :D

(Lol, sama to robię ;P)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka