Dodaj do ulubionych

Pielęgniarstwo

IP: 83.1.94.* 14.11.08, 10:30
Czy przyjmą mnie z biologią podstawową?jeśli tak to gdzie i na ile %
musiałabym zdać?
pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • Gość: barty Re: Pielęgniarstwo IP: *.acn.waw.pl 14.11.08, 10:39
      W tym roku na AM w Warszawie, na pielęgniarstwo przyjmowali wszystkich, jak
      leciało.
      • Gość: Dugo Re: Pielęgniarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.08, 11:36
        W Lublinie i z tego co wiem na innych UMedach też, wymagają najczęściej właśnie
        podstawowej matury. Łatwo się dostać na pielęgniarstwo, zdaj tą maturę i
        powodzenia :)
      • Gość: nikki Re: Pielęgniarstwo IP: *.citynet.pl 17.11.08, 17:18
        w Krakowie na UJ wystarczylo miec zdana mature. Ale ostrzegam,studia cholernie
        ciezkie,anatomia i fizjologia niewiele rozni sie od kierunku lekarskiego. Do
        tego dochodza zajecia codziennie od8.00 do 18.00 takze NIE MA SZANS na wyjscie
        gdziekolwiek,trzeba siedziec i uczyc sie!
        Jak chcesz isc na pielegniarstwo dlatego ze tylko tu ci punktow starczy to
        gwarantuje ze wylecisz po polroczu ( z 200 przyjetych zostaje na drugi rok ok 50-70)
    • Gość: jula Re: Pielęgniarstwo IP: *.sie.vectranet.pl 14.11.08, 19:21
      AM we Wrocławiu. wystarczy 30% z podstawy biologii, przyjmują wszystkich
      kandydatów ponieważ jest mało chętnych. A w trakcie roku dużo dziewczyn
      rezygnuje. Osobiscie odradzalabym ten kierunek ponieważ jest mnóstwo zajęć i
      czasami brakuje czasu na nauke, a o życiu towarzyskim nie wpomne;), czasami
      nawet zjesc nie ma kiedy. Zajęcia są od 8 rano do 19 wieczorem, takze trzeba
      miec duzo sil fizycznych i psychicznych, zeby studiowac pielegniarstwo czy
      poloznictwo. Aha i oczywiscie uprzedzam o zajeciach w prosektorium z anatomii.
      Pozdrawiam:)
      • Gość: Dugo Re: Pielęgniarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.08, 20:09
        Gość portalu: jula napisał(a):

> rezygnuje. Osobiscie odradzalabym ten kierunek ponieważ jest mnóstwo zajęć i
        > czasami brakuje czasu na nauke, a o życiu towarzyskim nie wpomne;), czasami
        > nawet zjesc nie ma kiedy. Zajęcia są od 8 rano do 19 wieczorem

To fakt, zajęć na pielęgniarstwie i ratownictwie jest multum (ja na farmie
        miałem może połowę zajęć w planie, podobnie jak na lekarskim, analityce czy
        stomatologii)
        Ja bardzo cenię studentki pielęgniarstwa, bo wiem że te studia wcale nie są
        takie łatwe, jak to często słychać od studentów farmacji czy leku :)
        • Gość: a Re: Pielęgniarstwo IP: *.eranet.pl 18.11.08, 00:10
          Studia zapewne nie są lekkie, sam zawód zresztą jest bardzo ciężki.
          Szkoda tylko, że na tych którzy je przebrną czeka w Polsce taka mizerna praca...
          A ten duży odsiew, o którym tu pisano jest pewnie w jakimś stopniu spowodowany
          niewielkimi wymaganiami przy przyjęciu na studia. Zostają i kończą pewnie ci
          najlepsi.
          • Gość: nurse Re: Pielęgniarstwo IP: *.net 18.11.08, 00:26
            Jesli jest wątek o pielegniarstwie to chetnie sie wypowiem. Studiiuję na WUM na
            II roku i pierwszy semestr nie liczac farmakologii i diagnistyki to zajecia
            praktyczne na oddzialach- pediatria, interna, chirurgia, poz, rehabilitacja i na
            zajecia przychodzimy zazwyczaj na 7.30 rano , konczymy o 14 a pozniej od 15
            wyklady do 20 co drugi dzien. Takze latwo napewno nie jest.
    • Gość: xyz Re: Pielęgniarstwo IP: *.zamosc.mm.pl 18.11.08, 09:11
      na pielegniarstwo przyjma kazdego nawet z historia i to przecietnie zdaną,
      kierunek przecietny i szukają chętnbych praktycznie, ja bym poszła na
      fizjoterapię, to już większy prestiż zawodowy, więcej jak pielegniarka mniej jak
      lekarz :)
      • Gość: Pielęgniarki Re: Pielęgniarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 14:08
        A w czym ten większy prestiż niędzny/a fizjoterapeuto? Jeszcze nie
        słyszałyśmy o tym żeby fizjoterapeute bardziej szanowali czy lubili
        od pielęgniarki!!! Wystarczy zapytać przeciętnego człowieka na ulicy
        jakie zna zawody medyczne, a odpowie lekarz pielęgniarka, a nie
        fizjoterapeuta, bo tych nie uwidzisz przy łóżku pajenta, poza
        kilkoma minutami w ciągu dnia!!!
    • Gość: j Przyjmą... IP: *.gprs.plus.pl 11.12.08, 18:02
      ale szczerze odradzam te studia.

Mgr pielęgniarstwa (WUM).
    • Gość: MagdaeM Re: Pielęgniarstwo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.07.15, 11:09
      Na PWSZ Nysa można powiedzieć, że przyjmują każdego z zdaną maturą. Jest coraz mniej chętnych na pielęgniarstwo, dlatego na ten kierunek przyjmiesz się praktycznie na każdą uczelnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka