Dodaj do ulubionych

ZZL - problem z ankieta. wazne

IP: *.lodz.mm.pl 28.11.08, 15:56
Witam, Mam problem ze skonstruowaniem ankiety dot. motywacji pozapłacowej. Jest mi ona potrzeba do pracy magisterskiej. Ankieta ta bedzie przeprowadzona w firmie ubezpieczeniowej. Nie wiem od jakich pytań zacząć, jak ja skonstruowac aby byla zrozumiala dla pracownikow. Chciałabym dokładnie wiedzieć czego może ta ankieta dotyczyc, jaki mogłaby mieć cel. Brak mi pomysłów. Prosiłabym o drobną pomoc, jakiś pomysł osób kompetentnych. z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaja Re: ZZL - problem z ankieta. wazne IP: 85.14.84.* 30.11.08, 12:53
      Trudno zrobić jakąkolwiek ankietę nie mając pojęcia o metodologii. Więc przede
      wszystkim zaczynasz od pytań badawczych, czyli pytasz sama siebie czego chcesz
      się z tej ankiety dowiedzieć. Rozumiem, że o tych źródłach motywacji
      pozapłacowej coś wiesz, pytania badawcze mogą być w stylu które źródła tej
      motywacji są najbardziej skuteczne, od czego to zależy itp. Potem próbujesz
      stworzyć jakąś ankietę, polecam książki profesora L.A. Gruszczyńskiego, Elementy
      metod i technik i Kwestionariusze w socjologii. Pierwsza tak ogólnie powie Ci
      czym jest ankieta, a druga pomoże stworzyć kwestionariusz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka