10.12.08, 12:09
Sad mam straszna prosbe jutro mam 2 kola a to chorobie wrocilam na uczelnie i
dowiedzialam sie ze mam list do napisania jak go nie oddam na jutro to bedzie
masakra nie wiedzialam o tym wczesniej dlatego teraz blagam o pomoc
napisalabym sama ale jutro jescze 2 kola prosze a temat
schreiben sie uber den ort an dem Sie sich gerade befinden.Arbeiten Sie in
funf schritten.naprawde prosze a sie odwdziencze jak tylko bede trzeba cos
napisac to jest wyjatkowa sytulacja
PROSZE
Obserwuj wątek
    • Gość: Tawananna* Re: pomocy IP: *.4.90.85.cust.static.gepowernet.ch 10.12.08, 12:27
      Obawiam się, że musisz się dowiedzieć, o jakie pięć kroków w opisie chodzi -
      pewnie było to omawiane na zajęciach.
      • aduska2404 Re: pomocy 10.12.08, 19:00
        niestety wszyscy twierza z e nic nie bylo na zajeciach a temat byl i trzebabylo
        cos tam napisac :((
        • Gość: Tawananna* Re: pomocy IP: *.4.90.85.cust.static.gepowernet.ch 10.12.08, 19:07
          To odpuść sobie te pięć kroków i napisz po prostu o jakimś miejscu. Jak chcesz,
          mogę potem rzucic na to okiem. A prowadzącemu od razu powiedz, że z powodu
          nieobecności nie wiesz, o co z tymi pięcioma krokami chodziło, ale starałaś się
          napisać, jak umiałaś.
          • lstiti Re: pomocy 10.12.08, 19:48
            A prowadzącemu od razu powiedz, że z powodu
            > nieobecności nie wiesz, o co z tymi pięcioma krokami chodziło, ale starałaś się
            > napisać, jak umiałaś.

Gdybym ja coś takiego powiedział prowadzącemu to dowiedziałbym się, że istnieje
            coś takiego jak konsultacje :P
            • Gość: Tawananna* Re: pomocy IP: *.4.90.85.cust.static.gepowernet.ch 10.12.08, 20:37
              > Gdybym ja coś takiego powiedział prowadzącemu to dowiedziałbym się, że istnieje
              > coś takiego jak konsultacje :P

I byłaby to bardzo słuszna uwaga (opcjonalnie zamiast konsultacji mógłby być też
              e-mail, jeśli prowadzący jest zaawansowany technicznie).

Tylko że teraz jest, jak to się mówi, "po ptokach" i z dwojga złego wolałabym
              przyznać się, że jestem niedoinformowana, niż po prostu oddać tekst i liczyć na
              litość lub łut szczęścia...
              • aduska2404 Re: pomocy 10.12.08, 22:17
                dzziekuje bede sie za to brala w nocy pewnie bedziesz spala ale dziekuje
              • aduska2404 Re: pomocy 10.12.08, 22:18
                reisen ohne unbestimmten Ziel jakie jst do tego wendungen wie ktos
              • aduska2404 Re: pomocy 10.12.08, 22:20
                opisac jednym relativ satz norgler,alleswisser,tolle hecht??
                co to jest ten relativ satz??
                wie ktos moze??
                • Gość: Tawananna* Re: pomocy IP: *.4.90.85.cust.static.gepowernet.ch 10.12.08, 22:25
                  Relativsatz to po prostu zdanie podrzędne. Czyli jeśli masz:
                  "Nörgler ist jemand, der nörgelt." to "der nörgelt" (a więc to, co przecinku)
                  jest zdaniem podrzędnym.
                  • aduska2404 Re: pomocy 11.12.08, 22:31
                    Hallo Lili,

wie geht es bei dir? Du wirst daran nicht glauben, aber ich bin im
                    Schüleraustausch in München. Ich wohne bei einer tollen Familie – Anna, Frank
                    und Lea Muller. Ich werde hier ca. 3 Monate bleiben. Ich werde hier Deutsch
                    lernen, reiten, meine Interessen entwickeln und schwimmen.

Ich sah schon den großen Flughafen, Stewardesse, und viele Flugzeuge z.B. von
                    Lufthansa, Tap Portugal, Germanwings, LOT, Centralwings und Norwegian! Dort war
                    fantastisch. Ich will in der Zukunft dort arbeiten.

Ich besichtigte eine Kleinstadt in Alpen. Dort fuhr ich mit der Drahtseilbahn.
                    Ich war in ‚Hofbräuhaus’, das ist eine beliebte, sagenhafte Bräuerei in der
                    Stadt. Täglich trinken dort Leute ca. 10 000 Liter Bier. Ich war auch in der
                    Altstadt, wo ich viele neue Sachen und Geschenke kaufte.
                    Heute Abend gehe ich mit meinen neuen Freunden ins Kino und in die Disco. Ich
                    hoffe, dass wir viel Spaß haben werden.
                    In 3 Tagen komme ich leider schon nach Hause. Ehrlich gesagt, ich habe keine
                    Lust zurückzukommen. Hier ist sehr nett, ich habe tolle Freunde und ich hebe
                    hier sehr viel Spaß.

Tschüss und bis bald

Deine XYZ

moze ktos sprawdzic czy dobrze?/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka