Dodaj do ulubionych

Ochrona środowiska - studia.

IP: *.blt.pl 07.06.09, 17:08
Co sądzicie o studiach na wydziale ochrony środowiska na polibudzie, bądź
inżynierii ochrony środowiska na uniwerku ekonomicznym, lub ochrona środowiska
na uniwerku przyrodniczym?
Ma to jakaś przyszłość? opłaca się? Jaka praca po tym?

Wasze zdanie, prosze :)
Obserwuj wątek
    • dystansownik Re: Ochrona środowiska - studia. 07.06.09, 17:21
      Po Ochronie Środowiska pracy nie ma, taka jest niestety prawda. Już lepiej iść
      choćby na Inżynierie Środowiska. Przynajmniej po tym ma się inżyniera i można
      pracować przy różnego rodzaju instalacjach.
      • Gość: Michał Re: Ochrona środowiska - studia. IP: *.proxnet.pl 07.06.09, 21:56
        Jak to pracy nie ma? Po tych studiach można ochraniać środowisko :D wchodzić na
        kominy elektrowni i wywieszać "ekologiczne" flagi,kłaść się na ziemi jak spych
        jedzie by zburzyć drzewo,mieszkać w namiotach koło Augustowa.Jest tyle możliwości :D
        • dystansownik Re: Ochrona środowiska - studia. 08.06.09, 07:58
          Hmmm w sumie to jest niegłupie. Można ekologicznie zamieszkać w ziemiance, można
          ekologicznie odżywiać się korzonkami, można ekologicznie kąpać się w rzece bez
          mydła. Czemu ja wcześniej o tym nie pomyślałem i nie poszedłem na ochronę
          środowiska... Przecież to taki przyszłościowy kierunek. ;)
    • n_nicky Re: Ochrona środowiska - studia. 08.06.09, 09:34
      Moja koleżanka jest na ochronie środowiska na polibudzie i mówi, że jak nie
      zacznie drugiego kierunku (typu biotechnologia czy coś z chemią) to nie ma szans
      na pracę.
    • plies3 Re: Ochrona środowiska - studia. 10.03.17, 17:12
      Ja wybieram się na Ochronę środowiska II stopnia na WSEiZ bo na polibudę to nie chcę.. jakoś nie wiem czy nie znajdę po tym pracy. Prócz papierka liczy się też doświadczenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka