Dodaj do ulubionych

Kserokopia dowodu

14.07.09, 10:42
Komplet dokumentów jakie trzeba złożyć obejmuje kserokopię dowodu osobistego potwierdzoną urzędowo.
Wie ktoś gdzie coś takiego robi się w Lublinie?
:)
Obserwuj wątek
    • forgetmenot90 Re: Kserokopia dowodu 14.07.09, 10:45
      Najlepiej zrobić to w urzędzie, w którym otrzymało się dowód osobisty. Jeśli nie masz takiej możliwości możesz to zrobić np. w urzędzie na ulicy Zana.
      • fauxcrystal Re: Kserokopia dowodu 14.07.09, 20:05
        ja robiłam rok temu u notariusza <rolleyes>
        • green_gosia Re: Kserokopia dowodu 14.07.09, 20:10
          Czytałam na stronie KUL'u,ze można uzyskac takie potwierdzenie poprzez przedstawienie oryginału dokumentu,czyli dow. os. podczas składania papierów:)
          • enigmaticoasis Re: Kserokopia dowodu 14.07.09, 20:14
            Wiem, że to nie ten wątek, ale nie wiem czy w swoim doczekam się odpowiedzi, a
            bardzo mi na niej zależy ponieważ jutro wybieram się do Lublina...
            Osoby przyjęte na studia składają komplet dokumentów w sali 004?
            • domii90 Re: Kserokopia dowodu 14.07.09, 20:25
              ja nie mam pojęcia ;D

a ja zrobiłam ksero u wójta i tam dostałam 3 pieczątki łącznie z treścią o
              zgodności kserokopii z orginałem ;) także śmiało do urzędu gminy ;)) najgorsza
              była metryka -.- mam 70km do kościoła w którym byłam chrzczona i dzis
              pojechałam..a okazało się, ze ksiądz na urlopie -.-
          • majka_91 Re: Kserokopia dowodu 15.07.09, 12:52
            Możesz mi powiedzieć gdzie dokładnie to wyczytałaś?

Nie bardzo mi się uśmiecha płacenie za to w urzędzie,bo nie sądzę żeby przybili mi pieczątkę za darmo...

Pozdrawiam:)
        • tinamalina1990 Re: Kserokopia dowodu 15.07.09, 12:50
          fauxcrystal napisała:

> ja robiłam rok temu u notariusza <rolleyes>

A ile płaciłaś?
          • havanainside Re: Kserokopia dowodu 15.07.09, 13:03
            z działu POMOC:

"Potwierdzenie takie może zostać wykonane przez dziekanat uczelni wystawiającej
            dyplom lub jakikolwiek urząd (np. miasta czy gminy).

Osoby składające dokumenty osobiście mogą uzyskać potwierdzenie kopii dokumentów
            po przedstawieniu ich oryginałów.

W naborach zasadniczych dokumenty poświadczone notarialnie nie będą przyjmowane
            – posiadają moc oryginału."

Czymkolwiek jest nabór zasadniczy, to jak na moje rozumowanie, lepiej pójść do
            dziekanatu z kserem i oryginałem i oni to poświadczą...
            • domii90 Re: Kserokopia dowodu 15.07.09, 16:53
              ksero zrobilam w sekretariacie urzedu gminy i ta dziewczyna od razu zaniosla do
              wójta tę kartkę z kserem i dowód aby przybić pieczątkę.. dostałąm 3 pieczątki z
              podpisami i nic za to nie płaciłam:P płaciłam natomiast tym złodziejom za
              wypisanie głupiego świadectwa chrztu -.-
              • tinamalina1990 Re: Kserokopia dowodu 15.07.09, 17:40
                No nie mów że sie płaci za wypisanie aktu chrztu!!! A ile płaciłaś!!!!???
                • domii90 Re: Kserokopia dowodu 15.07.09, 19:01
                  nie wiem jak w Twojej parafii ;] w niektórych narzucają cenę, w niektórych co
                  łaska;] moja mama temu księdzu zostawiła 20 zł -.- sama byłam zdziwiona, ze za
                  ksero z podpisem nic nie zapłaciłam a księdzu tak ;/ nie dość, że płaci się za
                  sam chrzest to jeszcze potem za każdą metrykę.. ;/ i co ważne metryka nie może
                  byc ze starszą datą niż 6 miesięcy od wydania -.-
                  • green_gosia Re: Kserokopia dowodu 15.07.09, 19:31
                    Musze przyznać,że zaskoczyłaś mnie tą wiadomościa. Jutro wybieram się do księdza,ale nie dam mu złamanego grosz,ZŁODZIEJE!!
                    • havanainside Re: Kserokopia dowodu 15.07.09, 21:03
                      u mnie ta 'przyjemność' kosztuje 50 zł ;D

niech żyje administracja kościelna! :D
                      • tinamalina1990 Re: Kserokopia dowodu 15.07.09, 21:09
                        No nie mów, że 50 zł płaciłaś za wypisanie papierka!?
                        Skandal:(( I niby kościół taki biednyy...
                        • karloa_k Re: Kserokopia dowodu 15.07.09, 21:21
                          Współczuje Wam, ja nic nie płaciłam :))
                          • betabenna Re: Kserokopia dowodu 15.07.09, 23:04
                            Ja też nic nie płaciłam choc byłam tym mile zaskoczona.:)
                            • betabenna Re: Kserokopia dowodu 15.07.09, 23:10
                              Ale chciałam dodac, że zapłaciłabym te 50zł, w końcu w życiu robi
                              sie tylko kilka takich odpisów a skoro nei mamy podatków na kościół
                              jak w innych krajach to księża muszą z czegoś życ, opłacac rachunki,
                              jeśc. Nie chce nikogo rozzłościc ale student KUlu wrzeszczący o
                              księżach złodzieje...:( (zaznaczam, że zdaję sobie sprawę z tego, że
                              to nie jest uczelnia tylko dla katolików)
                              • havanainside Re: Kserokopia dowodu 15.07.09, 23:20
                                ile ludzi, tyle opinii...

Z tym zarabianiem przez kościół to można by urządzić płomienną debatę, a i tak
                                nie dojdzie się do porozumienia. Moim zdaniem to powinno być uregulowane
                                prawnie, a nie tak, że w sposób samowolny ustalany jest 'cennik na usługi' (w
                                przypadku akurat tych odpisów) bo w katedrze na ten przykład się nie płaci nic,
                                a w mojej parafii j/w.

człowiekowi chyba najtrudniej pojąć i zaakceptować świecką stronę duchowieństwa
                                stąd kontrowersje...
                                (wybaczcie offtop)
                                • domii90 Re: Kserokopia dowodu 16.07.09, 00:46
                                  moment.. ale księżom płaci się za sam chrzest.. więc powinni sobie doliczyć to,
                                  że potem kilka razy przyjdzie się po tę metrykę.. -.- poza tym spójrzmy na to
                                  pod kątem tego, że oni ciągle za coś pobierają opłaty.. nawet procent za
                                  wniesienie pomnika na cmentarz -.- a skoro tacy biedni to nie rozumiem skąd maja
                                  kasę na tak wystawne plebanie samochody.. -.- z resztą mam nadzieję, że żaden
                                  ksiądz na kulu nie będzie próbował wciskać mi swoich racji -.- bo pierwszego
                                  roku nie dotrwam.. ja wierzę w kościół i chodze na msze nawet co niedzielę ale
                                  to co robia księża to bandytyzm i w ogóle sprzeczność z naszą wiarą -.-
                                • domii90 Re: Kserokopia dowodu 16.07.09, 00:49
                                  i jestem zaskoczona ze aż 50 zł :O ksiądz który mi wypisywał to ''co łaska'' ..
                                  to juz jest moim zdaniem mega przegiecie.. i ksieza powinni odprowadzac podatki
                                  od tego co zarabiaja.. bo oni wbrew pozora maja mase pieniedzy.. zwlaszcza im
                                  wieksza wioska tym wiecej babć ktore placa.. -.- prosze jak się Ojciec Rydzyk
                                  nachapał ;] ;]
                                  • betabenna Re: Kserokopia dowodu 16.07.09, 19:37
                                    domii, zgadam sie, ze powinny byc podatki na Kościół uregulowane
                                    prawnie, ale nie odznaczasz sie zbytnią dojrzałością obrażając
                                    wszystkich księży ponieważ nie ma fizycznej możliwości żebyś ich
                                    wszystkich poznała
                                    • domii90 Re: Kserokopia dowodu 16.07.09, 23:02
                                      uwierz, że dużo widziałam a do tego mam prawo mieć własne zdanie i to nie
                                      świadczy o niedojrzałości ale zapewne bardziej o tym , że niestety miałam
                                      styczność, w większości, z księżmi, nie z powołania ale z zachłanności ;] poza
                                      tym jasne jest to, że skoro w kościołach pobierają za takie rzeczy opłaty to
                                      żerują na biednych wiernych ;] a sięgając do historii księża zawsze
                                      wykorzystywali wiernych i im dalej w przeszłość tym było to częstsze ;] teraz
                                      cywilizacja ruszyła na tyle, że nawet szary człowiek nie da już sobie tak
                                      ciemnoty wcisnąć ;] szanuję to, że wierzysz w księży.. ja w nich już dawno
                                      zwątpiłam więc pozwól odpuścić sobie ocenianie mojej osoby ;]

no a tak poza tym nie jest to temat dyskusji o księżach tylko o tym gdzie zrobić
                                      kserokopię dowodu ;P
                                      • betabenna Re: Kserokopia dowodu 17.07.09, 23:16
                                        Wszyscy, ale co do jednego, ponieważ nigdy na świecie nie było i nie
                                        będzie księdza który nie wykrzystywałby wiernych.

Ja ide podbic ksero tam gdzie wyrabiałm dowód to chyba urząd miasta
                                        był.Niestety musze narazic się na potencjalną opłatę bo nie moge
                                        sama pojechac do Lublina tylko zrobią to za mnie rodzice ;p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka