Gość: net IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.09, 16:33 Co wybrać? Inżynierie produkcji, europeistykę czy zarządzanie? Jak myślicie który kierunek jest lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: karina Re: co wybrać? IP: 194.187.72.* 16.07.09, 23:06 Mi najbardziej podoba sie europeistyka. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: co wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 09:26 troche duzy rozrzut... wiec lepiej dla Ciebie - nie wybieraj inzynierii produkcji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulus Re: co wybrać? IP: *.karolin.pl 17.07.09, 16:28 zarzadzanie studiuje co 10 student tak ostatnio słyszałam , europeistyka...hm..gorzej jak Unia padnie to skonczysz cos czego nie bedzie hehe ja bym wybrala inżynierie produkcji ale do Ciebie należy wybór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robertosS Re: co wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 17:10 Ja bym brał zarządzanie, bo masz po tym najwięcej pracy, sam też złożyłem papiery na ten kierunek do łazarskiego w wawce. Mnie przekonały specjalności- interesuje się marketingiem, a tam mówią że jest ok. Sam kierunek to jedno , a program uczelni, specki to drugie, więc warto też przemyśleć te kwestie. Bo nieraz lepiej wziąć coś co wydaje się mniej przydatne, ale na wysokim poziomie niż niby coś fajnego, a lipnie prowadzone. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarina Re: co wybrać? 19.07.09, 13:07 Ja bym już zamiast zarządzania wybrała się na ekonomię albo coś z handlem- bo to bardziej precyzyjny kierunek i chyba jednak znacznie większe możliwości. Tak apropos Łazarskiego to właśnie tam są dobrze prowadzone studia w tym kierunku- sama nie studiuję, ale mój brat jest na drugim roku i jest bardzo zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mags Re: co wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 20:11 potwierdzam lepiej iść na ekonomię do takie Łazarskiego, bo później pracę masz prawie pewną. poza tym to przyszłościowy kierunek i wbrew pozorom dość ciekawy Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarina Re: co wybrać? 19.07.09, 23:31 Zresztą ekonomiści ciągle są potrzebni na rynku a takich co skończyli zarządzanie jest chyba nawet więcej niż absolwentów turystyki i rekreacji tj. zdecydowanie za dużo... więc jak już masz takie skłonności to polecam ekonomie, jeszcze jak ją skończysz na takiej renomowanej uczelni to pracę masz jak w banku potem Odpowiedz Link Zgłoś
marajka Re: co wybrać? 20.07.09, 10:22 Może i po zarządzaniu jest sporo możliwości w teorii, ale w praktyce zarządzaczy jest już od lat zbyt dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: co wybrać? IP: *.chello.pl 29.07.09, 13:07 A może mi pomożecie ? Co ja mam wybrać zapisałem się pierw na UJ -Kulturoznawstwo specialność Ukrainozwnastwo a potem dostałem się na UP- Kierunek Praca Socjalna i teraz mam dylemat co wybrać kulturoznastwo ciekawe historia,jezyk :) ale ciężko o prace :/ a Praca Socjalna też nie jest zła Odpowiedz Link Zgłoś
naomia89 Re: co wybrać? 19.07.09, 23:39 hej :) ja się wybieram na zarządzanie więc to ci polecam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
naomia89 Re: co wybrać? 19.07.09, 23:40 ale inżynieria produkcji może też być ciekawa. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net Re: co wybrać? IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.09, 09:52 dzięki za wypowiedzi. Dzisiaj składam papiery na zarządzanie i inżynierie produkcji, bo chce spróbować czegoś innego i mam nadzieję że te studia będą ciekawe. Nie mogę wybierać studiów TYLKO pod względem przyszłej pracy. Studia mają mnie rozwijać i tylko tak je traktuję. A jak ktoś jest leniwy to nawet po najlepszej uczelni będzie bezrobotny. Mam nadzieję, ze jak skończy się wyż demogr. z pracą w Polsce będzie lepiej. Ale póki co nie zamierzam pracować przez najbliższe 5 lat więc się tym nie martwię. Jak mi się nie uda z zip tzn. jak mnie wywalą albo coś to pojdę na ekonomię bo nad miną też myślałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: co wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 20:07 Gość portalu: net napisał(a): > Ale póki co nie zamierzam pracować przez > najbliższe 5 lat więc się tym nie martwię. A gdy skończysz studia i już głupio będzie brać od rodzinki pieniądze to się okaże że cieżko Ci znaleźć pracę w zawodzie. A jeśli nawet Ci się uda to będziesz narzekać, że nie po to studiowałaś żeby zarabiać 1500 brutto. I dołączysz do grona malkontentów wiecznie niezadowolonych z Polski/studiów/rynku pracy. Dobra rada - same studia NIC nie dają, pomyśl o przyszłości wcześnie. pzdr Jerry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net Re: co wybrać? IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.09, 23:46 Pomyślałam ale za chiny nie mogłam zrozumieć chemii i lekarzem nie zostanę. A od rodzinki nie będę ciągnąc kasy bo już teraz potrafię na siebie zarobić. Cóż 1500 zł powiadasz, dobre i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frell Re: co wybrać? IP: *.acn.waw.pl 24.07.09, 20:13 Ja bym bardziej poleciła Ci jakiś kierunek bardziej przystosowujący do sytuacji na rynku, a mianowicie mówię o ekonomii. W Wawie jest kilka szkół prywatnych i państwowych oferujących ten kierunek. Osobiście polecam Ci Łazarskiego. Tam ekonomia jest nie tylko na bardzo dobrym poziomie to i można ja studiować w języku angielskim. Ja właśnie tam się wybieram :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frell Re: co wybrać? IP: *.171.104.102.static.crowley.pl 29.07.09, 12:17 Co do Łazarskiego i ekonomii, choć może ogólnie Łazarskiego to oni teraz mają promocję na zniżki za czesne, dla zainteresowanych szczegóły na stronie www.lazarski.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kr-uk Re: co wybrać? 25.07.09, 09:15 Gość portalu: net napisał(a): > Co wybrać? Inżynierie produkcji, europeistykę czy zarządzanie? Jak myślicie > który kierunek jest lepszy. Inżynieria produkcji jak sama nazwa wskazuje jest technicznym kierunkiem, jak zastanawiasz się nad jakąś europeistyką, to chyba nie dla ciebie. Europeistyka- no comment, zarządzane- co chcesz po tym robić? Może faktycznie jakąś ekonomię, jeśli nie masz jakichś sporych problemów z matmą? Odpowiedz Link Zgłoś
iwona_1234 Re: co wybrać? 25.07.09, 09:52 Inzynieria produkcji- kierunek scisle techniczny.Pracę znajdziesz tylko w tej działce. O ile wiem ostatnio było duze zapotrzebowanie na inżynierów. Europeistyka -kierunek w zasadzie nowy wiec pojawia sie problem z pracą. Zarzadzanie-moim zdaniem najbardziej przyszłosciowe. Mimo,ze jest wielu absolwentów na rynku zawsze znajdzie sie pracę. Poza tym zarzadzanie ma wiele ciekawych specjalizacji. Ekonomia- trudna ale dajaca duze możliwosci zarobkowe i rozwojowe.W kazdym sektorze znajdziesz prace. Poza tym , mysle,ze po kazdym kierunku mozna znalezć prace.zalezy to od predyspozycji kazdego człowieka. szanse na lepsze pieniadze pojawiaja sie wraz z doswiadczeniem i rozwojem.Jesli człowiek zastanie sie w jednej pracy bez mozliwossci dokształcania sie, mozliwosci awansu itp to i zarobki bedą marne. Pracodawca niemal zawsze patrzy najpierw na doswiadczenie. Moze sie zdarzyc tez tak,ze osoba po europeistyce;) moze zarzadzac firma. Mamy tyle mozliwosci dokształcania sie, zdobywania specjalizacji itp. Najwazniejsze jest to czy wiebierajac kierunek to jest to co Ci pasuje, czy w roli np. zarzadcy dobrze bedziesz sie czuł , czy masz ku temu predyspozycje itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: co wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 17:07 idź najlepiej na ekonomię. po tym zawsze będzie praca, bo mało absolwentów. dobrze by było wybrać studia w języku angielskim. z tego co wiem to łazarski ma ekonomię właśnie w angielskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milego dnia:) Re: co wybrać? IP: *.acx.pl 26.07.09, 17:27 z tym "mało absolwentów" to nie mnie do łez rozbawiłes:)) Odpowiedz Link Zgłoś