Dodaj do ulubionych

kserokopia dowodu

19.07.09, 13:35
Czy MUSZĘ robic kserokopie dowodu i leciec z tym do notariusza, bądź urzędu,
który mi wydał dowód?... słyszalem, że jeste możliwośc zrobienie na miejscu
na uczelni kserokopii i tylko panie/panowie sprawdzają zgodnośc z dowodem,
czy to prawda? Jutro wybieram się z rana do Lublina- 250 km ;(, a urząd miasta
otwierany jest ok godz 9 ;/
Obserwuj wątek
    • rinso Re: kserokopia dowodu 19.07.09, 13:53
      Ze strony serwisu rekrutacyjnego KUL:
      "Potwierdzenie takie może zostać wykonane przez dziekanat uczelni wystawiającej dyplom lub jakikolwiek urząd (np. miasta czy gminy).

Osoby składające dokumenty osobiście mogą uzyskać potwierdzenie kopii dokumentów po przedstawieniu ich oryginałów.

W naborach zasadniczych dokumenty poświadczone n o t a r i a l n i e nie będą przyjmowane – posiadają moc oryginału."

Pozdrawiam,
      Rinso
      • xprofes Re: kserokopia dowodu 19.07.09, 13:56
        dzięki wielkie :)
      • betabenna Re: kserokopia dowodu 19.07.09, 14:07
        A czy jeżeli dokumnety zawożą za mnie rodzice moge dac im mój dowód
        i nie będzie problemu z potwierdzeniem ksera, czy muszę zrobic to w
        urzędzie miasta/gminy?
      • smillas Re: kserokopia dowodu 20.07.09, 13:37
        A mi w urzędzie nie chcieli zrobić potwierdzenia tylko wysłali do notariusza.
        Trzy panie sobie siedziały śmiały się i piły kawkę akurat jak weszłam, więc im
        przeszkodziłam ;)
        Poszłam do notariusza. Teraz tylko dowiedziałam się że nie przyjmują takich
        kserokopii potwierdzonych notarialnie ehh ta biurokracja :(
        • caramel0 Re: kserokopia dowodu 20.07.09, 14:08
          nabór zasadniczy czyli co? kurde ja juz mam od notariusza poświadczone:/ to jest
          chore:/
          • smillas Re: kserokopia dowodu 20.07.09, 14:37
            Ja też mam taki problem :( Wydaje mi się że nabór zasadniczy to pierwszy nabór
            :( Napisałam maila do Działu Toku Studiów, ale jeszcze nic nie dostałam
          • smillas Re: kserokopia dowodu 20.07.09, 15:13
            Dostałam odpowiedź, potwierdzenie od notariusza jest jak najbardziej poprawne :)
            Pani z działu toku studiów powiedziała że po prostu nie chcą narażać studentów
            na dodatkowe koszty, ale notariusz za potwierdzenie wziął 6zł i 10 gr więc to
            nie są jakieś wielkie pieniądze :)
            • caramel0 Re: kserokopia dowodu 20.07.09, 16:42
              hmm dziekuje bardzo za wiadomosc:) nie bylam pewna od kogo to ale juz wiem:) to
              super ze to wystarczy bo mam dosc juz tego lazenia i alatwiania;)pozdrawiam:*
              • majka_91 Re: kserokopia dowodu 20.07.09, 16:52
                Ja już dzisiaj zaniosłam wszystkie dokumenty;D
                Też nie wiedziałam co z tym xero dowodu, ale zrobiłam kserokopię w kiosku przy KULu i przy składaniu papierów w dziekanacie pokazałam pani mój orygnialny dowód i ona na tej kserokopii postawiła pieczątkę. Wychodzi na to,że chodzenie po urzędach i notariuszach i wydawanie pieniędzy jest zbędne;)
                • tinamalina1990 Re: kserokopia dowodu 20.07.09, 16:58
                  A ile płaci się w urzędzie za potwierdzenie?
                  • 0-kiki Re: kserokopia dowodu 20.07.09, 17:29
                    w urzedzie jest za freeko
                  • smillas Re: kserokopia dowodu 20.07.09, 18:00
                    Ja u notariusza zapłaciłam 6 zł i 10 groszy, a w urzędzie panie były zbyt zajęte
                    kawusią i ploteczkami żeby mi pieczątkę przybić :)
                    • tinamalina1990 Re: kserokopia dowodu 20.07.09, 20:04
                      dzięki:) jutro mykam do urzędu:)
                      • majka_91 Re: kserokopia dowodu 20.07.09, 21:11
                        ale nie musisz iść do urzędu!
                        Wystarczy,że przy składaniu papierów będziesz miała swój dowód przy sobie.
                        • tinamalina1990 Re: kserokopia dowodu 20.07.09, 22:00
                          Tak wiem, ale ja chce wysłać dokumenty :)
                          • tinamalina1990 Re: kserokopia dowodu 21.07.09, 00:32
                            Jeśli jutro wyśle dokumenty to do piątku powinny chyba dojść, prawda?
                            A jeśli nie dotrą na czas, to co wtedy? Coś gdzieś kiedyś czytałam, że liczy sie
                            data wpłynięcia na uczelnie a nie wysłania, więc już sama nie wiem?
                            • majka_91 Re: kserokopia dowodu 21.07.09, 10:53
                              Sama nie wiem... W sumie list z KULu były wysłane w czwartek a do mnie doszedł we wtorek xD Nasza poczta... Ja bym jej chyba nie zaufała. Wydaje mi się, że jeśli w piątek nie dostaną Twoich dokumentów to Twoje miejsce się zwolni dla tych co składali odwołania.
                            • h0mster Re: kserokopia dowodu 21.07.09, 11:05
                              wyślij priorytetem ;)
                              • tinamalina1990 Re: kserokopia dowodu 21.07.09, 11:30
                                chyba jednak zawioze:) Bo jak nie dojdzie w piątek do psikus bedzie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka