Gość: A.M. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.07.09, 02:35 Zastanawiam się nad wyborem, stosunki międzynarodowe na UKSW dzienne czy prawo wieczorowe na UW... co byście wybrali? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Belial Re: UW czy UKSW ;) ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 07:30 > Zastanawiam się nad wyborem, stosunki międzynarodowe na UKSW dzienne > czy prawo wieczorowe na UW... > > co byście wybrali? prawo wieczorowe na UW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.M. Re: UW czy UKSW ;) ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.07.09, 22:32 A można wiedzieć dlaczego 2:0 dla UW? zastanawiam się czy chce mi się płacić za coś co teoretycznie mogę mieć z darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
zloty.strzal Re: UW czy UKSW ;) ? 21.07.09, 22:56 No to czemu teoretycznie tylko? Zrób sobie praktycznie za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.M. Re: UW czy UKSW ;) ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.07.09, 23:04 no w tym roku to raczej już nie możliwe. Żeby studiowac dziennie prawo muszę poprawić maturę... wiec zastanawiam się czy nie skorzystać z tego, że dostałam się na dzienne sm. Albo może zacząć obydwa kierunki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: UW czy UKSW ;) ? IP: *.chello.pl 21.07.09, 23:01 Postaram się odpowiedzieć Ci w miarę logicznie. UW to najlepsza uczelnia w Polsce, pod tym względem UKSW odstaje daleko w tyle. Poza tym sam kierunek studiów jest nieporównywalny. Prawo do najbardziej prestiżowy kierunek na UW, stosunki międzynarodowe tak naprawdę to studia o niczym, zastanow się co chcesz robic po tych studiach, czy warto marnować 5 lat na takie studia. Możesz sobie zawsze zrobić drugi fakultet studiując prawo. Musisz tylko pamiętać że wieczorowe prawo to studia wieczorowe wyłącznie z nazwy. Są to studia niestacjonarne ale DZIENNE - zajęcia masz razem ze studiami dziennymi, w tych samych godzinach. Tyle że jedni płacą - inni - nie. Nikt nie wie kto jest na jakich studiach oprocz Pań w dziekanacie - bo są dwa sekretariaty dla studiow dziennych i "wieczorowych". Dla mnie byłby wybor oczywisty - tylko PRAWO - to studia dające wiele możliwości w przyszlości - a SM - no cóż... nie za bardzo. Pozdrawiam, życze mądrego wyboru. Napisz na co się zdecydowalaś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marceli Szpak Re: UW czy UKSW ;) ? IP: 85.222.87.* 22.07.09, 00:14 Prestiż na UW to debilne słowo, które nasrali maturzystom do mózgownicy na dniach otwartych, w plotkach, na forach czy poprzez inne "wiarygodne inaczej" źródła. Po prawie na UW jest się nikim dla wielu pracodawców, zwłaszcza w kancelariach. Tymczasem przez 5 lat cieszcie się swoim prestiżem, potem będzie płacz i pretensje do całego świata, że nigdzie nie chcą do roboty przyjąć, a jak zechcą to za 1000 złotych. "Nie podoba się stawka" - powie pracodawca, to won, "bo mam pięćdziesięciu na 1 miejsce". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: UW czy UKSW ;) ? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.07.09, 00:44 Idź leczyc swoje kompleksy gdzie indziej, chłopie. Odpowiedz Link Zgłoś