franklin 21.07.09, 15:56 Wygląda to groźnie na stronie ministerstwa o likwidacji Władze tej szkoły podobno przesadziły w ilości ośrodków zamiejscowych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pluskotka Re: Likwidacja WSHE w Łodzi 21.07.09, 20:33 Taki wątek już jest, parę postów niżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duszek Re: Likwidacja WSHE w Łodzi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.07.09, 23:00 Tak się wykańcza konkurencję; W dobie niżu demograficznego oraz likwidacji poboru do wojska co ewidentnie będzie skutkowało nizszą liczbą studentów minister (do dziś z wyglądu nie wiem czy to jest facet czy baba) cofa pod byle pretekstem uprawnienia uczeniom prywatnym... boi się że uczelnie państwowe bedą świecić pustkami... Od tego są komisje akredytacyjne aby kontrolowały uczelnie, skoro były nieprawidłowości, na uczelnie nakłada sie kary i upomina z podaniem do publicznej wiadomości w dalszej kolejnosci wygasza nabór na dany kierunek i go likwiduje a nie zostawia się studentów z dnia na dzień, już widzę te pozwy sądowe tysięcy studentów.... Piepszyć Obywateli to dewiza tej partii Odpowiedz Link Zgłoś
profzwdrhab Re: Likwidacja WSHE w Łodzi 22.07.09, 18:12 www.wshe.lodz.pl/_aktualnosci.php?j=pol&id=746&id_pop=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania80 Re: Likwidacja WSHE w Łodzi IP: *.grontmij.net 03.08.09, 15:39 Akademia Pana Kleksa pod patronatem honorowym Koziołka Matołka Odpowiedz Link Zgłoś
socjostudent Re: Likwidacja WSHE w Łodzi 05.08.09, 15:37 wreszcie ktoś weźmie się za tę "uczelnię". Miałem nieprzyjemność studiowania w tym przybytku mądrości. Po pierwszej sesji, kiedy z zamiejscowego punktu konsultacyjno-informacyjnego (który nie jest zamiejscowym ośrodkiem kształcenia, ale co tam i tak kształcono) wysłano mój indeks do Łodzi po wpis na kolejny semestr. Nie miałem okazji zobaczyć go ponownie. Długo trwała moja batalia o WYPISANIE się z tego interesu (patrzcie drodzy studenci co wam dają do podpisania na Immatrykulacji, na której nawet Gaudeamus Igitur nie uświadczyłem). Cudem mi się udało. Oczywiście w sekretariacie notorycznie odsyłano mnie do Łodzi z każdą sprawą. Kiedy więc skończyła się moja cierpliwość i oświadczyłem babsztylowi że chcę natychmiast odebrać swoje dokumenty, zaczęła się inna rozmowa. Koniec końcem, musiałem do Łodzi odesłać podanie o skreślenie mnie z listy studentów oraz legitymację. Odesłałem. Walka trwała jeszcze ok 3 miesięcy. Pojechałem więc osobiście do Łodzi. Tam kolejny babsztyl nie znalazł mojej legitymacji. Sytuacja patowa. Dopóki nie oddam legitymacji nie oddadzą dokumentów. Babsztyl NAKAZAŁ mi POŚWIADCZENIE NIEPRAWDY, że zgubiłem legitymację i po zamieszczeniu w gazecie ogłoszenia o zagubieniu dokumentu odzyskałem swoje papiery. Warto również wspomnieć o kadrze naukowej oraz kwestii uczęszczania na zajęcia. Praktycznie nie trzeba uczęszczać na zajęcia (wykładowcy tłumaczą to wyrozumiałością, że zdają sobie sprawę że nie każdy ma czas i energię i robią to nagminnie dając wyraźnie do zrozumienia, że liczy się wpłata czesnego a dalej niech się dzieje wola Nieba). Niektóre osoby nie były nawet razu (pomijając moment podpisania umowy)a do sesji zostały dopuszczone bez żadnych problemów i co najlepsze "z marszu" nie umiejąc nic zaliczały egzaminy nawet na 4. Ja dziękuję za taki poziom kształcenia. W mojej ocenie określenie "uczelnia" i "student" są w tym przypadku grubo przesadzone i w najmniejszym stopniu nie przysługują osobom "studiującym" w tej "uczelni". Dobrze, że ktoś się tym zainteresował i że być może niedługo ten bałagan przejdzie do historii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sumienny Re: Likwidacja WSHE w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.09, 12:00 Jaki problem stanowiło dla Pana okazanie potwierdzenia wysłanej przesyłki zawierającej legitymację? We wszystkich uczelniach, po rozwiązaniu umowy, jest procedura zwrotu dokumentu potwierdzającego Pana status jako studenta. Z tymi obecnościami to Pan przesadza; to widać i czuć:) Co z protokołami ze zjazdów i załączonymi do nich listami obecności; sugeruje Pan, że to fałszywe dokumenty? Tylko skończony idiota nie czyta treści podpisywanej przez siebie umowy. Coś mi się wydaje, że z nieco innego powodu nie jest Pan studentem na WSHE. Proszę, też zauważyć, że skoro jest tam tak niski poziom kształcenia, to trudno będzie Panu dostosować uczelnie do swoich możliwości. Jeżeli jednak jest takowa, to oznacza, że trzeba ją zamknąć (zdaniem Ministerstwa) podobnie jak WSHE. Czy dociera do Pana ten paradoks? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Likwidacja WSHE w Łodzi IP: *.agrosnova.pl 19.02.10, 19:18 Super odpowiedź "sumienny". Mam dokładnie to samo zdanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wierzę Re: Likwidacja WSHE w Łodzi IP: *.ckzeto.com.pl 07.08.09, 13:19 Jestem studentem tej uczelni i powiem tylko tyle: Ty na pewno nim nie jesteś bo gdybyś był, wiedziałbyś, że poziom prowadzenia zajęć wcale nie odbiega od innych uczelni. Studiowałem również na UŁ, Wydziale matematyki - tutaj dopiero jest wysoki poziom nauczania. Pierwszy semestr studiów uzupełniających informatyki (niestacjonarne) zawiera tylko 4 przedmioty podczas gdy na WSHE jest ich 9. To nie wszystko - poziom nauczania na uniwerku jest tragiczny, wykładowcy nie są odpowiednio przegotowani (za wyjątkiem dr od przedmiotu "Kombinatoryka i teoria grafów"). Przychodzi taki gość z podwiniętymi nogawkami, buja się na nogach jakby miał problemy emocjonalne albo wypił co najmniej 10 kaw i on ma Tobie przekazywać wiedzę. Wysłowić się nie potrafi a zaliczenie u niego polegało na np. napisaniu klasy w C - oczywiście mogła być taka sama jak u kolegi obok. Więc nie kituj tutaj ludzi, że WSHE ma niski poziom nauczania - widziałem jedno i drugie. Zwyczajnie kłamiesz - kto Cię tutaj przysłał? Prawdopodobnie WSHE popełniło jakieś błędy, ale to już inna sprawa. Trzeba ich za to rozliczyć, ale nie wciskaj już więcej kitów odnośnie poziomu nauczania. Widocznie byłeś za cienki aby pobierać tam naukę. :) Ten kto był na tych studiach (II stopnia informatyka, niestacjonarne) wie o czym mówię. Tam wcale nie jest lekko, ale na uniwerku jest - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek nie wierzę - opisałeś to, co się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 17:03 dzieje w wshe, kto cię tutaj przysłał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student_wshe Re: Likwidacja WSHE w Łodzi IP: 195.69.81.* 07.09.09, 12:51 Popieram kolege. Jestem po dwóch semestrach i szlag mnie trafia, że ktoś pomieszał mi plany i koniec kontynuowania nauki na tej uczelni. Na WSHE wcale nie jest niski poziom. Wszystkie moje zajęcia odbywały się zgodnie z planem: analiza matematyczna - wykłady i ćwiczenia, podstawy informatyki - wykłady i ćwiczenia, fizyka - wykłądy i ćwiczenia, algorytmy i struktury danych - wykłady i ćwiczenia, elektronika i miernictwo - wykłady i ćwiczenia, programowanie strukturalne - wykłady i ćwiczenia, matematyka dyskretna - wykłady i ćwiczenia, architektura komputerów - wykłady i laboratoria, język angielski - super lektorzy itd. A kto debilem jest ten nic nie skończy, bo jeśli uważa, że płaci czesne i się jemu należy zaliczenie, to nie z WSHE takie numery. Poza tym WSHE ma swoje wydawnictwo, książki z okreslonych przedmiotów są dostępne dla studentów, biblioteka, super budynki, zaplecze. Komuś chyba to przeszkadzało i to bardzo, że szkoła jest ciekawa i ma masę studentów. Brzydzę się gazetą wyborczą, która zaczęła ten smród, bo nikomu nie zrobiła dobrze, a tylko zniszczyła studentom naukę dalszą. Nie po to poszedłem na WSHE, żeby kontynuwać nauke np na WSP, WSINF czy WSSipZ bo one nie maja takiego wyboru specjalizacji jak WSHE. Ministerstwo nie dało nawet szany WSHE na wprowadzenie programu naprawczego i to było moim zdaniem celowe. Szkoła ma piękne budynki, super sale w Łodzi i może ktoś ma na nie ochotę jak i ochotę na zgarnięcie studentów WSHE? Zaczynam wierzyć, że w tym kraju człowiek uczciwy, który ciągnie 1.5 etatu, żeby mieć na czesne i lepiej po studiach żyć nie ma na to szans, bo tu dobrze mają jedynie prostyturki, politycy, złodzieje i księża. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Likwidacja WSHE w Łodzi 07.09.09, 13:58 Ile razy zaliczałeś fizykę? Słyszałam autentyczną wypowiedź osoby, która robiła to prawie 30 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Likwidacja WSHE w Łodzi IP: 195.69.81.* 07.09.09, 16:24 pluskotka ifo dla cibie - tylko raz zaliczałem fizyke, wykłady i ćwiczenia i zaliczyłem za pierwszym razem. To, że ktoś zaliczał fizyke 30 razy, to świadczy tlyko o nim a nie o Uczelni, ale właśnie ludzie myślący dokładnie tak jak Ty zlikwidowali ten kierunek informatyki na WSHE, bo jeśli ty mierzysz szkołę poziomem jaki reprezentuje student, to kim ty jesteś żeby to w sten właśnie prymitywny sposób osądzać? Gratulacje dla tego studenta, że miał determinacje zaliczać to tyle razy!! Mam znajomych po psychologii na UŁ i to co nasłuchałem się o profesorach wykładowcach, którzy zaliczają głupim laskom za to, że maja mini albo duuuży biut, to też mogą być plotki, ale czemu właśnie tego nikt nie sprawdza?? Holera mam znajomych co kończyli WSHE w placówkach zamiejscowych i nikt się nie skarżył. O co chodzi? Ano o kase, bo kto nie smaruje komu trzeba ten nie jedzie dalej, ot Polska nasza Ojczyzna kochana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Likwidacja WSHE w Łodzi IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.09, 23:23 Bardzo wysoki poziom na tej uczelni naprawdę sam tam studiowałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Likwidacja WSHE w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.09, 14:05 Ciekawe dlaczego nikt nie interesuje się informatyką prowadzoną na uczelniach państwowych. Miałam to nieszczęście konczyć ów kierunek na jednej z dobrze rozpoznawalnych politechnik w kraju. Laboratoria prowadzone były przez magistrów, którzy sami nie mieli pojęcia o nauczanym przedmiocie - rozumiem, że pewnie robili doktoraty i niewiele im płacono ale z drugiej strony ich doktorat to ich prywatna sprawa. Taki magister prowadził zazwyczaj kilka różnych przedmiotów i w sumie jedyne co zazwyczaj robił to podawał temat projektu, często też zdarzało się słyszeć niezbyt pozytywne komentarze jak ktoś siedział na tym laboratorium i nic nie robił. Po prostu laboratoria na tej uczelni to była strata czasu jeśli chodzi o przemioty czysto informatyczne. Jeśli chodzi o wykłady to było różnie - część wykładowców była naprawdę dobrze przygotowana do zajęć (może 40 %). To co napisałam nie oznacza jednak, że te studia łatwo było ukończyć - wręcz przeciwnie. Po prostu obowązywała zasada, szczególnie u magistrów, że od studenta wymaga się nieporównywalnie więcej niż od siebie. I to wszystko na państwowej, renomowanej uczelni. No i oczywiście przestarzały program nauczania i brak ciekawych specjalizacji. Więc niech ktoś zajmie się też państwowymi uczelniami i tam zrobi dogłębną kontrolę i nagłośni na całą Polskę wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studia Re: Likwidacja WSHE w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 16:17 Nie wiem czy to się komuś przyda, ale może pomóc. Wyjaśnię tylko jedno, co do nauki. Nie wiem, jaki jest tam poziom, bo nigdy tam nie studiowałem, ale studiowałem, ale wszędzie uczą ludzie i wszędzie trzeba się uczyć a jak ktoś chce coś osiągnąć to czy UJ czy mała szkółka z Płocka nie stanowi problemu, aby się czegoś nauczyć. Wiem, bo z mojej uczelni uczył tam na WSHE jeden z profesorów i mogę tylko powiedzieć, że poziom, jaki on reprezentuje na pewno pozwala świadczyć, że ktoś, kto chciał się czegoś nauczyć to od takich ludzi dużo może się nauczyć niezależnie czy będzie na UW czy na WSHE. Wszędzie są problemy czy to na uczelniach publicznych czy prywatnych zawsze się może znaleźć ktoś, kto może namieszać. Ale piszę to, aby pomóc ludziom, którym ta sytuacja może utrudnić sprawę z ukończeniem szkoły. Politechnika Koszalińska wyszła z propozycją, aby osoby w związku z decyzją ministerstwa chcący dalej studiować i kontynuować naukę zgłaszały się do nich celem podjęcia tam dalszej nauki. Myślę, że to dobra propozycja ze strony dużej uczelni, która wychodzi z taką propozycją umożliwiając studentom dalsze kontynuowanie nauki. p.s. zgadzam się z wypowiedzią ALA bo sam studiowałem na uczelni prywatnej i uczelni państwowej (obydwie skończyłem) Poziom uczelni i nauczania na państwowych też zostawia wiele do zyczenia, *studia dla mnie to juz historia, dalej ide juz przed siebie nie patrzc za siebie - Odpowiedz Link Zgłoś
74jolka Re: Likwidacja WSHE w Łodzi 08.09.09, 19:11 Brawo STUDENT, POPIERAM CIE W 100 PROCENTACH, JA SKONCZYŁAM 4 SEMESTRY PEDAGOGIKI NA TEJ UCZELNI, I JESTEM ZADOWOLONA-O TYM ZE ZA CZESNE ZALICZA SIE EGZAMINY PIERWSZY RAZ SŁYSZĘ-A CO Z NAUKĄ I MOIMI NERWAMI PRZED KAŻDYM ZALICZENIEM???? TEGO STRESU NIE DA SIE OPISAC ,WIEC NIECH NIKT SIE NIE WYPOWIADA KTO NIE MIAŁ STYCZNOSCI Z TĄ UCZELNIĄ. I CO ZNAMI BEDZIE DALEJ???????????POZDRAWIAM STUDENTÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student totalna bzdura tej uczelni nie można skasować IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.09, 23:22 Chyba ty jesteś nienormalny opisujac tak Akademię Humanistyczną- Ekonomiczną w Łodzi. Ja skończyłem tam studia uzupełniajace magisterskie i tyle się napociłem że już nie wspomnę mojego trudu, takze WSHE musi istnieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia25 wshe to fajna szkoła!nie dorówna jej żadna inna IP: *.cdma.centertel.pl 04.03.10, 16:22 ja tez się napociłam żeby uzyskać magistra. nie jest wcale tak łatwo! a szkoła pomaga chociażby ze stypendium socjalnym, gdzie w innych szkołach jak jest się na niestacjonarnych to mają to w d** . nie żałuje że tam byłam.jestem z siebie dumna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Likwidacja WSHE w Łodzi IP: *.agrosnova.pl 19.02.10, 19:25 Święta prawda! Wystarczy wyobrazić sobie, że jest się "szefem" uczelni pokroju WSHE i od razu wiadomo, że komentarze o niskim poziomie nauczania i olewatorstwie wykładowcoów to czyste brednie!!! WYKŁADOWCY NIE MOGĄ POZWOLIĆ SOBIE NA NIEDOPILNOWANIE STUDENTÓW, PONIEWAŻ DOSTAJĄ ZA TO CIĘŻKIE PIENIĄDZE!!! DOBRA ZAPŁATA ZA DOBRZE WYKONANĄ PRACĘ - UCZCIWE PRAWDA? Nad prawidłowością wykonywanych obowiązków wykładowców też ktoś czuwa i bądźcie pewni, nie należy do osób wywalających kasę w błoto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Likwidacja WSHE w Łodzi IP: *.agrosnova.pl 19.02.10, 19:16 Oj socjostudenciku marny........ Każdy może pisać co mu do głowy przyjdzie. Bardziej do Ciebie pasuje SOCJOPATA. Ludki twojego pokroju nigdzie miejsca na dłużej nie zagrzeją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she_1 Re: Likwidacja WSHE w Łodzi IP: 82.146.245.* 09.09.09, 12:20 miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35590,7016721,Zaliczenia_z_egzaminow__ktore_sie_nie_odbyly.html bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentkaAHE Re: Likwidacja WSHE w Łodzi IP: *.toya.net.pl 09.09.09, 21:25 Szkoda że pani minister Kudrycka która tak chce się troszczyć o dobro studentów nie ma ochoty od lipca spotkać się z władzami uczelni w sprawie programu naprawczego.Piękny przykład płynie do nas z samej góry,ktoś kto pełni tak odpowiedzialne stanowisko,pobiera za to wysokie wynagrodzenie nie jest w stanie rzetelnie wykonywać swojej funkcji. Uczelnia popełniła błędy, przyznała się do tego, ale w tym kraju to nikogo to nie obchodzi. Nikt z Ministerstwa nie pomyślał o tysiącach studentów których pozbawia się możliwości dalszego kształcenia, które jest prowadzone na wysokim poziomie,a mam porównanie z inną publiczną uczelnią w Łodzi. Studentka AHE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasia ta uczelnia przeginała od dziesięciu lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 21:40 i uważała, że jest bezkarna na miejscu ministra też nie traciłbym już czasu na rozmowy ta uczelnia była po prostu dojną krową, o czym zdaje się doskonale wiesz, studentko AHE, przedstawicielko kwitnącego biznesu, któremu klęska zajrzała w oczy było to jedno potężne oszustwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student AHE dawne WSHE ogromna satysfakcja studiowałem tam IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.09, 23:27 Bardzo solidna uczelnia i przestrzegają wszystkich praw i bardzo dużo wymagają a jak ktoś pisze takie głupoty że szkoła to oszuści to chyba jest to osoba ktora widać jak się uczy bo ten kto idzie na studia to wie że studia to nie tylko nauka w uczelni i jej budyn ku tylko wkłąd własny i to duży to nie przedszkole że pani poda kawę na ławę więc nie piszcie takich głupot o AHE bo jest to bardzo pożądna uczelnia. Student-absolwent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: AHE dawne WSHE ogromna satysfakcja studiowałe IP: *.toya.net.pl 18.11.09, 01:16 Oj, czy to jawna prowokacja Studenta-absolwenta, który napisał, że to bardzo "pożądna" uczelnia. Chyba, że miał na myśli: "pożądana".Ech, nie ma litości dla błędów ortograficznych, zwłaszcza, że automatycznie część jest podkreślana na czerwono. Trzeba być naprawdę "pożądnym" absolwentem żeby tak pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: AHE dawne WSHE ogromna satysfakcja studiowałe IP: *.agrosnova.pl 19.02.10, 19:41 Ktoś nam tutaj błyszczeć próbuje??? Opowiedz się Zosiu po czyjej stronie stoisz? Zajrzałaś tutaj żeby mącić, czy może pochwalić się, że ukończyłaś np. wydział humanistyczny i stąd taka mądra i błyskotliwa jesteś ;-)) A to kolejny plus Naszej WSHE ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: ta uczelnia przeginała od dziesięciu lat IP: 82.160.33.* 26.09.09, 21:19 ta uczelnia jest na bardzo niskim poziomie!!! Sama tam studiowałam i wiem czego uczą i w jaki sposób...kończą studia d..... ręce opadają!!! Ta uczelnia uczy młodzież lenistwa, kombinatorstwa... a zresztą takie czasy, że nadeszła moda na debilizm. Ta i inne uczelnie produkują ludzi wykształconych płytko...jeden student zapytany co to jest empatia, odpowiedział część od pralki automatycznej, właśnie takich ludzi się kształci na takich uczelniach. Szczerze, myślałam i się bałam,że zacznę się cofać w rozwoju ucząc się na tej uczelni- to był koszmar!!! Każdemu odradzam tej uczelni, oczywiście odradzam ludziom ambitnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była studentka Re: ta uczelnia przeginała od dziesięciu lat IP: *.chelmno.mm.pl 18.10.09, 15:14 Popieram. W życiu nie widziałam takiego niskiego poziomu nauczania. Wiele można byłoby opowiadać o tej uczelni i wykładowcach. Oj wiele, wiele aż trudno w to uwierzyć, że tak można. O szczegółach nie napiszę, zostawiam to dla siebie, bo cóż tu ukrywać, wstyd się przyznać. Oj wstyd!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: ta uczelnia przeginała od dziesięciu lat IP: *.agrosnova.pl 19.02.10, 19:35 Wasiu, zdaje się, że nie bardzo wiesz o czym piszesz. Nie zaglądaj tutaj - nie chce nam sie Ciebie czytać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Studenci AHE mówią NIE! www.ratujmyahe.pl IP: *.iwacom.net.pl 19.09.09, 03:57 Zły adresta próśb, to nie pani minister lecz władze uczelni odpowiadają za to co się stało. I tylko twarda bezwględna postawa MNISW doprowadzi do rozwiązania problemu. A wy studenci AHE dostaliście już przecież oferty orezenosin więc po co te burdy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Studenci AHE to tu raczej nie piszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 04:51 tylko pracownicy działu promocji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Studenci AHE mówią NIE! www.ratujmyahe.pl IP: *.agrosnova.pl 19.02.10, 20:08 T sie nazywa lokalny patriotyzm człowieku!!!! Po co zmieniać coś, gdy jest dobre???? Dla mnie ta cała afera jest grubymi nićmi szyta! Studenci WSHE! Absolwenci, obecni i przyszli - NIE DAJCIE SIĘ! To tylko nagonka! Skończy się, jak wszystkie inne! Cierpliwości ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Likwidacja WSHE w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 09:54 Tak WSHE przesadzilo ponoć. BO co? WSHE chciało otworzyc swój wydział zamiejscowy na terenie szanownej pani minister. Bo przecież wiadomo ze pani minister ma udziały w niepublicznym szkolnictwie wyższym. Jak utniesz wrogowi nogę,to on nadal myśli i jest zagrożeniem. Ale gdy wroga palniesz w łep, to wiadomo bez głowy wróg już nie myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: Likwidacja WSHE w Łodzi IP: *.centertel.pl 20.10.09, 22:42 ogólnie uczelnie niepubliczne stoją na niskim poziomie,niewszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Likwidacja WSHE w Łodzi 21.10.09, 13:49 Ogolnie to polskie wyzsze uczelnie sa w swiatowym ogonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Likwidacja WSHE w Łodzi IP: *.agrosnova.pl 19.02.10, 20:17 Cóz za specjalista? Wiarygodny ten ranking chociaż? Złość mnie ogarnia, gdy czytam niektóre wypowiedzi.... Spędziłam w murach WSHE pięć długich, trudnych i bardzo satysfakcjonujących lat! Jestem dumna z magisterium i dodatkowych fakultetów, które tam ukończyłam. Profesjonalna i wymagająca kadra pedagogiczna wyciskała ze mnie siódme poty, ale warto było! Troszkę chęci, ambicji i wytrwałości potrzeba a uda się - każdemu. POZDRAWIAM SERDECZNIE WSZYSTKICH, KTÓRZY MAJĄ PODOBNE ODCZUCIA W ZWIĄZKU Z EDUKACJĄ W WSHE ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosia Re: Likwidacja WSHE w Łodzi IP: 62.69.217.* 26.11.09, 22:16 Dziwnie sie dzieje z tą naszą uczelnią, kiedy na wiosnę otrzymuje tytuł Akademii a teraz chce ja sie zamknąć i te decyzje wydaje ta sama osoba czy to nie jest dziwne.Ta osoba nie martwi sie o studentów którzy stracą miejsca do nauki i nie obchodzi ją los o wykładowców którzy stracą pracę. Sieje sie panike i strach wsród studentów i wykładowców bo ktoś uważa ,że to jest zabawne- media rozdmuchują jak tylko sie da mając pożywke.A może uczelnia jest za duża konkurencją dla innych uczelni? Może nie zamykać uczelni tylko sie przyjrzeć tej osobie która podejmuje takie decyzje o nadaniu tytułu a potem likwidacje i zmienić osobę która chwieje sie jak liść na wietrze jak zawieje taka decyzja . Odpowiedz Link Zgłoś