Dodaj do ulubionych

Politechnika WarszawskA

IP: *.xdsl.centertel.pl 03.08.09, 11:30
Dostałam dzisiaj list z politechniki warszawskiej z wiadomością że nie
zostałam przyjęta na studia (geodezja i kartografia). Napisali że mogę w ciągu 14 dni złożyć odwołanie. Warto?
Obserwuj wątek
    • carwszechrusi Re: Politechnika WarszawskA 03.08.09, 11:41
      Chcesz żeby obcy ludzie decydowali. Poczekaj. Rzucam monetą.... nie warto. Co się z wami dzieciaki dzieje. Zapytaj futrzaka. A tak poważnie to nie warto. Kup bilet do UK i spierd... dobrze ci radze. Tam też syf ale za większe pieniądze. Przyzwyczaj sięże jesteś polakiem. Masz zatem przejebane
    • Gość: df Re: Politechnika WarszawskA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 13:06
      Jeśli niewiele zabrakło, to oczywiście że warto.
    • Gość: zvx Re: Politechnika WarszawskA IP: 80.48.29.* 03.08.09, 21:51
      Policzyli Ci źle punkty? Jeśli nie, to nie ma co się odwoływać... Dlaczego
      mieliby Cię przyjąć? Jak uzasadnisz odwołanie? Że bardzo chcesz, ale niewiele
      brakowało? Gdyby mieli miejsca i miałabyś wystarczająco dużo punktów, by się
      dostać, to byś się dostała. Skoro się nie dostałaś, to jest inaczej. Dlaczego
      miałoby się to zmienić?

Jeśli chcesz się ośmieszyć - proszę bardzo. No chyba że źle policzyli punkty,
      ewentualnie byłaś już zakwalifikowana do przyjęcia ale nie złożyłaś dokumentów
      (choć wątpię, by to przeszło) czy coś takiego. W przeciwnym razie nie licz na wiele.
      • Gość: on Re: Politechnika WarszawskA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.09, 22:18
        Odwołanie nie wymaga żadnego uzasadnienia. Wnosi się je zgodnie z KPA, a ten
        stanowi, iż wystarczy jeśli z odwołania wynika, że strona nie jest zadowolona z
        decyzji. Jednak dobrze jest podać jakieś uchybienia formalne ponieważ na
        podstawie art. 169 pkt 8 "Podstawą odwołania może być jedynie wskazanie
        naruszenia warunków i trybu rekrutacji na studia". Podsumowując, bez względu na
        treść odwołania ( nawet brak zarzutów) zostanie ono rozpatrzone, przy czym moim
        zdaniem szanse na pozytywną decyzję (bez faktycznych zarzutów) są znikome. Nie
        rozumiem o co chodzi poprzednikowi z tym ośmieszaniem się, ja bym ze swojego
        prawa skorzystał, zwłaszcza że nic nie tracisz, a możesz coś zyskać.
      • Gość: df Re: Politechnika WarszawskA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 10:53
        Gość portalu: zvx napisał(a):

> Jeśli chcesz się ośmieszyć - proszę bardzo.

Kiedyś pisałem odwołanie, by przenieśli mnie na "lepszy" kierunek, którego wcale
        nie uwzględniłem w podaniu, a zdobyłem na niego wystarczającą ilość punktów.
        Zostało uwzględnione.
        Znajomy który zdobył 57 pkt. napisał odwołanie, by przyjęli go na informatykę
        (próg wynosił 64 pkt.). Też został zakwalifikowany po wykruszeniu się części
        przyjętych.

Także nie warto być czajnikiem. A nóż/widelec się uda...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka