Dodaj do ulubionych

Akademik UAM Poznań

08.08.09, 20:11
Mam takie pytanie. Czy mam jakieś szanse, aby się dostać do
akademika jeśli u mnie w rodzinie dochód na jedną osobę wynosi około
3 tys. zł? Pytam, bo widziałem, że jakieś tam zaświadczenia o
zarobkach trzeba razem z podaniem składać...
Obserwuj wątek
    • Gość: zgorszony Re: Akademik UAM Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 20:17
      A po co ci akademik jak ja miałbym takie dochody to bym sobie kawalerkę wynajął
      a nie w akademiku się męczył. A po za tym po za dochodami liczy się też
      odległość od miejsca zamieszkania.
    • stypendysta Re: Akademik UAM Poznań 08.08.09, 20:30
      bajodd napisał:

> Czy mam jakieś szanse, aby się dostać do akademika jeśli u mnie w
      > rodzinie dochód na jedną osobę wynosi około 3 tys. zł?

Żadne - w komisjach wydziałowych mamy sporo nie załatwionych wniosków z dochodami 700-900 PLN - w tym roku zamknięto do generalnego remontu jeden DS (największy - ponad 520 miejsc). Uruchomienie bliźniaczego (po modernizacji i zmianie standardu) nie skompensuje tego ubytku - miejsc będzie o ok. 250 mniej.
      • Gość: nie Re: Akademik UAM Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 20:52
        mam dochód ok 800 na głowę i tak daleko, że już dalej się chyba nie da i nie
        dostałam
        • Gość: irasiad Re: Akademik UAM Poznań IP: *.kalisz.mm.pl 02.09.09, 20:54
          Podobnie, 800 na głowę i nie dostałem. Mam nadzieję że przyznają mi z drugiego
          naboru. A jeszcze jak składałem papiery pani w dziekanacie uspokajała że
          spokojnie dostanę z takim dochodem.
          • stypendysta Re: Akademik UAM Poznań 03.09.09, 02:24
            Nie przyzwyczajałbym się do tego 'spokojnie dostanę' - miejsc jest mniej, niż w ub. roku, a wniosków znacznie więcej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka