maia89 03.09.09, 14:45 Mam pytanie odnośnie stypendium naukowego. Jak i kiedy odbywa się przydzielanie stypendiow dla studentów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiulek51 Re: stypendium naukowe 03.09.09, 15:38 www.kul.pl/art_6685.html#Szwwn Stypendium w tamtym roku listy osób ktore dostały stypendia zostały wywieszone juz pod koniec sierpnia, wtedy były tez juz przelane na konta (o ile dobrze pamietam) a zazwyczaj jest to pierwszy tydzien listopada. www.kul.lublin.pl/art_13308.html Tu masz link do strony ze średnimi jakie trzeba było uzyskać w poprzednim roku na poszczególnych kierunkach aby otrzymac stypendium naukowe, ale nie nalezy sie tym zbytnio sugerować gyż wszystko zalezy od tego jak ludzie uczą sie na danym roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
domi667 Re: stypendium naukowe 03.09.09, 19:24 Czyli uczelnia sama się z nami skontaktuje, jeżeli zostanie nam przyznane stypendium? czy tego się trzeba jakoś samemu dowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek51 Re: stypendium naukowe 03.09.09, 20:15 Listy osób, którym zostały przyznane stypendia zostanie wywieszona na parterze Colegium Norvidianum. Jezeli ktoś składał papiery o przyznanie stypendium socjalnego to trzeba tam podać numer konta na, które mają wpływać pieniądze. Natomiast jeżeli ktoś tego nie robił to,należy dostarczyć numer konta do działu studenckich spraw socjalnych, już po ogłoszeniu listy (Dział spraw socjalnych też znajduje sie na parterze Colegium Norvidianum). KUL przysyła tez list, w którym powiadamia, że stypendium zostało przyznane, ale listy są wywieszone zawsze dużo wcześniej. No i przypominam, że stypendium naukowe przyznaje sie dopiero po pierwszym roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
dzuanka Re: stypendium naukowe 03.09.09, 20:50 Hmm, więc z moją średnią 4,5 na II roku Prawa (aktualnie III) raczej nie mam na co liczyć...? :( Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek51 Re: stypendium naukowe 03.09.09, 20:57 dzuanka nie wiadomo, tak jak napisałam wcześniej to zależy jak ludzie uczą sie na Twoim roku www.kul.lublin.pl/files/278/WPPKIA20082009.pdf na tej stronce masz progi jakie były w tamtym roku Odpowiedz Link Zgłoś
domi667 Re: stypendium naukowe 03.09.09, 21:10 dzięki za odp ;) Na tej uczelni jak zwykle trudno uzyskać jakąś pewną inf ;);) Odpowiedz Link Zgłoś
cupofcoffee Re: stypendium naukowe 07.09.09, 18:52 na tej uczelni to nawet mając na prawie 4,7 nie wiem czy dostaniesz stype...:/ ja nie wiem komu oni to przyznają... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
domi667 Re: stypendium naukowe 07.09.09, 19:02 W CN są wywieszone progi stypendiów. Przynajmniej dla mojego rocznika (obecnie II rok, prawo)jest on raczej niski, 1 próg to jakieś 4,638 o ile dobrze pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
fauxcrystal Re: stypendium naukowe 08.09.09, 11:46 dobrze zrozumiałam? progi już są wywieszone? jeśli tak to pamiętasz może jakie mniej więcej są? też interesuje mnie prawo II rok ;) osobiście nie mam możliwości sprawdzić bo mieszkam ponad 250km od Lublina ;p Odpowiedz Link Zgłoś
cupofcoffee Re: stypendium naukowe 08.09.09, 16:01 SŁUCHAM??????????????? Próg ponad 4,6 na drugim roku PRAWA (czyli obecnie III jeśli dobrze rozumiem) to jest NISKI??????? Rzeczywiście na KUL są dziwni ludzie.... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
dzuanka Re: stypendium naukowe 08.09.09, 20:48 Spokojnie cupofcoffee, wydaje mi się, że próg I to ten najwyższy, a przecież są jeszcze dwa niższe. Nie wiem czy dobrze myślę, ale tak mi się wydaje :) Czy mogłabym prosić o wszystkie trzy progi dla II (aktualnie od października III) roku Prawa? Ewentualnie, czy ktoś może mi powiedzieć gdzie wywieszone są te progi w CN? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek51 Re: stypendium naukowe 08.09.09, 23:01 Progów na rok 2009/2010 jeszcze nie ma będą wywieszone najprawdopodobniej pod koniec października. Tu macie progi jakie były w roku 2008/2009 www.kul.lublin.pl/art_13308.html Odpowiedz Link Zgłoś
domi667 Re: stypendium naukowe 09.09.09, 14:25 Aktualnie będę na 2 roku prawa, próg o którym mówiłam, to ten najwyższy. Wydaje mi się,że są to aktualne progi za rok 2008/2009, rok 2009/2010 dopiero zacznie się od października. (chyba że źle coś zrozumiałam i chodzi o stypendia na rok 2008/2009,a nie za) A tak w ogóle, to nie czuje się dziwna, po prostu wiem,że dużo ludzi ma dobre średnie, dlatego wydaje mi się,że 4,6 jako próg najwyższego stypendium nie jest zbyt wysoki. Odpowiedz Link Zgłoś
cupofcoffee Re: stypendium naukowe 09.09.09, 17:37 ja uważam że to bardzo wysoki próg jak na najniższe stypendium a jestem uważana za jedna z najlepszych na roku :/ Odpowiedz Link Zgłoś
cupofcoffee Re: stypendium naukowe 05.11.09, 21:17 przede wszystkim szczerość :) Odpowiedz Link Zgłoś
cupofcoffee Re: stypendium naukowe 05.11.09, 21:16 www.kul.lublin.pl/files/278/WPPKiA.pdf mając 4,529 łapię się? Odpowiedz Link Zgłoś
dzuanka Re: stypendium naukowe 06.11.09, 13:02 cupofcoffee, łapiesz się, łapiesz :) O ile mnie pamięć nie myli jesteś aktualnie na III roku, więc łapiesz się :) Jeśli nie wierzysz to zapraszam do DSS. Tam wszystko dokładnie w tabelkach jest ujęte :)Gratuluję i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś