Dodaj do ulubionych

stypendium naukowe

03.09.09, 14:45
Mam pytanie odnośnie stypendium naukowego. Jak i kiedy odbywa się
przydzielanie stypendiow dla studentów?
Obserwuj wątek
    • kasiulek51 Re: stypendium naukowe 03.09.09, 15:38
      www.kul.pl/art_6685.html#Szwwn
      Stypendium w tamtym roku listy osób ktore dostały stypendia zostały wywieszone
      juz pod koniec sierpnia, wtedy były tez juz przelane na konta (o ile dobrze
      pamietam) a zazwyczaj jest to pierwszy tydzien listopada.
      www.kul.lublin.pl/art_13308.html
      Tu masz link do strony ze średnimi jakie trzeba było uzyskać w poprzednim roku
      na poszczególnych kierunkach aby otrzymac stypendium naukowe, ale nie nalezy sie
      tym zbytnio sugerować gyż wszystko zalezy od tego jak ludzie uczą sie na danym
      roku :)
      • domi667 Re: stypendium naukowe 03.09.09, 19:24
        Czyli uczelnia sama się z nami skontaktuje, jeżeli zostanie nam przyznane
        stypendium? czy tego się trzeba jakoś samemu dowiedzieć?
        • kasiulek51 Re: stypendium naukowe 03.09.09, 20:15
          Listy osób, którym zostały przyznane stypendia zostanie wywieszona na parterze
          Colegium Norvidianum. Jezeli ktoś składał papiery o przyznanie stypendium
          socjalnego to trzeba tam podać numer konta na, które mają wpływać pieniądze.
          Natomiast jeżeli ktoś tego nie robił to,należy dostarczyć numer konta do działu
          studenckich spraw socjalnych, już po ogłoszeniu listy (Dział spraw socjalnych
          też znajduje sie na parterze Colegium Norvidianum). KUL przysyła tez list, w
          którym powiadamia, że stypendium zostało przyznane, ale listy są wywieszone
          zawsze dużo wcześniej.
          No i przypominam, że stypendium naukowe przyznaje sie dopiero po pierwszym roku :)
    • dzuanka Re: stypendium naukowe 03.09.09, 20:50
      Hmm, więc z moją średnią 4,5 na II roku Prawa (aktualnie III) raczej nie mam na co liczyć...? :(
      • kasiulek51 Re: stypendium naukowe 03.09.09, 20:57
        dzuanka nie wiadomo, tak jak napisałam wcześniej to zależy jak ludzie uczą sie
        na Twoim roku
        www.kul.lublin.pl/files/278/WPPKIA20082009.pdf
        na tej stronce masz progi jakie były w tamtym roku
        • domi667 Re: stypendium naukowe 03.09.09, 21:10
          dzięki za odp ;) Na tej uczelni jak zwykle trudno uzyskać jakąś pewną inf ;);)
      • cupofcoffee Re: stypendium naukowe 07.09.09, 18:52
        na tej uczelni to nawet mając na prawie 4,7 nie wiem czy dostaniesz stype...:/
        ja nie wiem komu oni to przyznają... :/
        • domi667 Re: stypendium naukowe 07.09.09, 19:02
          W CN są wywieszone progi stypendiów. Przynajmniej dla mojego rocznika (obecnie
          II rok, prawo)jest on raczej niski, 1 próg to jakieś 4,638 o ile dobrze pamiętam.
          • fauxcrystal Re: stypendium naukowe 08.09.09, 11:46
            dobrze zrozumiałam? progi już są wywieszone? jeśli tak to pamiętasz może jakie mniej więcej są? też interesuje mnie prawo II rok ;) osobiście nie mam możliwości sprawdzić bo mieszkam ponad 250km od Lublina ;p
          • cupofcoffee Re: stypendium naukowe 08.09.09, 16:01
            SŁUCHAM??????????????? Próg ponad 4,6 na drugim roku PRAWA (czyli obecnie III jeśli dobrze rozumiem) to jest NISKI???????

Rzeczywiście na KUL są dziwni ludzie.... :/
            • dzuanka Re: stypendium naukowe 08.09.09, 20:48
              Spokojnie cupofcoffee, wydaje mi się, że próg I to ten najwyższy, a przecież są jeszcze dwa niższe. Nie wiem czy dobrze myślę, ale tak mi się wydaje :) Czy mogłabym prosić o wszystkie trzy progi dla II (aktualnie od października III) roku Prawa? Ewentualnie, czy ktoś może mi powiedzieć gdzie wywieszone są te progi w CN? :)
              • kasiulek51 Re: stypendium naukowe 08.09.09, 23:01
                Progów na rok 2009/2010 jeszcze nie ma będą wywieszone najprawdopodobniej pod
                koniec października.
                Tu macie progi jakie były w roku 2008/2009
                www.kul.lublin.pl/art_13308.html
                • domi667 Re: stypendium naukowe 09.09.09, 14:25
                  Aktualnie będę na 2 roku prawa, próg o którym mówiłam, to ten najwyższy. Wydaje
                  mi się,że są to aktualne progi za rok 2008/2009, rok 2009/2010 dopiero zacznie
                  się od października. (chyba że źle coś zrozumiałam i chodzi o stypendia na rok
                  2008/2009,a nie za)

A tak w ogóle, to nie czuje się dziwna, po prostu wiem,że dużo ludzi ma dobre
                  średnie, dlatego wydaje mi się,że 4,6 jako próg najwyższego stypendium nie jest
                  zbyt wysoki.
                  • cupofcoffee Re: stypendium naukowe 09.09.09, 17:37
                    ja uważam że to bardzo wysoki próg jak na najniższe stypendium a jestem uważana
                    za jedna z najlepszych na roku :/
                    • dzuanka Re: stypendium naukowe 04.11.09, 22:25
                      Rozbroiło mnie to...:P:P
                      • cupofcoffee Re: stypendium naukowe 05.11.09, 21:17
                        przede wszystkim szczerość :)
    • cupofcoffee Re: stypendium naukowe 05.11.09, 21:16
      www.kul.lublin.pl/files/278/WPPKiA.pdf
      mając 4,529 łapię się?
      • dzuanka Re: stypendium naukowe 06.11.09, 13:02
        cupofcoffee, łapiesz się, łapiesz :) O ile mnie pamięć nie myli jesteś aktualnie na III roku, więc łapiesz się :) Jeśli nie wierzysz to zapraszam do DSS. Tam wszystko dokładnie w tabelkach jest ujęte :)Gratuluję i pozdrawiam :)
        • cupofcoffee Re: stypendium naukowe 06.11.09, 15:20
          już widziałam, dzienx :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka