Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Bartek Bosacki i inni

29.05.02, 08:14
    To jest jednak gość. We wczorajszym wywiadzie dla WTK powiedział,że miał oferty
    z Wisły i z Legii, ale on już kiedyś zapowiadał,że jeśli odejdzie z Amiki do
    innego polskiego klubu to będzie to tylko Lech. Swego czasu legendy chodziły o
    tym jak kutas Budka i złodziej Dolata wytransferowali chłopaka za długi do
    Wronek wbrew jego woli. Może byśmy jakiś transparencik "Bosy is comming home"
    walnęli na I mecz w lidze?
    Zenek- Zenek też "comming home", ale radość chyba mniejsza. Baniak też nie jest
    do końca przekonany czy to będzie wzmocnienie, ale z dwojga złego (Czajkowski-
    Piskuła) wolę chyba Zenka.A swoją drogą to ciekawe - czterech zawodników na
    jedną pozycję- Piskuła, Czajkowski, Białek i od biedy Miklosik....
    Lachowski- no cóż, perspektywiczny bla, bla , bla. Niech im będzie. ma kontrakt
    na 5 lat niech go promują, oby z pozytkiem dla klubu. Tylko,że w meczu z
    Werderem w I składzie zagrał nieźle Nawrocik, na II połowę wszedł Laskowski i z
    6 tys ludzi 5980 zaczęło się rozglądać na lewo i prawo kto to jest, bo chłopak
    był najlepszy na boisku. Dziś zapomnijmy o tym,że ci utalentowani młodzi ludzie
    zagrają choćby minutę w I lidze. Za rok wylądują w Kościanie czy Pobiedziskach,
    a my się dalej będziemy zastanawiać dlaczego Lech ma coraz mniej wychowanków w
    reprezentacjach juniorskich. Ale OK- są mądrzejsi.
    Jeszcze trzech- nowych zawodników ma trafić do Lecha - wyjaśni się to ok. 20
    czerwca. Chciałbym,żeby to był Kaczorowski, Scherfchen i Bizacki albo Mirek
    Trzeciak. Ten ostatni z sympatii.
    Lotto- mnie się stroje podobają, choć odbiegają znacznie od klasycznej linii
    dotychczasowych strojów Kolejorza.Te pasy pionowe zapewne nie wszystkim
    przypadna do gustu, ale przynajmniej w jednym będziemy w czołówce ligi-
    będziemy mieli jedne z ładniejszych strojów (a może i najładniejsze).
    Obserwuj wątek
      • feelgood Re: Bartek Bosacki i inni 29.05.02, 09:07
        Trzeciak "nie spadł z ligi" więc chyba zostanie w Hiszpanii.
        Bosacki super, jeśli uda się ściągnąć Kaczorowskiego - jeszcze lepiej.

Co do Lachowskiego, skoro już jest, to mam nadzieję, że rywalizować będzie na
        równych prawach z naszymi juniorami. Przyjrzymy się...

nARKA
        • Gość: Camara Re: Bartek Bosacki i inni IP: 217.96.35.* 29.05.02, 09:57
          Transparent.... "Bosy w domu. DZIEKUJEMY"....to byłaby miła rzecz dla Bartka.
          Może się zmobilizujemy ? Czasu jest sporo, więc lekko zdązymy. Guerra, jako
          Wódz, zajmij stanowisko. Piknikowcy o to proszą :)
          • Gość: Alchem Re: Bartek Bosacki i inni IP: *.rogozno.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 10:37
            jestem calym niebiesko-bialym sercem za!!!!!

pozdro
      • scotpk Re: Bartek Bosacki i inni 29.05.02, 10:31
        Jak najbardziej Bartkowi należy się gorące powitanie!!! Nie tylko wczoraj (wywiad dla WTK) ale i wcześniej mówił
        o swoim przywiązaniu do Lecha, dodając odpowiedni komentarz o Legii czy Wiśle. Tak więc postarajmy się
        odpowiednio przyjąć "w domu".
        "Zenek" - trochę mi go żal - wszyscy (większość z nas) nie cieszą się z jego powrotu ale ... nie zapominajmy, że
        "darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby" ( przyszedł do Lecha za darmo, gra {jeśli !} na pozycji
        środkowego pomocnika a o ile się orientuję takiego Lech potrzebuje). Inna sprawa że jest za słaby na lidera
        drugiej linii.
        Tak jak pisał misza, w Lechu jest teraz czterech pomocników, nie uważam aby Piskuła był najsłabszy z nich!
        A propos Lotto, mam mieszane odczucia a właściwie to" new shirts ain't drive me crazy".

• Gość: canemuto milo... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 29.05.02, 10:51
          ...slyszec, ze ktos chce grac w Lechu i to nie wtedy, gdy nawet pies z kulawa
          noga sie nim nie interesuje. RESPECT:))) przywitajcie go i w moim imieniu. a
          piskula? kazdy w Lechu (oprocz naszych juniorow...) ma szanse. poczekajmy tez
          z mieszaniem z blotem tego kolesia z odry - bo jak zaraz zcznie co drugi mecz
          rabac hat-tricka, to na forum slychac bedzie walenie w piersi i choralne
          odszczekiwania;))) pozdro.

PS jesli chodzi o stroje, to wazne zeby byly niebiesko-biale, a reszta... jak
          beda dobrze grali to moze byc i szachwonica w groszki;)))
      • Gość: sw80 Re: Bartek Bosacki i inni IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 29.05.02, 11:42
        misza01 napisał(a):

> To jest jednak gość. We wczorajszym wywiadzie dla WTK powiedział,że miał
        oferty
        > z Wisły i z Legii, ale on już kiedyś zapowiadał,że jeśli odejdzie z Amiki do
        > innego polskiego klubu to będzie to tylko Lech. Swego czasu legendy chodziły
        o
        > tym jak kutas Budka i złodziej Dolata wytransferowali chłopaka za długi do
        > Wronek wbrew jego woli. Może byśmy jakiś transparencik "Bosy is comming home"
        > walnęli na I mecz w lidze?

Wypowiedź Bosackiego mogła się podobać, ale musimy pamiętać, że piłkarze są
        coraz lepszymi dyplomatami. 2 tygodnie temu Kozelan zapytał Ślusarskiego gdzie
        ten będzie grał. A Ślusarski na to, że Lecha ma w sercu, tutaj się urodził i
        wychował, od zawsze marzył by grać w Lechu, itp., ale... jeśli nie będzie się
        mieścił w pierwszym składzie, to wolałby przejść do Widzewa. Zobaczymy co się
        stanie za rok, gdy Bosackiemu kontrakt się skończy.

> Zenek- Zenek też "comming home", ale radość chyba mniejsza. Baniak też nie
        jest
        > do końca przekonany czy to będzie wzmocnienie, ale z dwojga złego (Czajkowski-
        > Piskuła) wolę chyba Zenka.A swoją drogą to ciekawe - czterech zawodników na
        > jedną pozycję- Piskuła, Czajkowski, Białek i od biedy Miklosik....

Czterech zawodników na jedną pozycję, ale który rzeczywiście na nią pasuje?
        - Piskuła to na razie wielka niewiadoma. Nie wiadomo, czy dobrze wkomponuje się
        w zespół. Jakoś nie jestem przekonany do tego piłkarza, ale wśród czterech w/w
        kandydatów na rozgrywającego, raczej najlepszy.
        - Czajkowski. Czy on jest w stanie nas czymkolwiek (pozytywnym) zaskoczyć? Jak
        długo można stawiać na zawodnika, który ma kłopoty z celnym podaniem na 5m.
        - Białek to bez wątpienia wielki talent, ale chyba nie ma predyspozycji by być
        reżyserem. Może to wynika z braku ogrania w spotkaniach I zespołu, ale widać,
        że chłopak boi się ponosić odpowiedzialność. Zamiast przebiec z piłką
        kilkanaście metrów, woli podać do kolegi. Może wraz z doświadczeniem nabierze
        pewności siebie. Ale obawiam się, że będzie grał zbyt rzadko. Widać, że Baniak
        unika jak ognia wstawiania młodych do składu. Po awansie mieli grać młodzi, a
        występował z reguły jeden lub dwóch.
        - Miklosik rozgrywającym? Hmmm. Chyba równie dobrze rozgrywającymi mogliby być
        Bosacki i Augustyniak.

> Lachowski- no cóż, perspektywiczny bla, bla , bla. Niech im będzie. ma
        kontrakt
        > na 5 lat niech go promują, oby z pozytkiem dla klubu.

Niektórzy ostatnio jakoś niechętnie odnoszą się do wszystkiego co robi zarząd.
        Czyżby tęsknili za Butką, Dolatą i Jakóbczakiem?

> Tylko,że w meczu z
        > Werderem w I składzie zagrał nieźle Nawrocik, na II połowę wszedł Laskowski i
        z
        > 6 tys ludzi 5980 zaczęło się rozglądać na lewo i prawo kto to jest, bo
        chłopak
        > był najlepszy na boisku.

Laskowski mógł się podobać, ale należy pamiętać, że to jeszcze bardzo młody
        zawodnik. Tacy piłkarze mogą grać raz zagrać fenomenalnie, a później mają
        ogromne wahania formy. Nie można oceniać Laskowskiego po jednym dobrym meczu.
        Tak samo nie można oceniać Lachowskiego tylko po tym, co napiszą będący w
        kryzysie psychicznym opolscy kibice.

> Dziś zapomnijmy o tym,że ci utalentowani młodzi ludzie
        > zagrają choćby minutę w I lidze. Za rok wylądują w Kościanie czy
        Pobiedziskach,
        > a my się dalej będziemy zastanawiać dlaczego Lech ma coraz mniej wychowanków
        w
        > reprezentacjach juniorskich. Ale OK- są mądrzejsi.

Niestety BB młodych nie lubi.

> Jeszcze trzech- nowych zawodników ma trafić do Lecha - wyjaśni się to ok. 20
        > czerwca. Chciałbym,żeby to był Kaczorowski, Scherfchen i Bizacki albo Mirek
        > Trzeciak. Ten ostatni z sympatii.

Trzeciak w wywiadzie dla PS stwierdził, że żona nie wyobraża sobie powrotu do
        Polski. A zatem temat tego piłkarza wydaje się być zamknięty.
        Podobnie z Bizackim – w Kolejorzu nie zagra. Lech chciał go wypożyczyć, a Ruch
        chce go sprzedać. Wiadomo, że Lecha nie stać na kupowanie takich zawodników.

> Lotto- mnie się stroje podobają, choć odbiegają znacznie od klasycznej linii
        > dotychczasowych strojów Kolejorza.Te pasy pionowe zapewne nie wszystkim
        > przypadna do gustu, ale przynajmniej w jednym będziemy w czołówce ligi-
        > będziemy mieli jedne z ładniejszych strojów (a może i najładniejsze).

Ja jestem ciekawy jak te stroje będą wyglądać po nalepieniu 15 nalepek
        sponsorów. Mogą być trochę pstrokate.
        • feelgood Re: Bartek Bosacki i inni 29.05.02, 12:09
          > Wypowiedź Bosackiego mogła się podobać, ale musimy pamiętać, że piłkarze są
          > coraz lepszymi dyplomatami. 2 tygodnie temu Kozelan zapytał Ślusarskiego gdzie
          > ten będzie grał. A Ślusarski na to, że Lecha ma w sercu, tutaj się urodził i
          > wychował, od zawsze marzył by grać w Lechu, itp., ale... jeśli nie będzie się
          > mieścił w pierwszym składzie, to wolałby przejść do Widzewa. Zobaczymy co się
          > stanie za rok, gdy Bosackiemu kontrakt się skończy.

Bartkowi Ś. się nie dziwię. Traktowany jest jak zapchajdziura. Nie przyjdzie ktoś
          tam, to będzie grał. W końcu jest swój, to może poczekać... A on chce i ma prawo
          grać. W Widzewie udowodnił, że należy na niego stawiać.

> Niektórzy ostatnio jakoś niechętnie odnoszą się do wszystkiego co robi zarząd.
          > Czyżby tęsknili za Butką, Dolatą i Jakóbczakiem?

Odpowiem za siebie, ale myślę, że Misza zdanie ma podobne: nic bardziej mylnego w
          pierwszym i drugim zdaniu tego akapitu nie dałoby się napisać. Strzał kulą w płot
          i na dodatek zupełnie niepotrzebny.
          A na marginesie: "Prawdziwa cnota krytyk się nie boi".

> Niestety BB młodych nie lubi.

Z wyjątkiem M. Lachowskiego [ale się czepiam ;)]

Stroje OK - bardziej podobały mi się tylko te w niebiesko-białą szachownicę i z
          meczu ze Stalą Gorzyce. Fajny, staromodny krój mają stroje reprezentacji Włoch,
          jeśli moda pójdzie w tym kierunku, będzie super.

nARKA

• misza01 Re: Bartek Bosacki i inni 29.05.02, 13:34
            feelgood napisał(a):

> > Wypowiedź Bosackiego mogła się podobać, ale musimy pamiętać, że piłkarze s
            > ą
            > > coraz lepszymi dyplomatami. 2 tygodnie temu Kozelan zapytał Ślusarskiego g
            > dzie
            > > ten będzie grał. A Ślusarski na to, że Lecha ma w sercu, tutaj się urodził
            > i
            > > wychował, od zawsze marzył by grać w Lechu, itp., ale... jeśli nie będzie
            > się
            > > mieścił w pierwszym składzie, to wolałby przejść do Widzewa. Zobaczymy co
            > się
            > > stanie za rok, gdy Bosackiemu kontrakt się skończy.
            >
            > Bartkowi Ś. się nie dziwię. Traktowany jest jak zapchajdziura. Nie przyjdzie kt
            > oś
            > tam, to będzie grał. W końcu jest swój, to może poczekać... A on chce i ma praw
            > o
            > grać. W Widzewie udowodnił, że należy na niego stawiać.
            >
            > > Niektórzy ostatnio jakoś niechętnie odnoszą się do wszystkiego co robi zar
            > ząd.
            > > Czyżby tęsknili za Butką, Dolatą i Jakóbczakiem?
            >
            > Odpowiem za siebie, ale myślę, że Misza zdanie ma podobne: nic bardziej mylnego
            > w
            > pierwszym i drugim zdaniu tego akapitu nie dałoby się napisać. Strzał kulą w pł
            > ot
            > i na dodatek zupełnie niepotrzebny.
            > A na marginesie: "Prawdziwa cnota krytyk się nie boi".

Trudno tu coś dodać. Według mnie natomiast niektórzy zapominają,że to jest forum,
            wymieniamy tu uwagi,a że "niektórzy" nie należą do grupy bezkrytycznie
            przyjmujących wszelkie decyzje i pozwalających sobie je komentować czy nawet
            oceniać to chyba nic złego. Posądzono mnie juz o to,że uważam,że Boguś Baniak
            nie lubi Kolejorza, że chcę klub wpędzać w długi (to a propos mojego zdania na
            temat wysokości cen biletów na Werder), teraz,że czekam na powrót czasów Butki i
            Dolaty. Nic mnie już nie zdziwi. Moja natura przekorna i złośliwa nie pozwala mi
            należeć do tych, którzy dziś rozdają na lewo i prawo dyplomy, puchary i
            odznaczenia dla działaczy klubu. Jeśli chodzi o Lachowskiego to dziś ta decyzja
            nie może chyba być inaczej oceniana niż jako dziwna. A ten zarząd i ten trener,
            mimo iż zapisali się srebrnymi literami w historii klubu (na złote jeszcze trzeba
            sporo popracować) nie ustrzegł się błędów. I o tym też należy pamiętać.
            Być może moje zdanie na temat zakupu Lachowskiego wynika również z osobistych
            pobudek.
            >
            > > Niestety BB młodych nie lubi.
            >
            > Z wyjątkiem M. Lachowskiego [ale się czepiam ;)]
            >
            > Stroje OK - bardziej podobały mi się tylko te w niebiesko-białą szachownicę i z
            >
            > meczu ze Stalą Gorzyce. Fajny, staromodny krój mają stroje reprezentacji Włoch,
            >
            > jeśli moda pójdzie w tym kierunku, będzie super.
            >
            > nARKA
            >

• redakcja Re: Bartek Bosacki i inni 29.05.02, 13:28

rzadko sie zdarza, abysmy przeszkadzali w swobodnej dyskusji kibicow na rozmaite tematy
        musimy Wam jednak zwrocic uwage na jedna rzecz

zdumiewajace jest bowiem lekcewazenie dla slowa
        jakie pojawia sie na forum
        rozumiemy, ze nicki daja pewna doze bezkarnosci
        ale jest to bezkarnosc zludna
        bo autorow poszczegolnych postow dosc latwo jest ustalic

krotko mowiac
        dyskusja na forum nie jest dyskusja w barze przy piwku, gdzie mozna wylewac dowolne bluzgi na kogo sie
        chce
        to dyskusja publiczna
        a jesli sie jakiejs osobie lub firmie (np. gazecie) cokolwiek zarzuca (od braku niezaleznosci po zlodziejstwo)
        to trzeba miec na to dowody
        i to dowody przekonywujace dla sadu
        w przeciwnym razie jest to pomowienie lub naruszenie dobr ososbistych

musicie - Szanowni Forumowicze - pamietac o tym, ze wiele osob przeglada te dyskusje
        i wiele z nich moze sie poczuc dotknietych
        tu, na forum bawicie sie w dziennikarzy
        a zatem musicie brac pelna odpowiedzialnosc za kazdy postawiony zarzut

to tyle
        nie przeszkadzamy dalej w dyskusji
        A posty najbardziej wulgarne wyślemy na oślą ławkę, skąd niedługo znikną
        • Gość: Alchem Re: Bartek Bosacki i inni IP: *.rogozno.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 13:36
          a konkretnie o co chodzi?
          • misza01 Re: Bartek Bosacki i inni 29.05.02, 14:11
            Spadam stąd, jeszcze mi to potrzebne,żeby mnie tu sądem straszyli.
            • Gość: plastic Re: Bartek Bosacki i inni IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 29.05.02, 14:36
              chcialem napisac cos o sedziowaniu w 4 lidze ( mam kumpla ktory tam sedziuje)
              ale... o cholera ktos puka do drzwi o o....
            • redakcja Re: Bartek Bosacki i inni 29.05.02, 14:41
              misza01 napisał(a):

> Spadam stąd, jeszcze mi to potrzebne,żeby mnie tu sądem straszyli.

1. Nikt na policję nie dzwonił. Zwracamy tylko uwagę, że mogą się pojawić pewne
              konsekwencje wypowiedzi na forum.
              2. Żaden wątek ze sportu dzisiaj na oślej nie wylądował. Posłałem tam tylko taki
              jeden wulgarny z Łodzi. To przykre, że czasem trzeba w ten sposób gości traktować.

• Gość: plastic Re: Bartek Bosacki i inni IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 29.05.02, 14:54
                redakcja napisał(a):

> misza01 napisał(a):
                >
                > > Spadam stąd, jeszcze mi to potrzebne,żeby mnie tu sądem straszyli.
                >
                > 1. Nikt na policję nie dzwonił.

misza i tak nie dalby sie... a jakby co to zadzwonimy po leppera ;)
              • Gość: Alchem Re: Bartek Bosacki i inni IP: *.rogozno.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 14:58
                po co tak mieszacie??? >:(
                trzeba bylo stworzyc nowy watek z informacja, ze wulgarne beda usuwane i juz, a
                tak niepotrzebne napiecie wywolaliscie
                • Gość: plastic Re: Bartek Bosacki i inni IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 29.05.02, 15:04
                  Gość portalu: Alchem napisał(a):

> po co tak mieszacie??? >:(
                  > trzeba bylo stworzyc nowy watek z informacja, ze wulgarne beda usuwane i juz, a
                  >
                  > tak niepotrzebne napiecie wywolaliscie

mi sie wydaje ze nie chodzi o wulgaryzmy tylko o bezpodstawne oskarzenia.....
                  misza 3maj sie :p
                  • Gość: Alchem Re: Bartek Bosacki i inni IP: *.rogozno.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 15:33
                    Gość portalu: plastic napisał(a):

> mi sie wydaje ze nie chodzi o wulgaryzmy tylko o bezpodstawne oskarzenia.....
                    a gdzie w tym watku sa bezpodstawne oskarzenia? gdzie tu sa jakiekolwiek
                    oskarzenia?

> misza 3maj sie :p
                    nie boj nic, poradzi sobie - jakby co pomozemy ;)
                    "jeden za drugim stoi, nikt sie nie boi" ;)))

pozdro
        • feelgood Re: Bartek Bosacki i inni 29.05.02, 15:30
          A mnie się wydaje, że stwierdzenie, iż dziennikarze są dyspozycyjni, a prasa
          zależna nie jest naruszeniem niczyich dóbr osobistych. Zresztą moje uwagi miały
          charakter bardziej "ogólno - polityczny" i nie były adresowane bezpośrednio do
          redakcji sportowej GW. Ale "uderz w stół, a nożyce się odezwą"?

Z poważaniem
          Jarosław Kiliński (Feelgood)
          • redakcja Re: Bartek Bosacki i inni 30.05.02, 09:27
            Drodzy Forumowicze!

niepotrzebnie odbieracie nasze wtrety jako grozby pod swoim adresem
            tymczasem to tylko dobre rady

nie ukrywamy, ze Wasze uwagi o utracie zaleznosci ubodly nas i poruszyly
            zwlaszcza, ze nie sa poparte zadnymi dowodami
            ale coz...
            jestescie na forum u nas w goscinie
            a goscia nalezy traktowac po staropolsku, nawet jesli ubliza gospodarzowi

musicie jednak pamietac, ze wiele innych osob, ktore przegladaja te dyskusje
            moze nieco mniej pokojowo odebrac uwagi pod swoim adresem
            i zareagowac gwaltowniej
            a nasz cywilizowany kraj daje im wiele srodkow do dochodzenia swych praw
            my - jako dziennikarze - doskonale zdajemy sobie z tego sprawe i uwazamy
            Wy - jako forumowicze - zapewne jeszcze nie i nie uwazacie na swoj jezyk

i na to chcemy Wam zwrocic uwage
            nie tylko na aspekt prawny slow wypowiadanych publicznie
            ale takze na aspekt moralny

poza prawem
            takze kultura dyskusji
            wymaga, aby zarzuty swoje mocno uzasadnic
            a nie rzucac blotem
            w mysl rzymskiej maksymy
            �obmawiaj, obrzucaj! zawsze cos przylgnie�

Panowie!
            im szybciej nauczycie sie zyc i rozmawiac wedlug cywilizowanych regul
            tym lepiej
            • Gość: plastic Re: Bartek Bosacki i inni IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 30.05.02, 17:48
              redakcja napisał(a):
              >poza prawem
              >takze kultura dyskusji
              >wymaga, aby zarzuty swoje mocno uzasadnic
              >a nie rzucac blotem
              >w mysl rzymskiej maksymy
              >�obmawiaj, obrzucaj! zawsze cos przylgnie�
              > Panowie!
              > im szybciej nauczycie sie zyc i rozmawiac wedlug cywilizowanych regul
              > tym lepiej
              no comments
              ps. zerknijce na forum na stronie lecha tam to jest dopiero kultura

• feelgood Re: Bartek Bosacki i inni 31.05.02, 11:20
              redakcja napisał(a):

> Drodzy Forumowicze!
              >
              > niepotrzebnie odbieracie nasze wtrety jako grozby pod swoim adresem
              > tymczasem to tylko dobre rady
              >
              > nie ukrywamy, ze Wasze uwagi o utracie zaleznosci ubodly nas i poruszyly
              > zwlaszcza, ze nie sa poparte zadnymi dowodami
              > ale coz...
              > jestescie na forum u nas w goscinie
              > a goscia nalezy traktowac po staropolsku, nawet jesli ubliza gospodarzowi

Nie wiem, czy jest sens kontynuowania polemiki z redakcją, zwłaszcza w wątku o
              Bosym, a więc ten post będzie ostatnim:
              Nigdy nie zarzucałem GW utraty NIEzależności [bo tak chyba miało to być
              sformułowane :P], ponieważ jako pismo o wyraźnie określonej linii politycznej
              nigdy niezależni i obiektywni nie byliście - i nie jesteście na rynku prasy
              wyjątkiem. Jak wcześniej wspomniałem moje uwagi dot. prasy w sensie ogólniejszym
              niż redakcja sportowa poznańskiego dodatku do GW. Rozumiem więc, że poczuliście
              się obrażeni w imieniu redakcji głównej lub macie coś na sumieniu (znalazło by
              się?). Powyższy tekst jest wyrażeniem mojej opinii i nie stanowi naruszenia praw
              gościnności w tak specyficznym miejscu, jakim jest forum internetowe, a tym
              bardziej nie ma na celu ubliżania komukolwiek.
              Na sportowym forum stawianie konkretnych zarzutów nie wszystkich będzie
              interesować.

> musicie jednak pamietac, ze wiele innych osob, ktore przegladaja te dyskusje
              > moze nieco mniej pokojowo odebrac uwagi pod swoim adresem
              > i zareagowac gwaltowniej
              > a nasz cywilizowany kraj daje im wiele srodkow do dochodzenia swych praw
              > my - jako dziennikarze - doskonale zdajemy sobie z tego sprawe i uwazamy
              > Wy - jako forumowicze - zapewne jeszcze nie i nie uwazacie na swoj jezyk
              >
              > i na to chcemy Wam zwrocic uwage
              > nie tylko na aspekt prawny slow wypowiadanych publicznie
              > ale takze na aspekt moralny
              >
              > poza prawem
              > takze kultura dyskusji
              > wymaga, aby zarzuty swoje mocno uzasadnic
              > a nie rzucac blotem
              > w mysl rzymskiej maksymy
              > �obmawiaj, obrzucaj! zawsze cos przylgnie�

Z rzymskich zasad najbardziej lubię tę o tym, że najbliższym przyjacielem jest mi
              prawda.
              Ponadto w kilku innych postach poruszałem kwestię odpowiedzialności za słowo
              (szczególnie w wątkach o rzekomym sprzedawaniu meczów przez zawodników) i
              niewiele mam sobie do zarzucenia - jeno $ławomira $uchomskiego, ale ta czcionka,
              to tylko wyraz uznania dla jego rynkowej wartości...

> Panowie!
              > im szybciej nauczycie sie zyc i rozmawiac wedlug cywilizowanych regul
              > tym lepiej

Tych słów też nie odnoszę do siebie, a za dobre rady zawsze serdecznie dziękuję.

Z poważaniem
              J.K.
      • jacniew Re: Bartek Bosacki i inni 30.05.02, 14:38
        misza01 napisał(a):
        > Wronek wbrew jego woli. Może byśmy jakiś transparencik "Bosy is comming home"
        > walnęli na I mecz w lidze?
        > Zenek- Zenek też "comming home", ale radość chyba mniejsza. Baniak też nie jest

Taka prawda. Trzeba zrobić flagę "Boys are coming home".
        Bosy to IMHO bezapelacyjne wzmocnienie - w Amice podstawowy gracz, doświadczony i
        sercem za Lechem a to ważne.

Co do Krzysia to pamiętamy jak cieniował zanim odszedł do Wronek - pięć meczy do
        bani jeden dobry. W Amice nie grał dużo, łatano nim dziury... Nie wiem jak to
        wpłynęło na jego umiejętności? Oby chciał się pokazać że jednak jest dobry bo jak
        nawiąże do swych dawnych występów kiedy jego zagrania wywoływały salwy śmiechu i
        dezaprobaty na trybunach to ciężko będzie... Obym się mylił i Zenek pokaże
        wszystkim malkontentom że jest dobry.

> Lachowski- no cóż, perspektywiczny bla, bla , bla. Niech im będzie. ma kontrakt
        >
        > na 5 lat niech go promują, oby z pozytkiem dla klubu. Tylko,że w meczu z
        > Werderem w I składzie zagrał nieźle Nawrocik, na II połowę wszedł Laskowski i z
        >
        > 6 tys ludzi 5980 zaczęło się rozglądać na lewo i prawo kto to jest, bo chłopak
        > był najlepszy na boisku. Dziś zapomnijmy o tym,że ci utalentowani młodzi ludzie

Lachowski będzie moim zdaniem wzmocnieniem, jeśli nie od razu to w następnym
        sezonie na pewno.
        Zgadzam się w 100% w sprawie Laskowskiego - z Widzewem wymiatał i wszyscy byli
        pod wrażeniem - waleczny, serce do gry, brakowało momentami zimnej krwi ale
        bardzo perspektywiczny gracz...

misza powoli widzę zostaje bojownikiem o wolność wypowiedzi na forum. Jak
        redakcja splonkuje misze to jakiś komitet będzie trzeba powołać czy cuś?
        • Gość: Camara Re: Bartek Bosacki i inni IP: 217.96.35.* 31.05.02, 07:20
          A tak w rzeczy samej redakcjo, to przeczytałem bardzo uwaznie wszystkie posty
          tego wątku i dalibóg, przyznaję, iż nie wiem doprawdy co posłużyło za kanwę
          Twych wypowiedzi.
          Wobec czego wznoszę oczu ku niebu i wyrażam niesmiało życzenie : mogłabys raz
          jeszcze spróbowac to wyjasnić ?
          Gdyż, zaiste, stwierdzenie :.....o nickach, tożsamości i jej sprawdzaniu było
          poniżej wszelkiej krytyki.
          Zamiast wesprzec apel transpary : np..... "Bartek, "Zenek" WITAMY W DOMU." (co
          zreszta ja ponawiam!!!!!!!!!!!) jątrzysz!!!!!!
          Z całym szacunkiem i poważaniem
          Sławomir Wawrzyniak, 60-951 Poznań, ul. Głogowska 218, 61 86464400

Pozdrawiam
          Camara
          • redakcja Re: Bartek Bosacki i inni 31.05.02, 09:44
            skoro nie jest to jasne
            jeszcze raz w telegraficznym skrócie

prosimy, abyscie naszych uwag nie wiazali li-tylko scisle z tym watkiem
            one maja ogolniejszy charakter

i dotycza nie tyle swobody wypowiedzi - bo ta jest podstawa kazdego wolnego kraju
            ale brania odpowiedzialnosci za wypowiadane slowa
            nawet wtedy, gdy z takich czy innych przyczyn kryjemy sie za nickiem
            (bo to od tej odpowiedzialnosci nie zwalnia)

a zatem
            kazdy ma prawo do krytyki, a nawet stawiania zarzutow
            pod warunkiem, ze potrafi je uzasadnic

po przejrzeniu postow na forum doszlismy do wniosku, ze gros forumowiczow stawia rozmaite zarzuty
            ale dalibog niemal nikt nie potrafi ich uzasadnic
            stad nasz wtręt

zachecamy wiec do wypowiedzi poglebionych
            o dowody na poparcie swych tez
            takie posty czytamy z ogromnym zainteresowaniem

pozdrawiamy i mamy nadzieje, ze nie odbierzecie tych uwag jako zamach na wolnosc slowa i nie
            będziecie się obrażać
            bo to juz by trącilo nieco piaskownicą

pozdrowienia
            • Gość: Camara Re: Bartek Bosacki i inni IP: 217.96.35.* 31.05.02, 10:22
              Przeczytano, zrozumiano. Powiem więcej, w dużej części zgadzam się. Nie raz,
              nie dwa wymysla tu ktos brednie stawiając zarzuty kozie, iz ma ryj świni -
              jakby genetyków nie potrafili zlokalizowac. Ja osobiście kłade to na karb
              często zbyt jednak młodeku wieku, jak również - w niektórych przypadkach -
              zwyczajnej sodówki.
              Na szczęscie, osobiście, z tutejszego grona znam tylko gości z zasadami.
              Pozdrawiam
              Camara
              P.s. "Redakcjo"...tylko sie nie obraźcie za brak obrazy :))
              • Gość: Alchem Re: Bartek Bosacki i inni IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.02, 22:02
                ...co nie zmienia faktu, ze niepotrzebnie ruszyli ta kwestie w tym watku :{

ale wrocmy do tematu - transparent - bardzo chetnie sie doloze do tego
                przedsiewziecia, szczegolnie jesli chodzi o Bosego

pozdro
                • Gość: kebzus Re: Bartek Bosacki i inni IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 00:03
                  ja z checia powroce do tematu omijajac watki na temat sadowych pozwow...
                  i przeskocze do strojow... otoz firma zapewne wspaniala, material z ktorego sa
                  koszulki tez. nie watpie w to i nie poddaje dyskusji.
                  natomiast jesli chodzi o ich styl, badz jak kto woli kolorsytyke, to nie wydaje
                  mi sie trafiony. odkad chodze na KOLEJORZA a w za rok stuknie 20 lat nie
                  widzialem LECHA grajacego w pasy... owszem moze i zdarzyl sie mecz z takimi
                  koszulkami, byly takze i czerwone, zolte oraz czarne stroje. pojawialy sie one
                  jednak w wyjatkowych sytuacjach. obecnie jest to po trosze odwrot od tradycji.
                  pamietam swietne koszulki, w ktorych LECH wystapil w przegranym meczu w
                  Krakowie z Wisla 1:2, byly niebiesko-biale, cos w stylu reprezentacji Chorwacji.
                  kolejna kwestia zwiazana z koszulkami, a mianowicie "ustrojenie" ich w reklamy
                  niekiedy wola o pomste do nieba. przypomnijmy sobie stroje Slaska Wroclaw badz
                  wiekszosci klubow francuskiej ekstraklasy... rozumiem, ze sa to pieniadze dla
                  klubu, ale czy az tak duze by calkowicie zneutralizowac to co kazdy klub ma
                  najpiekniejsze - czyli wlasne barwy??? wydaje mi sie, ze nie, gdyz nie
                  przyniosly one utrzymania Slaskowi...
                  • warsau Re: Bartek Bosacki i inni 01.06.02, 00:22
                    >> wydaje mi sie, ze nie, gdyz nie
                    > przyniosly one utrzymania Slaskowi...

odkad Grzesio W. i Wladzio J. siedza w areszcie, to jakos slabo powodzi sie
                    slaskowi ....
                  • Gość: canemuto Re: Bartek Bosacki i inni IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 01.06.02, 17:06
                    Gość portalu: kebzus napisał(a):

> ja z checia powroce do tematu omijajac watki na temat sadowych pozwow...
                    rowniez chetnie pomine - dziwne to zaiste miejsce na "ostrzezenia" ze strony
                    redakcji.

> i przeskocze do strojow... otoz firma zapewne wspaniala, material z ktorego
                    sa koszulki tez. nie watpie w to i nie poddaje dyskusji.
                    > natomiast jesli chodzi o ich styl, badz jak kto woli kolorsytyke, to nie wydaje
                    > mi sie trafiony. odkad chodze na KOLEJORZA a w za rok stuknie 20 lat nie
                    > widzialem LECHA grajacego w pasy... owszem moze i zdarzyl sie mecz z takimi
                    > koszulkami, byly takze i czerwone, zolte oraz czarne stroje. pojawialy sie one
                    > jednak w wyjatkowych sytuacjach. obecnie jest to po trosze odwrot od tradycji.
                    na wyjazdach? no coz, te czarno-srebrno-jakies tam beda chyba tylko wtedy, jesli
                    niebiesko biale beda zbytnio podobne do strojow gospodarzy. jesli tak, to takie
                    oryginalne barwy sa jak najbardziej oki. a ze pasy? mnie to razic nie bedzie jak
                    bedzie sie mozna skupic na grze.

> pamietam swietne koszulki, w ktorych LECH wystapil w przegranym meczu w
                    > Krakowie z Wisla 1:2, byly niebiesko-biale, cos w stylu reprezentacji Chorwacji
                    ???

> kolejna kwestia zwiazana z koszulkami, a mianowicie "ustrojenie" ich w reklamy
                    > niekiedy wola o pomste do nieba. przypomnijmy sobie stroje Slaska Wroclaw badz
                    > wiekszosci klubow francuskiej ekstraklasy... rozumiem, ze sa to pieniadze dla
                    > klubu, ale czy az tak duze by calkowicie zneutralizowac to co kazdy klub ma
                    > najpiekniejsze - czyli wlasne barwy??? wydaje mi sie, ze nie, gdyz nie
                    > przyniosly one utrzymania Slaskowi...
                    najpiekniejsza rzecza, jaka moze miec dla mnie klub jest gra w pilke na
                    najwyzszym poziomie. nie dramatyzujmy - nikt nie kaze Lechowi biegac w zielonych
                    strojach... a ze beda reklamy? no to co ma klub sponsorom za ich pieniadze
                    oferowac? wpis w ksiedze pamiatkowej??? z lekka dramatyczny ten wpis, kebzus -
                    bez obrazy. po prostu pamietam sytuacje, w ktorej niedawno znajdowal sie Lech.
                    wtedy nie bylo wybrzydzania ale wolanie o pomoc. mam nadzieje, ze teraz nie
                    zawiaze sie stowarzyszenie "ortodoksyjnych";))) bo bez reklam grac moze
                    barcelona. nie musze tlumaczyc dlaczego oni moga, a Lech nie. pozdro.
                    • Gość: kebzus Re: Bartek Bosacki i inni IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 17:30
                      nie dramatyzuje, ale zwracam uwage, ze LECH moze stac sie jedynym klubem
                      biegajacym w jakichs tam pstrokatych koszulkach oklejonych nadmiarem reklam.
                      powiedz mi canemuto, czy kupilbys bys owa koszulke takze i dla siebie i chodzil
                      w niej z godnoscia??? jakby wygladal stadion w sytuacji, gdyby 10 tys. kibicow
                      przyszlo w takich koszulkach na trybuny?? chyba nie mozna byloby powiedziec, iz
                      dominuje kolor niebiesko-bialy...
                      jak widzimy na przykladzie naszej ligi nie jest to praktykowane, wiec uwazam,
                      ze mozemy poradzic sobie i bez tego.
                      pzdr
                      • Gość: canemuto a wiec... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 01.06.02, 18:41
                        Gość portalu: kebzus napisał(a):

> nie dramatyzuje, ale zwracam uwage, ze LECH moze stac sie jedynym klubem
                        > biegajacym w jakichs tam pstrokatych koszulkach oklejonych nadmiarem reklam.
                        jesli ma miec mistrza i powodzenie w pucharach europejskich, to trudno - w
                        nieskazitelnych barwach pozostanie tylko jeden rodzaj klubu. drugoligowy.

> powiedz mi canemuto, czy kupilbys bys owa koszulke takze i dla siebie i chodzil
                        > w niej z godnoscia???
                        nie kupuje koszulek i nie mam zwyczaju w nich chodzic, chyba ze gram w pilke -
                        ale nie musze grac w koszulce Lecha. nie, nie chodzilbym z godnoscia w zadnej
                        koszulce pilkarskiej, z jedna lub tysiacem reklam.

jakby wygladal stadion w sytuacji, gdyby 10 tys. kibicow przyszlo w takich
                        koszulkach na trybuny?? chyba nie mozna byloby powiedziec, iz dominuje kolor
                        niebiesko-bialy...
                        to prawda, kolor niebiesko-bialy bedzie dominowal dzieki oprawie ultrasowskiej.

> jak widzimy na przykladzie naszej ligi nie jest to praktykowane, wiec uwazam,
                        > ze mozemy poradzic sobie i bez tego.
                        owszem, mozemy - w drugiej lidze. dziekuje, postoje.

> pzdr
                        pozdro i powtarzam, bez obrazy - po prostu dla widoku barcelony i "Lech 2:0
                        goscie" jestem w stanie zniesc wiele zmian. juz wkrotce najprawdopodobniej
                        dojdzie do tego, ze w nazwie klubu pojawi sie nazwa sponsora. bedziemy musieli
                        to przezyc tak, jak przezylismy kreisela. musimy tez zniesc upstrokacenie
                        strojow. jesli za jakis czas Lech stanie sie samowystarczalnae finansowo potega,
                        zaczniemy wyznaczac warunki, oczyszczac z reklam stroje, "czyscic" nazwe klubu.
                        w tej chwili pacjent jest chory i nie mozna sie oburzac na sponsora leczenia za
                        to, iz oczekuje swojego logo nad lozkiem chorego;)))
                        • Gość: plastic Re: a wiec... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 01.06.02, 19:13
                          Gość portalu: canemuto napisał(a):
                          >juz wkrotce najprawdopodobniej dojdzie do tego, ze w nazwie klubu pojawi sie
                          >nazwa sponsora. bedziemy musieli to przezyc tak, jak przezylismy kreisela.
                          ja to zniose z pewnoscia... ale jakj juz wiesz jestem b. ciekawski wiec jaki to
                          bedzie sponsor? i bez zadnych mea culpa ;)
                          • Gość: canemuto to... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 01.06.02, 21:31
                            ...bedziemy musieli zniesc to byly spekulacje:) nie pisalem tego w kontekscie
                            zadnej konkretnej firmy. pozdro.
            • Gość: Redakcja Re: Bartek Bosacki i inni IP: *.asco.de 01.06.02, 16:32
              To ja jestem redakcja!!!
              • Gość: vivacee debil, kretyn i onanista tez... IP: *.cgs.poznan.pl 01.06.02, 23:32
                .
                • Gość: plastic Re: debil, kretyn i onanista tez... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 02.06.02, 08:31
                  viacee uwazaj co mowisz! a jesli on "TYM" nie jest?? to moga byc bezpodstwne
                  oskarzenia!!! masz dowody?
                  pzdr ;)
                  • Gość: klaifert Re: debil, kretyn i onanista tez... IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 02.06.02, 11:13
                    na onanizm chyba nie trzeba dowodow:-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka