Gość: irena IP: *.w3cache.pl / *.pl 20.01.04, 09:36 Czy ktoś z was budował razem z firmą BEMOWO INVEST? budowali cos na Ostrobramskiej, Mrocznej. Czy ktoś coś moze powiedzieć na jej temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vampi_r Re: BEMOWO INVEST 20.01.04, 10:36 Na Mrocznej budował INVEST DLS. Chyba, że firma ta zmieniła nazwę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: BEMOWO INVEST IP: *.w3cache.pl / *.pl 20.01.04, 13:43 niewykluczone, ale mnie podali, że to ich dzieło. Zakładam zatem, ze to prawda. a wiesz może jak się wywiązali z zadania, czy było wszystko ok? Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: BEMOWO INVEST 20.01.04, 14:03 Jeśli Bemowo Invest jest jakimś klonem INVEST DLS, to mogą mówić, że bloki przy ul. Mrocznej to ich dzieło. Inaczej oszukują. Znasz może jakieś nazwiska prezesów BEMOWO INVEST? W DLS byli to panowie Szostek i Sychowicz. Przy Mrocznej DLS zbudował 3 bloki. Ostatni skończył jakies półtora roku temu. I jak wyszło? -jednym słowem "połowicznie". Cieszymy się, że nie umoczylismy i mamy gdzie mieszkć, ale developer oczywiście nie wywiązał się z wielu obietnic. Najważniejszą było zbudowanie drogi dojazdowej do domów. Przez niedopatrzenie developera dwa bloki z trzech nie uzyskały do tej pory zdody na zasiedlenie. Tzn. bliki są skończone i ludzie mieszkają, ale Urząd Dzielnicy Wola nie odebrał tych bloków - efekt: ludzie nie moga się zameldować, mieszkają nielegalnie. A poszło właśnie o drogę dojazdową. Poza tym developer do tej pry nie wybudował śmietników (a powinien), nie uprzątnął swoich baraków i śmieci. Takie rzeczy, jak nie wywiązywanie się z umowy gwarancji i rękojmii, to pypeć. Wydaje mi się, że to norma w na polskim rynku developerów. Ale, to co mieszkańcy Mrocznej przechodzą, to i tak jest nic, w porównaniu z klientami, którzy weszli w ich kolejną inwestycję. Dokładnie nie pamiętam, ale było to na Pradze. Pisała o tym nawet GW. Prezes INVEST DLS Sychowicz miał z tego powodu kilkanaście pozwów do sądu. Inwestycji na Pradze INVEST DLS chyba nie skończył. Jeśli wsród prezesów BEMOWO INVEST są nazwiska z DLS, to bądź ostrożna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: BEMOWO INVEST IP: *.w3cache.pl / *.pl 20.01.04, 14:19 owszem, członkiem zarządu jest p. Sychowicz a prezesem p. Ratowski. Wyglada na to, że to oni. Ja wchodzę w ich inwestycję przy ul Pełczyńskiego róg Lazurowej. Mam podpisana umowę przedwstępną, jeszcze nie wpłaciłm pieniędzy ale mam termin do tego piatku. Chyba mnie przygięło od twoich informacji. Mroczna jest tuz obok mnie (gdzie obecnie mieszkam)byłam tam raz i też zastanowił mnie brak wykończonej drogi dojzdowej. w tej chwili jest tak , ze oni nie oczekują - niejako - na finansowanie budowy, można im zapąłcić miesiac przed końcem robót (odbioru technicznego). Czy wtedy tez tak było? już nie wiem co o tym mysleć.... Odpowiedz Link Zgłoś
dijkstria Re: BEMOWO INVEST 21.01.04, 13:20 Duzo juz było napisane o nich. Proponuję wpisać w wyszukiwarce Bemowo Invest, Invest DLS ... powinno trochę o nich wyrzucić pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: BEMOWO INVEST 21.01.04, 13:29 Tak, żeby cię uspokoić, to dawny INVEST DLS raczej nie był firmą, której celem byłoby oszukanie ludzi. Pisałem o ich niedociągnięciach. Z tego, co wiem, to na Ostrobramskiej mieli sporo problemów, bo wycofał sie ich jakis partner strategiczny (chyba ze Szwecji). Wiesz, powinnas jeszcze pojechac na Ostrobramską i popytać ludzi, którzy mieszkają w ich blokach. Ja doskonale znam sytuację przy Mrocznej. Zbudowali, oddali, podpisaliśmy akty notarialne, na koniec rozliczyli inwestycję i nawet mi oddali 2 tys. zł. Z moim blokiem spóźnili się pół roku, ale tłumaczyli się przyczynami zewnętrznymi (i rzeczywiście to mógł być powód, bo akurat zaczynała się budowa Wola Parku i zamieszanie z wykonaniem przyłączy mogło być - gmina Wola pomyłkowo sprzedała Francuzom plac, pod którym szedł główny wodociąg miejski). Budowa drugiego bloku przy Mrocznej została zaskarżona do NSA i INVEST musiał wstrzymać ją na 2 lata. Natomiast duzym zaniedbaniem Sychowicza było to, że nie zbudował drogi dojazdowej, mimo, że pozwolenie na budowe obejmowało ten element (nawet to był warunek konieczny w wydanym pozwoleniu na budowę), tylko po skończeniu bloków i podpisaniu aktów not. dał dyla. Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: BEMOWO INVEST 21.01.04, 14:10 Aha, jeszcze jedno - za moich czasów płaciło sie INVESTOWI w ratach po wykanoniu pewnego etapu. Jeśli masz teraz mozliwość płacenia po wykonaniu całości prac, to być może warto z tego skorzystać. Jest to bezpieczniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: BEMOWO INVEST IP: *.w3cache.pl / *.pl 21.01.04, 14:31 dziękuję, ze napisłeś wiecej. Chyba to troche mnie uspokoiło (jakby nie patrzeć). W tej chwili jeżeli chodzi o wpłaty to po umowie chcą 10% a potem możnaby ,miesiąc przed zakończeniem inwestycji wpłacić im resztę, ale to też do końca nie funkcjonuje, bo jeżeli jest to w duzej mierze kredytowane przez bank (a u mnie tak jest) to bank ma swoje przepisy i ja muszę zanim oni wpłacą swoją wielkosć zapłacić 25%. Tak to wyglada. Może będzie dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: BEMOWO INVEST IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.04, 17:02 Zamierzam kupić mieszkanie budowane przez Budimex na Targówku. Tam należy wpłacić 10% przy podpisaniu umowy przedwstępnej a 90% przy odbiorze kluczy. Tez troche się wacham, bo budowa ma ruszyc wiosną. A może wiesz coś więcej na temat Budimexu i osiedla Zacisze Bis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: BEMOWO INVEST IP: *.w3cache.pl / *.pl 26.01.04, 09:37 niestety, nic nie wiem ani na temat Budimexu a ni tym bardziej Zacisza, bo nie imteresował mnie ten rejon W-wy. może cos będą wiedzieć inni ale musisz w tytule napisać "Budimex". pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś