Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    07.09.10, 12:45
    Jak pozbyć się karaluchów z domu w bloku - to okropne, jeśli ktoś zna firmy w Bydgoszczy, które się tym zajmują, niech da znać. Poza tym ciekaw jestem ile to kosztuje... już nie wiem co robić. Ptrzez jakichś brudasów sąsiadów teraz jest tak jak jest
    Obserwuj wątek
      • Gość: współczuję Re: karaluchy IP: *.cdma.centertel.pl 08.09.10, 08:53
        Sprzedaj czym prędzej to mieszkanie i pomyśl o kupnie jakiegoś tańszego domu, nawet starszego, dalej od miasta. Sam karaluchów nie wytępisz, zawsze będą przechodzić od sąsiadów uparcie hodujących te przemiłe robaczki. To walka z wiatrakami chyba, że wszyscy sąsiedzi zaczną zawzięcie tępić robale. Takie życie w bloku, niestety. Zawsze znajdzie się jakiś brudas, wiecznie awanturujący pijak, zdewociała babcia, której przeszkadza nawet piardnięcie sąsiada we własny kibelku i po kila razy dziennie wzywająca policję bez powodu itd. Szkoda nerwów, życie jest zbyt krótkie, żeby je jeszcze dodatkowo sobie uprzykrzać.
        • krzysztofbajar Re: karaluchy 08.09.10, 15:36
          Ale czy naprawdę aż tak należy się ich bać i popadać w paranoję? Bo zwariuję
          • Gość: hahaha Re: karaluchy IP: *.cdma.centertel.pl 14.09.10, 14:20
            krzysztofbajar napisał:

> Ale czy naprawdę aż tak należy się ich bać i popadać w paranoję? Bo zwariuję

ależ skąd?
            Można z nimi spokojnie i bez żadnych obaw spać w łóżku. Są zupełnie bezpieczne. To takie male, niewinne robaczki. Komu by one przeszkadzały.
      • styl-dom-mix Re: karaluchy 08.09.10, 16:30
        kup kota
        sprawdzone na kilku mieszkaniach
        2-4 tygodnie i problem z glowy
        • Gość: mliscie Re: karaluchy IP: *.chello.pl 08.09.10, 19:06
          witam,
          ja miałam problem z prusakami, nie karaluchami, ale to równie obrzydliwe; mieszkam w wieżowcu więc nie ma co liczyć na podjęcie wspólnych działań; ale jak się okazało, to nie przeszkoda; raz w roku zamawiam firmę zajmującą się tępieniem robactwa; bezbarwna i bezwonna substancja jest rozprowadzana po kątach, w szafkach kuchennych i łazienkowych, rewizjach itd. (przed należy wszystko z szafek powyciągać, umyć je; po 3 godzinach po zabiegu można wszystko włożyć z powrotem); substancja działa tak, że jeśli robak się z nią zetknie, to poraża jego układ nerwowy; może przez jakiś czas jeszcze się poruszać (choć wygląda to śmiesznie - np chodzi jak pijany zygzakiem po glazurze w jasny dzień) - nie należy go zabijać bo zaniesie to do gniazda; przez jakieś 2 - 3 dni można je spotkać (więcej niż normalnie) bo wyłażą z ciemności jak głupie; potem długo długo spokój;
          niestety nie podam Ci namiarów na firmę w Bydgoszczy, bo mieszkam w Warszawie; ale bardzo polecam - ja nie mam już problemu, a nawet jeśli jakiś robak wejdzie od sąsiada do mojego mieszkania np poprzez otwarte okno, to i tak padnie;
          ja płacę 110 zł za całe mieszkanie;
          • Gość: help! Re: karaluchy IP: 213.17.183.* 14.09.10, 12:39
            Błagam, podaj namiary do tej firmy warszawskiej, ja walcze z tym draństwem już kilka lat i jakoś dotychczasowe firmy sie nie sprawdziły!
          • vievior Re: karaluchy 14.09.10, 14:47
            Ja również proszę o namiar, pozbyć się tego draństwa to masakra. Żadne środki nie pomagają. Jeżeli jest firma, która skutecznie pozbędzie się tych okropnych robali. To ja także proszę o namiar.
            • shih-mo Re: karaluchy 15.09.10, 09:55
              Witam,
              ja mieszkam w wieżowcu i u mnie też był ten problem. Jednak od 2 lat już nie istnieje. Rozwiązanie jest bardzo proste i ja poradziłam sobie z tym sama.Zaznaczę że żadne środki chemiczne i firmy nie pomogły w 100%.
              Od 2 lat nie było u mnie w domu ani jednego prusaka. Oto co zrobiłam:
              -w każdym oknie moskitiera (do nabycia w obi np i spokojnie można to samemu założyć)
              - wszystkie kratki wentylacyjne również posiadają siatki (są takie do nabycia w sklepach)
              - u mnie wodomierze w łazience są za płytką która się otwiera i głównie stamtąd przychodziły, więc płytka w miejscu gdzie powinna być fuga oklejona jedną warstwą cienkiej taśmy bezbarwnej (jest to zupełnie niewidoczne)

Czasem widzę jak siedzi jakiś osobnik po drugiej strony moskitiery, ale dzięki niej nie ma szans żeby wszedł do domu.
              Ja jestem z tych co strrrrrrasznie nienawidzą takich robali więc jak jeszcze były to potrafiłam w środku nocy wstać i utłuc jakiegoś chodzącego po kuchni.
              Jednak powyżej wymienione sposoby całkowicie wyeliminowały problem i już śpię spokojnie : )

• Gość: mliscie Re: karaluchy IP: *.chello.pl 15.09.10, 21:46
                jestem w trakcie remontu i wszystkie dokumenty mam wywiezione; jak tylko sprowadzę je z powrotem, napiszę Wam nr telefonu
                • Gość: mysza Re: karaluchy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.09.10, 22:42
                  Wklep w wyszukiwarkę: rattus bydgoszcz.Ta firma pryska na robale,łapie myszy i inny badziew.
                  Ja miałam tysiące karaluchów ale zwalczyłam je sama.Kupiłam w realu pastę na karaluchy,chyba firma bayer,nie chce mi się już spr.Efekt zaskakujący i szybki,padło wszystko w tydzień i nie powróciło.
                  • Gość: ??? Re: karaluchy IP: *.cdma.centertel.pl 25.09.10, 10:57
                    jak długo?
      • Gość: albinka Re: karaluchy IP: 109.243.82.* 12.10.10, 19:34
        U mnie tez sa te stworki, stosowałam kwas z apteki bez efektu. Mam zel taki na batannex czy coś takiego (w strzykawce) i faktycznie jak to zjedzą to padają tylko ze jak padnie to taki rano leży w kuchni, wiec mam fajną pobudkę. Jak wchodzę do kuchni to zraz rozglądam sie gdzie leża trupy a gdzie moze jeszcze jakiś żywy sie czai. Tak wiec są nadal tylko zdychają po tym żelu jak oczywiście go zjedzą.
        • Gość: gość Re: karaluchy IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.10.10, 22:57
          Kup płytkę owadobójczą firmy GLOBOL,po kilku godzinach nie powinno być śladu po robalach.W ten sposób walczyłam z faraonkami.
          • Gość: mliscie Re: karaluchy IP: *.chello.pl 13.10.10, 21:09
            tak jak napisałam wcześniej - oto namiary na sprawdzoną przeze mnie firmę zwalczającą prusaki itd:
            Kallos - specjalistyczny zakład dezynsekcji, dezynfekcji i deratyzacji
            ul. Nowolipki 24/39
            tel: 838 - 89 - 21, 501 - 655 - 590

pozdrawiam
          • lolita27 Re: karaluchy 14.10.10, 09:46
            Ja tez mam płytkę i nei anrzekam, czasem sie pojawi ale zaraz zdechnie i sie nie zagnieżdzaja. Ale przed tym zakupoem, wynioslam wszytko z kuchni i 2 spryskalam preparatami, wszytko wymyłam. N i pare dni poza domem...
          • Gość: hahaha Re: karaluchy IP: *.cdma.centertel.pl 19.10.10, 12:05
            Gość portalu: gość napisał(a):

> Kup płytkę owadobójczą firmy GLOBOL,po kilku godzinach nie powinno być śladu po
            > robalach.
            Już po kilku godzinach?
            To ta płytka jest jakaś cudotwórcza.
            • Gość: gość Re: karaluchy IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.10.10, 00:00
              Jest,sprawdź.
      • bromba11 a coś na spamerów masz? 16.01.14, 09:42
      • kosa371 Re: karaluchy 22.01.17, 20:03
        Zwalczanie karaluchów, prusaków i karaczanów oferuje firma „INSEKT-PERFECT” dddwarszawa.pl/firma/ są bardzo profesjonalni, wystawiają zawsze protokół i gwarancje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka