Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gigantyczna "Arkadia" będzie ostatnim centrum h...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 17:57
    centra..centra konsumpcji,a gdzie prawdziwe miejsca pracy,zwłaszcza
    na "prowincji"?tylko to Polacy potrafią,wpuścić innych,by korzystali z owoców
    pracy rodaków,dając zagranicznym inwestorom liczne ulgi,a swoich rodzimych
    przedsiębiorców nekają niespójnym systemem podatków,biurokracją,rosnącymi bez
    końca obciążeniami..bez sensu..
    Obserwuj wątek
      • djbunio Re: Gigantyczna "Arkadia" będzie ostatnim centrum 19.10.04, 20:26
        Ja bym w miejscu Arkadii zrobil park i wielki parking - taki jakie deklaruja
        budowac wladze miasta, zeby nie trzeba bylo wjezdzac autem do centrum. Ale
        jutro biore aparat i ide cykac zdjecia ludziom bijacym sie o tani towar :))))).
        Rebelia normalnie bedzie! :)))).
        • Gość: la Re: Gigantyczna "Arkadia" będzie ostatnim centrum IP: 80.72.37.* 19.10.04, 21:00
          a co bedzie taki tanie? bo z teog co sie orientuje to polowa sklepow nie
          zostanie jutro otwarta??? i nieslyszalam a zadnych promocjach
      • Gość: gosc Re: Gigantyczna "Arkadia" będzie ostatnim centrum IP: *.molgen.mpg.de 19.10.04, 20:46
        Bidulki w tym miescie, teraz spadnie na nich zarzut ze dusza konkurentow
        istniejacych centrow.
      • mukie O centrach h... 19.10.04, 21:34
        Bardzo prozaicznym (?) powodem, dla którego budowanie tylu centrów handlowo-
        rozrywkowych powinno się zakończyć już jakiś czas temu, uważam, jest mienie na
        względzie stosunków międzyludzkich, utrzymywania kontaktów z przyjaciółmi i
        znajomymi. Wielu młodych ludzi lubi spędzać wspólnie czas w takich właśnie
        centrach. Jeszcze rok-dwa temu nie było problemów typu: gdzie się umówić, bo
        łącznie takich placówek było kilka i wszyscy szli do tej która była najbliżej,
        bo nie mieli wyboru. A teraz są rozsiane po całym mieście i powstaje problem,
        bo każdy ma bliżej do jednego konkretnego miejsca, a reszta znajomych -
        niekoniecznie. I ludzie wolą sobie pogadać na gg. Dobra, chyba już bredzę... :)
        • Gość: g Re: O centrach h... IP: *.crowley.pl 19.10.04, 21:54
          Dobra, chyba już bredzę... :)

widzę, że sam ze sobą umiesz się dogadać
        • Gość: pokrybala Re: O centrach h... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 00:46
          mukie napisała:

> Wielu młodych ludzi lubi spędzać wspólnie czas w takich właśnie
          > centrach. Jeszcze rok-dwa temu nie było problemów typu: gdzie się umówić, bo
          > łącznie takich placówek było kilka i wszyscy szli do tej która była
          najbliżej,
          > bo nie mieli wyboru. A teraz są rozsiane po całym mieście i powstaje problem,
          > bo każdy ma bliżej do jednego konkretnego miejsca, a reszta znajomych -
          > niekoniecznie. I ludzie wolą sobie pogadać na gg. Dobra, chyba już
          bredzę... :)

Faktycznie bredzisz.
      • Gość: ANNIKA RACJA!A POLACY BĘDĄ TAM NABOŻNIE PIELGRZYMOWAĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 21:56
        NA CO DZIEŃ PRACUJEMY DLA KONCERNÓW-GIGANTÓW ,A W NIEDZIELE WALIMY TŁUMNIE JAK
        BARANY DO HIPERÓW ,ŻEBY ODDAĆ INNYM KONCERNOM ZAROBIONĄ KASĘ .GDZIE TU LOGIKA?
        I GDZIE INSTYNKT SAMOZACHOWAWCZY?
        • Gość: michele Re: RACJA!A POLACY BĘDĄ TAM NABOŻNIE PIELGRZYMOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 22:01
          A gdzie mam pracować jak nie w koncernie? Tylko one jeszcze potrafią się
          utrzymać na powierszchni pomimo wysiłku naszych kochanych parlamentarzystów,
          żeby zdusić resztki przedsiębiorcości w tym kraju. A kasy nie oddaję koncernom,
          tylko tym pieprzonym parlamentarzystom, bo płacę podatki, że hej! a gówno z
          tego mam...
      • Gość: KTOS DEBILE !!! A POZNIEJ SIE DZIWICIE ZE JEST ZLE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.10.04, 23:36
        PEWNIE TLUKI NAJLEPIEJ KUPOWAC I SPEDZAC CZAS Z CHAMAMI ZE WSI NA BAZARKACH.
        ZRESZTA TO NORMALNE PATRZAC NA TO ZE POLACY TO ZASCIANKOWY I PROWINCJONALNY
        NAROD. W SUMIE MNIE TO NIE DZIWI. CALE SZCZESCIE ZE JEST JESZCZE KILKA OSOB
        KTORE POTRAFIA MYSLEC I ROBIC PIENIADZE BO INACZEJ BYSMY SKONCZYLI JAK BIALORUS
        Z WASZYMI TEMPYMI POMYSLAMI.

OT NINIEJSZY, POST JEST KIEROWANY DO LUDZI WYPOWIADAJACYCH SIE NA FORUM PRZED
        MOIM WPISEM.
        SERDECZNIE POZDRAWIAM ;)
        • Gość: blq Re: DEBILE !!! A POZNIEJ SIE DZIWICIE ZE JEST ZLE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 23:46
          nie uzywaj CAPSA ale tak poza tym to masz racje. wystarczy popatrzec, jak Rosja
          urąga w tym zestawieniu. Polacy są po prostu Europejczykami i paru osobom to nie
          odpowiada. Banda frustratów, co jak sobie idzie do takiego centrum, widzi
          zgrabne dziewczyny, dostaje kompleksów że taką nie jest/nie może takiej moeć...
          potem fluga jadem na Forum, bo gdzieś trzeba... wieśniaki.
          • Gość: koko Re: DEBILE !!! A POZNIEJ SIE DZIWICIE ZE JEST ZLE IP: *.crowley.pl 20.10.04, 10:34
            Ale pierdolisz! Właśnie wieśniaki zjeżdzają do centrów handlowych, bo im się
            wydaje, że to ich w jakiś tam sposób nobilituje. Jeden taki burak ze słomą
            wystającą z butów opowiadał mi niedawno jak to spędził w galerii kilka godzin
            ze swoją dziewuchą i świekrą. Udawał przy tym niezadowolonego i umęczonego, ale
            w gruncie rzeczy ile dumy było w jego głosie, że un tyz se do tesko pojechał i
            jak miastowe łykent spędził.
        • Gość: koko Re: DEBILE !!! A POZNIEJ SIE DZIWICIE ZE JEST ZLE IP: *.crowley.pl 20.10.04, 10:48
          Konsument mówi, że je aby jeść, konsument pli aby pleść, jego bracia stoją,
          radia wokół, słuchają politycznego bełkotu...
        • Gość: AnnaJ Re: DEBILE !!! A POZNIEJ SIE DZIWICIE ZE JEST ZLE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.10.04, 19:08
          Cham ze wsi to tez czlowiek i uwazam ze jednak malo w tobie toleranci dla
          innych a ty skad jestes czy twoi przodkowie tez z lasu???
      • Gość: yskyerka kolejne zapchane rondo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 00:00
        W ten oto sposób Warszawie przybyło kolejne rondo, przez które już się nie
        przejedzie. Rondo Babka i bez Arkadii się zapycha, a teraz pewnie będzie to
        samo co przy Blue City, gdzie nawet w weekend stoi się minimum pół godziny w
        korku. Trzeba będzie znaleźć jakiś objazd bocznymi ulicami...
        • katmoso Re: kolejne zapchane rondo 20.10.04, 12:24
          Niestety nikt nie pomyślał o biednych żoliborzanach, którzy stracą swe w miarę
          szybkie połączenie z centrum. Budowa metra PL. Wilsona nie rozwiąże tego
          problemu... Jak znam życie (i odpowiedzialnych za miejska komunikację), to od
          przyszłego roku polikwidują autobusy, co między innymi doprowadzi do jeszcze
          większych korków, bo niektórzy mając wybór metro, czy własny pojazd, wsiądą do
          swego samochodu i dołożą się do zatorów na Rondzie Babka. A boczne ulice w
          połączeniu Żoliborz - Centrum to Wisłostrada, sypiące się wiadukty na
          Powązkowskiej i Mickiewicza (bojęsię myśleć co będzie jak zaczną je remontowac)
          i ewentualnie przejazd przez Bemowo. Gratualcje dla PKP za wspaniały pomysł z
          odcięceim Zoliborza od miasta...
        • Gość: Mrozu Arkadia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 23:31
          Zgodze się z przedmówcami, że kolejne CH to lekka pomyłka, ale swoją droga to
          jedyny pozytywny kierunek, który w miare szybko się rozwija. Osobiscie lubie
          jezdzic na zakupy wlasnie do takich miejsc, bo mile mi tam mija czas. Nie wiele
          tam wieśniaków ze słomą (Tyle samo jest ich pod rotunda i innych miejscach).
          Jak człowiek chce do zieleni, to niech nie marudzi i pojedzie do lasu za
          miasto. Mamy przecież jako jedyna stolica w Europie obok siebie PARK NARODOWY -
          Kampinowski. O co wam chodzi, jak patrze na taka Arkadie yo mi milo na sercu
          robi ze Warszawa żyje, fakt faktem że lekko przeginają z desein'em na zewnątrz
          czasami wogole nie pasujacym do otoczenia (Wileńska). Ale napewno lepsze to niż
          budy i hangary stojące w sercu tego niechlujnego miasta (KDT). Pewnie że lepsze
          państwowe niż inwestorzy zagraniczni, ale to oni mają pieniądze i potrafią się
          miedzy sobą dogadać i wątpie w to czy jakakolwiek polska grupa inwestycyjna
          dała by rade nawet z tymi ulgami wybudować dwa naprawde duże centra tak jak to
          zrobil GSSM. Prosze powstał bodajże Fort Wola i co - na rynku się nie utrzymał.
          Dlaczego? Bo konsument/kupujący wybrał Wola Park. Dlaczego? Bo jest LEPSZY! To
          nie wina konsumenta/kupującego że zagraniczni inwestorzy stawiaja lepsze sklepy
          a nasi zazwyczaj niedorastają im do pięt. Nie powinniśmy się skarżyć na ludzi,
          którzy w weekend pójdą sobie na zakupy rodzinne a nie da parq. To ich sprawa. I
          czy on ze wsi czy zmiasta zazwyczaj idąc tam się szykuje, więc cieżko rozponać
          skad on tu :) Że są ulgi to sprawa w której i ja się nie zgodze z działaniem
          naszych świętych krów (czytaj parlamentu), bo ulgi ulgami, ale swoje trzeba
          faworyzować, albo przynajmniej postawić na równym, by zobaczyli - Polak też
          potrafi:)

P.S. Ciekawe komu sie bedzie chciało to czytac :P
      • Gość: zmotoryzowany Re: Gigantyczna "Arkadia" będzie ostatnim centrum IP: *.acn.waw.pl 20.10.04, 00:19
        Jesli to bedzie ostatnie centrum to... nastepne pokolenia beda blogoslawic
        wladze za podjecie tej decyzji. Warszawa jest brzydka, nie mozna nigdzie dojsc
        piechota bo odleglosci sa post-socjalistyczne. Centrum wymiera po zmroku, a
        ohdne amerykanskie centra handlowe to jedyny sposob spedzania wolnego czasu...
        Moze tak drastyczne dzialania jak prawne ograniczenia, wplyna na stworzenie z
        tego biednego normalnej europejskiej stolicy, a nie miasta-widma, gdzie bez
        samochodu nie da sie zyc.
      • Gość: pokrybala Re: Gigantyczna "Arkadia" będzie ostatnim centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 00:50
        Ja proponuje wynająć jakiegoś araba-samobójcę i wyp.... w powietrze tego
        molocha. Ale byłby fajerwerk. Daję na to 5.000 PLN. Dokłada się ktoś?
      • Gość: jaxa Cushman & Wakefield IP: *.acn.waw.pl 20.10.04, 01:48
        "Idei budowy nowych obiektów handlowych bronią także specjaliści z firmy Cushman & Wakefield
        Healey & Baker. Ich zdaniem w Europie nie buduje się już hal z hipermarketami, lecz centra nowej
        generacji spełniające zarówno funkcje handlowe, jak i rozrywkowe."

No nie dziwota, że bronią tej idei, bo to oni właśnie budują Złote Tarasy, drogi Autorze. BTW., bardzo
        dobry pomysł, bo centrum miasta zdominowane przez budy i wietnamskie fast-foody to jakiś koszmar.
        • Gość: maciek Re: Cushman & Wakefield IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 02:26
          ciekawe dlaczego 3/4 osob wypowiadajacych sie w tym watku to ludzi edzenie
          umyslowo, pracownicy bazarkow badzo mlodziezowka LPR, zenada, a co do centrum,
          bardzo dobrze ze powstalo
          • Gość: koko Re: Cushman & Wakefield IP: *.crowley.pl 20.10.04, 10:43
            Ciekawe powiadasz? A mnie ciekawi dlaczego taki mądry człowiek jak Ty
            rozpoczyna zdanie z małej litery, gubi litery i nie używa znaków
            przestankowych, przez co jego wypowiedź staje się niezrozumiała. No bo choćby
            co to znaczy "ludzi edzenie umyslowo"?
      • Gość: Super DidżeJ Heniu Arkadia kosztowala 265 mln euro IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 20.10.04, 06:40
        Arkadia kosztowala 265 mln euro. Polski rzad wiecej doplaca rocznie do jednej
        kopalni.
        • Gość: NiewazneKto Plusy i minusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 08:16
          A ja wolałabym, żeby np. Targowa miała piękne i dobrze zaopatrzone sklepy,
          żeby była reprezentacyjną ulicą, którą z przyjemnością bym sobie pospacero-
          wała, co chwilę wchodząc do jakiegoś sklepu. A na miejscu Centrum Handlowego
          Warszawa Wileńska widziałabym duże kino, Empik z salami do nauki różnych ję-
          zyków, Muzeum Pragi. Nie lubię molochów, bo są czasochłonne, drogie i zatło-
          czone. Wiem jednak, że młodzież chętnie chodzi do nich. Bo tak naprawdę to
          gdzie oni mają chodzić, jeśli dżdżysta jesień za oknem, w kieszeni brak kasy,
          klubów osiedlowych brak i żadnych ciekawych zajęć w szkole?
          Mówię molochom nie, za to chciałabym oglądać te same "molochowe" sklepy
          np. na Ząbkowskiej.

• Gość: andy Wyludnianie sie małych miast IP: *.adso.com.pl 20.10.04, 08:23
        Sam pochodzę z nieduzego miasta i szlag mnie trafia gdy słyszę kretynów
        nawołujących do ograniczania ekspansji super i hipermarketów. Czy nie zdaja
        sobie sprawy, ze w małych lokalnych sklepach można kupić na ogól prawie nic, a
        to co jest dostepne kosztuje kilkadziesiąt procent drożej niż na przykład w
        Warszawie. Śmiać mi się chce czytając o lokalnych firmach pracujących dla tych
        sklepów. Jeśli takie firmy mają zbyt to na ogól w dużych centrach handlowych. W
        małych sklepach dominuja towary dużych drogich i szeroko reklamowanych
        producentów, jedynie w super i hipermarketach można nabyć towarych małych
        nikomu nie znanych producentów (sprzedawych pod marka sieci handlowych).
        Postępowanie naszych parlamentarzystów z pod znaku PiS i samoobrony i tak
        doprowadzi do upadku lokalnych sklepów i producentów na wsutek postępującego
        wyludniania małych miast spowodowanego m.in. brakiem mozliwości dokonania
        sensowncyh zakupów,
        Co do faktu,że centra handlowe peryferyzują miasto i centralizują peryferia. A
        skąd to wynika? Wszedzie słyszę nawoływania, że jak nowe centra mają powstawać
        to niech powstaja na dalekich peryferiach. Ostatecznie to klient decyduje gdzie
        woli kupować. A woli kupować w tanich i dobrze zaopatrzonych centrach
        handlowych niż w drogich słabo zaopatrzonych lokalnych sklepach w centrach
        miast.
        • Gość: mak Re: Wyludnianie sie małych miast IP: 213.80.57.* 20.10.04, 08:33
          Narescie ktos kto potrafi myslec logicznie, pozdrowienia
        • Gość: Robo Re: Wyludnianie sie małych miast IP: 193.119.140.* 20.10.04, 11:59
          Gratulacje Andy! Trafny i szczery komentarz....

• Gość: dzoana Re: "Arkadia" zakorkowala pol Zoliborza IP: *.emrsn.co.uk / *.emrsn.co.uk 20.10.04, 08:37
        Czy ktos z was (tak glosno popierajacych te cholerna Arkadie) przejezdzal
        dzisiaj w okolicach ronda Babka/Radoslawa??
        Chyba nie... a ja niestety tak i to nie na zakupy tylko do pracy - korek jaki
        sie utworzyl na wszystkich dojazdowych ulicach to jakis obled. Co za kretyn
        wybudowal centrum handlowe w miejscu, w ktorym ZAWSZE byly korki?! To rondo
        jest w tej chwili nie do przejechania!

Nie jestem przeciwna budowaniu hipermarketow, ale madrze zlokalizowanych - nie
        blokujacych np. mieszkancom Zoliborza przedostania sie do centrum.
      • Gość: Lieven Re: Gigantyczna "Arkadia" będzie ostatnim centrum IP: *.crowley.pl 20.10.04, 09:18
        Od pewnego czasu prawdziwą wiarą jest Konsumpcja, a prawdziwym bogiem pieniądz.
        To jest tylko jeszcze jeden kościół, no może katedra, a napewno miejsce
        pielgrzymek wyznawców tej wiary.
      • Gość: OldBruno Re: Gigantyczna "Arkadia" będzie ostatnim centrum IP: *.aster.pl 20.10.04, 10:17
        Pomijając interesy inwestorów (o których głównie pisze się) to z punktu widzenia konsumentów istotna
        jest łatwość nabycia włączając w to optymalną cenę. Z różnych powodów większość obecnych centrów
        nie spełnia kryteriów łatwości dojazdu (poza zmotoryzowanymi) i dogodnego transportu zakupów.
        Domy Centrum na przykład nie inwestowały w przejście do metra, a tylko na Dworcu Wileńskim i
        Warszawie Centralnej jest rozsądne połączenie z ośrodkami sprzedaży.
        W tym zakresie najwięcej pozostaje do zrobienia jeżeli chce się obsłużyć mieszkańców rożnych
        przedziałów wieku i zainteresowań.
        Natomiast w pewnej istotnej dziedzinie rola centrów jest pomijana to dziedzina higieny publicznej. Na
        miejscu przedwojennych toalet zlikwidowanych przez różnych administratorów miasta, postawiono
        gdzie niegdzie Toi-Toi i tylko w centrach są normalne toalety!
      • Gość: z daleka Re: Gigantyczna "Arkadia" będzie ostatnim centrum IP: 69.158.96.* 20.10.04, 10:21
        Warszawa przegonila inne aglomeracje europekskie? Przecieram oczy... to znaczy
        Paryz, Londyn, Frankfurt, Madryd, Rzym czy chocby Milan maja mniej centrow
        handlowych, mniej powierzchni? Z tak zasciankowym stwierdzeniem dawno sie nie
        spotkalem. Brawo GW!!! ;-))))
        • Gość: Grace W stosunku do liczby mieszkańców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 12:39
          Większą powierzchnię bezwzględną mają Paryż, Madryt, Berlin i Barcelona, ale to
          są miasta 2x albo 3x większe od Warszawy, więc na jednego mieszkańca wypada w
          Warszawie najwięcej!
      • Gość: dr plama Re: Gigantyczna "Arkadia" będzie ostatnim centrum IP: *.ciech.waw.pl 20.10.04, 10:31
        Jesli o mnie chodzi to mogą budować, mi to nie przeszkadza, ale nie za moje
        pieniądze!
        [patrz: budowanie dróg dojazdowych z samorządowych pieniędzy)

Ja osobiście rzadko uczęszczam do tego typu miejsc.
        I raczej rzadko tam kupuję bo wydaje mi się że dużo rzeczy jest tam po prostu
        kiepskiej jakości a rotujący personel jest często niewykwalifikowany i
        niekompetentny.
        Artykuły spożywcze (nabiał , owoce, warzywa) wolę kupić na bazarku (ale
        wieśniak ze mnie i dlatego lubię świeżego pomidora niż leżącą kilka tygodni w
        chłodni czerwoną bezsmakową kulkę o kształcie pomidora)
        Ubrania i obuwie - raczej w kilku stałych sklepach "na mieście" gdzie wiem że
        zawsze znajde coś dla siebie.
        Kosmetyki - przez internet
        A z przyjaciółmi spotykam się raczej w celach towarzyskich a nie w celu (!)
        wspólnego połażenia po centrum handlowym

I nic mnie bardziej nie męczy niż dzień _spędzony_ w super-hiper-extra-
        markecie.
      • Gość: szkoda:-( Re: Gigantyczna "Arkadia" będzie ostatnim centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 11:16
        Szkoda, że to juz ostatnie takie centrum handlowe w Warszawie:-( Mam nadzieję,
        że jeszcze powstanie kilka.
      • Gość: n moloch morderca !!!! IP: *.acn.waw.pl 20.10.04, 12:25
        Kolejny moloch do tacenia czasu i kasy !!! Żal mi dzieci godzinami ciąganych po
        butikach, zmęczonych, znudzonych i płaczących. Lepiej zaprowadzić je do parku
        żeby złapały troche powietrza albo na plac zabaw dla odrobiny ruchu (otyłośc
        wśród dzieci jest przerażająca). Zamiast stawiać centra handlowe lepiej
        zbudować kluby dla młodzieży, wtedy spędzą czas jak ludzie zamiast ćpać w
        bramach, kraść i pałętać się po ulicach. Ale kto zainwestuje w przynoszące małe
        zyski kluby, lepiej zarobić miliardy na ludzkiej słabości do rozwalania kasy
        (na zachodzie i juz powoli w Polsce są terapie dla uzależnionych od zakupów)!!!
        A kina w molochach nie mają tyle uroku i klimatu co małe stare kina bez super
        wygodnych siedzeń a i w takich są już nowoczesne systemy dźwięku..
        Nie dajmy się zwariować, zabierzmy bliską osobę zamiast do molochu, na spacer
        po Nowym Świecie, tam jest naprawdą pięknie a kino na Starówce oferuje ambitny
        repertuar :)
        • Gość: martina Re: moloch morderca !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 18:26
          Na Nowym Swiecie jest pieknie???? Moze, dla mniej jakos nie. Jest slodko, mdlo
          do bolu i "turystycznie". Ale za to jest na szczescie jeszcze kilka miesc w
          Warszawie (nie centra handlowe i nie przeslodzona trasa Nowy Swiat - Krakowskie
          Przedmiscie - "Starowka") gdzie uwielbiamy chodzic ze znajomymi.
          A Arkadia..... byc moze dobrze ze jest bo wczesniej an Zoliborzu i Bielanach
          nie bylo zadnego centrum handlowego a po ubrania trzeba bylo czesto jezdzic np
          do Woli Parku. Ja takie wizyty w Arkadii czy Wli Parku traktuje jak "obowiazek"
          bo centra sa dla mnie za duze, za tloczne i za bardzo denerwujace (ze drozsze
          nie wspomne nawet) ale za to - jedyne otwarte w niedziele i pozno w sobote.
          TYlko ze mieszkan na Bielanach i jelsi dalej bede widziec takie cyrki przy
          Arkadii zaczne chodzic i wraca z pracy pieszo! TRAMWAJE nawet w korkach stoja.
          Wczoraj wracajac z pracvy tramwajem stala w korku TRAMWAJOWYM pol godziny! Tyle
          normalnie maksymalnie zajmowal mi wczesniej dojazd do domu. Nie wypobrazam
          sobie ile bym czekala gdybym jechala autobusem.

A tego problemu NIE DA sie rozwiazac (bo jest jeszcze tylko Wislostrada jako
          alternatywa- i to chyba tylko dla zmotoryzowanych).
      • Gość: n moloch morderca !!! cz. 2 IP: *.acn.waw.pl 20.10.04, 12:38
        Zapomniałam powiedzieć o zaśmiecaniu krajobrazu i marnowaniu hektarów ziemi..
      • Gość: emari Re: Gigantyczna "Arkadia" będzie ostatnim centrum IP: *.net-serwis.pl 20.10.04, 13:30
        Ja trochę z innej beczki. Proponuję polubowną nazwę ronda obok Arkadii,
        mianowicie "Rondo Babki Radosława" i każdy trafi (-:
        • Gość: Arkadiusz Re: Gigantyczna "Arkadia" będzie ostatnim centrum IP: 20.138.20.* 20.10.04, 14:15
          Popieram taka zmiane nazwy. Nareszcie wszyscy moi znajomi nie beda mieli
          problemu, gdy beda sie chceli ze mna spotkac. A tak trafi i Babka i Radoslaw.
      • Gość: konopny jas Re: Gigantyczna "Arkadia" będzie ostatnim centrum IP: *.chello.pl 20.10.04, 13:53
        Ciekawe co tam bedzie za 100 lat?Moze ratusz,moze kosciol,moze park,plac
        zabaw,a moze nic...
      • Gość: basia Re: Gigantyczna "Arkadia" będzie ostatnim centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 14:51
        Dla ścisłości ARKADIA powstała na styku trzech dzielnic Zoliborza, WOli i
        Sródmieścia. Osobiście nie lubię supermarketów i centrów handlowych, bo nie
        lubię tłoku, ścisku, głośnej muzyki, rażącego światła i często tendety, ale
        duże zakupy do domu robię właśnie w Carrefour, ale w środku tygodnia, wtedy
        jest mniej ludzi. Pracuje niedaleko ARJADII na ul.Okopowej, nie mogłam dojechac
        rano do pracy, cały dzięń ulice dojazdowe są zablokowane, sznury samochodów (na
        co Ci ludzie liczą ?, czy cos będzie za darmo?) i nierzadko grupy młodzieży
        podążają w tamtą stronę. Ciekawi mnie jedno: czy ci ludzie pobrali na dziś
        urlopy ?, bo jeżeli są to bezrobotni to nie powinni mieć pieniędzy na zakupy,
        ale te sznury samochoów? A może to szara strefa, która dzięki pomysłom SLD
        stale sie powiększa?
      • Gość: Andrzej Balcerowicz musi odejść... (b/t) IP: 193.111.166.* 20.10.04, 16:55
      • Gość: Ewa ostrzegam przed Saturnem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 16:39
        Mój chłopak pojechał kupić laptopa, który w ulotce reklamowej kosztował 4 499,
        na miejscu okazało się, że laptop kosztuje 5 000, gdyż takie dostali polecenie
        w mailu "Żer dla naiwnych?"
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka