Gość: Antyk Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: *.intranet / *.piwet.pulawy.pl 07.04.05, 08:43 To można podsumować tylko tak: precz z komuną. Mam nadzieję, że po tych draniach zostanie tylko smród i pełne cele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saz Dlaczego dajemy się tak dymać? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 09:00 Ludzie przeciez co oni wyrabiaja przechodzi ludzkie pojęcie-nie mam już siły- czy nie obudzimy się ????DOsyć,dosyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadzio1 Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 09:08 To banda i rozbój, parę lat temu dawali preferencyjne kredyty aby zakładać kotłownie na olej bo miało byc czysto, teraz to topią własną ręką, ja wimieniam kocioł na węglowy trudno, ale już nie wrócę do ogrzewania olejowego jest za drogie, będę kopcił węglem jak to robiono kilkadziesiąt lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uzytkownik Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 09:10 Za czasów E.Gierka wprowadzali zimny wychów krów. Teraz będzie eksperyment na ludziach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 09:13 W rozumieniu tego rzadu ,należy ukarać wszystkich tych którzy inwestuja w sprawny i ekologiczny system grzewczy . Czyżby Gronicki miał po wyborach zostać prezesem Kompani Węglowej. Przygranicznicy będą jeżdzić i napełniać butle do sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: 213.17.233.* 07.04.05, 09:16 Rząd to banda nieudaczników. Zapamiętamy to, wszystkie nazwiska i przyjdzie dzień rozliczeń. Teraz i tak większość pali miałem lub oponami. Biorę się za montaż kotła na wszystko i w d...ie z ekologią. Nie dam się ograbić. Gdzie są ci wielcy ekolodzy co tak zawsze protestują??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPROKET Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: 195.47.201.* 07.04.05, 09:17 Ku..a mać najpierw chamy z rządu (żydokomuna) zrobili mega przekręty na opale (rączka rączke myje) a teraz gdy wszycho wyszło na jaw i powołuje się pseudokomisje które to rzekomo badają kto ,z kim, i co zaje..ł (święci i sprawiedliwii )nagle robią zwroty i walczą niby z społeczeństwem które okrada państwo ...wyczuli że nic się już nie da zarobić to walą akcyzkę ...Bravo dla Psudo MF nadajecie się do rządzenia ale w wesołym miasteczku buce jeba.e Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. 07.04.05, 09:23 "Odpowiedzialny za podatki wiceminister finansów Jarosław Neneman i szef Służby Celnej Wiesław Czyżowicz przekonywali, że chodzi o ujednolicenie stawek akcyzy na olej napędowy i opałowy (a także na gaz). Ma to przeciwdziałać szarej strefie." Posługując się taką logiką można tworzyć takie hasła: - Złodzieje kradną w supermarketach. Zabrońmy wszystkim wchodzenia do supermarketów, a zlikwidujemy plagę złodziejstwa. - Zlikwidujmy plagę pijaństwa za kierownicą. Odbierzmy wszystkim kierowcom prawo jazdy. Itd. itp. Czy obywatele są idiotami? Nie. Ale traktuje się ich jak idiotów lub, co najmniej, dzieci. Zasada odpowiedzialności zbiorowej mogła funkcjonować w państwie bolszewickim, albo faszystowskim, ale nie ma dla niej miejsca w społeczeństwie demokratycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zec8 Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: *.host.ab.edu.pl 07.04.05, 09:31 To jakiś skandal!!! wracamy do średniowiecza?? Przekonywano o celowości instalowania kotłów olejowych ze względu na ekologię a teraz co? Ponad 3zł za litr przecież to nie samochód, nie tankuje się 50l tylko setki albo tysiące jednorazowo!!! Pierwszy deklaruję, wstawiam piec na miał i jestem przkonany, zrobi tak większość na naszym osiedlu. Ta chora Polska.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właściciel piecyka Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: *.wam.bp / *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 09:36 Zobaczcie: www.mofnet.gov.pl/dokument.php?dzial=153&id=42448 na dole info o podwyżce, a na górze słowa Jana Pawła II i wszystko jasne gdzie ma nas nasz rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: *.poczta / *.poczta-polska.pl 07.04.05, 09:42 To wielki skandal. Ilu rolników uzywa olej opałowy do ciągników. Przeciez można zaplombować zbiorniki i przy następnym tankowaniu sprawdzić. Jezeli sa znamiona "podbierania" oleju ze zbiornika nałożyć wysoka kare pieniężną, a na następna dostawę nąłóożyć cenę komercyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ED Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: 212.244.126.* 07.04.05, 09:43 No cóż, półgłówki widzą tylko czubek swego nosa....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: *.energobaltic.com.pl 07.04.05, 09:44 Jest super.Znowu przez rolników? To wykręt ministra finansów. Od czego jet policja i inspekcja drogowa? Za co biorą pieniądze z naszych podatków? Jaki jest problem z kontrolą ciągnika rolniczego na drodze lub w polu? To kpina, po prostu brakuje pieniędzy na kampanię wyborczą czerwonych pająków. A teraz z innej beczki: olej opałowy to tylko barwiony olej napędowy, równa akcyza to równa cena. Mamy firmy a w nich samochody. Prosty przykład: kupujemy olej napędowy "do samochodu", odliczamy VAT (22%), odliczamy podatek dochodowy (19%.Od ceny 3,10 (sugerowanej przez MF) odejmujemy najpierw VAT a następnie podatek dochodowy i mamy do zapłaty: 2,06 zł. Jaka piękna szara strefa, jakie możliwości zarobku na zakupie starego samochodu ciężarowego - nie jeździ, nie potrzebuje kierowcy a tankuje i zarabia, zarabia, zarabia !!!! I co na to "Minster Finansów"? Nie umie myśleć? To dlaczego jest "Ministrem". Odpowiedź jest prosta: jest czrwonym pająkiem z SLD i chciał się sprawdzić w "Rządzie". Vivat czerwone pająki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: 213.227.111.* 07.04.05, 09:45 Specjalnie dla ekologii założyłem ogrzewanie olejowe a nie węglowe, natomiast teraz po decyzji tych debili będę musiał przejść do ogrzewania z XVIII wieku, jakiego juz nie ma w zadnym cywilizowanym kraju. Pogłębia się coraz bardziej moje przekonanie, że trzeba z tego kraju wyjechać tym bardziej że na mój zawód jest duże tam zapotrzebowanie. Tu już nie da się nic przewidzieć i zaplanować. Odpowiedz Link Zgłoś
misialu Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. 07.04.05, 09:59 Arogancja państwa po prostu sięga zenitu... I nie jest to sprawa ugrupowania politycznego, a zwyczajnego braku moralności. Niestety, władza nie tylko demoralizuje, ale też pozbawia poczucia rzeczywistości. Nikt nie liczy się bowiem z tym,że za tego rodzaju decyzjami kryje się czyjś niedostatek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snycerz Re: TO ZŁODZIEJE !!!! IP: *.lgroup / *.azal.pl 07.04.05, 10:06 Po prostu złodzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgm1 Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 10:09 Bardzo proszę użytkowników kotłów olejowych o wpisywanie swych opinii na temat podwyżki akcyzy na olej opałowy. Wystarczy krótkie ZGADZAM SIĘ lub NIE ZGADZAM SIĘ. Jeśli bedzie nas wystarczająco dużo na NIE - zorganizujmy jakąś formę zbiorowego protestu. Zaglądajcie na tę stronę ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgm1 Re: ZORGANIZUJMY ZBIOROWY PROTEST ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 10:14 Bardzo proszę użytkowników kotłów olejowych o wpisywanie swych opinii na temat podwyżki akcyzy na olej opałowy. Wystarczy krótkie ZGADZAM SIĘ lub NIE ZGADZAM SIĘ. Jeśli bedzie nas wystarczająco dużo na NIE - zorganizujmy jakąś formę zbiorowego protestu. Zaglądajcie na tę stronę ! Odpowiedz Link Zgłoś
odpi Re: ZORGANIZUJMY ZBIOROWY PROTEST ! 07.04.05, 10:27 olej opałowy jest jednym z grzbietów ostatniej fali podwyżek mocno przybierającej na sile, czym to się w latach PRL-u kończyło demokratyczna władza nie raczy pamiętać i czyści niczym nie skrępowana kieszenie społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
washington_irving Re: ZORGANIZUJMY ZBIOROWY PROTEST ! 07.04.05, 10:40 likwidacja tzw. szarej strefy - ok. podwyżka ceny oleju jako najprostszy sposób realizacji ww. celu - ok. ale musi być jakaś rekompensata dla zużycia na cele opałowe! dlaczego mam płacić kilka tysięcy złotych rocznie więcej? dlaczego mam czuć się oszukany przez Państwo? dlaczego zmusza się mnie do kombinowania? jeżeli ktoś zaoferuje mi lewy olej opałowy z przemytu - kupię. czy o to chodzi, Panie Ministrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.04.05, 10:20 Nie zgadzam się, żeby podrożał olej opałowy!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głos Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: *.kghm.pl 07.04.05, 10:29 W nagrodę za wybudowanie domu bandycki rząd pomaga mi żyć i spłacać kredyt. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. 07.04.05, 10:37 Rząd = Złodzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Bukowiecki Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: *.zebyd.com.pl 07.04.05, 10:38 W warunkach zabudowy jakie otrzymałem w roku 2001 wykluczono użycie paliw stałych do ogrzewania domu który zamierzałem budować (podobno ekologia), wybrałem olej i widać ,że byłem idiotą (nie doceniłem niekompetencji, ignorancji i pazerności ministerstwa "finansów").Jakim prawem za rzekomą nieuczciwośc rolników itp. używających tańszego ol. op. dla celów napędu maszyn wprowadza się karę zbiorowa dla tych wszystkich którzy wielkimi wyrzeczeniami postanowili wziąśc swój los "mieszkaniowy" we własne ręce i wybudowali dom (mieszkanie)?. Możę debile z ministerstwa łupienia społeczeństwa (oficjalnie to ministerstwo finansów),którzy dla doraźnych potrzeb niszczą wszelkie plany na przyszłość zejdą na ziemię i zastanowią się co robią - jeszcze jest czas.Dlaczego nie zrównać haraczu (dla omamienia nazwano to akcyzą) na olej napędowy z haraczem na olej opałowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: 195.33.129.* 07.04.05, 10:39 no cóż, wrócę do spalanie drewna, węgla i innych śmieci, pieców jeszcze nie wywiozłam szukają wszedzie pieniędzym czy ten ... rząd nie zdaje sobie sprawy, że jak się za dużo nałozy na wielbłada to ten wielbład nie uciągnie? czy z tego kraju można się wypisać ? marzy mi się cos takiego, niby jest lepiej, ale ja jakoś tego nie widzę może lepiej złodziejo, kolesiom, ale nie zwykłym uczciwym ludziom nie dziwię się, że ludzie uciekają z tego kraju, też się nad tym poważnie zastanawiam, prawie nic mnie tu nie trzyma, dom sprzedam, bo nie stac mnie będzie na jego ogrzanie, dzieciaki zabiorę ze sobą, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 07.04.05, 10:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aguś Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: *.localdomain / 212.38.196.* 07.04.05, 10:54 TO JEST SKANDAL HAMSTWO NASZYCH POLITYKÓW NIE ZNA GRANIC W TYM KRAJU NAPRAWDĘ NIE DA SIĘ ŻYĆ. JA MUSZĘ PRACOWAĆ 6 MIESIĘCY ABY OGRZAĆ DOM W ZIMIE PRACUJĘ W SFERZE BUDŻETOWEJ I DOSTAŁAM 3 % PODWYŻKI ZARABIAM 950 ZŁ NETTO. Z CZEGO MAM ŻYĆ!!! BUDOWAŁAM DOM 6 LAT TEMU I WZIEŁAM KREDYT NA ZROBIENIE EKOLOGICZNEJ KOTŁOWNI SPŁACIŁAM GO 4 MIESIĄCE TEMU A TERAZ MUSZĘ PRZERABIAĆ CAŁY DOM ABY PRZYSTOSOWAĆ DO OGRZEWANIA NA WĘGIEL. CHCE MI SIĘ PŁAKAĆ . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andre le Per trzeba myśleć podczas wyborów IP: *.jjs.pl 07.04.05, 11:01 i nigdy, przenigdy, nie głosować na czerwone pająki, obojętne z jakiej partyi. Odpowiedz Link Zgłoś