Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc.

• Gość: Antyk Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: *.intranet / *.piwet.pulawy.pl 07.04.05, 08:43
        To można podsumować tylko tak: precz z komuną. Mam nadzieję, że po tych draniach
        zostanie tylko smród i pełne cele.
      • Gość: saz Dlaczego dajemy się tak dymać? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 09:00
        Ludzie przeciez co oni wyrabiaja przechodzi ludzkie pojęcie-nie mam już siły-
        czy nie obudzimy się ????DOsyć,dosyć.
      • Gość: Dziadzio1 Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 09:08
        To banda i rozbój, parę lat temu dawali preferencyjne kredyty aby zakładać
        kotłownie na olej bo miało byc czysto, teraz to topią własną ręką, ja wimieniam
        kocioł na węglowy trudno, ale już nie wrócę do ogrzewania olejowego jest za
        drogie, będę kopcił węglem jak to robiono kilkadziesiąt lat temu.
      • Gość: uzytkownik Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 09:10
        Za czasów E.Gierka wprowadzali zimny wychów krów. Teraz będzie eksperyment na
        ludziach.
      • Gość: Re Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 09:13
        W rozumieniu tego rzadu ,należy ukarać wszystkich tych którzy inwestuja w
        sprawny i ekologiczny system grzewczy . Czyżby Gronicki miał po wyborach zostać
        prezesem Kompani Węglowej.
        Przygranicznicy będą jeżdzić i napełniać butle do sąsiadów.
      • Gość: lolo Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: 213.17.233.* 07.04.05, 09:16
        Rząd to banda nieudaczników. Zapamiętamy to, wszystkie nazwiska i przyjdzie
        dzień rozliczeń. Teraz i tak większość pali miałem lub oponami. Biorę się za
        montaż kotła na wszystko i w d...ie z ekologią. Nie dam się ograbić. Gdzie są
        ci wielcy ekolodzy co tak zawsze protestują???
      • Gość: SPROKET Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: 195.47.201.* 07.04.05, 09:17
        Ku..a mać najpierw chamy z rządu (żydokomuna) zrobili mega przekręty na opale
        (rączka rączke myje) a teraz gdy wszycho wyszło na jaw i powołuje się
        pseudokomisje które to rzekomo badają kto ,z kim, i co zaje..ł (święci i
        sprawiedliwii )nagle robią zwroty i walczą niby z społeczeństwem które okrada
        państwo ...wyczuli że nic się już nie da zarobić to walą akcyzkę ...Bravo dla
        Psudo MF nadajecie się do rządzenia ale w wesołym miasteczku buce jeba.e
      • lokator Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. 07.04.05, 09:23
        "Odpowiedzialny za podatki wiceminister finansów Jarosław Neneman i szef Służby
        Celnej Wiesław Czyżowicz przekonywali, że chodzi o ujednolicenie stawek akcyzy
        na olej napędowy i opałowy (a także na gaz). Ma to przeciwdziałać szarej
        strefie."
        Posługując się taką logiką można tworzyć takie hasła:
        - Złodzieje kradną w supermarketach. Zabrońmy wszystkim wchodzenia do
        supermarketów, a zlikwidujemy plagę złodziejstwa.
        - Zlikwidujmy plagę pijaństwa za kierownicą. Odbierzmy wszystkim kierowcom
        prawo jazdy.
        Itd. itp.
        Czy obywatele są idiotami? Nie. Ale traktuje się ich jak idiotów lub, co
        najmniej, dzieci. Zasada odpowiedzialności zbiorowej mogła funkcjonować w
        państwie bolszewickim, albo faszystowskim, ale nie ma dla niej miejsca w
        społeczeństwie demokratycznym.
      • Gość: Zec8 Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: *.host.ab.edu.pl 07.04.05, 09:31
        To jakiś skandal!!! wracamy do średniowiecza?? Przekonywano o celowości
        instalowania kotłów olejowych ze względu na ekologię a teraz co? Ponad 3zł za
        litr przecież to nie samochód, nie tankuje się 50l tylko setki albo tysiące
        jednorazowo!!! Pierwszy deklaruję, wstawiam piec na miał i jestem przkonany,
        zrobi tak większość na naszym osiedlu. Ta chora Polska....
      • Gość: właściciel piecyka Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: *.wam.bp / *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 09:36
        Zobaczcie: www.mofnet.gov.pl/dokument.php?dzial=153&id=42448 na dole
        info o podwyżce, a na górze słowa Jana Pawła II i wszystko jasne gdzie ma nas
        nasz rząd.
      • Gość: Włodek Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: *.poczta / *.poczta-polska.pl 07.04.05, 09:42
        To wielki skandal. Ilu rolników uzywa olej opałowy do ciągników. Przeciez można
        zaplombować zbiorniki i przy następnym tankowaniu sprawdzić. Jezeli sa
        znamiona "podbierania" oleju ze zbiornika nałożyć wysoka kare pieniężną, a na
        następna dostawę nąłóożyć cenę komercyjną.
      • Gość: ED Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: 212.244.126.* 07.04.05, 09:43
        No cóż, półgłówki widzą tylko czubek swego nosa.......
      • Gość: normalny Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: *.energobaltic.com.pl 07.04.05, 09:44
        Jest super.Znowu przez rolników? To wykręt ministra finansów. Od czego jet
        policja i inspekcja drogowa? Za co biorą pieniądze z naszych podatków? Jaki
        jest problem z kontrolą ciągnika rolniczego na drodze lub w polu? To kpina, po
        prostu brakuje pieniędzy na kampanię wyborczą czerwonych pająków. A teraz z
        innej beczki: olej opałowy to tylko barwiony olej napędowy, równa akcyza to
        równa cena. Mamy firmy a w nich samochody. Prosty przykład: kupujemy olej
        napędowy "do samochodu", odliczamy VAT (22%), odliczamy podatek dochodowy
        (19%.Od ceny 3,10 (sugerowanej przez MF) odejmujemy najpierw VAT a następnie
        podatek dochodowy i mamy do zapłaty: 2,06 zł. Jaka piękna szara strefa, jakie
        możliwości zarobku na zakupie starego samochodu ciężarowego - nie jeździ, nie
        potrzebuje kierowcy a tankuje i zarabia, zarabia, zarabia !!!! I co na
        to "Minster Finansów"? Nie umie myśleć? To dlaczego jest "Ministrem". Odpowiedź
        jest prosta: jest czrwonym pająkiem z SLD i chciał się sprawdzić w "Rządzie".
        Vivat czerwone pająki.
      • Gość: mirek Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: 213.227.111.* 07.04.05, 09:45
        Specjalnie dla ekologii założyłem ogrzewanie olejowe a nie węglowe, natomiast
        teraz po decyzji tych debili będę musiał przejść do ogrzewania z XVIII wieku,
        jakiego juz nie ma w zadnym cywilizowanym kraju. Pogłębia się coraz bardziej
        moje przekonanie, że trzeba z tego kraju wyjechać tym bardziej że na mój zawód
        jest duże tam zapotrzebowanie. Tu już nie da się nic przewidzieć i zaplanować.
      • misialu Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. 07.04.05, 09:59
        Arogancja państwa po prostu sięga zenitu... I nie jest to sprawa ugrupowania
        politycznego, a zwyczajnego braku moralności. Niestety, władza nie tylko
        demoralizuje, ale też pozbawia poczucia rzeczywistości. Nikt nie liczy się
        bowiem z tym,że za tego rodzaju decyzjami kryje się czyjś niedostatek...
      • Gość: Snycerz Re: TO ZŁODZIEJE !!!! IP: *.lgroup / *.azal.pl 07.04.05, 10:06
        Po prostu złodzieje
      • Gość: mgm1 Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 10:09
        Bardzo proszę użytkowników kotłów olejowych o wpisywanie swych opinii na temat
        podwyżki akcyzy na olej opałowy. Wystarczy krótkie ZGADZAM SIĘ lub NIE ZGADZAM
        SIĘ. Jeśli bedzie nas wystarczająco dużo na NIE - zorganizujmy jakąś formę
        zbiorowego protestu. Zaglądajcie na tę stronę !
      • Gość: mgm1 Re: ZORGANIZUJMY ZBIOROWY PROTEST ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 10:14
        Bardzo proszę użytkowników kotłów olejowych o wpisywanie swych opinii na temat
        podwyżki akcyzy na olej opałowy. Wystarczy krótkie ZGADZAM SIĘ lub NIE ZGADZAM
        SIĘ. Jeśli bedzie nas wystarczająco dużo na NIE - zorganizujmy jakąś formę
        zbiorowego protestu. Zaglądajcie na tę stronę !
        • odpi Re: ZORGANIZUJMY ZBIOROWY PROTEST ! 07.04.05, 10:27
          olej opałowy jest jednym z grzbietów ostatniej fali podwyżek mocno
          przybierającej na sile, czym to się w latach PRL-u kończyło demokratyczna
          władza nie raczy pamiętać i czyści niczym nie skrępowana kieszenie
          społeczeństwa.

• washington_irving Re: ZORGANIZUJMY ZBIOROWY PROTEST ! 07.04.05, 10:40
          likwidacja tzw. szarej strefy - ok.
          podwyżka ceny oleju jako najprostszy sposób realizacji ww. celu - ok.

ale musi być jakaś rekompensata dla zużycia na cele opałowe!
          dlaczego mam płacić kilka tysięcy złotych rocznie więcej?
          dlaczego mam czuć się oszukany przez Państwo?
          dlaczego zmusza się mnie do kombinowania?
          jeżeli ktoś zaoferuje mi lewy olej opałowy z przemytu - kupię.
          czy o to chodzi, Panie Ministrze?
      • Gość: Dorota Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.04.05, 10:20
        Nie zgadzam się, żeby podrożał olej opałowy!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Głos Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: *.kghm.pl 07.04.05, 10:29
        W nagrodę za wybudowanie domu bandycki rząd pomaga mi żyć i spłacać kredyt.
      • mariuszg2 Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. 07.04.05, 10:37
        Rząd = Złodzieje

• Gość: Leszek Bukowiecki Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: *.zebyd.com.pl 07.04.05, 10:38
        W warunkach zabudowy jakie otrzymałem w roku 2001 wykluczono użycie paliw
        stałych do ogrzewania domu który zamierzałem budować (podobno ekologia),
        wybrałem olej i widać ,że byłem idiotą (nie doceniłem niekompetencji,
        ignorancji i pazerności ministerstwa "finansów").Jakim prawem za rzekomą
        nieuczciwośc rolników itp. używających tańszego ol. op. dla celów napędu maszyn
        wprowadza się karę zbiorowa dla tych wszystkich którzy wielkimi wyrzeczeniami
        postanowili wziąśc swój los "mieszkaniowy" we własne ręce i wybudowali dom
        (mieszkanie)?. Możę debile z ministerstwa łupienia społeczeństwa (oficjalnie to
        ministerstwo finansów),którzy dla doraźnych potrzeb niszczą wszelkie plany na
        przyszłość zejdą na ziemię i zastanowią się co robią - jeszcze jest
        czas.Dlaczego nie zrównać haraczu (dla omamienia nazwano to akcyzą) na olej
        napędowy z haraczem na olej opałowy?
      • Gość: gość Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: 195.33.129.* 07.04.05, 10:39
        no cóż, wrócę do spalanie drewna, węgla i innych śmieci,
        pieców jeszcze nie wywiozłam
        szukają wszedzie pieniędzym czy ten ... rząd nie zdaje sobie sprawy, że jak się
        za dużo nałozy na wielbłada to ten wielbład nie uciągnie?

czy z tego kraju można się wypisać ?
        marzy mi się cos takiego,
        niby jest lepiej, ale ja jakoś tego nie widzę
        może lepiej złodziejo, kolesiom, ale nie zwykłym uczciwym ludziom
        nie dziwię się, że ludzie uciekają z tego kraju, też się nad tym poważnie
        zastanawiam, prawie nic mnie tu nie trzyma,
        dom sprzedam, bo nie stac mnie będzie na jego ogrzanie, dzieciaki zabiorę ze
        sobą,
      • Gość: Andrzej SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 07.04.05, 10:44
      • Gość: aguś Re: Ogrzewanie olejem podrożeje o 35 proc. IP: *.localdomain / 212.38.196.* 07.04.05, 10:54
        TO JEST SKANDAL HAMSTWO NASZYCH POLITYKÓW NIE ZNA GRANIC W TYM KRAJU NAPRAWDĘ
        NIE DA SIĘ ŻYĆ. JA MUSZĘ PRACOWAĆ 6 MIESIĘCY ABY OGRZAĆ DOM W ZIMIE PRACUJĘ W
        SFERZE BUDŻETOWEJ I DOSTAŁAM 3 % PODWYŻKI ZARABIAM 950 ZŁ NETTO. Z CZEGO MAM
        ŻYĆ!!! BUDOWAŁAM DOM 6 LAT TEMU I WZIEŁAM KREDYT NA ZROBIENIE EKOLOGICZNEJ
        KOTŁOWNI SPŁACIŁAM GO 4 MIESIĄCE TEMU A TERAZ MUSZĘ PRZERABIAĆ CAŁY DOM ABY
        PRZYSTOSOWAĆ DO OGRZEWANIA NA WĘGIEL. CHCE MI SIĘ PŁAKAĆ .
        • Gość: Andre le Per trzeba myśleć podczas wyborów IP: *.jjs.pl 07.04.05, 11:01
          i nigdy, przenigdy, nie głosować na czerwone pająki, obojętne z jakiej partyi.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka