dorocia41 21.02.06, 10:41 jakie wybrać ogrzewanie, żeby nie zbankrutować? nie mam dostępu do gazu ziemnego. podajcie, proszę noąliwą kalkulację, ile rocznie może kosztować ogrzewanie 130m kw. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzej.sawa Re: ogrzewanie 21.02.06, 11:33 Jak masz tanie drewno odpadowe to drewno,jak nie to węgiel. Odpowiedz Link Zgłoś
zbych_01 Re: ogrzewanie 22.02.06, 13:01 Ja mam 160 mk i ogrzewanie miałowe. W sezonie kupuję 6 ton miału.Jedyna wada to konieczność wysypywania popiołu co 3-4 dni i rozpalanie od nowa oraz dużo pyłu ( chyba że masz piwnicę ). Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorocia41 Re: ogrzewanie IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 22.02.06, 13:13 Niestey nie mam piwnicy. Mam niewielkie pomieszczenie gospodarcze. W przyszłości ma być doprowadzony gaz, ale jak znam polską rzeczywistość o pewnie nie będzie to szybko. A ja chciałam wprowadzić się w tym roku. Słyszałam o kotłach na pelety, ale nie wiem, czy o takie rarytasy, jak reklamują producenci. Mieszkam w Kielcach, nie wiem, gdzie najbliżej możnaby kupic tego typu opał.Dajcie namiar, jeśli możecie Podajcie kalkulację kosztów. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: ogrzewanie 22.02.06, 15:01 Moje doświadczenie. Nikt nie powie ile ogrzewanie nieznanego budynku będzie kosztować.Powierzchnia jest tylko jednym z elementów.Jeżeli gaz będzię w ciągu ok.5 lat,to radzę kupić zwykły piec węglowy za ok.2000 zł.Trochę większy niż teoria przewiduje, jeżeli możesz kupić tanio drewno,bo na jesieni i na wiosnę można palić drewnem,ale pod warunkiem,że drewno poniżej 100 zł za kubik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EmilWarynski Re: ogrzewanie IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.14, 22:22 Wyprobuj kociol olejowy to jest niezle rozwiazanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr_Drewniak Re: ogrzewanie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.03.14, 10:24 A co sądzicie o pompach ciepla ? Warto to instalować w domu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarem Re: ogrzewanie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.04.14, 14:33 DObre instalacje grzewcze mają tez w firmie Elzet , naprawde solidny sprzet i swietne wykonanie. Polecam, tez mam w domu produkty od nich. Odpowiedz Link Zgłoś