Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

L A S E K B R Ó D N O W S K I

• Gość: ereno Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 192.168.0.* 07.11.01, 18:57
        Nie wiem czy uwaznie sledzicie dyskusje na forum ale z dostepnych tu informacji
        wycedzic mozna iz:

"rembielinska" ma swoje pelnoprawne stowarzyszenie i prawnikow

"baroka" rowniez ma prawnikow

a my "lasek" skapimy
        • Gość: IWONA Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 195.136.21.* 08.11.01, 09:59

Zastanawia mnie fakt, że OBSERWATOR odzywa się tylko wtedy ,gdy na forum
          zaczyna robić się gorąco. Kolejne wnioski do prokuratury, jak niektórzy piszą
          nie mają żadnego znaczenia bo złożonych jest już ich wiele. Dlaczego wobec tego
          obserwator zniechęca nas do tych działań gorączkowo, widać przy tym, że jest
          zestresowany, bo swoje eseje wysyła o godz. 2 w nocy (chyba z obawy przed
          kolejnymi wnioskami do prokuratury spać nie może).
          Wydaje mi się, że jeśli nie jest to osoba bezpośrednio związana z WI, to może
          jeden z założycieli stowarzyszenia REMBIELIŃSKA, którego budynek jako jedyny
          stoi w stanie surowym. Jak sam pisze zna dobrze prezesa. A jeśli jest to
          właśnie osoba, o której myślę to rzeczywiście wielokrotnie z D.R negocjowała i
          na pewno ma na celu jedynie dobro własne - REMBIELIŃSKIEJ, na pewno nie będzie
          miał sentymentów ani bronił interesów LASKU BRÓDNOWSKIEGO.
          Może więc obserwator będzie tak uprzejmy i jednoznacznie określi NASZE korzyści
          z tytułu porozumienia Mostostalu i WI. Skąd mamy wiedzieć, czy Mostostal po
          przejęciu terenu nie wybuduje tam supermarketu, nie bądźmy naiwni, że wybuduje
          nam mieszkania.
          Prosilibyśmy o jakieś logiczne uzasadnienie, a nie totalny haos myślowy, który
          prezentuje OBSERWATOR. To nie my (poszkodowani z Lasku Bródnowskiego)zmierzamy
          do "roku 1984" - książki ulubionego prze OBSERWATORA autora, na którą się
          powołuje. To chyba sam OBSERWATOR chce doprowadzić do "Folwarku zwierzęcego"
          - książki tegoż samego ulubionego autora.

Pozdrawiam wszystkich poszkodowanych

IWONA
      • Gość: jacekm Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 08.11.01, 19:56
        Do obserwata
        Jestem jednym z inwestorów, również niepewnym następstw, ale całkowicie
        przeciwnym pogróżkom - efekt cywilizacji niestety nie dotyczy wszystkich. Jest
        jednak jeden niezaprzeczalny wniosek, co do którego musisz przyznać rację.
        Gdyby nie aresztowanie D.R. nikt do tej pory nie rozmawiałby z nami. Jesteśmy
        ludźmi dorosłymi i rozumiemy różne trudności, również rynkowe. Należało zrobić
        tylko jedno, informować, wysłać pisma do inwestorów wyjaśniające problemy,
        rozmawiać. Sam powiedziałeś/-aś, że to my budujemy razem z deweloperem więc są
        to również nasze problemy. Uniknęlibyśmy i jątrzenia i domysłów. Pozdrawiam.
        • Gość: MS Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 217.99.12.* 08.11.01, 23:09
          Podpisuję się po tym obiema rękoma.
          Ja też nie mogę ukryć swojego zdziwienia faktem, iż obywatel obserwat jest
          zaskoczony i zdziwiony reakcjami ludzi z którymi nikt nie chciał wcześniej
          rozmawiać. Z wypowiedzi obserwata wnioskuję, iż to właśnie my jesteśmy winni
          sytuacji w jakiej znalazł się prezes DR.
          Jakim prawem mamy śmiałość wogóle dopominać się o swoje !! Tak rozumiem
          wypowiedzi obserwata.
          Mam nadzieję że wreszcie obserwat zrozumie niepodważalny fakt : to prezes DR i
          jego firmy nie dotrzymały warunków umowy ! Tak oczywista i zwykła prawda.
      • Gość: MS Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.01, 18:51
        Czy spotykamy sie w najblizsza niedziele ? 11.11.2001 r ? czy dopiero
        18.11.2001 ?
        • Gość: x Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.01, 20:33
          18-11-2001 szkoła na Balkonowej 16.00
          • Gość: IWONA Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 195.136.21.* 14.11.01, 16:15
            Czy ktoś ma jakieś nowe wieści na temat naszych wirtualnych mieszkań pod
            laskiem?

IWONA
            • Gość: WI Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I -UPADŁOŚĆ IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.11.01, 08:59
              No to mamy kolejny pasztet, ale prędzej czy póżniej można było się tego
              spodziewać, widzę że na nic się nasze zdało czekanie do 16.11.
              • Gość: Am Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I -UPADŁOŚĆ IP: *.unregistered.formus.pl 16.11.01, 09:39
                Wlasnie dowiedzialam sie o ogloszeniu upadlosci .Czy to dla nas dobrze,czy
                wprost przciwnie.Czy mamy jakies szanse na odzyskanie naszych pieniedzy?
                Ja niestety zupelnie nie znam sie na tych sprawach.
                • Gość: WI Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I -UPADŁOŚĆ IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.11.01, 10:14
                  Dużo, dużo gorzej. O ile w ogóle coś dostaniemy to będą to jakieś marne grosze.
                  Jedyną szansą było to że nas ktoś przejmie(inny developer itp.)a teraz przy
                  upadłości nie ma na to szans.
      • Gość: Am Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.unregistered.formus.pl 16.11.01, 10:15
        Dzieki za informacje.
        • Gość: WI Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.11.01, 10:27
          niestety niezbyt pocieszające
          POZDRAWIAM
          • Gość: andrzej Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.daewoo.com.pl 16.11.01, 11:11
            Czy spotykamy sie 18. listopada na Budowlanej ?
            • Gość: jacekm Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 157.25.92.* 17.11.01, 01:28
              Balkonowa 2/4, 18.11, godz.16
              • Gość: 0 Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 209.11.100.* 12.11.02, 21:00
      • Gość: DarDab Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.siemens.pl 29.11.01, 09:03
        Kiedy jest następne spotkanie w sprawie Lasku Bródnowskiego ?
        • Gość: ereno Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.chello.pl 29.11.01, 11:28
          2 grudnia tam gdzie wczwśniej i o tej samej porze dnia.
      • Gość: jacekm Re: SPOTKANIE 2 GRUDNIA IP: 157.25.92.* 30.11.01, 02:09
        Przynosimy wszystkie dokumenty. Będą potrzebne. Również dowody wpłaty.
        • Gość: dota Re: SPOTKANIE 2 GRUDNIA IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.11.01, 21:29
          Małe pytanko, czy chodzi o dokumenty już potwierdzone notarialnie? czy tylko
          oryginały. Poza tym jak już dało się zauważyć na spotkaniach nie każdy ma
          dostęp do Internetu i pewnie połowa nie będzie wiedziała że cokolwiek miała
          przynieść.
          I jeszcze jedno, może wiesz co w sprawie upadłości czy wpłynęły jakieś
          odwołania czy też mamy marne szanse na odwołanie tej decyzji. Pozdrawiam i do
          zobaczenia w niedziele.
          • jacekm1 Re: SPOTKANIE 2 GRUDNIA 01.12.01, 06:20
            Przynosimy oryginały (a w zasadzie interesują nas tylko dane). Potrzebne będą
            do statystyk dla dalszych negocjacji. Wiadomo, że nie wszyscy korzystają z
            sieci /forum/, dlatego podamy na spotkaniu inne środki łączności. Dalsze
            informacje na spotkaniu. Pozdrawiam.
      • Gość: ML SPOTKANIE 9.12.01. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.12.01, 09:57
        Przypominam wszystkim z LB o spotkaniu o godz. 16-tej 9 grudnia (miejsce jak
        tydzień temu. Proszę przygotować dane. W przypadku pytań proszę dzwonić na
        nr /600/ 437-369.
        Pozdrawiam Marzena L.
        • Gość: Ula S Re: SPOTKANIE 9.12.01. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.01, 22:38
          Pani Marzenko,
          Czy wiadomo czy komus udalo sie poswiadczyc kopie kwitow przelewow? Ja mialam
          problem. ew. prosze o telefon do pracy wg listy.

Urszula
          • Gość: Justyna Re: SPOTKANIE 9.12.01. IP: 193.178.164.* 11.12.01, 08:57
            Czy możecie podać namiary na notariusza, który poświadczy polecenia przelewu?
            Wiem że niektórym się udało. bede wdzieczna za email: justynka@cofund.org.pl
      • Gość: ML Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.12.01, 11:14
        Spotkanie Inwestorów osiedla przy LB 23.12.01.godz.16-ta ul.Balkonowa
        Czekamy przede wszystkim na wszystkich tych, którzy do dnia dzisiejszego nie
        byli na żadnym naszym spotkaniu oraz tych, którzy nie potrafią wypełnić wniosku
        zgłoszenia wirzytelności.
        Pozdrawiam Marzena L
        • Gość: W, Baran Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.ib.amwaw.edu.pl 11.12.01, 12:31
          Dowody wplat poswiadcza notariusz p. Elżbieta Piotrowska ul. Piękna 66 a.
          Pozdrawiam towarzyszy niedoli
          W. Baran
          • Gość: W. Baran Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.ib.amwaw.edu.pl 11.12.01, 12:33
            Czy jest spotkanie w dniu 16.12.2001 r. na Balkonowej
        • Gość: ML SPOTKANIE 16.12.01!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.12.01, 12:40
          Spotkanie jest 16-ego grudnia, a nie 23-ego. Przepraszam za podanie złej daty.
          Marzena L
          • Gość: wściekły Re: SPOTKANIE 16.12.01!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 148.81.233.* 13.12.01, 13:26
            po co te spotkania.
            zajebać tego huja radziszewskiego i tą szmatę jego matkę.
            i po sprawie.
            • Gość: ML Do WŚCIEKŁEGO IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 11:58
              Jeśli nie masz ochoty na uczestnictwo w spotkaniach, to nie musisz brac w nich
              udziału. Możesz to powiedzieć równiez na spotkaniu. Dlaczego tak anonomiwo???
              Spotkania nie są obowiązkiem, nikt nikogo nie zmusza. Jesli Twoje spojrzenie na
              całą sprawę jest inne, to możesz to powiedzieć. Każdy z nas jest inny. Mi
              osobiście bardzo zalezy na dalszej inwestycji i dlatego robie wszystko to, co
              być może korzystnie wpłynie na zaistniałą sytuacje. "Rzucanie mięsem" nie jest
              chyba najlepszym sposobem. Publicze forum nie jest ku temu przeznaczone. Jesli
              w dalszym ciągu masz potrzebe publicznego "rzucania mięsem", możesz zrobic to w
              najbliższa niedzielę.
              Pozdrawiam, Marzena L
          • Gość: wl Re: SPOTKANIE 16.12.01!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 14.12.01, 12:38
            Czy już coś wiadomo odnoście odwołania się prawników R od upadłości.
            Czy nadal jest upadłość?
            wl
            • Gość: ML Re: SPOTKANIE 16.12.01!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 13:16
              Sprawa WI 12 grudnia wpłynęła do Sądu Okręgowego. Czekamy na rezultat.
              Pozdrawiam, Marzena L
              • Gość: Katy K. Re: SPOTKANIE 16.12.01!!!!!!!!!!!PYTANIE !! IP: *.acn.waw.pl 17.12.01, 23:22
                Proszę o nowości w sprawie WAR I , nie moglam byc na spotkaniu 16.12.01

Uprzejmie dziękuję z góry za ewentualna odpowiedź.

Czlonkini klubu nabitych w butelkę przez w/w inwestora.
                klaniam się Sz.P.

Katy K.
                • Gość: jacekm Re: SPOTKANIE 16.12.01!!!!!!!!!!!PYTANIE !! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 18.12.01, 22:58
                  Nie wykonalne na forum, wiadomo chyba dlaczego. Mail do komunikacji został
                  podany. Podaję drugi tel. 0-606603137.
        • Gość: ML ----------------06.01.2002 SPOTKANIE ------------- IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.12.01, 12:32
          Balkonowa 2/4 16.00 - 6 stycznia 2002 roku. W przypadku uzyskania blizszych
          informacji proszę pisać: lasekbrodnowski@poczta.onet.pl

Pozdrawiam, Marzena L
          • Gość: DarDab Re: ----------------06.01.2002 SPOTKANIE ------------- IP: *.siemens.pl 03.01.02, 16:40
            "Aktualizacja zapisu w celu uzyskania lepszej daty ":
            Spotakanie Balkonowa 2/4 16.00 - 6 stycznia 2002 roku.
            W przypadku uzyskania blizszych informacji proszę pisać:
            lasekbrodnowski@poczta.onet.pl
        • Gość: ML Upadłość PiB WAR INWEST IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.12.01, 12:05
          Dla zainteresowanych:
          sprawa o upadłość PiB War Inwest odroczona.

Pozdrawiam, Marzena L
          • Gość: lu Re: Upadłość PiB WAR INWEST IP: *.natned.com.pl 15.01.02, 11:33
            wiadomo do kiedy?
            • Gość: ML Re: Upadłość PiB WAR INWEST IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.01.02, 10:22
              Niestety nie.
              • Gość: ML Spotkanie 20.01.2002 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.01.02, 10:25
                20.01.2002 ul.Balkonowa 2/4 godz.16-ta
      • Gość: ML 3 luty 2002 spotkanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 14:45
      • Gość: ML zgłaszanie wierzytelności IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 14:50
        Pragne poinformowac, że nie udzielam informacji odnośnie wypełniania wniosków.
        Osoby, które uczestnicza w spotkaniach wiedza jak to zrobić. Pozostali niech
        szukaja pomocy u syndyka. Bardzo mi przykro, ale ja tez pracuje i mam zycie
        prywatne. Nie moge siedziec cały dzien i odpisywac na e-maile. Brak
        uczestnictwa w spotkaniach = brak składek = brak informacji.

Pozdrawiam, Marzena L
        • Gość: cru Re: zgłaszanie wierzytelności IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 09:03
          brak składek= brak informacji... podoba mi sie takie podejscie, hehehe!
          • Gość: PR Re: zgłaszanie wierzytelności IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 18:48
            cru coś pominąłeś
            • Gość: cru Re: zgłaszanie wierzytelności IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 11:04
              Gość portalu: PR napisał(a):

> cru coś pominąłeś

ke?
      • Gość: jj Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 157.25.92.* 28.01.02, 09:47
        Wprowadzono upadłość BUD INWEST S.A. Co Wy na to??
        • Gość: tree Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.01.02, 12:17
          No i ciekawe co teraz z wierzytelnościami, przecież ustalone było że wpłaty na
          konto Bud invest zaliczane będą do wierzytelności WI a teraz BI upada ??? CO z
          tym zrobić ???
          • zuzia2 Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I 04.02.02, 16:44
            Czy odbyło się spotkanie 3.02.2002r. ?
            Jeśli tak, to czy mogę prosić o jakieś szczegóły.
            ZZ
            • Gość: cru Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.02, 09:14
              nie chodzisz na zebrania= nie płacisz składek= nie dowiadujesz sie, ze sie nic
              nie zmieniło...
              • Gość: zuzia2 Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.02, 09:12
                Uprzejmie ci kolego dziękuję za bardzo sympatyczną odpowiedź.
                Ps. na zebrania chodzę, składki płacę, a tym razem wyjątkowo przyjść nie mogłam.
                • Gość: W.Baran Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.ib.amwaw.edu.pl 11.02.02, 09:55
                  Czy ktos dostał SMS-a o terminie następnego zebrania?
                  • Gość: dota Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.man.polbox.pl 11.02.02, 14:09
                    No właśnie, to chyba nasz decydujący tydzień. Ale miała być dodatkowo
                    informacja o zebraniu na forum więc czekaaaaajmy. Pozdrowienia
                    • Gość: czs Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.chello.pl 11.02.02, 19:13
                      Poczekajmy spokojnie 1z 10 :)
                      • Gość: Grzegorz Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.pl 12.02.02, 22:56
                        Mam pytanie! POnieważ chciałbym sie rozliczyćz Urzędem Skarbowym a nie jest
                        jeszcze wyjaśniona kwestia upadłości War -Inwestu .Czy w obecnym sanie rzeczy
                        moge sobie odliczyćwpłaty dokonane na mieszkanie?????
                        • Gość: Goska Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.02.02, 10:44
                          Podpisuje się pod powyższym pytaniem. Ja uzyskałam w US odpowiedz że nie mogę
                          dalej rozliczać wpłaconej kwoty, ktoś na spotkaniu mówił że podobno można
                          (także inf. z US), a jeszcze inni (np. ekspert od nieruchomości na tym forum)
                          że trzeba wszystko zwracać. I cały czas czekam z rozliczeniem bo nie wiem co
                          robić !!!
                          • anka25 Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I 13.02.02, 12:43
                            Chcialabym sie dowiedziec, czy planowane jest kolejne spotkanie. A jesli tak to
                            kiedy?
                            pozdrawiam
                          • Gość: dota_t Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.man.polbox.pl 14.02.02, 10:13
                            Z tego co udało mi się dowiedzieć w US to jeżeli Developer zwróci (wiadomo że
                            nie zwróci) pieniądze a w ciągu roku podpiszemy nową umowę to nie musimy nic
                            zwracać do US. Od zaprzyjaźnionej pani w US otrzymałam odpowiedź, że można
                            dokonać jeszcze odliczenia. I raczej zaryzykuję, no chyba, że ktoś kompetentny
                            odpowie jak to naprawdę powinno być.
                            • Gość: Goska Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.02.02, 11:00
                              No właśnie są już trzy różne możliwości i nadal nie wiemy która jest właściwa.
                              W naszym przypadku wiadome jest developer kasy nie odda czyli i my nie oddajemy
                              tego co odliczyliśmy w zeszłym roku, nie sądzę żeby wiele osób było w stanie
                              teraz podpisać umowę z innym developerem (brak gotówki). I cały czas pozostaje
                              pytanie czy rozliczać to co wpłaciliśmy w zeszłym roku ??? W moim US twierdzą
                              że jeżeli będziemy dalej to odliczać to działamy świadomie na szkodę skarbu
                              państwa, bo wiemy że developer upadł i mieszkań nie będzie, chociaż z drugiej
                              strony wpłacając pieniądze developerowi działaliśmy w dobrej wierze, bo skąd
                              mieliśmy wiedziec że developer upadnie, no i koło sie zamyka !
      • Gość: EW OGŁOSZENIE IP: *.siemens.pl 13.02.02, 16:50
        OGŁOSZENIE

Syndyk masy upadłości WAR INWEST S.A. sygn. akt XVII U 769/01 informuje, że
        wierzyciele, którzy złożyli wnioski zgłaszając swoją wierzytelność w
        postępowanie upadłościowym o sygn. akt XVII U 569/01, zobowiązani są ponownie
        zgłosić swoją wierzytelność w postępowaniu upadłościowym sygn. akt XVII U
        769/01 lub zwrócić się do Sądu o przeniesienie uprzednio złożonego wniosku na
        rzecz postępowania upadłościowego War Inwest S.A. sygn. akt XVII U 769/01.

ZNALAZAŁAM TO NA PORTAL-BANKRUT
        • Gość: US Re: OGŁOSZENIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 20:43
          Wyglada na to, ze pierwsza upadlosc - o numerze 569/01, to ta anulowana z
          pazdziernika, a druga - nr 769/01 to ta aktualna, a notatka jest raczej stara.
          Ja tak to interpretuje i nic nie zmieniam.
      • ereno Wpłaty na konta BI 14.02.02, 13:05
        Czy znacie opinie Pani syndyk dotyczącą naszych wpłat na konta Bud-Invwstu.
        Dotej pory twierdziła iż wszystkie wpłaty będą połączone i radziła dołączyć
        dowody wpłat na konta BI do wniosku wierzytelności w sprawie WI.

Teraz po ogłoszeniu upadłości BI i co dziwne przydzieleniu do tej sprawy
        innego syndyka sprawa chyba się utrudniła.

Czy trzeba składać oddzielny wniosek wierzytelności do postępowania w sprawie
        BI i poprawiać wcześniej już złożony w sprawie WI?

• Gość: wl Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.chello.pl 18.02.02, 14:54
        Chciałabym się dowiedzieć co się dzieje, czy są jakieś zmiany od ostatniego
        zebrania. Kiedy będzie znowu mieszkanie.
        Zainteresowana
        • Gość: js Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 193.178.164.* 18.02.02, 15:51
          Pewnie masz na myśli spotkanie, ale kiedy będzie mieszkanie to też
          interesujące. Dajcie znać chociaż czy coś się ruszyło i kiedy się spotykamy?!
          • Gość: wl Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.chello.pl 19.02.02, 15:06
            Tak ciągle myślę on mieszkaniu i o tym jak dałam się naciągnąć, że wszytkie
            myśli zamieniają się w mieszkanie - masz rację chodzi mi o następne zebranie i
            w ogóle co się zmieniło.
      • Gość: MS Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.02, 18:41
        Czy komuś coś wiadomo nowego na temat WAR INVEST SA ?
        • Gość: Wojtek B Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.ib.amwaw.edu.pl 25.02.02, 09:42
          Co w koncu z tymi zebraniami. Czy będą tylko wtedy gdy trzeba zapłacic składkę?
          Czy naprawdę przez te 3 tygodnie nic nie zdarzyło się?Może odezwałby się ten
          Pan który miał nas zawiadamiać o zebraniach. Czekam z niecierpliwością.
          • Gość: ML SPOTKANIE 03.03.2002. !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 10:12
            Zaprszam wszytskich zainteresowanych ma spotkanie, które odbedzie się 3 marca
            br. o godz.16-ej przy ul.Balkonowej 2/4.
            Pozdrawiam, Marzena L
            • Gość: Wojtek B Re: SPOTKANIE 03.03.2002. !!! IP: *.ib.amwaw.edu.pl 25.02.02, 11:17
              Dzięki za odzew. Będę na pewno. Pozdrawiam
      • Gość: jacekm Spotkanie IP: *.astercity.net / 10.131.131.* 04.03.02, 11:46
        Wstępny termin następnego spotkania to 7 kwietnia o 16.00. Szkoła na Balkonowej
        2/4. Jeśli wystąpi potrzeba wcześniejszego spotkania się, zostaniecie Państwo
        poinformowani za pomocą ustalonych metod.
        • Gość: ML Re: Spotkanie 17 marca 2002 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 11:11
          Spotkanie wczesniejsze: 17.03.2002 godz.16-ta, ul.Balkonowa. Prosze spisać
          kwoty wpłacone na WI i BI. Robimy listę. Obecnośc obowiązkowa.

Pozdrawiam, Marzena L.
          • Gość: xxx Re: Spotkanie 17 marca 2002 IP: 194.181.108.* 18.03.02, 09:11
            • Gość: Wojtek B Re: Spotkanie 17 marca 2002 IP: *.ib.amwaw.edu.pl 03.04.02, 10:13
              Czy spotkanie 7 kwietnia o 16,00 jest aktualne? Czy wydarzyło się coś
              ciekawego? Pozdrawiam wszystkich, W.B.
              • Gość: ML Re: Spotkanie 17 marca 2002 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 14:03
                Spotkanie jest aktualne. A co dla Pana byłoby ciekawym?
                • Gość: Wojtek B Re: Spotkanie 17 marca 2002 IP: *.ib.amwaw.edu.pl 04.04.02, 10:25
                  Jak na dzień dzisiejszy wygląda sprawa możliwości odliczeń NASZEJ INWESTYCJI od
                  podatku? Czy jest szansa na realizacje inwestycji prezentowaną technologią
                  niemiecka? To mnie najbardzioej interesuje. Pozdrawiam serdecznie. W.B.
                  • Gość: zenek Spotkanie 7.04 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.02, 16:29
                    Jeżeli spotkanie jest aktualne, prosze organizatorów o przygotowanie informacji
                    nt. odliczeń od podatku kwot wpłaconych na inwestycję ( można odliczyć czy nie?)
      • Gość: ML Re: Wyniki 07.04.2002 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.04.02, 15:11
        Wyniki ze spotkania 07.04.2002 - wariant 2

Marzena L
        • Gość: jerzy Re: Wyniki 07.04.2002 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 08:28
          Pani Maerzeno proszę podać ilość oddanych kartek .
          • Gość: ML Re: Wyniki 07.04.2002 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.04.02, 12:04
            71
        • Gość: MiSzu Re: Wyniki 07.04.2002 IP: *.chello.pl 23.04.02, 14:40
          Pani Marzeno

Uprzejmie prosze o informację, co oznacza wariant II. Niestety byłem ostatnio
          chory i nie mogłem uczestniczyć w zebraniach. Przy okazji - kiedy następne
          spotkanie? Z góry dziękuję za odpowiedź.
      • Gość: naiwna Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.02, 17:24
        To mamy ostatecznie ogłoszoną upadłość WAR INVESTU !Są odrzucił odwołanie.Wyrok
        sądu gospodarczego podtrzymany ! Informacja z biura syndyka !
        • Gość: ML Re: Upadłość nie jest prawomocna! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.04.02, 12:36
          Mam do Ciebie prośbę - najpierw sprawdź dokładnie swoje informacje, a dopiero
          potem umieszczaj je na forum. Zażalenie miało byc wycofane przez adwokatów, ale
          nic w tym kierunku jeszcze nie zrobili. Upadłość nie jest prawomocna.
          Sprawdziłam to.
          • Gość: naiwna Re: Upadłość nie jest prawomocna! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 21:42
            Może Twoje informacje są nieprawdziwe. Ja mam informacje z biura syndyka.
            • Gość: ML Re: Upadłość nie jest prawomocna! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.04.02, 10:43
              Ja również.
              Pozdrawiam, Marzena L
              • Gość: Wojtek B Re: Upadłość nie jest prawomocna! IP: *.ib.amwaw.edu.pl 07.05.02, 14:24
                Podobno spotkanie jest w niedzielę przy Lasku Bródnowskim - to znaczy gdzie
                konkretnie. Pozdrawiam.W.B. 0-602 737 256
        • Gość: jacekm Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.acn.pl / 10.131.131.* 19.04.02, 15:17
          Prawda leży po środku. Rzeczywiście zażalenie zostało oddalone przez sąd
          okręgowy, natomiast Syndyk dowiedziała się o tym dopiero dziś rano, także nie
          wiem skąd "naiwna" czerpała wiedzę nt świadomości syndyka. Ja bynajmniej
          wczoraj dowiadywałem się i sekretariat syndyka nic na ten temat nie wiedział.
          Upadły może się jednak od postanowienia Sądu Okręgowego odwołać.
          • Gość: wl Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.chello.pl 25.04.02, 09:39
            Ludzie - ten sikinsyn Radziszewski was naciągnął i już jest na wolności.
            Śmieje się z tych naiwnych - niedługo wyjedzie i tyle go będziecie widzieli i
            wasze pieniądze.
            • Gość: Wojtek B Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.ib.amwaw.edu.pl 06.05.02, 14:52
              Czy spotkanie 12.05 jest w obecnej sytuacji aktualne?
              • Gość: Wojtek B Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.ib.amwaw.edu.pl 07.05.02, 14:27
                Spotkanie w niedzielę przy Lasku B..... to znaczy gdzie? Pozdrawiam.W.B. 0 602
                737 256
                • Gość: dota Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.polbox.pl / *.man.polbox.pl 07.05.02, 15:56
                  ...no właśnie to spotykamy się w szkole czy na łonie natury niedaleko naszej
                  niedoszłej posesji?
                  • Gość: jacekm Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.acn.pl / 10.131.131.* 07.05.02, 16:12
                    Spotykamy się 12.05 o godz. 16.00 na terenie naszej niedoszłej posesji czyli
                    przy Lasku bródnowskim. Jest obecnie do przedyskutowania jeden temat.
                    Pozdrawiam.
                    • Gość: romi Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 5.2.1R1D* / *.wise.edt.ericsson.se 17.05.02, 11:17
                      witam
                      prosze o informacje dotyczace ostatnich ustalen na spotkaniu
                      pozdrawiam
                      r.
                      • Gość: Wojtek B Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.ib.amwaw.edu.pl 24.05.02, 10:37
                        Czy wydarzyło si e cos nowego od ostatniego zebrania w LASKU? Kiedy znów się
                        spotykamy? Pozdrawiam wszystkich
                        • Gość: Wojtek B Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.ib.amwaw.edu.pl 04.06.02, 10:12
                          Czxy naprawdę nic się nie dzieje? Kiedy spotykamy się? Bardzo proszę o
                          informację. Pozdrawiam Towarzyszy Niedoli.
                          • Gość: wl Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.chello.pl 06.06.02, 07:37
                            Zebranie następne ma się odbyć pod koniec czerwca - prawdopodobnioe 23
                            • Gość: jacekm SPOTKANIE IP: *.acn.pl / 10.131.131.* 11.06.02, 17:03
                              Spotykamy się 23 czerwca /niedziela/ o godzinie 16.00 w szkole na Balkonowej.
                              • Gość: Artur S Re: SPOTKANIE IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.40.* 24.06.02, 08:12
                                nie byłem na spotkaniu.czy jest coś nowego, kiedy będzie następne spotkanie?.
                                • Gość: Jacek Re: SPOTKANIE IP: 2.3.STABLE* / 10.10.15.* 24.06.02, 08:25
                                  Witam !
                                  Jeśli nie czytałeś o przetargu, to informacja jest kilkanaście wątków poniżej.
                                  Pozdrawiam.
                              • Gość: jerrymag Re: SPOTKANIE IP: *.pkobp.pl 03.07.02, 15:16
                                Nie byłem na ostatnim zebraniu, jaka jest nasza sytuacja, co z Mostostalem i
                                naszymi gruntami? jaka jest szansa odzyskania pieniedzy i jaki procent
                                ewentualnie bedzie mozliwy z wplaconej kwoty, bardzo prosze o jakies informacje
                                • Gość: gigi Re: SPOTKANIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 20:57
                                  i jeszcze jedno pytanie
                                  czy sa jakies praktyczne roznice miedzy osobami, ktore rozwiazaly wczesniej
                                  umowe z WI a tymi, ktorzy tego nie zrobili?
                                  w kwestii odzyskania pieniedzy, oczywiscie
                                  pozdrawiam
      • Gość: Mariusz Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.155.100.23.62.rev.coltfrance.com 08.07.02, 10:24
        Pozdrowienia od osoby z Beli Bartoka.

Na naszym ostatnim spotkaniu padl pomysl zrobienia mailingu ogloszenia z
        Rzeczpospolitej na temat sprzedazy majatku War Inwestu. Dyskusja na ten temat
        zeszla na manowce. Chcialbym jednak do tematu powrocic i zaproponowac cos, co
        ja juz zrobilem:

nalezy znalezc na internecie tresc ogloszenia oraz liste adresowa developerow w
        Polsce wraz z adresami email i nastepnie przeslac ze swojego konta to
        ogloszenie emailem na adres tychze developerow.

Ja tak zrobilem, ale oczywiscie w ograniczonym (czasowo) zakresie. Pomozcie mi.
        W ten sposob moze zwiekszymy szanse sprzedazy tego majatku!

Przykladowe bazy adresowe developerow:
        www.budownictwo.info.pl/
        dom.pl/
        www.kupmieszkanie.com.pl/

Pomozmy sobie sami!
      • Gość: Mariusz Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.155.100.23.62.rev.coltfrance.com 18.07.02, 09:20
        Czy nikt juz tego nie czyta?!
        • Gość: ja Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.bank.bgzsa.pl / 192.168.31.* 18.07.02, 10:28
          czyta, czyta tylko mało kto chyba wierzy, że coś się zmieni. Okazuje sie ze sa
          na prawde straszne zawirowania na rynku. Z moich znajomych kupujacych
          mieszkania każdy ma jakiś problem. Czyżby fatum? Pierwsze to Kwadrat - kto nie
          ma aktu notarialnego napewno zyje w strachu czy go nie pogonia z urzadzonego
          juz mieszkania, jeden z TBS budujacych w Piasecznie - nie ma srodków, najlepsze
          ich zdaniem wyjście - niech członkowie TBS wezmą kredyty to się pobuduje...o
          zwrocie pieniędzy zapomnij, Homebud - Pruszków (chyba)dzisiaj albo wczoraj
          sprawa o upadłość, budynek co prawda stoi ale zakład energetyczny jeszcze nic
          nie podłączył i przyjdzie im płacić z własnej kieszeni no i nie wszyscy
          załatwili akty notarialne....
          Ogólnie to załamka....
          • Gość: Mariusz Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.155.100.23.62.rev.coltfrance.com 25.07.02, 12:04
            Chyba rzeczywiscie nie jest rozowo. Po WI zdecydowalem sie na WP-Wersal
            Podlaski. Miala byc firma z renoma, ale jak na razie to prawie trzy miechy
            opoznienia! Na szczescie mam wszystkie mozliwe zabezpieczenia.
            • Gość: Radek Rembieliński Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.02, 07:56
              Gość portalu: Mariusz napisał(a):

> Chyba rzeczywiscie nie jest rozowo. Po WI zdecydowalem sie na WP-Wersal
              > Podlaski. Miala byc firma z renoma, ale jak na razie to prawie trzy miechy
              > opoznienia! Na szczescie mam wszystkie mozliwe zabezpieczenia.
              CZY MOŻESZ WYMENIĆ "wszystkie możliwe zabezpieczenia" BARDZO PROSZĘ!!! :)
              • Gość: PS Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 62.233.200.* 29.07.02, 21:17
                Gość portalu: Radek Rembieliński napisał(a):

> Gość portalu: Mariusz napisał(a):
                >
                > > Chyba rzeczywiscie nie jest rozowo. Po WI zdecydowalem sie na WP-Wersal
                > > Podlaski. Miala byc firma z renoma, ale jak na razie to prawie trzy miechy
                >
                > > opoznienia! Na szczescie mam wszystkie mozliwe zabezpieczenia.
                > CZY MOŻESZ WYMENIĆ "wszystkie możliwe zabezpieczenia" BARDZO PROSZĘ!!! :)

A potem powiemy Ci dlaczego są nic nie warte. :-))
                Ja jak sie dalem oszwabic w War Inwescie to kupilem w Budimexie-Nieruchomosci.
                Akcik Notarialny mam od jakiegoś czasu i wszystko jest cacy.

Paweł
                • Gość: Mariusz Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.155.100.23.62.rev.coltfrance.com 30.07.02, 14:32
                  1.WP nie jest spolka kapitalowa.
                  2.Umowa w formie aktu notarialnego z dobrowolnym poddaniem sie egzekucji
                  komorniczej przez firme (w przypadku spolek osobowych lub dzialalnosci
                  gospodarczej osob fizycznych firma=wlasciciele)

Oczywiscie musi istniec jakis majatek. Zawsze jednak jestem lepiej
                  zabezpieczony niz inni-w goracej sytuacji zrywam umowe i kieruje wniosek prosto
                  do komornika a nie do sadu.

I jak?!
                  • Gość: PS Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 62.233.200.* 01.08.02, 00:47
                    Gość portalu: Mariusz napisał(a):

> 1.WP nie jest spolka kapitalowa.
                    Jak Ci firma upadnie to Ci nic nie pomoze

> 2.Umowa w formie aktu notarialnego z dobrowolnym poddaniem sie egzekucji
                    > komorniczej przez firme (w przypadku spolek osobowych lub dzialalnosci
                    > gospodarczej osob fizycznych firma=wlasciciele)
                    >
                    > Oczywiscie musi istniec jakis majatek.

Sam sobie odpowiedziales. Nie ma majatku mozesz miec dowolne zobowiazania na
                    papierku i tak fige zobaczysz.

> Zawsze jednak jestem lepiej
                    > zabezpieczony niz inni-w goracej sytuacji zrywam umowe i kieruje wniosek
                    prosto do komornika a nie do sadu.

Jesli nie bedzie to duzo kwota ( dla komornika) to sie ruszy bo mu sie nie
                    bedzie oplacalo.

>
                    > I jak?!

Spokojnie na Twoim miejscu to bym był jak zamieszkasz i dostaniesz akt
                    notarialny.
                    Co prawda do tej pory Wersal nikogo nie wyrolowal, wiec miejmy nadzieje ze
                    nadal tak bedzie.
                    Teraz jedyny pewny sposob to kupowac gotowe od razu z aktem notarialnym ( nie
                    umowy kupna tylko własności mieszkania). Tylko cholera Wie czy tak sie daje
                    gdzieś załatwić.

Ja spie spokojnie ( no prawie-kredyt w EURO :-( ) bo mam akt notarialny i
                    mieszkam.

Paweł
      • Gość: jacekm PRZETARG IP: *.acn.pl / 10.131.131.* 24.07.02, 15:26
        22.07 w Sądzie Rejonowym odbyło się otwarcie ofert na zakup WI. Były 2 oferty,
        jednak ze względu na niespełnienie wymogów zostały odrzucone. Tak więc póki co
        przetarg jest unieważniony. Planowany jest następny. Pozdrawiam.
      • Gość: Mariusz Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.155.100.23.62.rev.coltfrance.com 08.08.02, 09:48
        mimo wszystko czuje sie w miare pewnie: Wersal majatek ma, dobra opinie raczej
        tez a przy WI tez bylem jednym z pierwszych ktorzy sie zorientowali, co sie
        dzieje. Tak wiec teraz tez mam zamiar byc w czolowce jakby co. W WI braklo mi
        dwoch miesiecy-wtedy jeszcze podobno wyplacali zwroty.

Mariusz

PS.A tak naprawde pisze, bo nie chce, zeby ten watek "spadl" za nisko na forum.
        • Gość: cru Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.02, 14:30
          dziac i tak sie nic nie dzieje, wiec trzeba watek na gorze posadzic...
        • Gość: jerrymagu Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.acn.waw.pl 12.08.02, 18:33
          Jak wyglada sytuacja osiedla przy lasku, utopilem tam 60 tys, bylem na jednym
          zebraniu i stwierdzilem ze to lipa i tak nic nie zmienie, no ale teraz musze
          wziasc kredyt i kupic mieszkanie wiec pytam sie was jak jest szansa na
          odzyskanie kasy, oczywiscie i ile procentowo. czy 10%(chociaz!!! 10) da sie
          odzyskac z tego? ile czasu to moze trwac. Dla mnie 10 byloby niezle bo
          pogodzielm sie ze nic nie dostane. Bardzo bylbym rad z waszych informaccji jak
          wyglada teraz sytuacja. Pozdrawiam Was ;-))
          • Gość: radexx Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 217.98.117.* 13.08.02, 08:43
            Piszecie o lasku bródnowski, o WP, może ktoś by pogadsał na temat inwestycji
            war inwestu przy ul. KEN i Beli bartoka. Może macie informacjie jak z tej
            inwestycji wyciągnąc trochę grosz, jak na razie niewiele o tym wiem.
            Odezwijcie się.

Radexx
            • Gość: cru Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.02, 11:06
              no akurat ten watek dotyczy lasku, wiec wypowiedzi sa w tym temacie raczej,
              słabo sie chyba orientujemy w tym co sie dzieje na beli bartoka. moim zdaniem
              nie mamy sie czego spodziewac, proces upadłosciowy moze potrwac nawet z 10 lat
              i jak po tym czasie odzyskamy 10% to bedzie niezle. nie miejmy złudzeń!
          • Gość: cru Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.02, 11:08
            nie wierze w mozliwosc odzyskania jakichkolwiek pieniedzy. moze za 10 lat,
            10%... WI nie ma zadnych pieniedzy, a resztka majatku nie pokrywa nawet 30%
            wierzytelnosci, wiec o czym my tu mowimy...
            • Gość: ereno Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.08.02, 13:45
              NA PEWNO NIE JEST TO PROSTE ALE COS ODZYSKAC MOZNA
              POZA DLUGAMI WARINWEST ZOSTAWIL ZIEMIE I NALEZNOSCI OD WARINWEST 2
              W SUMIE NIE ZASPOKOJI TO WSZYSTKICH ROSZCZEN ALE ZASPOKOI TYCH CO ZAKWALIFIKUJA SIE DO WYZSZYCH GRUP WIERZYTELNOSCI (OCZYWISCIE CI CO ZNAJDA SIE NIZEJ BEDA SIE PROCESOWAC ALE KIEDYS SIE TO SKONCZY)
              WSZYSCY DROBNI INWESTORZY SA NA TEJ SAMEJ POZYCJI I WALCZA Z POZOSTALYMI WIERZYCIELAMI O PIERSZENSTWO W PODZIALE
              JESLI UDA SIE BYC WYZEJ TO MOZNA ODZYSKAC WSZYSTKO JESLI NIE TO MINIMALNE 10%
              JEST JESZCZE KWESTJA SPIENIEZENIA TEGO CO ZOSTALO, A TO JUZ NIE JEST TAKIE PROSTE
              OSTATNI PRZETARG UNIEWARZNIONO ( KTO TO KUPI???)
              • Gość: radexx Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 217.98.117.* 20.08.02, 16:40
                Pewnie, że można tylko co sądzić o pani syndyk, która po wypuszczeniu z mamra
                Radiszewskiego wysyła do niego listy z zapytaniem jaki majątek i gdzie jeszcze
                posiada i ze dziwi się że on nie odepowiada.
                Może należy jakoś wpłynąć na p sudyk ????????????????

Odsyłam wszystkich do artykułów z gazety wyborczej z dnia 25-07-2002 (któryś
                dodatek)

• Gość: dd Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.253.3.213.dial.bluewin.ch 26.08.02, 00:58
                  szkoda slow
                  • Gość: zuza Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 194.181.127.* 29.08.02, 09:10
                    Przypomnijcie, kiedy się spotykamy?
                  • Gość: Anka SPRAWA KARNA RADZISZEWSKIEGO - APEL !!!!!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 22.01.03, 17:25
                    --------------------------------------------------------------------------------
                    MAMY GRUPĘ DOCHODZENIOWO-ŚLEDCZĄ W SPRAWIE PRZECIWKO D. RADZISZEWSKIEMU !!!!

Wydział Przestępstw Gospodarczych Komendy Stołecznej Policji, poinformował,
                    że Decyzją nr 9/03 z dnia 8.01.2003 Komendant Stołeczny Policji powołał grupę
                    dochodzeniowo śledczą do prowadzenia czynności w śledztwie przeciwko D. R i
                    innym. Istnieje możliwość kontaktowania się z podanymi niżej
                    funkcjonariuszami, w celu uzgadniania terminu przesłuchania. Osoby te będą
                    przesłuchiwane w pierwszej kolejności.

WSZYSCY POSZKODOWANI PRZEZ D RADZISZEWSKIEGO, S. SŁYKA, M. KASPERSKĄ , A.
                    ZAWIŚLAK I INNYCH – PROSZENI SĄ O KONTAKT Z

1. kom. Jan Syska, pok. 607, tel. 603 81 16
                    2. podkom. Przemysław Sobieski, pok. 206, tel. 603 84 77
                    3. mł. asp. Jarosław Księżopolski, pok. 206, tel. 603 84 77

Są to pracownicy Komendy Stołecznej Policji,
                    Wydział Przestępstw Gospodarczych,
                    ul. Okrzei 13.

Prosimy o poważne traktowanie tej informacji !!!!
                    Od naszej subordynacji, karności i zorganizowania zależy bardzo dużo !!!!

Zanim „machniesz ręką” na stracone pieniądze – pomóż, aby sprawiedliwości
                    stało się zadość – złóż rzetelne zeznania na policji w sprawie przeciwko
                    D. Radziszewskiemu.

Nie zmarnuj tej szansy !
      • Gość: jacekm Spotkanie IP: *.acn.pl / 10.131.131.* 02.09.02, 18:19
        Potwierdzam spotkanie zainteresowanych WI w dniu 8 września/niedziela/ o 16.00
        w szkole na Balkonowej 2/4. Pozdrawiam.
        • Gość: jerrymagu Re: Spotkanie IP: *.pkobp.pl 09.09.02, 08:25
          Napiszcie co bylo poruszone na ostanim zebraniu przy ul. Balkonowej w sprawie
          Lasku Bródnowskiego. Nie moglem na nim byc a chcialbym dowiedziec sie jak
          wyglada "nasza" sytuacja. Czekam na jakas informacje od kogos.
          Z gory dziekuje
          • Gość: dardab Re: Spotkanie IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 11.09.02, 09:20
            Niestety również nie byłem na spotkaniu, ale wieść gminna niesie że 13/09/2002
            w Sądzie ogłoszone zostaną listy wierzytelności. Informacje wywieszone na
            listach należy sprawdzić i ewentualnie odwoływac się w stosunku do określonej
            kwoty wierzytelności i grupy. Należy to zrobić w ciągu 2 tygodni od daty
            ogłoszenia.
            Informację pełną posiadają osoby kontaktowe, do któych powinieneś mieć telefon,
            jak również nasza pani Syndyk.
            Niestety wiecej informacji nie posiadam.
            • Gość: jerrymagu Re: Spotkanie IP: *.pkobp.pl 11.09.02, 14:40
              Wlasnie nie mam, zawsze albo bylem na zebraniach albo czytalem info tutaj, po
              prostu dalem sobie spokoj ale teraz po tych prawie trzech miesiacach chce
              dowiedziec sie co sie ruszylo, jestem bardzo do tylu w informacjach i tak
              naprawde nie wiem jak je zdobyc, bylbym wdzieczny za jakies dodatkowe info.
              pozdr
              :))
              • Gość: wl Re: Spotkanie IP: *.chello.pl 17.09.02, 09:54
                Czy ktoś był wczoraj w Sądzie Gospodarczym i jaki jest wynik. Czy można już
                sprawdzać listy?
                • Gość: xxx Re: Spotkanie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.09.02, 14:57
                  też dzwoniłem do syndyka. pani poinformowała mnie, że za tydzień 24.09.2002
                  bedzie ogłoszenie w rzepie i mają być listy w sądzie i w biurze syndyka.
              • Gość: Zuza Re: Spotkanie IP: *.cofund.org.pl 17.09.02, 10:06
                Dzwoniłam do pani syndyk. czy rzeczywiście lista wierzycieli będzie ogłoszona
                dopiero za 5 dni? przecież miało to być 12-go czy 13-go... o co chodzi?
                • Gość: Ula S LISTY juz sa IP: *.astra.com 17.09.02, 16:07
                  Uwaga! Listy juz sa do wgladu w Sadzie, w sekretariacie XVII wydzialu, 2
                  pietro, pokoj 2015 albo podonie, czynne 08.30-16.00, w poniedzialki do 17.00.
                  Ja bylam tam dzis rano i jestem zadowolona. Zeby tylko jeszcze bylo co
                  dzielic...
                  • Gość: Mariusz Re: LISTY juz sa IP: *.155.100.23.62.rev.coltfrance.com 18.09.02, 09:34
                    Dzwonilem do Syndyk i dostalem informacje, ze list jeszcze nie ma-beda podobno
                    ogloszone 24/9 w Rzeczpospolitej. Jak Ci sie udalo dotrzec do tych list? Od
                    Syndyk wiem, ze w poniedzialek Sad je zatwierdzil.
                    • Gość: Ula S Re: LISTY juz sa IP: *.astra.com 18.09.02, 09:38
                      Poszlam do Sadu na Swietokrzyska, weszlam do sekretariatu i zanim zdazylam
                      skonczyc pytanie, Pani sekretarka p[okazala mi segregator z owymi listami. Na
                      moje pytanie, czy cos jzu bylo w Rzeczpospolitej na ten temat rzeczywsicie
                      powiedziala, ze dopiero to wszystko dostala i ze dopiero (czyli faktycznie
                      pewnie w poniedizalek) zostalo to ogloszone.
                      Pozdrawiam,
                      Ula
                      • Gość: Darek Re: LISTY juz sa IP: 2.3.STABLE* / 126.19.34.* 18.09.02, 12:00
                        Listy rzeczywiście już są.
                        Czy orjentujeci sie (zapomniałem zobaczyć) na jaką sume są wierzytelności
                        zaliczone do II kategorii.
                        Darek
                        • Gość: jerrymagu Re: LISTY juz sa IP: *.acn.waw.pl 19.09.02, 21:02
                          Bedac w II grupie ile mozemy odzyskac pieniedzy i kiedy jak myslicie, ?
                          • Gość: X Re: LISTY juz sa IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 19.09.02, 23:09
                            To czy ostatecznie będziemy w II grupie nie jest jeszcze przesądzone, bo
                            Mostostal odwoła się od tej decyzji i będzie walczył do upadłego, żeby nas
                            spuścić do VI grupy, gdyż nic by nie odzyskał będąc w grupie IIa, czyli po nas.
                • Gość: Ciekawski Re: Spotkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.02, 14:59
                  Witam!
                  Co z zebraniem 13.X ?
                  Wiadomo cos na temat?
                  Pozdrawiam!

• Gość: Makol Listy w Sadzie!!! IP: *.pkobp.pl 26.09.02, 09:03
        Kiedy ta lista sie uprawomocni, to ze jestesmy w II grupie to nie oznacza w
        niej zostaniemy. Jaka jest szansa ze w niej zostaniemy??? Bedac w II grupie ile
        mozemy odzyskac pieniedzy??? Wiem mam wiele pytan, sam tak naprawde nie wiem
        jak to sie stalo ze zakwalifikowali do II grupy, to mile zaskoczenie i do tej
        pory zastanawiam sie co na tym zawazylo!!?? Czekam na wasze odpowiedzi i
        informacje, czy wiadomo kiedy jest najblizsze zebranie???
        Serdecznie Was pozdrawiam
        • Gość: cru Re: Listy w Sadzie!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 09:27
          uprawomocni sie, jak wszystkie protesty i odwołania zostana zaklepane- czyli
          moze byc długo. a jesli chcesz wiedziec dlaczego do 2 kategorii, przeczytaj
          sobie liste uprawnionych na wniosku wierzytelnosci, masz tam wszystko
          wytłumaczone.
          • Gość: Makol Re: Listy w Sadzie!!! IP: *.pkobp.pl 26.09.02, 09:36
            Prosilbym Ciebie abys mi pokrotce wytlumaczyl, przepraszam za zawracanie glowy
            pozdr i z gory dziekuje
            • Gość: cru Re: Listy w Sadzie!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 09:48
              pokrotce to tak: obecnie jestesmy traktowani jako ofiara przestepstwa i dlatego
              jestesmy w 2 grupie. jezeli zostalibysmy potraktowani jak klienci to 6 grupa (
              co tez jest niestety mozliwe). oczywiscie to jest tłumaczenie bardzo
              łopatologiczne ale oddajace sytuacje.
              • Gość: Makol Re: Listy w Sadzie!!! IP: *.pkobp.pl 26.09.02, 09:56
                A na pozostale pytania potrafisz mi odpowiedziec.
                Bardzo Ci dziekuje za ogolnikowe przedstawienie sprawy, zalapalem sytuacje!!
                Dziekuje
                • Gość: cru Re: Listy w Sadzie!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 10:32
                  co do reszty to: sa szanse na 2, potrwa to latami i a forsa bedzie zadna.
                  popatrzmy na to realnie: w sadzie widziałem wierzytelnosci na 25 mln. i nie ma
                  z czego tego pokryc, bez szans. jak dostaniemy 10% to bedzie dobrze...
                  • ereno Jutro o 12 następny PRZETARG 29.09.02, 22:37
                    Syndyk masy upadłości WAR INWEST S.A.
                    ogłasza na podstawie art. 113 pr. upadł. i art. 55? kc
                    przetarg ofertowy na sprzedaż przedsiębiorstwa WAR INWEST S.A.,

Przetarg odbędzie się 30 września 20002 roku O 12godz w sali 1010 w Sądzie Rej. dla m.st. Wa-wy XVII Wydział Gospodarczy, ul. Świętokrzyska 12 w Wa-wie.

W skład przedsiębiorstwa WAR INWEST S.A. wchodzą:

a) współwłasność 53 % udziału w nieruchomości gruntowej niezabudowanej położonej przy ul. Beli Bartoka w Warszawie gmina Ursynów, o powierzchni 3 553 m2, o wartości według wyceny biegłego rzeczoznawcy 2 200 000,00 zł., dla której Sąd Rejonowy dla Warszawy Mokotowa VI Wydział Ksiąg Wieczystych prowadzi zbiór dokumentów Zd 29712cz, nieruchomość nie posiada urządzonej księgi wieczystej (wartość udziału według wyceny rzeczoznawcy 1 166 000,00 zł.)

b) nieruchomość o powierzchni 72 103 m2, położoną przy ul. Kondratowicza, gmina Targówek o wartości według wyceny biegłego rzeczoznawcy 14 709 000,00 zł., dla której Sąd Rejonowy dla Warszawy Mokotowa prowadzi księgę wieczystą KW 231979;

c) należności i roszczenia na łączną kwotę 10 083 860,00 zł.
                    Ze sprzedaży wyłącza się środki pieniężne na kontach bankowych, roszczenia dochodzone w postępowaniu upadłościowym PIB WAR INWEST Dariusz Radziszewski oraz wszelkie roszczenia przedsiębiorstwa WAR INWEST S.A. nie ujawnione na dzień ogłoszenia upadłości, których ujawnienie może nastąpić w toku dalszego postępowania upadłościowego oraz innych postępowań podjętych przez prokuraturę, urzędy skarbowe, itp.

Wartość całego przedsiębiorstwa wystawionego do sprzedaży, ustala się na kwotę 29 200 000,00 zł. do negocjacji.

Dopuszcza się możliwość składania ofert na zakup wybranych składników wchodzących w skład przedsiębiorstwa.

Przetarg prowadzony jest dwustopniowo ? I etap oferty pisemne, II etap ? przetarg ustny dla oferentów wybranych przez Komisję przetargową.

Warunki uczestnictwa w przetargu:
                    ? złożenie pisemnej oferty oznaczonej na kopercie dopiskiem ?Przetarg ? WAR INWEST S.A.? w terminie 26 dni od daty ukazania się obwieszczenia, na adres Sądu Rej. dla m.st. Wa-wy XVII Wydział Gospodarczy, ul. Świętokrzyska 12 w Warszawie ? sekretariat Wydziału pok. 2015.

? wpłacenie wadium w wysokości 1 500 000,00 zł. dla ofert o zakup całego przedsiębiorstwa, dla oferentów zainteresowanych wybranymi składnikami w wysokości 10 % ceny wywoławczej, w PLN na rachunek bankowy WAR INWEST S.A. w upadłości BANK PEKAO S.A., I Oddział w Wa-wie, Pl. Bankowy 2, 00-950 Wa-wa

nr konta: 12401037-20018113-2700-401112-002

z dopiskiem wadium ?Przetarg ? WAR INWEST S.A.?. Termin wpłaty wadium do dnia 27 września 2002r. (decyduje data uznania rachunku bankowego WAR INWEST S.A.).
                    Oferty powinny zawierać:
                    § imię i nazwisko, dokładny adres, telefon (dla osób fizycznych);

§ nazwę firmy, dokładny adres, telefon, fax, nr NIP i REGON oraz dokument potwierdzający jej status prawny tj. wypis z rejestru sądowego lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej (aktualny);

§ datę sporządzenia oferty;
                    § wskazanie osoby lub osób uprawnionych do występowania w imieniu oferenta;

§ oświadczenie oferenta o zapoznaniu się ze stanem faktycznym i prawnym oferowanego do sprzedaży przedsiębiorstwa oraz Regulaminem przetargu;

§ oświadczenie zgodnie z wymogami Rozporządzenia Ministra Sprawiedliwości z 16.04.1998r. w sprawie trybu sprzedaży z wolnej ręki nieruchomości, handlowego statku morskiego i statku żeglugi śródlądowej w postępowaniu upadłościowym (Dz. U. z dnia 6 maja 1998r. Nr 55, poz. 360).

§ oferowaną cenę i sposób jej zapłaty oraz inne propozycje przetargowe;

§ dowód wpłaty wadium;
                    Oferenci zagraniczni przedkładają w dniu otwarcia ofert promesę na zakup nieruchomości wydaną przez MSWiA.

Komisyjne otwarcie ofert nastąpi w dniu 30 września 2002r. (poniedziałek) o godz. 12 00 , sala 1010 w Sądzie Rej. dla m.st. Wa-wy XVII Wydział Gospodarczy, ul. Świętokrzyska 12 w Wa-wie.
                    Zastrzega się prawo swobodnego wyboru oferenta oraz odstąpienie od przetargu bez podania przyczyn. O wynikach przetargu i terminie II etapu wybranych oferentów Komisja powiadomi pisemnie.

Z Regulaminem przetargu oraz dokumentacją dotyczącą przedmiotu sprzedaży można się zapoznać w Biurze Syndyka WAR INWEST S.A., ul. Kasprowicza 86, 01-949 Wa-wa, tel. 835 66 33.
                    Ogólne informacje o przetargu na stronie internetowej www.portal-bankrut.pl
                    • ereno Re: Jutro o 12 następny PRZETARG 29.09.02, 22:57
                      1. Jak wynika z ogloszenia przetargowego to co zostalo z warinwest warte jest:
                      29 200 000,00 zł (oczywiscie jeśli uda się to za tyle sprzedać).

2. Gdy byłem w sądzie obejrzeć wystawioną listę dłużników łoczna kwota wierzytelności (o ile dobrze pamiętam ) wynosiła ok. 69 000 000 (może pamiętacie dokładnie).

3. Będąc szalonym optymistom i zakładając że obronimy drugą grupę lub nikt jej nie zaskarży (mże już coś wiecie, został na oko jakiś tydzień) interesują nas tylko wierzytelności nasze i te które są przed nami (1 grupa).

4. Naszych jest (kiepsko pamiętam, może ktoś podpowie) ok 20 000 000

5. W pierwszej grupie jest stosunkowo niewiele (z tego co pamiętam)

6. Podsumowując jest SZANSA ale:

a) niełatwo będzie to sprzedać ( poprzedni przetarg nic nie dał)
                      b) raczej na pewno Mostostal zaneguje nasze prawa do 2 grupy a to nawet jeśli skończy się po naszej myśli to i tak będzie trwało....
                      c) niemam pamięci do cyfr więc może wszystko poplątałem....

• Gość: BB Re: Jutro o 12 następny PRZETARG IP: 212.76.37.* 30.09.02, 22:23
                        Jaki jest wynik tego przetargu?
                        • Gość: P.K. Re: Jutro o 12 następny PRZETARG IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.10.02, 14:42
                          Może wiecie kiedy jest nastpne stepne spotkanie ?
                          • Gość: Zuza War Inwest a Sprawa dla Reportera IP: *.cofund.org.pl 08.10.02, 16:29
                            Dostałam tę informację do "Rembielińskiej"!

WAR INWEST PIB u JAWOROWICZ
                            UWAGA
                            Pani redaktor Jaworowicz - TVP 1 - "Sprawa dla reportera" KUPIŁA temat WAR
                            INWEST!!!!!!
                            Zaproponowała termin najbliższej soboty 12 października 2002, aby nagrać
                            materiał"z terenu", Termin jest bardzo bliski, ale nie możemy go przekładać.
                            NAGRANIE MATERIAŁU DO "SPRAWY DLA REPORTERA" SOBOTA, 12 października 2002,
                            godz. 13.30 zbieg ulic Rembielińska / Wyszogrodzka
                            Prosimy przychodzić całymi rodzinami, wziąć ze sobą dzieci ( ubrane ciepło)
                            Wziąć ze sobą dokumenty, umowy, pisma od Radziszewskiego itp. ( będziemy nimi
                            wymachiwać i pokazywać)Przygotować transparenty - w stylu "Radziszewski, gdzie
                            nasze mieszkania ?
                            Przypomnijmy sobie wszystkie obiecywanki, i gwarancje o wiarygodności firmy War
                            Inwest oraz zapewnienia że otrzymamy mieszkania. Przypomnijmy sobie butną i
                            zaciętą minę naszego "dobrodzieja" oraz jego stwierdzenia,że mu nie wyszło, bo
                            jest recesja a ludzie mu przeszkadzali.Przypomnijmy sobie o naszych straconych
                            oszczędnościach życia powierzonych Radziszewskiemu. Nabuzowani energią, żalem i
                            złością spotykamy się wcześniej o 12.30
      • Gość: aaa spotkanie 13.10.02 IP: *.man.polbox.pl 13.10.02, 12:31
        czy spotykamy sie dzis o 16.00?
        • Gość: bbb Re: spotkanie 13.10.02 IP: *.icm.edu.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.02, 12:54
          Czolem!
          Nie sadze zeby cos zostalo zorganizowane na TRZY godz. przed 16.
          To bylaby lekka przesada
          • Gość: aaa Re: spotkanie 13.10.02 IP: *.man.polbox.pl 13.10.02, 13:00
            dzięki za odpowiedź.
            z tego co pamiętam ostatnio ustaliliśmy wstępnie, że spotykamy się dziś.
            nie dostałem smsa z potwierdzeniem, stąd moje pytanie.
            pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka