Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kabina nawanowa

IP: 62.233.200.* 19.12.02, 15:29
    Witam,

Proszę goroąco o polecenie firmy, która wykona na zamówienie obudowę do
    wanny. Moja wanna jest asymetryczna. Są na rynku rozwiązania parawanów,
    jednak albo są niewystarczające (parawan nie zamykający całkiem biorącego
    prysznic) albo koszmarni drogie (6855 PLN). Poszukuję więc firmy, która
    wykonuje parawany nawannowe na zamówienie.
    Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam,
    Michał
    Obserwuj wątek
      • Gość: Aguś Re: Kabina nawanowa IP: 1.5.* / 192.168.2.* 19.12.02, 21:50
        Napisz, jaką masz wannę - producent i nazwę. Może do tej wanny jest w sprzedaży
        gotowy parawan?
        Jeśli chodzi o parawan na zamówienie, to weź pod uwagę, że będzie także bardzo
        drogi, bo trzeba go będzie wykonać ze szkła hartowanego giętkiego. Niewielu
        szklarzy robi giętkie hartowane szkło + ma do tego odpowiednie zawiasy,
        uszczelki. Profili aluminiowych na pewno nie ma. Parawan zrobiony na zamówienie
        przez np. firmę Huppe będzie droższy od tego, który mają w stałej ofercie.
        Firma Sanplast robi do swoich wanien parawany na całą długość wanny. Mają one
        wypełnienie z polistyrenu. Jeśli Twoja wanna ma podobną krzywiznę (nie mówiąc o
        wymiarach), to taki parawan może pasować. Koszt: około 1500 zł.
        Może wystarczy zwykły trójczęściowy parawan? Nie zamknie się na całej długości
        wanny, ale stworzy łuk o długości 140 cm.
        Firma Ravak ma bardzo estetyczne ścianki ze szkła giętego na wanny narożne, ale
        nie są one zbyt długie.
        • Gość: jarekZ Re: Kabina nawanowa IP: spc:* / 126.33.13.* 20.12.02, 07:25
          Jakie są gotowe rozwiązania parawanów na wannę - kto je oferuje, gdzie je można
          zobaczyć, ile kosztują? Lubię prysznic i lubię czasami poleżeć sobie w wannie,
          a łazienka jest zbyt mała na umieszczenie w niej jednoczesnie wanny i brodzika.
          Parawan nawannowy by się przydał :-)
      • Gość: piegus Re: Kabina nawanowa IP: *.gd.pl 20.12.02, 12:07
        jezeli zrobisz parawan ze szkla gietego, nie bedziesz mogl go zlozyc na sciane,
        kiedy nie bedzie potrzebny... chyba ze zabudowa na stale, cos takiego produkuje
        Ravak na swoja wanne Rosa, nie znam niestety ceny, ale nie sadze, ze kosztuje
        strasznie duzo... najlepszym wyjsciem jest parawan nawannowy skladajacy sie z
        dwoch lub trzech czesci (skrzydel), ktory po rozlozeniu tworzy jakby kabine
        wewnatrz wanny, a po skonczonej kapieli sklada sie go po prostu na sciane i nie
        przeszkadza;
      • kjankowiak Re: Kabina nawanowa 27.12.02, 14:47
        Parawany nawannowe robi KOŁO. Nawet nietypowe wymiary (proste ściany). Termin
        wykonania ok. 8 tygodni, cena dla mojej wanny ok. 3 kPLN. Nie miałem kasy więc
        kupie w przyszłym roku.
        Spróbuj spytać pod telefonem 601-322-248. To jest nr do właściciela małego
        sklepu, który chwali się że daje duże upusty.
        WPK

• Gość: Michał Re: Kabina nawanowa IP: 62.233.200.* 03.01.03, 17:31
          Dziękuję za podpowiedzi.

Mi chodzi o wannę Rosa firmy Ravak.
          Na rynku są dostępne parawany do tej wanny albo w postaci jedno lub
          dwuczęściowego szklanego półparawanu zakrywającego jedynie pół najdłóższego
          brzegu wanny, albo b. drogie rozwiązanie z panelem prysznicowym (ok 6kPLN). To
          ostatnie rzeczywiście tworzy przestrzenną kabinę, ładnie się zamyka i otwiera.
          Firma Ravak nie przewiduje jednak sprzedaży parawanu bez wątpliwej jakości
          hydromasażu. Dla mnie to jest kretynizm - nie mogę kupić samego kawałka szkła i
          plastiku, muszę koniecznie dokupić hydromasujące wynalazki! Co Wy na to?
          Dlatego szukam czegoś "na zamówienie" - jak na razie bez skutku...

Pozdrowienia na Nowy Rok,
          Michał
          • Gość: Aguś Re: Kabina nawanowa IP: 1.5.* / 192.168.2.* 04.01.03, 00:16
            Może widziałeś kabinę nawannową firmy Sanplast? Jest okrągła i tworzy zamkniętą
            przestrzeń nad wanną. Kompletuje się ją z wanną Sanplstu, która jest
            odpowiednio wyprofilowana. Jak na mój gust może pasować jednak do innych
            wanien. Szkopuł w tym, że kabina ma średnicę 80cm, więc wanna nie może być
            węższa (inaczej woda wylewałaby się nam za brzeg wanny). Kabinę tę mocuje się
            na profilach do ściany, więc może się tylko częściowo opierać na wannie. Myślę,
            że od biedy mogłaby pasować do wanny narożnej.
      • Gość: Mariusz Rozwiazanie problemu! IP: proxy / *.155.100.23.62.rev.coltfrance.com 07.01.03, 11:37
        Goraco polecam: www.usw.com.pl
        Tanio i bardzo dobra jakosc, jak w Huppe. Nie wiem tylko, czy wykonuja giete
        szklo.
        Za parawan, ktory w Huppe mial kosztowac PLN4000 w Koralle PLN3000 oni biora
        PLN1600 i jeszcze go sami zamontuja.
        Goraco polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka