Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pająki !!!

30.12.02, 09:29
    Mam w domu pająki !! cholernie wielkie takie jak kasztany, budze się rano a
    on siedzi obok mojej głowy na ścianie - cholera by to wzięła, może macie
    pomysł jak się tych nieproszonych gości pozbyć. Jak sobie pomyśle, że w nocy
    mogą wejść na moje dziecko to aż mnie otrzepuje
    Gdzie szukać porady ?!?!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Jarek Re: Pająki !!! IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 30.12.02, 14:02
        Jesli one sa takie jak kasztany, to.... nie wiem, mniej pic, zmienic prochy na
        lagodniejsze? ;-)

A jesli to normalne pajaki, to najlepiej pokochac - one po pierwsze
        nieszkodliwe, po drugie swiadcza o tym, ze masz zdrowe mieszkanie. Jesli zas
        one ci naprawde przeszkadzaja, to po prostu wywalaj je regularnie i pozatykaj
        szpary, ktorymi sie do mieszkania dostaja. Pajaki to dosc madre bestie, na ogol
        nietrudno je przekonac, ze sa nieproszonymi goscmi.
        • Gość: grzesiek Re: Pająki !!! IP: proxy / *.radio.com.pl 30.12.02, 17:20
          Ozzy odgryzl kiedyś na koncercie glowę nietoperzowi....do dzisiaj mu to
          pamiętają .... wiec uważaj, co robisz...
          • nowyy Re: Pająki !!! 31.12.02, 07:24
            Pokochać, nie pić, odstawić prochy ... :-)) wszystko ładnie - pięknie, ale
            przyznacie że głupio byście się poczuli budząc się w nocy z takim gigantem na
            policzku na przykład ...
            Pokocham je chyba :)) co to będzie za miłość !!
            Pozdrawiam i do siego roku ! :-))
      • Gość: znawca Re: Pająki !!! IP: *.umcs.lublin.pl 31.12.02, 10:28
        Są zupelnie niegrozne!!!, pod warunkiem ze nie jestes owadem, a przeciez nie
        jestes. Odkurzaj często mieszkanie zwłaszcza w zakamarkach, pastuj podłogi, one
        tego nie lubią. W desperacji udaj sie do sklepu i zakup środek zwalczający
        stawonogi.
        • nowyy Re: Pająki !!! 31.12.02, 10:42
          jakoś to będzie, nie wyprowadze się z domu tylko dla tego że są w nim pająki :-
          ))))))))
          Pozdrawiam wszystkich :)
          • Gość: amiko Re: Pająki !!! IP: *.medicomp.com.pl 31.12.02, 12:38
            Ja tak zrobiłem....

moze nie byl to jedyny powod ale kiedys faktycznie mieszkajac na Gocławku w
            jednym domku wynajmowalem parter... biegala cala masa pajakow takich
            jak je laicko nazywalem biegacze trawnikowe bo tam je najczescie widywalem...
            szybkie jak blyskawica... w sumie nic nam nie zrobily ale jak pierwszy raz
            zobaczylem takiego ze moglby na kieliszku od wina stanac i nie wpasc to lekko
            sie zdziwilem... potem wstawilem szczelny prog i jako sie poprawilo... bylo ich
            mniej.. zamiast 4-7 jednego wieczora zbieralem do 3-4 w tygodniu....
            • nowyy Re: Pająki !!! 31.12.02, 13:27
              Gość portalu: amiko napisał(a):

> w sumie nic nam nie zrobily ale jak pierwszy raz
              > zobaczylem takiego ze moglby na kieliszku od wina stanac i nie wpasc to lekko
              > sie zdziwilem...

właśnie o takich pająkach mówię (piszę) :-)) próg nie załatwi sprawy bo cała
              podłoga jest powiedzmy nieszczelna ... co za tym idzie pozatykanie
              nieszczelności sprowadza się do wymiany wszystkiego, bo inaczej to nie realne w
              wykonaniu.
              Na pocieszenie to mam tylko opowieść znajomego jak śpi sobie smacznie i czuje
              coś ciepłego na szyi, trąca ręką a tu co?? nic innego jak SZCZUR!!! bestie
              weszły mu do domu przez kanalizacje - chyba bym się wykończył ...
              wole już te pająki :-))
              ... a życie toczy siię dalej ...
              • Gość: jarekZ Re: Pająki !!! IP: spc:* / 126.33.13.* 31.12.02, 13:37
                nowyy napisał:

> > Na pocieszenie to mam tylko opowieść znajomego jak śpi sobie smacznie i
                czuje
                > coś ciepłego na szyi, trąca ręką a tu co?? nic innego jak SZCZUR!!!

co tam szczur - ja budzę się a tu krokodyl do mnie podpływa ;-)

eh niektórzy to mają fantazję
      • Gość: ajax pająk IP: *.ite.waw.pl 31.12.02, 13:40
        Pająk nie zrobi Ci krzywdy. On się boi Ciebie bardziej, niż Ty jego. Dlatego
        ucieknie w jakiś spokojny kąt. Dzięki jego obecności nie masz w domu
        karaluchów, mrówek, rybików, trochę mniej much, komarów i
        innych "zołzowantych".
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka