Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

WILBUR - Bukowy Dworek - cd

• pepe282 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 13.11.03, 09:29
        Czy coś się dzieje na budowie, albo poza w kwestiach formalnych? Nikt nic nie
        pisze. Czy są jakieś decyzje o których nie chcecie pisać na forum?
        Pozdrawiam i czekam na nowe wieści
        • Gość: user Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 194.9.223.* 13.11.03, 15:05
          Na budowie nie byłem. Obiecanego pisma od Wilburu nadal nie dostałem. Myślę, że
          to była wyłącznie próba uciszenia nas na miesiąc, dwa...
          • pafcio_s Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 15.11.03, 13:42
            Będę dzisiaj to dam znać co się dzieje.
            p.
            • pafcio_s Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 16.11.03, 10:05
              w A właściwie skończyli rury gazowe, elektryka też (nie widziałem tylko
              liczników). ponieważ jednak byłem późno, a nie ma światła na klatkach to nie
              mogłem się dokładnie przyjżeć. Generalnie jak zwykle- coś tam robią, ale tempo
              nie poraża.
              pozdrawiam.
              p.
              • penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 17.11.03, 08:56
                Pafcio, dzięki za wiadomość.
                Te
                • Gość: pesymistka Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.03, 10:54
                  Czy w ubieglym tygodniu bylo zebranie na Bukowym Dworku?
                  • Gość: solcon Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.crowley.pl 24.11.03, 12:51
                    Witam

Byłem w niedzielę w budynku A klatce A1, zamontowane jest kilka lamp na klatce
                    i wyłącznik czasowy (czyli jest światło na klatce) nie ma liczników , chba będą
                    montować parapety ( nie jestem pewien ) zrobili mi wylewkę na balkonie którą
                    rok temu zapomnieli.
                    ogólnie coś się robi ale tak wolno że cholery można dostać
                    o spotkaniu nic nie słyszałem

pozdrawiam przyszłych sąsiadów
                    • Gość: penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 26.11.03, 10:01
                      a na klatce A3 zamontowali domofony i dzwonki,
                      nie wiem czy we wszystkich mieszkaniach)
                      • penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 22.12.03, 13:47
                        kochani,
                        życzę Wam zdrowych i przede wszystkim spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, no
                        i oby te Święta były ostatnimi świętami spędzonymi poza Bukowym Dworkiem.
                        Jednym słowem życzę nam wszystkim szybkiego zwolnienia hipoteki.
                        • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 23.12.03, 09:54

Witam
                          Serdecznie dziękuję i dołączm się do Życzeń.
                          ps.
                          Praca na środkowej klatce w bud. A porusza się dobrze. Dane z 21.12.2003 z
                          godz. 14.00
                          • bkprst01 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 06.01.04, 16:49
                            Co do prac w bud A - 30.12.03 w południe nic (nikt) się tam nie ruszało,
                            w "biurze" ktoś się ruszał, ale drzwi były zamknięte - bo i po co mają łazić i
                            marudzić jak juz wyciągnięto z nich forsę.
                            Nawigator: W moim mieszkaniu i na klatce (bud. A) NIC się nie zmieniło od końca
                            listopada.

• Gość: Kasia Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 217.153.63.* 07.01.04, 11:55
                              Witam znowu i zycze wszystkim Szczesliwego Nowego Roku! bylam wczoraj na
                              osiedlu, wprawdzie nie penetrowalam dokladnie sytuacji, ale jak juz tu
                              wspominano "cos sie caly czas rusza". Mam mieszkanie w budynku E-czyli w chwili
                              obecnej rzadzi tam Bau und Technik, wybudowali juz dwa kolejne budynki do II
                              kondygnacji i ... beda ciagnac dalej do III 1/2, mimo ze mi sprzedali poddasze
                              na II 1/2 (Wilbur powiedzial mi, ze "o tym juz dawno zadecydowali" (no
                              comments)!na obiecywane od pol roku pismo juz nawet nie licze. Jesli Ktos z
                              Panstwa ma jeszcze jakies informacje odnosnie budynku E zapraszam:-)
                              • Gość: pepe Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 20.01.04, 10:35
                                witam wszystkich w Nowym Roku. Od razu mam pytanie. Czy dzieje się coś poza
                                forum, czy nastał dziwny (niepokojący mnie) spokój.
                                • pafcio_s Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 26.01.04, 11:07
                                  sprawy idą w dobrym (mam nadzieję) kierunku, ale jak zwykle o tempie i
                                  terminach lepiej nie rozmawiać.
                                  • Gość: adam Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.crowley.pl 02.02.04, 10:12
                                    Witam Sąsiadów!
                                    Czy może ktoś z Państwa z budynku "A" został przewłaszczony przez wilbur, czy
                                    może mają Państwo jakieś informacje o stanie hipoteki na budynku "A", jak ma
                                    sie stan budowy i wykończenia budynku "A"

Pozdrawiam serdecznie.

adam
                                    • bkprst01 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 02.02.04, 12:31
                                      Ostatnią znaną mi informacją jest termin zakończenia robót budowlanych:
                                      31.12.2003
                                      Dzwoniłem w styczniu, ale tam zawsze odbiera ktoś kto o niczym nic nie wie i
                                      każe dzwonić później...
                                      Jeżeli tak wygląda sprawa zakończenia robót, to wyobraź sobie teraz jak będzie
                                      wyglądała spłata hipoteki?
                                      • Gość: Ksyvy Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 195.136.98.* 11.02.04, 13:54
                                        Witam wszystkich

Mam pytanie czy inni odwiedzający to forum otrzymali pismo z Urzędu Gminy
                                        dotyczące m.in podwyższenia budynków E i F o jedną kondygnację w górę. Czy ktoś
                                        napisał jakieś odwołania od tej decyzji itp.

Pozdrawiam
                                        • Gość: Dorota Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.pwn.com.pl 11.02.04, 17:01
                                          Tak, dostałam takie pismo w zeszłym tygodniu. O planowanym podniesieniu o jedną
                                          kondygnację następnych budynków słyszałam już wcześniej. I osobiście nie mam
                                          nic przeciwko temu ;-)

Pozdrowienia
                                          • Gość: Ksyvy Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.165.* 13.02.04, 10:41
                                            Wydaje mi się, że problemów nie będzie dopóki nie sprowadzą się mieszkańcy.
                                            Później mogą być problemy z parkowaniem samochodów, wydajnością pomp tłoczących
                                            wodę do naszych mieszkań lub jeszcze jakieś inne.
                                            • Gość: Dorota Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.pwn.com.pl 13.02.04, 14:32
                                              Jeżeli chodzi o sprawy techniczne (typu wydajność pomp), to wydaje mi się, że
                                              nie dostaliby pozwolenia, gdyby normy nie były spełnione. Ja mogę się tylko
                                              wypowiadać w kwestiach uciążliwości czy estetyki ;-) Fakt, zasłonią mnie trochę
                                              bardziej (moje okna wychodzą właśnie na te budynki), ale to nie powód do
                                              protestowania ;-) Parkingi - to faktycznie problem. Bo trudnio wyobrazić sobie
                                              mieszkanie tam bez samochodu. Szczerze mówiąc nie spytałam, czy w związku z
                                              podwyższeniem bloków zamierzają również powiększyć powierzchnię parkingową...

Pozdrowienia
                                              • Gość: MY Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.04, 21:48
                                                LUDZIE CZY WY NADAL SIĘ ŁUDZICIE ŻE ONI CZYLI WILBUR NA COKOLWIEK ZWRACA UWAGĘ
                                                ONI PATRZĄ JAK NA NAS I NA KOLEJNYCH "FRAJERACH" ZAROBIĆ. JAK PAMIĘTACIE NASZE
                                                OSIEDLE MIAŁO BYĆ PONAD 3 LATA TEMU, A TU NAWET KOŃCA NIE WIDAĆ
                                              • Gość: adam Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.crowley.pl 16.02.04, 14:18
                                                Witaj !
                                                pewno skasują korty tenisowe :(
                                                żart oczywiście :(
                                                • penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 17.02.04, 15:04
                                                  19.02 będzie spotkanie dla mieszkancow bud A.
                                                  • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 17.02.04, 16:18

• Gość: adam Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.crowley.pl 17.02.04, 19:05
                                                      19 lutego 2004 o godz 17:00
                                                    • Gość: ` Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.centertel.pl 18.02.04, 09:46
                                                      To fajnie, bo ostatnie było w sierpniu.
                                                      Dostaliście jakieś pisma?
                                                    • Gość: adam Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.crowley.pl 18.02.04, 13:45
                                                      Była kartka wywieszona na drzwiach klatki A1

Pozdrawiam
                                              • agnessa1974 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 28.02.04, 13:00
                                                CZY PANI DORAOTA TO NIE TEN BEZCZELNY TOMECZEK-GŁUPECZEK Z BIURA WILBURU, KTÓRY
                                                ZAWSZE BRUŹDZI WE WSZYSTKICH ROZMOWACH I OPOWIADA JAKI TO WILBUR NIE JEST
                                                WSPANIAŁY? A MOŻE TO PANI DYREKTOR, KTÓRA JEST ZAWSZE MIŁA I NAMAWIA WSZYSTKICH
                                                DO ZAŁOŻENIA WSPÓLNOTY? TYLKO KRETYNOWI NIE PRZESZKADZAŁ BY TEN BUDYNEK NIE
                                                TYLKO ZE WZGLĘDU NA WYSOKOŚĆ ALE I NA BLISKOŚĆ POŁOŻENIA. PRACOWNICY BIURA
                                                NIECH SIĘ ZAJMĄ PRACĄ A NIE WYDAJĄ NASZE PIENIĄDZE NA ŁAŻENIE PO INTERNECIE I
                                                ŚLEDZENIE NASZYCH ROZMÓW!!!!!!!!!!!
                                                • pafcio_s Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 01.03.04, 19:50
                                                  może się nie znam, ale co złego jest we wspólnocie ??
                                                  (btw. pan Tomeczek dorabia w PWNie??)
                                                  pozdrawiam
                                                  • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 02.03.04, 08:24

Witam
                                                    No właśnie. Jak ktoś wie coś złego o działaniu znanej mu Wspólnoty to niech
                                                    napisze. A może coś dobrego.
                                                    ps.
                                                    nie mam zdania ani na tak ani na nie.
                                                • Gość: Dorota Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.pwn.com.pl 02.03.04, 18:03
                                                  Hmmm, cóż za przemiła sąsiadka (jak mniemam)... Do mnie pijesz? Nie, nie mam
                                                  nic wspólnego z Wilburem poza (wątpliwą zresztą) przyjemnością zakupienia u
                                                  nich mieszkania. Przeszkadza Ci dodatkowe piętro w sąsiednich budynkach? To
                                                  napisz to gminie.

Rozumiem nerwy związane ze ślimaczącą się budową, ale trochę kultury jeszcze
                                                  nikomu nie zaszkodziło...
                                                  • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 02.03.04, 18:43

• Gość: pepe Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 24.02.04, 14:16
        Czy ktoś wie już coś na temat zabezpieczeń naszych kredytów? W sidzibie Spółki
        niczego się nie dowiedziałam. Kolejny okres przjściowy?
        • Gość: aga Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 81.210.87.* 28.02.04, 13:08
          nic nie wiadomo w biurze cisza
          • kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 04.03.04, 08:03
            Uwazam, ze nalezy sie cieszyc, ze w ogole cos sie dzieje. Niejedna firma
            budowlana majac takie problemy powiedzialaby "dowidzenia" zwinelaby sie i tyle
            byloby z naszych pieniedzy. Oni staraja sie wyprowadzic wszystko na prosta. Ja
            ciesze sie, ze rosna budynki E i F bo wykupilam mieszkanie w jednym z nich.
            Jezeli ktos ma jakies informacje dotyczace budynkow E i F to niech poda na tym
            forum. Potwierdzam przypuszczenia jednego z forumowicza, ze WILBUR ma udzial w
            zyskach ze sprzedazy mieszkan w E i F. Dlatego niech je jak najpredzej buduja i
            sprzedaja, wowczas beda miec pieniadze na wykonczenie mieszkan w A i
            rozliczenie sie z ich nabywcami.
            • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 04.03.04, 08:33

• pafcio_s Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 04.03.04, 16:37
                popieram,
                najlepiej niech się prezesi skupią na zwolnieniu hipoteki, bo coś im
                niespecjalnie idzie w tym temacie.
                p.
                • penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 11.03.04, 09:16
                  czy ktoś z Was ogładał wczoraj Informacje na Polsacie ok. godz. 18.30?
                  Słyszałam, że był jakiś reportaż o Wilburze ale nie wiem czy to prawda.
                  pzdr
                  • penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 11.03.04, 09:29
                    oto co znalazłam w necie:

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1959062.html
                    • Gość: Lukrecja Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.25.91.* 11.03.04, 10:23
                      niejednemu psu na imię Burek. Często się zdarza, że jest kilka firm o tej samej
                      nazwie. Może to więc dotyczyć naszego Wilburu, a może nie dotyczyć
                      • penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 11.03.04, 10:33
                        Gość portalu: Lukrecja napisał(a):

> niejednemu psu na imię Burek. Często się zdarza, że jest kilka firm o tej
                        samej
                        >
                        > nazwie. Może to więc dotyczyć naszego Wilburu, a może nie dotyczyć

no jasne, ze tak.
                        wczoraj w polsacie pokazywali tablice reklamową tego Wilburu ale ja nie
                        oglądałam więc nie mogę byc pewna czy chodzi o ten sam Wilbur.
                        Zastanawiam się tylko nad pewnymi faktami:
                        1. patrz: osiedle w Iraku-z podkreśleniem osiedle
                        2. częste wyjazdy prezesów do Poznania
                        moze nzajdzie się jakaś osoba, która ten program ogładała i rozwieje nasze
                        wątpliwości, oby.
        • bkprst01 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 17.03.04, 17:47
          Zbliża się 1 maja, nowy VAT na mieszkania - a ja jestem w rozterce...
          Czy wyższy VAT będzie nas dotyczył w sytuacji gdy np. mam wszystkie faktury VAT
          za mieszkanie opłacone w 2001, nie mam mieskania, nie mam aktu notarialnego?

Czeka nas 22% od wartości mieszkania?
      • golum111 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 11.03.04, 20:05
        dzwonilem dzisiaj do autora artykulu w "GW" i dowiedzialem sie,ze to nie nasz
        Wilbur.Chodzi o firme zarejestrowana w Berlinie.Ciekawy zbieg okolicznosci.

Pozdrawiam przyszlych sasiadow;)
        • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 16.03.04, 10:36

• penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 16.03.04, 12:43
            dzięki za informację
            do zobaczenia!
            • bkprst01 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 17.03.04, 17:51
              Zbliża się 1 maja, nowy VAT na mieszkania - a ja jestem w rozterce...
              Czy wyższy VAT będzie nas dotyczył w sytuacji gdy np. mam wszystkie faktury VAT
              za mieszkanie opłacone w 2001, nie mam mieskania, nie mam aktu notarialnego?

Czeka nas 22% od wartości mieszkania?

• Gość: Dorota Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.pwn.com.pl 17.03.04, 18:30
                Spokojnie... ;-) VAT od ceny mieszkania już zapłaciłeś (jeśli w 2001 roku, to
                nawet w miłej wysokości 0%). I masz na to fakturę. To już się nie zmieni.
                Natomiast jeślibyś miał coś dopłacać (bo np. przy odbiorze mieszkania okaże
                się, że jest ten metr czy dwa większe) to zapłacisz wyższy VAT tylko od tej
                dopłacanej sumy. Ważna jest stawka VAT w momencie dokonywania wpłaty.

Pozdrowienia
                • bkprst01 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 17.03.04, 20:03
                  Thx, Doroto!
                  Uspokoiłaś mnie :-)))
          • Gość: keron Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 80.72.38.* 24.03.04, 12:11
            jestem właścicielem mieszkania w budynku B, mam pytanie: czy nie wydaje się
            wam/nam drodzy sąsiedzi, że czas zabrać sie za porządki i "pozamiatać" Wilbur?
            Co z tego, że odebrałam klucze teoretycznie mieszkanie nadaje się do
            zamieszkania, ale dlaczego mam mieszkać na placu budowy? Dlaczego mam pozwalać
            na to by, Wilbur swoim szantażem dyktował warunki, dokąd mam podpisywać "ugody"
            i bezczynie przyglądać się jak nasze osiedle zamienia się w Alternatywy 4 do
            kwardatu.
            czy ktoś ma jakaś propozycję?
            • Gość: złośliwieć Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.crowley.pl 24.03.04, 13:27
              tak , lepera zawołać , on wilbur rozgoni a nam do złote klamki !
              • penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 25.03.04, 13:32
                moze wiecie czy dzisiejsze spotkanie nadal jest aktualne?
                nie mam nowego telefonu i nie mogę tej informacji sprawdzić.
                • bkprst01 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 25.03.04, 20:33
                  Nowy numer tel. to 3196008. Spotkania nie było, tzn. nie było prezesów.
                  Nowy termin to 1 kwietnia godz. 17 ;-)))
                  • Gość: penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.175.* 26.03.04, 11:17
                    dziekuję:)
                    • Gość: a Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 13:29
                      w jakim celu ma odbyć sie spotkanie 1 kwietnia.
                      Czy wiecie coś o pieniądzach jakie mieli mieć w zeszłym tygodniu ?
                      • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 30.03.04, 15:09

• Gość: a Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.04, 11:24
                          Wiem że wczoraj odbyło się spotkanie bud.A z Wilburem,
                          czy można poprosić o garść informacji ?
                          • Gość: zibi Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.crowley.pl 14.04.04, 15:44
                            Witam

Czy może Ktoś ma jakieś informacje co z obiecanym kredytem dla wilburu na
                            dokończenie budynku "A"?
                            • Gość: a Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 08:43
                              Pieniądze dostali, tak przynajmniej twierdzą prezesi, ale oto nieszczęśliwym
                              trafem 300.000 zł z 500.000 zł kredytu muszą oddać do U.S. Czy to prawda niech
                              każdy sobie sam odpowie na to pytanie. W każdym razie zostaje im 200.000 zł a
                              na co będą przeznaczone ? to kolejne pytanie na które prezesi nie są wstanie
                              odpowiedzieć. Tak więc nie mamy co liczyć na stację uzdatniania a co za tym
                              idzie na oddanie budynków do użytkowania.
                              Pieniądzami podobno będzie dysponował Seipol i to oni będą ustalać priorytety.
                              To jest wersja Wilburu.
                              Moja wersja jest taka.
                              Po pół roku oczekiwania i obietnic związanych z załatwianiem kredytu/pożyczki
                              zostaliśmy zasypani kolejnym stekiem kłamstw i oszustw, teraz minie kolejne pół
                              roku obietnic że pieniądze będą jak CRH zacznie sprzedawać swoje mieszkania, i
                              tak minie kolejny rok spędzony na obskurnym osiedlu na którym żadna z
                              wykonanych rzeczy nie jest wykończona a dwuletnie budynki już się sypią.
                              Ale jak głosi ulotka na drzwiach Wilburu nowi mieszkańcy mają "zamieszkać
                              piękniej", drogi rowerowe, korty tenisowe ???, absurd, PANOWIE PREZESI
                              opamiętajcie się i miejcie litość nad nowymi nabywcami, sami nie wierzycie w to
                              co piszecie na swoich ulotkach.
                              • kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 16.04.04, 15:33
                                Zgadzam sie z "a". Z ta inwestycja w Jablonnej cos nie gra. Ja jestem
                                zainteresowana mieszkaniem w dalszych budynkach. Wiaze mnie umowa. Bylam
                                zadowolona, ze roboty na budynkach E i F sie posuwaja do przodu. Ale w srode
                                tj. 14 kwietnia bylam na budowie po osmiotygodniowej mojej nieobecnosci na
                                osiedlu i bylam bardzo zaskoczona. Otoz budynek E, ktory buduje Bau und Technik
                                jak stal tak stoi. Nic sie nie dzieje. Wydawalo mi sie, ze tak powazna firma
                                jak Bau und Technik pociagnie ten budynek bez zadnych wiekszych problemow. Jak
                                sie wejdzie na ich strone www to chwala sie tym co tez oni nie zrobili. A tu,
                                cos sie zlego stalo. Z Bukowym Dworkiem nie moga sobie dac rady. Obawiam sie,
                                ze i tym razem zmiana inwestora nic nie da. Moze sie myle, oby tak bylo.
                                • kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 25.04.04, 16:56
                                  "Ludzie i ludziska", czy z osiedlem Bukowy Dworek jest juz tak dobrze, ze nikt
                                  juz nic nie pisze? Bylam na osiedlu w czwartek i za wyjatkiem prac na budynkach
                                  D i F nic sie nie dzialo. Co z tymi pracami porzadkowymi z frontu osiedla i w
                                  budynku A? Czy sa jakies inne pozytywne wiesci? Bo ja nic takiego nie
                                  zauwazylam. A wrecz przeciwnie. Prace na budynku E wciaz stoja. Czy ktos sie
                                  orientuje kiedy tutaj rusza prace? Obecnie rozpoczetych jest cztery bloki.
                                  Ciekawe czy ktorys zostanie skonczony do konca 2004 roku. Ja osobiscie mam taka
                                  nadzieje.
                                  • penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 26.04.04, 10:06
                                    w ostatnim czasie zauważyłam zmiany: wstawione bramy garażowe na bud. A;
                                    położone częsciowo płytki (gres) na zewnątrz klatki A3
                                    • Gość: a Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 15:37
                                      Witam,
                                      Wielkich zmian nie mamy co się spodziewać. Co ciekawe część pieniędzy jakie
                                      dostali została spożytkowana , niestety nie bardzo wiem na co bo jakoś tego nie
                                      widać, kolejna część też przejdzie bez echa, i tak jak pisałem wcześniej okaże
                                      się że poraz kolejny robią nas w konia.
                                      Jeśli chodzi o prace związane z porzędkowaniem terenu, oświetleniem, chodnikami
                                      itd. to jak to powiedział pan prezes trzeba czekac aż ruszy sprzedaż mieszkań
                                      ponieważ te prace Wilbur ma zrobić ze swoich pieniędzy. Piszę to i się śmieję
                                      sam do siebie, bo przecież w ich przypadku posiadanie własnych pieniędzy to
                                      utopia.
                                      • bkprst01 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 27.04.04, 23:51
                                        @a: Tak gwoli ciekowości: wiesz, że część środków została spożytkowana, ale nie
                                        wiesz na co... A skąd wiesz, że została spożytkowana - no i, że w ogóle
                                        pojawiły się jakieś pieniądze?
                                        • Gość: agnessa Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 81.210.87.* 29.04.04, 14:14
                                          CZĘŚĆ PIENIĘDZY POSZŁO NA SPŁATĘ ZADŁUŻENIA WOBEC KOMORNIKA I NA PEWNO NIE JEST
                                          TO KWOTW 2000 PLN. PRACE PORZĄDKOWE POLEGAJĄ NA RÓWNANIU ŁOPATĄ GRUZU PRZEZ
                                          CZŁOWIEKA "SUPERMENA"-SPRZĄTACZA. ZIELENI SIĘ WOKÓŁ BLOKÓW ALE NIE ZA SPRAWĄ
                                          POSIANEJ PRZEZ WILBUR TRAWY TYLKO ZIELSKA, KTÓRE NIEDŁUGO CAŁKOWICIE ZAROŚNIE
                                          NASZE PIĘKNE OSIEDLE. NA 3 PRACUJĄCYCH JEST 2 PILNUJĄCYCH. ONI MAJĄ PROBLEM Z
                                          WYMIENIENIEM PISAKU NA PLACU ZABAW A CO MÓWIĆ O DOKOŃCZENIU ZIELENI!!!!! A
                                          ŚMIESZYŁO NAS ALTERNATYWY 4. TERAZ SAMI MAMY KOMEDIĘ JAK TRZEBA, TYLKO ZAMIAST
                                          SIĘ ŚMIAĆ ZBIERA MI SIĘ NA ŁZY!!!
                                          • Gość: a Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 13:10
                                            Pytacie skąd wiem.
                                            Oczywiste jest to że na własne oczy ich nie widziałem.
                                            Te informacje pochodzą z biura Wilburu i nie są tajne, biuro jest czynne a
                                            telefony odbierają. Widać jesteście zainteresowani ale widzę brak inicjatywy.
                                            Ci którzy dziwią się że piszę o rzeczach o których dowiaduję się z biura
                                            Wilburu, niech znajdą lepszą drogę informacji,l chętnie poczytam o innych
                                            sprawach z innego źródła.
                                            Staram się poprostu informować o tym co udaje mi się dowiedzieć.
                                            Jestem tym bardziej rozgoryczony ponieważ Czapla i s-ka jak zwykle mówią co
                                            innego a robią co innego czyli nic. Informacja o pieniądzach była z biura
                                            iteoretycznie mieli coś dalej robić. Niestety jak zwykle coś nie wypaliło.
                                            Może poprostu nie było i nie ma kasy.
                                            • bkprst01 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 30.04.04, 22:12
                                              Informacje z wilburu rzeczywiście nie sa tajne, ale tez nic nie warte. Odnosze
                                              wrazenie za każdym razem, że plotą byle co - byle by tylko zbyć. Odsuwają
                                              sprawę za 2-3 tygodnie, po czym mówią, że coś nie wypaliło (oczywiście nie z
                                              ich winy). Powiedzą Ci wszystko co chcesz usłyszeć, ale g... robią.
                                              Przypomij sobie któreś ze spotkań - czy zrealizowali w terminie choć jedną
                                              rzecz o której mówili??? Nie przypominam sobie.
                                              Od blisko roku "jest fantastycznie", "ich sytuacja się poprawiła", "jest
                                              inwestor" itd. bla, bla, bla... Rzeczywistość jest taka jak widzimy: ślimacze
                                              tempo robót, ciągłe przekładanie terminów i zakłamane małe oczka.
                                              • kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 02.05.04, 15:13
                                                Wydaje mi sie, ze wszystkie nieporadne dzialania WILBURu sa tylko po to aby
                                                jeszcze jak najwiecej prezesi mogli sie wzbogacic. Bo jak wytlumaczyc brak
                                                postepow w pracach w budynku A, w pracach zagospodarowywania terenu, w budowie
                                                budynkow E i F a w szczegolnosci E. Inwestorom strategicznym tez wystarczylo
                                                sily tylko na kilka miesiecy i roboty na wspomnianych budynkach E i F stanely
                                                totalnie. Ktos wczesniej sie pytal gdzie sa pieniadze z kredytu, ktory WILBUR
                                                otrzymal w jednym z bankow. Otoz Panie i Panowie, WILBUR podobno musial splacic
                                                komrnikow, ktorzy prowadzili egzekucje z nieruchomosci pod ktore prezesi wzieli
                                                kolejny kredyt. Ponadto, zapewne zostalo przez was zauwazone, ze na bloku D
                                                ruszyly pewne prace budowlane. Za jakie pieniadze? - z kredytu. A dlaczego ten
                                                blok a nie konczenie np. bloku A? Dlatego, ze bloki C i D sa budowane na
                                                wynajem, czyli sa wlasnoscia naszych "kochanych" Prezesow, wiec zalezy im na
                                                szybkim ich ukonczeniu i sciaganiu dodatkowej kasy z wynajmu. Ponadto, jak
                                                WILBURowi, BauundTechnik'owi, CRH Zagiel moze zalezec na szybkim konczeniu
                                                inwestycji. Czy ktos widziel, zeby prace budowlane na osiedlu byly prowadzone
                                                po godzinie 16.00 czy tez 17.00? Bo ja nie. Patrzac na inne inwestycje w
                                                Warszawie i w okolicach, to tam ruch w pracach budolanych jest konczony dopiero
                                                wieczorem jak zaczyna sie robic sie zmrok. Tak wiec widac, ze nikt (WILBUR,
                                                BAUUNDTECHNIK, CRH ZAGIEL) nie jest zainteresowany szybkim zakonczeniem
                                                inwestycji pt. Osiedle "Bukowy Dworek" w Jablonnej. Ptencjalni kupcy mieszkan
                                                na tym osiedlu sie mocno zastanowia nad podjeciem ostatecznej decyzji, gdyz
                                                moga wejsc w to bagno jak dotychczasowi niedoszli jeszcze pelnoprawni
                                                mieszkancy Osiedla "Bukowy Dworek".
                                                • kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 14.05.04, 07:46
                                                  Witam wszystkich. Czy to forum jeszcze zyje swoim zyciem? Czy juz wszystko
                                                  WILBUR rozwiazal? Nawet gdyby, to przeciez mozemy pisac o czyms pozytywnym. Ja
                                                  mam tylko jedno pytanie. Dawno juz nie bylam na osiedlu a jestem zainteresowana
                                                  budynkiem E. Czy ktos z mieszkancow a byc moze z czestych bywalcow na osiedlu
                                                  moze mi napisac co dzieje sie na bud.E. Ja bedac ponad miesiac temu widzialam
                                                  panujacy zastoj. Moze sie cos zmienilo? A jak wyglada porzadkowanie terenu na
                                                  osiedlu. Jakby nie bylo jest to jego wizytowka.
                                                  • Gość: solcon Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.crowley.pl 18.05.04, 18:33
                                                    Będę na osiedlu w czwartek lub piątek to może pstryknę kilka zdjęć budynku "E"
                                                    i dalszych

pozdrawiam
                                                    • kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 19.05.04, 11:07
                                                      Dzieki "solcon" i oczekuje na info.
                                                  • bkprst01 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 20.05.04, 18:22
                                                    Czy Wilbur wszystko rozwiązał? Mówią, że tak. Rzeczywistość mówi NIE. I komu
                                                    wierzyć? Budynek "A" jest nadal nie wykończony, bez gazu, bez grzejników, bez
                                                    piecyka, z brudna wodą, i niespłaconą hipoteką. Trwa zabawa w przekładanie
                                                    kolejnych terminów.
                                                    Co do dalszej części inwestycji (bud. c,d,e) nie chcę się wypowiadać, ale
                                                    burzliwych postępów nie zauważyłem... Zresztą każdy może to sam zobaczyć.
                                                    Bardzo mi zależy by w końcu tam zamieszkać. I mam nadzieję, że to się w końcu
                                                    stanie. Powoli zbliża się trzecia rocznica "nie oddania" budynku przez Wilbur -
                                                    czy jak kto woli, "wziącia kasy i nie wywiązywania się z umowy przez Wilbur.
                                                    Nie wiem czy będzie z tej okazji piknik czy symboliczna lampka szampana???
                                                    Pozdrawiam przyszłych mieszkańców.
                                                    • agnessa1974 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 24.05.04, 23:24
                                                      będziemy jedli i pili aż stanie nam to wszystko w gardle tak jak budowa na
                                                      szkolnej 79. Panowie prezesi mają nas głęboko w d...! ostatnio twierdzą, że ma
                                                      się pojawić nowy wielki kontrakt z jakąś agencją budownictwa wojskowego a
                                                      wtedy.... tylko czy napewno dożyjemy tego momentu?
                                                    • kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 25.05.04, 07:11
                                                      Czy to ma oznaczać, ze bedziemy mieszkac w koszarach? Jeszcze tego brakowalo.
                                                      Czy to jest pewna informacja?
                                                    • bkprst01 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 25.05.04, 17:59
                                                      Czy agencja wojskowa ma zastąpić obecnych "prężnych" inwestorów - czy to jakiś
                                                      nowy pomysł?
                                                    • Gość: Ksy Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 195.136.98.* 26.05.04, 11:58
                                                      Wiadomość dla Kiri1 i innych zainteresowanych budynkiem E. Dzięki temu, że moje
                                                      okna wychodzą na budynek E to codziennie rano mam okazję rzucić okiem czy się
                                                      coś tam dzieje. Rzeczywiście w ostatnim czasie nie działo się nic, ale od mniej
                                                      więcej tygodnia, ruszyły prace nad konstukcją dachu tzn. zbijanie krokwi.
                                                      Widziałem również kilku robotników na wyższych kondtygnacjach robiących coś
                                                      wewnątrz. Jeżeli chodzi o budynek F to widzę jego niewielki fragment, ale
                                                      wydaje mi się, że prace są tam bardziej zaawansowane, ponieważ jest już chyba
                                                      zrobiony dach.
                                                    • kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 26.05.04, 16:48
                                                      "Ksy" dziekuje Ci bardzo za te informacje. Troche mnie pocieszyly. Jezeli
                                                      moglabym miec do Ciebie prosbe to pisz na tym forum kilka slow o postepach na E
                                                      raz w tygodniu. Ja niestety, w chwili obecnej, mieszkam daleko od Jablonnej i
                                                      przyjazd do Bukowego Dworku jest dla mnie wielka wyprawa. Z gory serdecznie
                                                      dziekuje.
                                                    • Gość: kasia Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 217.153.63.* 15.06.04, 12:50
                                                      DzienDobry wszystkim!dzieki Ksy za info,podbudowana pojechalam,zeby sobie
                                                      zrobic lepiej,ale troche sie zawiodlam,bo zero pracy, a byla ok 15:30!ale moze
                                                      zle trafilam.Powiecie pewnie "czego chce", grunt,ze cos sie dzieje, ale to cos,
                                                      to ciagle za malo,zeby sie wprowadzic niestety... Budynek F rzeczywiscie stoi
                                                      pod dachem i wstawiaja okna!tez bym chciala...Tak czy owak dziekuje wszystkim
                                                      za info!pozdrawiam!
                                                    • Gość: Ksy Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.165.* 16.06.04, 13:44
                                                      Witam wszystkich.
                                                      Wiadomość dla Kiri1: raz w tygodniu będzie mi ciężko pisać ale w miarę
                                                      możliwości coś prześlę. Na dzień dzisiejszy cały czas trawją i podkreślam
                                                      rzeczywiście trwają prace nad układaniem krokwi na dachu budynku E. Myślę, że w
                                                      tym tempie skończą to do końca miesiąca. Jak zaczną kłaść dachówkę albo zaczną
                                                      jeszcze coś innego to dam znać.
                                                    • kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 16.06.04, 17:46
                                                      "Ksy", serdeczne dzieki i pozdrawiam.
                                                    • Gość: LOKATOR Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 81.210.87.* 21.06.04, 13:38
                                                      16 CZERWCA UKŁADANO NA BLOKU E KROKWIE, DZIŚ JEST 21 I KROKWIE NADAL SĄ
                                                      UKŁADANE. ROZUMIĘ, ŻE SZYBKOŚĆ TO NIE JEDNA Z ZALET WILBURU ALE DACH NA TYM
                                                      BLOKU TO PEWNIE POŁOŻĄ ALE W LISTOPADZIE....... NA CAŁYM OSIEDLU CISZA, ROBOLI
                                                      JAK NA LEKARSTWO A JEŚLI JUŻ SĄ TO CI KTÓRZY, KOŃCZĄ MIESZKANIA LOKATOROM.
                                                      USTERKI TYPU CIEKNĄCY DACH, ZALANE I ZAGRZYBIONE ŚCIANY, BRAK PRĄDU W GARAŻACH
                                                      POZOSTAJĄ BEZ ROZWIĄZANIA PRZEZ WILBUR. A JEDNAK COŚ SIĘ DZIEJE SPRZĄTACZ-
                                                      KULTURYSTA WYSKUBAŁ ZIELSKO POD DĘBEM KOŁO BIURA W 4 DNI.... CHWAŁA MU ZA
                                                      TO!!!!! DO PROKURATURY ZE ZŁODZIEJAMI...............!!!!!
                                                    • Gość: keron Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 80.72.38.* 22.06.04, 16:14
                                                      jestem za!
                                                      moze faktycznie czas już oddać sprawę do sądu. Dokad mozna mieszkać na
                                                      Alternatywach 4. Wstyd zaprosić znajomych na kawę.
                                                      A tak powżnie to chyba wszystkim juz sie przejadło, przecież nie moze być
                                                      gorzej...tynki odpadają, wiatr hula ... przecież to wszystko co teraz marnieje
                                                      to nasze pieniądze, a może ktoś ma pomysła jak można to uratować.
                                                      Brak zieleni...trawsko narosło na usypanej piaskiem górce (jedyny plus - to
                                                      maki), piękny plac zabaw - jest odrapany i pełno na nim szkła i śmieci...
                                                      Może ktoś widzi coś pozytywnego, czego ja już nie jestem w stanie
                                                      zauważyć ...może już jestem zmęczona nadzieją na polepszenie. Czy ktoś widzi
                                                      rozwiązanie czy czas pojedyńczo kierować swoje kroki do kancelarii
                                                      adwokackiej ...już i tak wyrzuciłam masę pieniędzy w Wilbur, dlaczego teraz nie
                                                      utopić następnych w adwokata...
                                                    • Gość: a Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 09:14
                                                      DO ZAINTERESOWANYCH BUDYNKIEM "E".
                                                      CHODZĄ SŁUCHY ŻE WILBUR SPRZEDAŁ TEN BUDYNEK W CAŁOŚI WOJSKOWEJ AGENCJI
                                                      MIESZKANIOWEJ. NIESTETY NIE WIEM CO Z LUDŹMI, KTÓRZY JUŻ KUPILI MIESZKANIA W
                                                      TYM BUDYNKU. MOWA O SPRZEDAŻY CAŁEGO BUDYNKU.
                                                      PROPONUJĘ SZYBKO INTERWENIOWAĆ U PREZESÓW, BO MOŻECIE ZOSTAĆ NA LODZIE.
                                                      ZWRACAM SIĘ W SZCZEGÓLNOŚCI DO KIRI BO TY NA PEWNO JESTEŚ ZAINTERESOWANA
                                                      MIESZKANIEM W TYM BUDYNKU.
                                                      JEŚLI CHODZI O PROKURATORA TO JA BARDZO CHĘTNIE. WILBUR EWIDENTNIE ROBI
                                                      WSZYSTKO ŻEBY JAK NAJWIĘCEJ WYCIĄGNĄĆ DLA SIEBIE,
                                                      JEŻELI BUDUJE zAGIEL, BAU TECHNIK, A TERAZ JESZCZE SPRZEDALI BUDYNEK W.A.M-OWI
                                                      TO GDZIE SĄ PIENIĄDZE. NA PRYWATNYCH KONTACH PREZESÓW ? MYŚLĘ ŻE JEST TO DOBRY
                                                      MOMENT DO PODJĘCIA RADYKALNYCH KROKÓW I WŁAŚNIE ZAMIERZAM TAKOWE POCZYNIĆ.
                                                      PIERWSZY KROK DO PROKURATORA, DRUGI DO SĄDU. DALEJ SAMO SIĘ POTOCZY.
                                                      JAK MOŻNA SPZEDAWAĆ JUŻ RAZ SPRZEDANE MIESZKANIA NIE INFORMUJĄC WCZEŚNIEJ
                                                      PIERWSZYCH NABYWCÓW ???, JAK MOŻNA PROWADZIĆ FIRMĘ NIE MAJĄC GROSZA NA
                                                      KONCIE???, JAK MOŻNA TAK TRAKTOWAĆ NAS WSZYSTKICH, KTÓRZY JUŻ MIESZKAJĄ???,
                                                      NA TE I NA WIELE INNYCH PYTAŃ CZAS POZNAĆ ODPOWIEDŹ. JEŻELI WILBUR NIE JEST W
                                                      STANIE ODPOWIEDZIEĆ NA TE PYTANIA W BIURZE TO ODPOWIE W SĄDZIE I W PROKURATURZE.
                                                      NIE CHCIAŁBYM NASMRODZIĆ LUDZIOM Z BUDYNKU "A", WIĘC ZANIM ZACZNĘ DZIAŁAĆ
                                                      PROSZĘ NAPISZCIE CZY MACIE WYCZYSZCZONE HIPOTEKI ?
                                                    • aga.aga1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 23.06.04, 10:23
                                                      POPIERAM. CZAS ZACZĄĆ COŚ ROBIĆ A NIE CZEKAĆ AŻ WILBUR SPRZEDA WSZYSTKO CO MA.
                                                      CO CIEKAWE BIURO PRASOWE WILBURU(CZYTAJ: P.ZOLECH. DUŻO MÓWIŁO O WIELKIM
                                                      KONTRAKCIE TYLKO, NIC O TYM, ŻE CHODZI O SPRZEDAŻ BUDYNKU E. OJ JACY MY WSZYSCY
                                                      JESTEŚMY NAIWNI. WIERZYMY W BAJECZKI PREZESÓW I CO KILKA MIESIĘCY SPOTYKAMY SIĘ
                                                      ABY WYSŁUCHAĆ NOWYCH. JEŚLI KTOŚ MYŚLI, ŻE SIĘ COŚ ZMIENI I MANNA SPADNIE NAM Z
                                                      NIEBA TO SIĘ GRUBO MYLI. ZNÓW ZAMKNĄ NAM BUZIE NA KILKA MIESIĘCY OBIECANKAMI O
                                                      TYM CO ONI MOGĄ ZROBIĆ! ŻAL MI KIRI BO BYŁA ZAANGAŻOWANA NA FORUM A
                                                      TERAZ?..... LUDZIE OBUDŹCIE SIĘ!!!! A ŚWIĘTE KROWY Z BIURA WILBURU WEŹCIE SIĘ
                                                      DO ROBOTY, TRZEBA POZAMIATAĆ CHODNIKI I ZAGRABIĆ PLAC ZABAW>>
                                                    • kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 23.06.04, 11:14
                                                      Dzieki wszystkim z informacje. Ja tez mam juz wszystkiego dosyc. Czekam na ten
                                                      budynek E juz bardzo dlugo. Cieszlam sie, jak widzialam, ze cos sie z nim
                                                      dzieje, a tu znowu letarg. Tak jak to bylo rok temu z Wilburem. Ja jednak
                                                      jeszcze troche poczekam. Kiedys na osiedlu spotkalam, chyba tez zinteresowanego
                                                      budynkiem E i mowil, ze podobno maja go oddac do konca sierpnia. Nie spytalam
                                                      tylko, ktorego roku. Ale przyjmujac sierpien tego roku, to po 31 tego miesiaca
                                                      postaram sie nawiazac kontakt z tym panem i rozpoczniemy dzialania prawne tym
                                                      razem jednak przeciwko Wilburowi i BauundTechnikowi razem. Wilbur dluzny jest
                                                      bowiem caly czas naliczane za kazdy dzien odsetki karne a BauundTechnik
                                                      zobowiazal sie podobno do wybdowania tego bloku. Jesli chodzi o Agencje
                                                      Mieszkaniowa, czy ktos ma blizsze informacje na ten temat? Ze mna z Wilburu i z
                                                      BauundTechnika nikt sie nie kontaktowal. Nie przypuszczam zeby sprzedali dwa
                                                      razy moj lokal. Jezeli tak, to byloby to wielce nieprawdopodobne i w tedy na
                                                      pewno sprawe oddam do prokuratury i rownolegle do komornika. Wowczas nie bedzie
                                                      mowy o zadnych ugodach, ktore podobne Wilbur zawarl z niektorymi mieszkancami
                                                      lub przyszlymi mieszkancami.
                                                    • kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 23.06.04, 11:26
                                                      Jeszcze raz ja. Odnosnie sprzedazy budynku E Wojskowej Agencji Mieszkaniowej.
                                                      Zastanawiajaca jest informacja, ze Wilbur sprzedal ten budynek Agencji gdzie
                                                      wczesniej zostal on sprzedany BauundTechnikowi. Czy jest w tym wszystkim cos
                                                      smierdzacego (przepraszam za wyrazenie ale emocje biora gore). Czyzby w te
                                                      wszystkie gierki Wilburowi udalo sie tak latwo wciagnac BuT. A moze to wszystko
                                                      jest robione przy aprobacie BuT. Wydaje mi sie, ze w przypadku podania sprawy
                                                      do prokuratury to nalezaloby zwrocic uwage i na ten watek dotyczacy powiazan
                                                      tych dwoch firm a byc moze i trzeciej w postaci Agencji ........
                                                    • Gość: Lukrecja budynek A IP: 213.25.91.* 23.06.04, 14:08
                                                      nic mi nie wiadomo, by budynek A miał wyczyszczoną hipotekę.
                                                      Ludzie dalej nie mają aktów notarialnych
                                                    • Gość: Przemek Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.centertel.pl 23.06.04, 18:25
                                                      >>NIE CHCIAŁBYM NASMRODZIĆ LUDZIOM Z BUDYNKU "A", WIĘC ZANIM ZACZNĘ DZIAŁAĆ
                                                      >>PROSZĘ NAPISZCIE CZY MACIE WYCZYSZCZONE HIPOTEKI ?

Hipoteka jest niespłacona, w mieszkaniu nie mam gazu, grzejników i piecyka.
                                                    • aga.aga1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 23.06.04, 20:44
                                                      Grzejniki i piec kupowali za własne pieniądze wszyscy lub prawie wszyscy
                                                      mieszkańcy budynku B. Więc nie liczcie, że Wilbur wam je założy za friko.
                                                      podobnie jak my będziecie musieli im udzielić bezprocentowego kredytu na poczet
                                                      przyszłego czynszu. Co do gazu to podobno za przyłącza płaci Wilbur a potem
                                                      kwotę tą zwraca im gmina. Ale najpierw trzeba coś mieć a oni mają tylko bajki w
                                                      zanadrzu. Może i wy powinniście się obudzić, bo chyba nie liczycie, że Wilbur
                                                      dokończy wasz budynek?
                                                    • Gość: a Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 08:44
                                                      Kiri - jeżeli chcesz być pewna tego co napisałem to po prostu zadzwoń do biura
                                                      Wilburu. Komu jak komu ale Tobie taką informację są winni. Co do oddania
                                                      budynku w lipcu, budowlańcem nie jestem i nie muszę być żeby stwierdzić że jest
                                                      to niemożliwe. Oni dobiero robią krokwie. Położenie dachu, wykończenie środka -
                                                      przy dobrych wiatrach 1 rok.
                                                      Co do hipotek bud.A. Dzięi za informację. W poniedziałek będę wiedział jak się
                                                      ma fakt pójścia do prokuratury i sądu do waszych hipotek. Jeżeli jedno z drugim
                                                      nie ma nic wspólnego to zaczynam działanie. Panowie prezesi, czas zakończyć
                                                      waszą sielankę, Białołęka ul.Ciupagi 1 to adres, który może niedługo stanie się
                                                      waszym domem.
                                                    • Gość: keron Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 80.72.38.* 24.06.04, 14:00
                                                      Jestem właścicielem mieszkania w budynku B.Wybieram do adwokata w przyszłym
                                                      tygodniu ... potrzebuje parę dni na zorientowaie się co taka decyzja może
                                                      spowodować, jakimi konsekwencjami się to może skończyć choćby dla mieszkańców
                                                      budynku A. Niepodpisywałam z Wilburem żadnej ugody,są mi winni sporo kasy, a
                                                      poza tym zrzarli mi już wszystkie pokłady nadzieji na przyzwoity wyglad "mojego
                                                      wymarzonego mieszkania" przejadło mi sie patrzenie na marnotrastwo moich i
                                                      Waszych pieniędzy. Zastanawiam sie tylko czy pójście do sądu w pojedynkę da
                                                      taki sam efekt jak wynajecie adwokata i postawienie sprawy przez zorganizowaną
                                                      grupę osób ... czy ktos jest zainteresowany podobnym rozwiązaniem sprawy?
                                                    • Gość: kasia Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 23:01
                                                      jestem za - jesli chodzi o polaczenie sil w walce o to,czego jeszcze Wilbur nie
                                                      sprzedal,nie zmarnowal i nie przetracil. Mialam miec mieszkanie w budynku E -
                                                      czyli jak m.in Kiri i potwierdzam tylko ze jak zwykle NIKT sie ze mna nie
                                                      kontaktowal w sprawie ew. sprzedazy Agencji Wojskowej tego budynku, ale,
                                                      pozwole sobie przypomniec, ze NIKT nie poinformowal mnie rowniez o tym, ze
                                                      zostal budynek E z moim ew. mieszkaniem odsprzedany firmie BuT jak rowniez, ze
                                                      moje poddasze bedzie o kondygnacje wyzej, tak wiec... jestem gotowa chyba na
                                                      walke ;-) Pozdrawiam wszystkich!
                                                    • kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 25.06.04, 09:02
                                                      Kasiu - a moze sprobuj zadzwonic do biura Wilburu w Bukowym Dworku. Ja to
                                                      robilam, ale nie moge sie tam dodzwonic a numery komorkek prezesow sa chyba
                                                      nieaktualne. Bede jednak w przyszlym tygodniu na Osiedlu to sie popytam o ile
                                                      zastane na miejscu ktoregos z prezesow. Co do prokuratury i sadu, jak wczesniej
                                                      napisalam, poczekam jeszcze troche. Byc moze ewentualne wybudowanie budynku F i
                                                      sprzedaz mieszkan w tym budynku (moze nastapi to juz w niedlugim czasie,
                                                      budynek F jest bardzo zaawansowany w budowie) pozwoli im na wykonczenie Osiedla
                                                      i budynkow A i B.
                                                    • aga.aga1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 25.06.04, 12:12
                                                      BUDYNEK F ZOSTAŁ JUŻ DAWNO SPRZEDANY A PROFITY ZE SPRZEDAŻY MIESZKAŃ NA PEWNO
                                                      NIE BĘDZIE CZERPAŁ WILBUR.CO DO PREZESÓW TO SĄ TAK ZAPRACOWANI, ŻE NIE MAJĄ
                                                      CZASU DLA NAS MIESZKAŃCÓW I DLA NASZYCH SPRAW.
                                                    • kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 25.06.04, 15:03
                                                      Jak juz wspomnialam bede na osiedlu najprawdopodobniej w sobote. Jezeli uda mi
                                                      sie kogos spotkac i porozmawiac z Wilburu lub ewentualnie kogos z mieszkancow
                                                      obecnych lub przyszlych i dowiedziec sie czegos to napisze. Zycze milego
                                                      weekendu.
                                                    • Gość: Ksy Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 213.17.165.* 25.06.04, 16:39
                                                      Wiadomość dla Kreona: również jestem mieszkańcem budynku B, nie podpisałem z
                                                      Wilburem żadnej ugody i jestem zainteresowany wspólnym działaniem w sądzie
                                                      przeciwko Wilburowi.
                                                      Wiadomość dla Kiri1: Niestety w tym tygodniu zaprzestano prac na budynku E,
                                                      jeżeli się coś zmieni dam znać.
                                                    • Gość: Rodzina Wilburu Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 81.210.87.* 25.06.04, 23:21
                                                      Też jestem za podjęciem zdecydowanych krokow w celu skończenia z tą bandą
                                                      łobuzów, złodziei, klamcow ........i itp.(brak słów).
                                                      Spotykamy się z nimi i od dwóch lat, a oni pieprzą nam(przepraszam za
                                                      wyrażenie) o kolejnych inwestorach, ktorzy sypną kasą i rozwiążą nasze
                                                      problemy.Czują się bezkarni, patrzą nam w oczy i śmieją się. Dlatego pokażmy
                                                      im, że my też potrafimy zadbać o swoje interesy i zarazem "zameldować" złodziei
                                                      tam gdzie ich miejsce ( jak ktoś napisał na Ciupagi).
                                                      Może na poczatek zainteresujmy media i złóżmy doniesienie jako poszkodowani
                                                      przez złodziei czyt. Wilbur.
                                                    • kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 28.06.04, 09:20
                                                      Bylam w niedziele na Osiedlu. Rzeczywiscie nic na budynku E sie nie zmienilo.
                                                      Krokwie jak staly tak stoja. W srodku brak postepow. Budynek F zmierza ku
                                                      koncowi duzymi krokami. Rozmawialam troche z mieszkancem osiedle i pracownikiem
                                                      ochrony. I co sie dowiedziala. Otoz, budynek F ma byc oddany do konca wrzesnia.
                                                      Prace na E zatrzymaly sie, gdyz budynek ten podobno zostal sprzedany Wojskowej
                                                      Agencji Mieszkaniowej i ona ma go konczyc. Podobno ma to nastapic do konca tego
                                                      roku. Co ze mna i innymi, ktorzy wykupili mieszkania w tym budynku (E) jeszcze
                                                      nie wiem. Nie mialam zadnych informacji z Wilburu czy tez z Bau und Technik'a.
                                                      Mam tylko nadzieje, ze w najblizszym czasie sie odezwa i poinformuja mnie o tym
                                                      i jednoczesnie cos zaproponuja. Ja jeszcze jestem optymistka. Fakt, ze na
                                                      osiedlu mialam zamieszkac juz ponad rok temu, ale widze, ze jezeli chodzi o
                                                      budynki E i F to cos sie dzieje. Jezeli zaczna sprzedawac mieszkania w F i
                                                      sprzedadza E WAM to wierze w to, ze cos powinno sie zmienic. Dlatego ja jeszcze
                                                      poczekam, przy czym to moje czekanie nie bedzie wieczne. Potrwa jeszcze okolo
                                                      dwoch miesiecy. Po tym terminie oddam sprawe do komornika i do prokuratury.
                                                      Jezeli tylko ruszy sprzedaz mieszkan na F i sprzedadza E WAM'owi to dwa
                                                      miesiace jest wystarczajacym czasem oby wzic sie do roboty i cos zmienic na tym
                                                      osiedlu. Przede wszystkim uporzadkowac teren na osiedlu i wywiazac z tego na co
                                                      czekaja mieszkancy blokow A i B.
                                                    • keron Re: WILBUR - Bukowy Dworek - DO SĄDU 28.06.04, 15:59
                                                      wstępuję na drogę sądową z firmą Wilbur.Jeżeli ktoś jest zainteresowany
                                                      przystąpieniem do grupy zapraszam. Porozmawiamy o szczegółach i podam swój nr
                                                      telefony na keron@NOSPAM.gazeta.pl . Jeżeli to ma jakieś znaczenie to mieszkam
                                                      w budynku B. Oczywiście rozumię tych którzy chcą jeszcze czekać i mają nadzieję
                                                      na "lepsze czasy". Ja nie mogę i nie chcę już czekać,czas kończyć sielankę
                                                      PAŃSTWA WILBUR
                                                    • kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - DO SĄDU 29.06.04, 07:48
                                                      "keron" - skad ty sie urwales? Pozwolilam sobie przejrzec to forum od
                                                      pierwszego listu i wyobraz sobie, wczesniej Twojej aktywnosci nie zauwazylam.
                                                      Mysle, ze jak szybko sie pojawiles tak szybko znikniesz. Bo widze, ze Twoja
                                                      rola jest tylko podrzeganie wszystkich i nic wiecej.
                                                    • Gość: keron Re: WILBUR - Bukowy Dworek - DO SĄDU IP: 80.72.38.* 29.06.04, 10:17
                                                      do kiri...masz rację wcześniej nie angażawałam się w żadnego rodzaju spory
                                                      pomiedzy Wilburem a mieszkańcami, ale tez nie podpisywałam żadnej ugody.
                                                      Zakupiłam mieszkanie w kwietniu 2001r i już 6 miesiecy później zauważyłam swój
                                                      błąd, ale było za późno, więc czekałam - a może się odbiją, a może się poprawi,
                                                      tłumaczyłam sobie że ogólnie rynek jest niestabilny, że wszyscy maja problemy.
                                                      Cały początek 2003r słuchałam, że jest wspólnota, że razem coś poradzimy, że
                                                      sie dogadamy ... minał rok - nic się nie zmieniło, może za wyjątkiem wody w
                                                      pseudo piwnicach, grzyba na ścianach, spadającego tynku, czy bardziej odrapanej
                                                      elewacji ... obietnic co nie miara, ale woda w kranie nie nadaje się do użytku,
                                                      brak odbioru technicznego budynku, żadnych domofonów, klatka schodowa - bez
                                                      komentarza, ochrona na osiedlu - na czym ona polega do tej pory nie rozumię,
                                                      ale w czynszu cały czas naliczają jak świetnie chronią osiedle, na placu zabaw
                                                      bawią się dzieci z całej okolicy, śmieci nie ma gdzie wyrzucić, bo stoją trzy
                                                      ciągle pełne kontenery. Masz rację "kiri" mozemy poczekać...tylko na co
                                                      wszystkie swoje oszczędności utopiłam w tej pożal sie Boże inwestycji i jeszcze
                                                      zaciągnąłam na niż kredyt który bedę spłacać przez 15 lat - może masz rację
                                                      powinnam się cieszyć mam akt notarialny, ksiegę wieczystą - a w niej tyle
                                                      ostrzeżeń, że nikt o zdrowych zmysłach nie kupiłby teraz ode mnie tego
                                                      mieszkania. A ja juz jestem zmęczona patrzeć na zadowolone gęby prezesów, na
                                                      pana Tomka Z. który oprowadza potencjalnych klientów po ośiedlu żeniąc im
                                                      głodne kawałki...może masz rację, moze nadal nalezy czekać może się poprawi ...
                                                      tylko że ja mam już dość i jeszcze jedno - nikogo nie namawiam do wstąpienia na
                                                      drogę sądową, wiem tylko że takich zmęczonych ludzi jak ja może znaleźć się
                                                      trochę więcej i moze w grupie będzie nam łatwiej. Czy wydaj Ci się że moim
                                                      marzeniem było mieszkać na takim osiedlu, myślisz że wtedy kiedy ja kupowałam
                                                      mieszkanie cena była atrakcyjniejsza niż mieszkania w Warszawie, nie ceny były
                                                      porównywalne, ale spodobał mi się Bukowy Dworek - nawet wiem dlaczego, jestem
                                                      przekonana, że można tu żyć szczęśliwie, że okolica jest ładna i nawet ten
                                                      beznadziejny dojazd mi tak bardzo nie przeszkadza, ale uwież mi Wilbur jezeli
                                                      jeszcze czegoś nie spieprzy to napewno niczego nie naprawi.
                                                      pozdrawiam
                                                    • kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - DO SĄDU 29.06.04, 15:19
                                                      "keron" ja ciebie rozumie. Ale zwroc uwage na jedno: Ty masz mieszkanie (fakt,
                                                      ze byle jakie), ja nie mam jeszcze zadnego. Wydaje mi sie, ze jesli czekalas
                                                      ponad rok to te dwa miesiace Cie nie zbawia. A byc moze rzeczywiscie sie cos
                                                      zmieni. Ja tez nie jestem w dobrej sytuacji. Mialem mieszkanie w budynku E,
                                                      ktory podobno zostal sprzedany Agencji Wojskowej. Do chwili obecnej nic o tym
                                                      nie wiem. Nikt do mnie sie jeszcze nie odezwal. Ale mam nadzieje, ze to w koncu
                                                      nastapi i wytlumacza mi te sytuacje i zaproponuja analogiczne mieszkanie w
                                                      budynku F. Bardzo bym tego chciala (nie ukrywam), poniewaz ten budynek jest juz
                                                      prawie na ukonczeniu. Jednoczesnie sprzedaz budynku E WAM powinno spowodowac
                                                      ruszenie prac na osiedlu. Przynajmniej ja tak to sobie tlumacze. Jezeli oddacie
                                                      sprawe do prokuratury i sadu nic na tym nie zyskacie. Tylko tyle, ze wtedy na
                                                      100% bedziecie musieli reszte wykanczac na wlasny koszt a poza tym hipoteka np.
                                                      budynku A. Tak wiec wydaje mi sie, ze te dwa miesiace mozna jeszcze poczekac.
                                                      Ptrzynajmniej ja to bede czynic.
                                                    • Gość: Ksy Re: WILBUR - Bukowy Dworek - DO SĄDU IP: 195.136.98.* 29.06.04, 16:19
                                                      Kiri1 - dzisiaj zauważyłem ponownie robotników na dachu budynku E.
                                                    • Gość: kasia Re: WILBUR - Bukowy Dworek - DO SĄDU IP: 217.153.63.* 29.06.04, 16:54
                                                      kiri! wysylam Ci mail, na adres ktory kiedys podawalas - bardzo mi zalezy na
                                                      kontakcie - mam informacje, ktore moga Cie zainteresowac! pozdrawiam!
                                                    • bbbbb2 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 26.08.04, 09:47
                                                      a może zrobimy grilla i pogadamy na spokojnie?:)
                                                      sąsiadka:)

• forint Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 30.06.04, 13:03
        Nie znam niestety szczegolow transakcji z wojskowa agencja ale nie mam tez
        problemow jak niektorzy pisza z dodzwonieniem sie do biura wilburu lub do
        prezesow.Dla zainteresowanych nowinkami lub ugodami (ja takowa podpisalem)
        podaje numery telefonow do biura : 319 60 08 lub 09 a telefony komorkowe do
        prezesow sa ogolnodostepne w biurze.
        • penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 30.06.04, 14:24
          ale ten nr jest juz juz nieaktualny.
          Czy ktos z Was ma nowy nr tel?
          pzdr
          • tonya Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 30.06.04, 14:39
            Witaj penelope_75,
            numer telefonu 319 60 08 jest jak najbardziej aktualny, dzisiaj dzwoniłam.

Pozdrawiam,
            • kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 30.06.04, 15:19
              "319 ..." jest to Netia i w swoich polaczeniach musicie to uwzgledniac.
            • penelope_75 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 01.07.04, 09:20
              uuu, to sprawdzę jeszcze raz. Dzięki wielkie.
              • kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 02.07.04, 08:29
                Wczoraj bylam na osiedlu. Przygladalam sie przede wszystkim budynko E i F. Na E
                jest totalny zastoj. NIe nie robia. Krokwie jak staly tak stoja. Z kolei
                budynek F rosnie w oczach. Zaczynaja go ocieplac a nawet juz wylozyli
                styropianem prawie polowe bloku. Jak tak dalej bedzie szlo to na pewno oddadza
                ten budynek do wrzesnia.
                • aga.aga1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 02.07.04, 16:20
                  BUDYNEK F NIGDY NIE BYŁ WILBURU (ICH BYŁA DZIURA W ZIEMI).JEŚLI UWAŻASZ, ŻE
                  BUDYNEK ODDADZĄ DO WRZEŚNIA TO JESTEŚ WIELKĄ OPTYMISTKĄ. ALE SKORO CZEKASZ DWA
                  LATA TO POCZEKASZ JESZCZE ... NO WŁAŚNIE ILE? JA NIE MAM ZAMIARU CZEKAĆ, NIE
                  JESTEM SAMARYTANKOM. WILBUR ZAMIAST KOŃCZYĆ OSIEDLE CZYLI POPRAWIĆ TYNKI,
                  ODGRZYBIĆ ŚCIANY I PODŁĄCZYĆ GAZ DO BUDYNKU A, SADZI KRZEWY I INNE ROŚLINY
                  OZDOBNE WOKÓŁ SWOJEGO BIURA I W D... MA NAS MIESZKAŃCÓW. POZDRAWIAM.
                  • kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 05.07.04, 13:59
                    "BUDYNEK F NIGDY NIE BYŁ WILBURU (ICH BYŁA DZIURA W ZIEMI).JEŚLI UWAŻASZ, ŻE
                    BUDYNEK ODDADZĄ DO WRZEŚNIA TO JESTEŚ WIELKĄ OPTYMISTKĄ. ALE SKORO CZEKASZ DWA
                    LATA TO POCZEKASZ JESZCZE ... NO WŁAŚNIE ILE? JA NIE MAM ZAMIARU CZEKAĆ, NIE
                    JESTEM SAMARYTANKOM. WILBUR ZAMIAST KOŃCZYĆ OSIEDLE CZYLI POPRAWIĆ TYNKI,
                    ODGRZYBIĆ ŚCIANY I PODŁĄCZYĆ GAZ DO BUDYNKU A, SADZI KRZEWY I INNE ROŚLINY
                    OZDOBNE WOKÓŁ SWOJEGO BIURA I W D... MA NAS MIESZKAŃCÓW. POZDRAWIAM."

"aga.aga1" zgadzam sie z Toba co do wykanczania np. budynku A na osiedlu.
                    Natomiast jezeli chodzi o budynek F to wydaje mi sie, ze sie troche mylisz.
                    Bedac w zeszlym tygodniu na budowie widze ciagle postepy. Mam nadzieje, ze
                    jezeli wszystko zostanie zalatwione co do kwestii budynkow E i F to ten
                    ostatni najpozniej do wrzesnia (polowy tego miesiaca) zostanie ukonczyny. Obym
                    sie nie mylila.
                    Na zakonczenie napisze jeszcze jedno. Otoz gdyby prezesom Wilburu zalezalo na
                    zrobieniu nas wszystkich w .... to dawno juz by ich nie bylo z naszymi
                    pieniedzmi. A jednak staraja sie naprawic swoj blad mimo, ze im to wychodzi jak
                    wychodzi, to wszyscy widzimy.
                    • aga.aga1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 05.07.04, 20:13
                      Rozumię Cię Kiri, że nie możesz doczekać się aby zamieszkać w swoim mieszkaniu.
                      Ja też o tym cały czas marzyłam. I mam mieszkanie z grzybem, z odpadającym
                      tynkiem i widokiem na zielsko oraz bałagan. Wodę kupuję bo ta, która leci nie
                      nadaje się do picia, w zimę przemarza mi podłoga a wentylacja nadmuchuje
                      powietrze zamiast je wydmuchiwać z mieszkania.Na klatkach odpada tynk, płytki
                      już popękały, na wierzchu są liczniki, brak drzwi do piwnic. Ale i tak jestem w
                      lepszej sytuacji niż mieszkańcy bloku A, bo mam akt notarialny i ta ruina jest
                      moją własnością!!! Dziś właśnie na bloku A wyłączono prąd, bo Wilbur nie
                      zapłacił rachunków. Matki z małymi dziećmi są bez prądu i gazu a prezesi
                      głupkowato się uśmiechają i tłumaczą tą sytuację tym, że "zawsze w poniedziałek
                      informowali ich , że odłączą prąd a dziś to tak z zaskoczenia". Ci którzy tu
                      zamieszkali już wpadli w to błędne koło, wykończyli mieszkania poznali sąsiadów
                      i wegetują na budowie z miesiąca na miesiąc czekając aż się polepszy ich
                      sytuacja. Jesteśmy tu codziennie rozmawiamy z pracownikami( im też nie płacą)i
                      dobrze wiemy, że długi Wilburu rosną w zaskakującym tempie. Nikt z nas nie wie
                      czy wpływy z budynków pokryją ich wierzytelności. Owszem dzieje się tyle, że:
                      za drogę firma dostała mieszkanie, za wykończenie klatek i położenie glazury
                      też, firma ochroniarska a i owszem także, za zieleń wokół biura też rozliczenie
                      barterowe itd, itd..I co dalej... ?
                      Pamiętaj, że do wykończenia są jeszcze dwa nasze bloki za które zapłaciliśmy
                      dużo wcześniej od Ciebie i to z pieniędzy z nowych budynków będzie finansowane
                      ich wykończenie.
                      Daj Ci boże abyś się nie myliła co do oddania budyków E i F. tylko co zrobisz
                      gdy we wrześniu okaże się, że budynek jest nieskończony? Przedłużysz agonię
                      Wilburu o następne 3 miesiące?
                      Źyczę Ci powodzenia i zejdź na ziemię!
                      • kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 12.07.04, 07:13
                        Czy ktos moze napisac co sie dzieje na Bukowym Dworku? Czy cos sie zmienilo na
                        lepsze? Ja ostatnio nie moglam byc na osiedlu. Czy wiadomo komus cos w sprawie
                        sprzedazy budynku E Wojsku?
                        • Gość: Ksy Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 195.136.98.* 12.07.04, 11:36
                          Co do prac na budynku E to zaczęto mocować rynny oraz kłaść na dachu folię a
                          na nią jakieś płyty wiórowe albo coś podobnego.
                          • Gość: a Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 12:34
                            do kiri.Nie bardzo rozumiem Twoje pytania. Przecież to Ty jesteś zainteresowany
                            (a), budynkiem E więc nie rozumiem dlaczego poprostu nie zadzwonisz do Wilburu,
                            komu jak komu ale Tobie powinni powiedzieć co się dzieje z budynkiem E.
                            Mnie szczerze mówiąc aż tak bardzo to nie interesuje ponieważ czyj by ten
                            budynek nie był to i tak niczego nie zmieni w naszym położeniu.
                            Bardziej jestem zainteresowany ofertą KSY i rozważam możliwość przyłączenia sie
                            do Niego. Wilbur choćby sprzedał wszystko aż pod las to i tak niczego dla nas
                            nie zrobi. Powtórzę jeszcze raz ; miejsce prezesów to Białołęka ul.Ciupagi 1 (
                            dla przyjezdnych - tam jest więzienie ). To że jeszcze to ciągną nie wynika z
                            ich chęci dokończenia inwestycji ale ze strachu przed więzieniem, bo oni dobrze
                            wiedzą co źle zrobili. Rozpeprzyli nasze pieniądze na chybione inwestycje,
                            wycieczki, prezenty, samochody, dobrze wiedzą że działali na szkodę spółki
                            płacąc chore pieniądze za spartaczoną robotę, Wilbur Invest - typowa
                            spółka "córka" do wyprowadzania pieniędzy. To wszystko się kiedyś działo i
                            papiery można zniszczyć ale śwadkowie jeszcze są.
                            • kiri1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 12.07.04, 13:21
                              "ksy" - dziekuje za informacje.
                              • Gość: RODZINA WILBUR Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 81.210.87.* 13.07.04, 11:11
                                WŁAŚNIE WCZORAJ ZAPRZESTANO WSZYSTKICH PRAC NA BUDYNKU E. ŻYWEJ DUSZY NIE
                                UŚWIADCZYSZ. CO DO BLOKU A I B TO NIC SIĘ NIE DZIEJE OPRÓCZ TEGO, ŻE PODCZAS
                                PIĄTKOWYCH DESZCZY POZALEWAŁO GARAŻE A GÓRA NIECZYSTOŚCI W ŚMIETNIKACH
                                OSIĄGNĘŁA WYSOKOŚĆ RYSYCH W TATRACH. PODSUMOWUJĄC WSZYSTKO BEZ ZMIAN WILBUR
                                SOBIE MY SOBIE! A PONOĆ ŻYJEMY W PAŃSTWIE PRAWA!!!!
                                • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 15.07.04, 14:56

• Gość: keron Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 80.72.38.* 15.07.04, 20:32
                                    do navigator : nie wiem czy można przejąć spółkę Wilbur, nawet gdybyśmy się
                                    zebrali, ale masz rację, coś trzeba z tym cholerstwem zrobić...przecież musi
                                    być na nich jakiś sposób.
                                • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 15.07.04, 15:01

• tolmin Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 15.07.04, 16:42
                                    Slyszlem, ze Gazownia odebrala instalacje bud. B warunkowo. Warunkiem bylo
                                    wykonanie czegos w rodzju kratki wentylacyjnej w gornej ramie okna kuchennego.
                                    W momencie gdy Wilbur zglosil sie o odebranie instalacji na bud. A, Gazownia
                                    pierwsze kroki skierowala do bud. B celem sprawdzenia jak Wilbur wywiazal sie z
                                    ich zalecenia.
                                    No to chyba jasne dlaczego wciaz bud. A nie ma gazu.
                                    Nie wiem ile kosztuje wykoananie takie kratki ale czy to ma jakies znaczenie w
                                    przypadku kiedy Wilbur nie ma nawet na wywoz smieci.
                                    • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 15.07.04, 18:48

• Gość: keron Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 80.72.38.* 15.07.04, 20:29
                                        mieszkańcy budynku B też nie powinni czuć się bezpiecznie, bo przecież budynek
                                        B nie ma odbioru technicznego w którym oczywiście wyjdzie ze tych kratek nie ma
                                        i odbioru nie bedzie. My zakładaliśmy piec gazowy (na własny koszt-oczywiście)
                                        sami na poczatku tego roku i to firma która wykonywała dla nas tą usługę
                                        poinformowała nas o "tej nowości". Zamiast kratki i powiązanych z nią
                                        wyntylacji wystarczy wybić dziurę na zewnątrz budynku i włożyć w nią zwykłą
                                        plastikową kratkę wentylacyjną - my tak zrobiliśmy i fachowiec z gazowni
                                        odbierając piec, zatwierdził też "kratkę".Budynek A , nie przez kratki nie ma
                                        gazu, ale przez tysiące niedociągnięć Wilburu , także w kwestii podłączeń
                                        gazowych, ale i kwesti finansowych, za odbiór trzeba zapłacić. A z czego?
                                        • marian_sz1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 21.07.04, 07:30
                                          Wszedlem na to forum wczoraj. Zainteresowalo mnie mieszkanie na tym osiedlu w
                                          bloku, ktory bedzie najprawdopodobniej oddawane we wrzesniu, co jest wielce
                                          prawdopodobne. Ale czytajac niektore wypowiedzi "forumowiczow" mam pewne
                                          watpliwosci. Z tego co przeczytalem "WILBUR" wielu oszukal i chcialbym uzyskac
                                          potwierdzenie informacji, ktore uzyskalem, jezeli oczywiscie posiadacie taka
                                          wiedze. Do wody nie ma zastrzezen, hipoteka pod B zostala zwolniona, budynek E
                                          zostal sprzedany WAM'owi i uzyskane pieniadze zostana przeznaczone na
                                          dokonczenie osiedla jego wizerunku, zostal sprzedany grunt pod budowe kolejnego
                                          budynku WAM'owi - kolejne srodki na dokonczanie osiedle itd. Czy to wszystko
                                          wedlug Waszej wiedzy "Forumowicze" jest prawda. Te informacje uzyskalem od
                                          prezesow Wilbur'u.
                                          • Gość: Dorota Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.pwn.com.pl 21.07.04, 12:57
                                            Drogi Marianie, być może działam wbrew własnemu interesowi, bo oczywiście każdy
                                            nowy klient Wilburu to szansa na poprawienie licznych usterek, ale jednak
                                            radziłabym Ci się wstrzymać z tą inwestycją.

> Do wody nie ma zastrzezen

To znaczy? Woda może nie jest trująca, ale jej kolor daleki jest od
                                            przezroczystości. Na stację uzdatniania czekamy, czekamy... i jeszcze poczekamy.

> hipoteka pod B zostala zwolniona

Tak, to niewątpliwy (i może jedyny) sukces Wilburu. Chociaż w księgach
                                            zauważysz trochę ostrzeżeń komorniczych... Zauważ jednak, że budynki A i B
                                            miały zostać oddane do września 2001 roku (tak, to nie pomyłka w druku).
                                            Wiedząc to wejdź do budynku A i zobacz, jak wyglądają prace w budynku
                                            opóźnionym już o 3 lata.

> budynek E zostal sprzedany WAM'owi

Na temat tego nic nie wiem. Oczywiście Twój budynek teraz wykańcza inna firma,
                                            więc można mieć nadzieję, że go skończy i to w terminie. Ale myśmy usłyszeli
                                            już tyle terminów i tyle obietnic, że właściwie nikt z nas już w nie nie
                                            wierzy. Pojedź do sądu, obejrzyj hipotekę, potem przejdź się na pouczający
                                            spacer po budynkach A i B, przeczytaj jeszcze raz cały wątek. Jeśli
                                            zaryzukujesz - witam sąsiada ;-) Okolica naprawdę piękna, w lesie grzyby i
                                            jagody. I gdyby nie ta niekończąca się budowa...

Pozdrowienia
                                          • Gość: kasia Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 217.153.63.* 21.07.04, 14:28
                                            no to ladnie... to znaczy nie ladnie, bo jestli to prawda, co nasz "nowy
                                            sasiad" (potencjalny oczywiscie:) napisal,a czego dowiedzial sie od "naszych
                                            wspanialych" no to moje mieszkanie zostalo sprzedane dwa razy ! mi i WAMowi!
                                            taaaak.... no moze tak mozna a my sie nie znamy? ciekawe, co powie WAM, jak z
                                            lekka pogwizdujac, wprowadze sie do jednego z wykonczony przez nich mieszkan...
                                            a czy powiedzili Panu o ostrzezeniach (bo jestem pewna, ze mowi Pan o budynku
                                            F, ktory to ma byc oddany we wrzesniu br) ze w w hipotece tego budynku widnieja
                                            3 ostrzezenia o wszczeciu postepowania komorniczego?nic mi nie wiadomo,zeby
                                            mieli "splacic" to zobowiazanie,choc oczywiscie usiluja wykreslic je,ale czy
                                            maja podpstawy?mialabym watpliwosci... pozdrawiam wszystkich
                                            • aga.aga1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 21.07.04, 15:58
                                              Co do budynku B to hipoteka ciąży na garażach, które to mieszkańcy
                                              wynegocjonowali w ramach ugody z Wilburem i nie jest to hipoteka rzędu tysiąca
                                              złotych lub kilku. Co do sprzedaży budynku E i F to ponoć ciągle trwają
                                              rozmowy!!!! Pamiętajmy, że z Bau und technik oraz Żaglem "pogadanki" trwały
                                              prawie 9 miesięcy jak nie dłużej. Tu wszystko rodzi się w bólach a jak nazłość
                                              dla Wilburu i reszty spółkowiczów nawet matka natura jest przeciwko nim. Co do
                                              spłat ostrzeżen komorniczych to na niektórych mieszkaniach nadal istnieją wpisy
                                              p. Konador, które Wilbur miał spłacić rok temu.
                                              • marian_sz1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 21.07.04, 16:08
                                                Dzieki za te wyczerpujace informacje. Jutro postaram sie byc w sadzie
                                                wLegionowie i sprawdzic owa ksiege wieczysta dotyczaca ziemi pod blokiem F. Jak
                                                uzyskam informacje dotyczace wpisow komorniczych to dam znac na forum.
                                                • Gość: a Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 81.210.87.* 21.07.04, 22:40
                                                  Mowienie że do wody nie ma zastrzezen to szczyt chamstwa panów prezesow, o
                                                  wykaańczaniu terenow i budynkow A i B z pozyskanych ze sprzedaży pieniedzy
                                                  slyszałem dokłaadnie rok temu. Wtedy to zakończone zostały rozmowy Żaglem.
                                                  Żagiel pomogół ale chyba tylko prezesom, otoczenie i budynek nie zyskaly nic,
                                                  co więcej pan Jaskowiak osobiscie wręczył nam pisma informujace o terminach
                                                  zakończenia kolejnych "prac" związanych z zagospodarowaniem terenu, wykończenia
                                                  budynku B i wreszcie oddania budynku do użytkowania. Jedyne co zostało zrobione
                                                  przez ten rok to instalacja bram garazowych (ale z tego co wiem to pieniedzy
                                                  nie dostali od Zagla, tylko po prostu ktoś kupił garaż) oraz dokończyli
                                                  inwestycje telefonii (ale to nie ich zasługa, znalazła się firm która chciaała
                                                  obsługiwac to osiedle w sensie tel i internetu i po prostu zrobiła swoje).
                                                  Wracając do pisma p.Jaskowiaka, to nadmienie że temat zagospodarowania terenu,
                                                  wody (stacji uzddatniania), wykonczenia budynku B a co zatym idzie oddanie do
                                                  uzytkowania, dróg, chodników, oświetlenia miał być zamknięty do końca
                                                  pazdziernika 2003. Niedoszły sasiedzie, porusz te kwestie przy nastepnej swojej
                                                  wizycie w Wilburze (o ile jeszcze zmierzasz ich odwiedzic )i daj znac na forum
                                                  jakie bajki opowiadaja teraz .Na koniec chcę dodac że reputacji firmy CRH
                                                  Zagiel psuć nie moge ponieważ zdarza mi się obserwowac prace na budynku F i
                                                  prawdę mówiąc to żałuję że nie budowali tego osiedla od początku.
                                          • navigator_0 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 22.07.04, 18:19

• aga.aga1 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 03.08.04, 17:34
                                              Witam. W ciągu ostatnich dwóch tygodni na terenie osiedla skoszono tylko część
                                              łąk a pan Pracowity zgrabił je i ustawił w snopki(toć mieszkamy na wsi).
                                              Rozmowy z WAM ponoć toczą się, ale wiadomo, że pieniądze na wykończenie osiedla
                                              czytaj: budynków B i A oraz infrastruktury, będą gdy zaczną się sprzedawać
                                              mieszkania w budynku G!!!!!!!!. Zdaniem prezesów nastąpi to w ciągu kilku
                                              miesięcy!
                                              Nie wiem jak reszta mieszkańców ale ja nie zamierzam dłużej czekać na obiecanki
                                              cacanki i idę do prokuratury. Za 2 miesiące mijają 3 lata odkąd wilbur mnie
                                              kołuje. To o trzy lata za długo!!!!
                                            • Gość: wlasciciel Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.local.bluecity.pl / 217.11.136.* 09.08.04, 15:02
                                              odnosnie mieszkania w bud A z zaciekiem...
                                              jedna z wieeeeeeelu usterek na osiedlu jest czesto zle wywinieta
                                              izolacja pod szlichta plyt balkonowych. Kilka plyt bylo poprawianych
                                              - skuwanych, dawno temu....w wymienionym przypadku powyzej brak na
                                              to funduszy... Dokladny koszt naprawy nie jest mi znany ale przewyzsza
                                              200-300pln na pewno. Z drugiej strony nie jest to az tyle zeby nie uzbierac
                                              przez ostatnie 2 lata...Pozdrawiam.
                                              • Gość: JA Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 81.210.87.* 15.08.04, 23:17
                                                MY (BO TEŻ JESTEM KLIENTEM WILBURU)NADAL LICZYMY NA "CUD", ZA 2 TYG.
                                                PRZYJDZIE "WUJEK"(AGENCJA WOJSKOWA,INWESTOR,BANK, Z SPRZEDAŻY MIESZKAŃ I WIELE
                                                INNYCH PRZEDSTAWIANYCH NAM WIZJI), WYŁOŻY KASKĘ I DZIĘKI NIEJ PANOWIE ZŁODZIEJE
                                                WYKOŃCZĄ NASZE UKOCHANE OSIEDLE. A NASTĘPNE 2 TYG. TO JUŻ 3 LATA, BLOKI SIĘ
                                                ZACZYNAJĄ ROZPADAĆ, O WYKOŃCZENIU TO SZKODA MÓWIĆ, ZŁODZIEJE JAKIŚ DOPŁYW KASKI
                                                MAJĄ I SOBIE SIEDZĄ MAMIĄC NAS KOLEJNĄ OBIETNICĄ, A MY MIOTAMY SIĘ W TYCH
                                                SLAMSACH, CZEKAMY I LICZYMY, A MOŻE ZA 2 TYG............, A NASTĘPNA ZIMA TUŻ
                                                TUŻ.
                                                NIESTETY, ALE MUSIMY SAMI ZORGANIZOWAĆ SIĘ I DOPROWADZIĆ NASZE OSIEDLE DO STANU
                                                UŻYTECZNOŚCI, ZŁODZIEI WYGONIĆ, BO TO JEST CUD ŻE JESZCZE SWOBODNIE
                                                CHODZĄ ,ŚMIEJAC NAM SIĘ W OCZY I ZAINTERESOWAĆ NIMI PROKURATORA, SĄD, PRASĘ, TV
                                                ITP. MOŻE KTÓRAŚ Z TYCH INSTYTUCJI POMOŻE NAM ZŁODZIEI POSADZIĆ TAM GDZIE ICH
                                                MIEJSCE, A SKORO MAJĄ JAKIEŚ ŻRÓDEŁKO Z KASKĄ, TO PRZYNAJMNIEJ JEJ CZĘŚĆ
                                                PRZEZNACZYŚ NA NASZE OSIEDLOWE WYDATKI.
                                                • Gość: i Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 80.72.38.* 16.08.04, 14:31
                                                  czy ktoś idzie z "tym" do sądu, bo jeśli tak chętnie się podłączymy.Ktoś to już
                                                  wcześniej zaproponował ... czy temat jest nadal aktualny? Codziennie na osiedlu
                                                  widzę uśmiechniętych ludzi - może o czymś nie wiem...
      • bbbbb2 GRILL - co Wy na to? 26.08.04, 10:41
        Drodzy Sąsiedzi,
        Dopóki pogoda sprzyja, może mielibyście ochotę porozmawiać przy grillu na temat
        Wilburu i nie tylko. Chyba większość z nas wakacje ma już za sobą, jeżeli
        byliby chętni, możemy zrobić spotkanie integracyjne w którąś sobotę. Co Wy na
        to?
        pozdrawiam, Basia

• Gość: RODZINA WILBURU Re: GRILL - co Wy na to? IP: 81.210.87.* 26.08.04, 22:40
          OCZYWIŚCIE !!!
          • bbbbb2 Re: GRILL - co Wy na to? 27.08.04, 07:56
            Informacja dla wszystkich zainteresowanych: robimy ognisko w najbliższą sobotę
            tj. 28 sierpnia, w godzinach popołudniowych. ZAPRASZAMY !!!:)
            p.s. prowiant mile widziany:)
            • aga.aga1 Re: GRILL - co Wy na to? 28.09.04, 21:59
              do KIRI1.
              mam nadzieję, że z dniem jutrzejszym a najpóźniej we czwartek odbędzie się
              uroczyste przekazanie kluczy do twojego nowego mieszkania, które zgodnie z
              twoimi wywodami miało być oddane w terminie cytuję "pod koniec września".
              szkoda tylko, że droga do twojej klatki wiedzie przez góry śmieci, stosy cegieł
              i kałuże a właściwą drogę ma zbudować Wilbur.
              poproś znajomych aby na parapetówkę przynieśli ci kaloszki, bo wilbur nie
              spieszy się z budową dojazdu do twojego domu !

Do zobaczenia na osiedlu!
              • kiri1 Re: GRILL - co Wy na to? 29.09.04, 12:22
                Do aga.aga1.
                Kaloszki jak Kaloszki. A jak Twoja prokuratura. Czy sprawa sie juz toczy, czy
                zapomnialas/es o skirowaniu swoich krokow do tej instytucji? W pazdzierniku
                mijaja bowiem trzy lata jak Wibur Cie wykolowal.
                • aga.aga1 Re: GRILL - co Wy na to? 30.09.04, 20:59
                  I tu się zdziwisz!!!
                  • pafcio_s Re: GRILL - co Wy na to? 01.10.04, 19:51
                    no comments
                    • Gość: lokator Re: GRILL - co Wy na to? IP: 81.210.87.* 05.10.04, 11:57
                      Bez komentarza zachowanie AGA.AGA1 czy Wilbur?
                      • bbbbb2 BUDYNEK B 06.10.04, 12:32
                        WITAM,
                        MIESKZAŃCÓW BUDYNKU B, SZCZEGÓLNIE TYCH KTÓRZY NIE BYLI NA OSTATNICH
                        SPOTKANIACH, PROSZĘ O KONTAKT MAILOWY.
                        bbbbb2@gazeta.pl
                        pozdrawiam, Basia
                  • koalaa Re: GRILL - co Wy na to? 07.10.04, 08:46
                    aga - wysłałam wiadomość, zajrzyj do poczty, sprawa raczej pilna
                    • penelope_75 Re: GRILL - co Wy na to? 11.10.04, 10:18
                      podłączono gaz w bud.A
                      :)
                      • Gość: Lokator Re: GRILL - co Wy na to? IP: 81.210.87.* 16.10.04, 10:50
                        GRATULACJE!!!
                        • koalaa zamiast wyrzucić - przekazać schronisku 18.10.04, 12:41
                          Niedługo przyjedzie do mnie na osiedle pracownik schroniska w
                          Korabiewicach, to warto by było przygotować to, co ktoś mógłby
                          dać (zamiast wyrzucać )- każda ilość gresu / terakoty/ podłogi/
                          wykładziny /stare dywany /garnki,/ zioła/ leki/ stare palta/stare
                          kołdry /grzejniki itp.
                          Prośba o przekazanie tego sąsiadom. Nakleiłam ogłoszenie na bud. A, ale ktoś
                          zerwał.
                          jak dokładniej będe znała termin, to dam znać, będzie można kłaść wszystko na
                          dole w przedsionku przy wyjściu z klatki schodowej. Zamiast wyrzucać, mozna
                          przekazac zwierzakom. nawet po 1 płytce gresu - jak dałby każdy, to uzbiera sie
                          troche. Napiszcie, czy jesteście zainteresowani tą sprawą
                          Pozdrawiam bardzo serdecznie:))))

• nowy011 Re: zamiast wyrzucić - przekazać schronisku 18.10.04, 14:32
                            Proponuje pol podlogi i zrobie sobie antresole. Po co psom gres, wykladziny i
                            inne tego typu rzeczy. Koala wyjasnij co mialas na mysli.
                            • koalaa Re: zamiast wyrzucić - przekazać schronisku 18.10.04, 15:21
                              nowy011 napisał:

> Proponuje pol podlogi i zrobie sobie antresole.

a może ty wyjaśnij co miasz na myśli ??
                              nikt cię nie zmusza, daruj sobie złosliwość, nie wysilaj sie na przyszłość bo
                              się spocisz.
                              (he, he, to pewnie ty pozrywałeś moje ogłoszenia. bidulek, zamiast jemu dać, to
                              sąsiedzi daliby do jakiegoś schroniska. taa, pochodź po mieszkaniach to może
                              coś uciułasz bidulko dla siebie, może jeszcze sąsiedzi rente zaczną ci płacić )

informacja dla innych : jeśli ktoś ma za dużo tego, co wymieniałam, to pewnie
                              bedzie wyrzucać. Dlatego proponuje (nikogo nie zmuszam ) aby zamiast wyrzucac,
                              dac do schroniska.
                              Podłoga z gresu czy inna nie gnije. jak zwierzak zwymiotuje, zsika czy inne
                              takie, to taka podłoga daje sie łatwo wyczyscic. na takiej podłodze można
                              połozyc stare, nikomu niepotrzebne palto, czy co innego i to nie zbutwieje.
                              jak ktoś nie rozumie, że dla zwierzaka lepiej leżeć na suchej pododze, to niech
                              sam leży na mokrym, zimnym zagrzybionym.
                              • bbbbb2 Re: zamiast wyrzucić - przekazać schronisku 18.10.04, 17:03
                                Niektórzy widac nigdy nie mieli zwierząt, szczególnie takich ze schroniska.
                                Moi rodzice mają pieska z Palucha i raz tam byłam, więcej nie pojadę, koszmar.
                                Napisz kiedy zbiórka.
                                pozdrawiam, Basia
                                • penelope_75 Re: zamiast wyrzucić - przekazać schronisku 19.10.04, 10:50
                                  bardzo chętnie oddam zbędne mi rzeczy.
                                  podaj prosze termin
                          • Gość: ala Re: zamiast wyrzucić - przekazać schronisku IP: 81.210.87.* 20.10.04, 15:22
                            mam trochę niepotrzebnych rzeczy , również chętnie oddam -proszę o termin
                            zbiórki- pozdrawiam lokatorów.
                            • koalaa Re: zamiast wyrzucić - przekazać schronisku 21.10.04, 11:41
                              dzięki za odzew.
                              osoba za posrednictwem której miałam się kontaktować -jest niestety
                              nieuchwytna, ja z kolei nie wiem, na kiedy się umówie bo cos tam wypada
                              ciągle.

prośba więc ; osoby kt. są zainteresowane przekazaniem rzeczy dla schroniska,
                              aby skontaktowały sie z panią Olą: madziorek23@poczta.onet.pl
                              0-502204595
                              Pozdrawiam
                              • Gość: IG GARAŻ IP: *.war.eden.com.pl / *.eden.com.pl 28.10.04, 15:10
                                Sprzedam miejsce postojowe w garażu pod budynkiem "A" wolne od hipoteki z
                                oddzielną księgą wieczystą.
                                Lokalizacja wjazd przy biurze "Wilbur"
                                Zainteresowanych proszę o kontakt
                          • bbbbb2 Re: zamiast wyrzucić - przekazać schronisku 04.11.04, 13:31
                            WItam,
                            pozwolę sobie przesłac krótką informację o schronisku:

Prowadzone od ponad 25 lat przez Panią Magdę Szwarc schronisko w Korabiewicach
                            potrzebuje pomocy. Pieniądze właścicielki nie pozwalają na pokrycie wszystkich
                            kosztów niezbędnych do zapewnienia zwierzętom godnych warunków. Znajduje się
                            tam obecnie około 600 zwierząt, w tym 5 niedźwiedzi, 500 psów, 70 kotów, 19
                            koni, 5 krów, 2 świnki wietnamskie oraz wilczyca. Sytuacja schroniska jest
                            bardzo trudna. Potrzebna jest WSZELKA POMOC, szczególnie w obliczu nadchodzącej
                            zimy - głównie pieniądze (na zakup jedzenia i węgla, modernizacje budowlane
                            oraz opiekę weterynaryjną), jedzenie (ryż, kasza, makaron, warzywa, owoce,
                            pieczywo, puszki i suche jedzenie dla kotów i psów), inne dary rzeczowe (miski
                            niepękające na mrozie, garnki, meble, obroże, szampomy, smycze), wszelkie
                            materiały budowlane (deski, cegły, pustaki, płyty chodnikowe, styropian, blacha
                            itp.), leki (głównie odżywki dla dzieci, węgiel, antybiotyki, krople do oczu,
                            witaminy, środki dezynfekujące, przyspieszające gojenie ran, środki przeciw
                            pchłom i kleszczom itp.) oraz budy dla psów.

Z B I Ó R K A: 20 listopada 2004 roku o godz. 12.00 - klatka B3.

Za wszelką pomoc serdeczny uścisk łapki!!!

Więcej informacji o schronisku i możliwości pomocy w postaci wirtualnych
                            adopcji można znaleźć na stronie internetowej schroniska:
                            www.korabiewice.empatia.pl.

• Gość: poszukiwacz Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.zus.pl 17.11.04, 10:18
        Witam Panstwa!
        Mam zamiar zamieszkać w Bukowym Dworku - proszę o ewentualne referencje
        dotyczące tego miejsca i dewelopera.
        Pozdrawiam.
        • Gość: lokator Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: 81.210.87.* 18.11.04, 13:19
          Ty chyba na głowę upadłeś!!! Pięć stron o tym jakim to WILBUR jest złodziejem a
          ty pytasz o referencje!
          No to masz:
          - brak miejsc parkingowych
          - odpadający tynk
          - nie wykończone klatki
          - wady konstrukcyjne budynku
          - zadłuźony właściciel
          - komornicy na własności developera
          - brak wizji jakichkolwiek zmian i wiele by jeszcze wymieniać

ale są za to mili sąsiedzi, cisza i spokój!!! zastanów się dobrze .
          • Gość: poszukiwacz Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.zus.pl 19.11.04, 13:08
            Dziękuję za informację.
            Pozdrawiam.
            • Gość: zaiteresowany Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.jastkow.sdi.tpnet.pl 08.01.05, 17:41
              UPADŁOŚĆ WILBUR???
              W Sądzie toczy się postępowanie w sprawie ogłoszenia upadłości WILBUR,
              zainteresowanym podaję numer sprawy XVII U 885/04 - rozprawa 17.01.05..
              Kilku wierzycieli się zdecydowało zakończyć agonię bankturującej firmy. Jaki
              los czeka mieszkańców - pożyjemy-zobaczymy. Historia zna podobne przypadki...
              • bbbbb2 Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd 09.01.05, 07:59
                witam,
                A kto złożył wniosek jeśli nie jest to tajemnicą? czy jest to wiadomość
                potwierdzona?
                pozdrawiam, Marek
                • Gość: ggggg Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.mofnet.gov.pl 11.01.05, 09:38
                  I co? Nikt nie ma już nic do powiedzenia w tej kwestii?
                  Skąd taka informacja? Z tego co wiem to wniosek o upadłość został złożony przez
                  jakąś spółkę ale jest bezzasadny. Czy coś jeszcze więcej wiadomo. Może ktoś kto
                  podaje taką informację napisałby coś więcej?
                  • Gość: gggggg Re: WILBUR - Bukowy Dworek - cd IP: *.mofnet.gov.pl 20.01.05, 09:14
                    Myśle że należałoby utworzyć nowy wątek w sprawie Wilburu pt. Wilbur w
                    upadłości. Dziś o godz 8:40 sąd ogłosił upadłość Wilburu.
      • bbbbb2 WILBUR - FORUM PRYWATNE 21.01.05, 12:33
        witam,
        mieszkańców osiedla zapraszam na prywatne forum "Bukowego Dworku".
        piszcie na prywatną skrzynkę.
        bbbbb2@gazeta.pl
        pozdrawiam
        • bbbbb2 WILBUR - NAJNOWSZE INFORMACJE - FORUM PRYWATNE 28.01.05, 14:00
          dziękuję za zgłoszenia. nowe informacje na prywanym forum.
          pozdrawiam
          • jacekogrody Re: WILBUR - NAJNOWSZE INFORMACJE - FORUM PRYWATN 06.03.05, 00:51
            Pozdrawiam prywatne forum bbbbb2. Witam wszystkich mieszkańców osiedla. Ludzie
            nie martwcie się. Ja wiem że super by było mieszkać w niezadłużonych
            mieszkaniach i na super wykończonym osiedlu. Sam jeżdzę po wielu takich z racji
            mojej pracy,i dlatego jest jedna kwestia którą chcę się z wami podzielić. Na
            żadnym z tych super wykończonych osiedli nie ma takich super ludzi jak u nas.
            Jasne, jest kilku snobów (to widać,słychać i czuć)ale reszta jest super. Każdy
            w życiu nosi swój krzyż, taki czy inny. Ja się cieszę że chociaż sąsiadów mam
            super. A syndyk...no cóż,myślę że każdy ma swoją piętę achillesową.
      • bbbbb2 WILBUR - SPOTKANIE Z SYNDYKIEM 28.01.05, 15:34
        witam,

1. spotkanie z syndykiem dla mieszkańców "Bukowego Dworku" - wtorek 1 lutego
        2005 r. godz. 18 - mieszkańcy budynku "A"
        2. spotkanie z syndykiem dla mieszkańców "Bukowego Dworku" - środa 2 lutego
        2005 r. godz. 18 - mieszkańcy budynku "B"
        • Gość: GOŚĆ FORUM IP: 81.210.87.* 14.02.05, 16:35
          UPADŁ WILBUR, UPADŁO FORUM. CIEKAWE GDZIE SĄ POZOSTALI MIESZKAŃCY Z BUDYNKÓW E
          I F. GDZIE KIRI
          • ecium Re: FORUM 02.03.05, 12:44
            no właśnie, gdzie są ??
            • agnessa1974 FORUM 11.03.05, 22:46
              PEWNIE SĄ NA PARAPETÓWCE U KIRI
              • kiri1 Re: FORUM 29.03.05, 11:26
                Witam forumowiczow Bukowego Dworka
                Zostałam wywołana więc się odezwę. Cieszę się, że Wilbur padł. Być może poprawi
                to sytuację mieszkańców budynków A i B. Życzę Wam tego. Powinno zmienić się na
                lepsze również na całym osiedlu. Może CRH (czytaj Pan Marcin Gąsior) będzie
                administrował całością to wówczas i nasze osiedle stanie się takie o jakim
                mówiły jaskółki i czaple. Mam taką nadzieję i życzę tego z całego serca Wam i
                Panu Marcinowi, mimo tego, że ten ostatni trochę opóźnia się z inwestycją pt.
                budynek F. Ale i tak jestem zadowolona, że jest już wszystko na ukończeniu i
                bez obciążeń hipotecznych. Pozdrawiam wszystkich.
          • bbbbb2 FORUM 25.05.05, 12:59
            Witam,

jka odbieracie obecną sytuację na osiedlu?

pozdrawiam i życze miłego długiego weekendu
            • navigator_0 Re: FORUM 02.06.05, 18:01

• pepe303 Re: FORUM 04.06.05, 10:11
                We wtorek 7 czerwca jest spotkanie z syndykiem o 18.
                • Gość: Marcin Re: FORUM IP: *.acn.waw.pl 23.07.05, 10:55
                  Witam proszę o pilne doradztwo. Mianowicie zamierzam kupic mieszknie w budynku F
                  od spółki CRH. Prosze powiezeć jak obecnie wygląda sytuacja. Czy osoby który
                  kupiły mieszkan9a w tym budynku mogą wnosić w obecnej sytuacji tj po upadłości
                  Wilburu jakieś prawa do lokalu. Czy któs sprawdzał ksiegui wieczyste.
                  Mieaszkanie juz stoji. piszecie bna miala m.gorczynski@wp.pl
                  • Gość: stefan Re: FORUM IP: 212.160.172.* 03.08.05, 16:36
                    witam !

Powiem, ze równiez zastanawiam się nad zakupem mieszkanka w Warszaie bądź
                    okolicach i ostatnio dużo czytam, rozmawiam, etc w tym temacie.
                    Kupując mieszkanie w osiedlu "Bukowinowy Dworek" skazujesz się na :
                    - bliską odległość do oczyszczalni ścieków ( podobno czasami jest czuć lekki
                    smrodek jak mocniej powiejeje)
                    - kiepski dojazd do Wawy
                    - podobno ma powstać obwodnica niedaleko tego osiedla
                    - nie wiem, jak wyglądają obecnie plany z budową ( może zostało już zbudowany)
                    hipermarket tuż obok osiedla
                    - kiepska infrastruktura ( woda, gaz, prąd, ... ), nalezy pamiętać, że ta
                    gmina była (w dawnych czasach ) bardzo bogata - nie wspierana przez państwo
                    - kwiestioe związane z historią i zanieczyszczeniem środowiska

Generalnie odradzam tą okolicę, warto poszukać gdzieś indziej - ofert jest
                    dużo na rynku i w dodatku nie posiadającym w/w wad.

Pozdrawiam
                    • aga.aga1 DO KIRI 15.08.05, 23:09
                      PO ROKU PONAWIAM PYTANIE: JAK TAM TWOJE MIESZKANKO? MAM NADZIEJĘ, ŻE PO TYM
                      CZASIE ZAPUKAŁAŚ PO ROZUM DO GŁOWY I ZMIENIŁAŚ MIEJSCE ZAMIESZKANIA NA INNE!!!!
                      BO TU BEZ KALOSZEK ANI RUSZ!!!!!

A JESZCZE JEDNO, PAN MARCIN G. NIE JEST NIESTETY CUDOTWÓRCĄ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka