Gość: KINIA.24 IP: *.chello.pl 08.01.07, 10:21 Bardzo prosze o opinie dotyczace suteren, przyziemi. Jak sie mieszka, czy warto kupowac takie mieszkania.jakie sa najczestsze problemy. z gory dzieki POZDRAWIAM KARINA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gabryś Re: suterena IP: 192.193.220.* 08.01.07, 12:14 trzeba być idiotą, żeby zastanawiać się nad zakupem takiego g**** do piwnicy idzie się za karę, a żeby jeszcze za to bulić??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KINIA.24 Re: suterena IP: *.chello.pl 08.01.07, 12:20 DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDŹ. TREŚĆ I SŁOWNICTWO POZOSTAWIA DO MYŚLENIA... DODAM, ŻE SUTERENA MA DUZE OKNA, ZNAJDUJE SIĘ W DOMKU JEDNORODZINNYM. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal373 Re: suterena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 13:02 Witam, Bez nerwow. Nie mylic suterem z piwnica. Ja mam sutereny o wysokosci 2,2m. rowno z gruntem. Poprawilem wentylacje, ogrzewanie, podlogi ocieplilem. Urzadzilem tam kuchnie z jadalnia oraz spizarnie. Obok mam kotlownie i garaz. Przydatne szczegolnie w lecie, poniewaz calosc wychodzi na ogrod. Musze przyznac, ze jest to dobra rzecz. Na gorze mam pokoje i sypialnie. Gdy byly male dzieci to kuchnia na jednym poziomie byla b. funkcjonalna. A i tak na lato przenosilismy sie na dol. Jest tam w lecie chlodniej. Stad zlikwidowalismy kuchnie na gorze i mamy jeden pokoj wiecej. Z powazaniem, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KINIA.24 Re: suterena IP: *.chello.pl 08.01.07, 13:12 A JA WYGLADA SPRAWA OGRZEWANIA? CZY RZECZYWISCIE W TAKICH POMIESZCZENIACH JEST ZIMNO?? DODAM, ZE OGRZEWANIE TO KOMINEK + OGRZEWANIE GAZOWE. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: suterena 08.01.07, 13:21 Nie ma ogólnej odpowiedzi.Problem jest stanu technicznego - ogólnie mówiąc izolacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: suterena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 13:03 Z własnego doświadczenia moge powiedzieć, że konfort mieszkania w przyziemiu jak dla mnie jest bardzo niski. Mimo dużych okien miałam wrażenie, jak bym miała sie tam udusić... Poza tym do sutereny zawsze dojdzie mniej słońca, niż do pomieszczenia położonego wyżej, co nie tylko podnosi wysokość rachunków za prąd, ale też znacząco obniża samopoczucie. A już najgorszą rzeczą są niskie pomieszczenia bez żadnej wentylacji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: suterena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 13:07 Zgodze sie z michał373, że sprawdzi sie to, jeżeli oczywiśćie tylko część domu znajduje sie w suterenie i absolutnie nie jest to część sypialna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal373 Re: suterena IP: 213.17.232.* 08.01.07, 14:43 Witam Fakt jest nisko, na gorze mam 2,9m ale tam nie wygospodaruje tych pomieszczen. Zgadzam sie z poprzedniczka, ze przebywanie cala dobe jest ponure-male okna choc od poludnia. Ogrzewanie mam na mial, piec logica, kaloryfery zeliwne nowe i jest goraco. Na podlogach plytki. Zaleta jak wspomnialem to przyjemny chlod latem(grube mury), mozliwosc spozywania posilkow na dworze(nie trzeba wszystkiego znosic) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrecikVW Re: suterena IP: 192.193.245.* 08.01.07, 16:07 A jak radzisz sobie zima ze sniegiem? Nie masz problemow z zaspanymi drzwiami wejsciowymi i oknami? Czy masz klopot z roztopami na wiosne? I jeszcze jedno pytanko: Czy nie ma problemu z utrzymaniem czystosci w mieszkaniu? Jednak jest to ponizej gruntu, wiec pewnie przy otwartym oknie wiecej pylu i innych zanieczyszczem ma prawo wpasc do srodka? Jak sobie z tym radzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal373 Re: suterena IP: 213.17.232.* 08.01.07, 17:36 Witam, Ja mam suterene 5-10cm ponad poziom gruntu. Nie mam zadnych problemow z utrzymaniem czystosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KINIA.24 Re: suterena IP: *.chello.pl 09.01.07, 10:31 W takim razie na co powinnam zwracać szczególną uwagę, podczas oglądania takiego mieszkania?? Odpowiedz Link Zgłoś