Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    IP: *.chello.pl 08.01.07, 10:21
    Bardzo prosze o opinie dotyczace suteren, przyziemi. Jak sie mieszka, czy
    warto kupowac takie mieszkania.jakie sa najczestsze problemy.
    z gory dzieki
    POZDRAWIAM
    KARINA
    Obserwuj wątek
      • Gość: gabryś Re: suterena IP: 192.193.220.* 08.01.07, 12:14
        trzeba być idiotą, żeby zastanawiać się nad zakupem takiego g****
        do piwnicy idzie się za karę, a żeby jeszcze za to bulić???
        • Gość: KINIA.24 Re: suterena IP: *.chello.pl 08.01.07, 12:20
          DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDŹ. TREŚĆ I SŁOWNICTWO POZOSTAWIA DO MYŚLENIA... DODAM, ŻE SUTERENA MA DUZE OKNA, ZNAJDUJE SIĘ W DOMKU JEDNORODZINNYM. POZDRAWIAM
          • Gość: michal373 Re: suterena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 13:02
            Witam,
            Bez nerwow. Nie mylic suterem z piwnica.
            Ja mam sutereny o wysokosci 2,2m. rowno z gruntem. Poprawilem wentylacje,
            ogrzewanie, podlogi ocieplilem.
            Urzadzilem tam kuchnie z jadalnia oraz spizarnie. Obok mam kotlownie i garaz.
            Przydatne szczegolnie w lecie, poniewaz calosc wychodzi na ogrod.
            Musze przyznac, ze jest to dobra rzecz. Na gorze mam pokoje i sypialnie.
            Gdy byly male dzieci to kuchnia na jednym poziomie byla b. funkcjonalna.
            A i tak na lato przenosilismy sie na dol. Jest tam w lecie chlodniej. Stad
            zlikwidowalismy kuchnie na gorze i mamy jeden pokoj wiecej.
            Z powazaniem,

• Gość: KINIA.24 Re: suterena IP: *.chello.pl 08.01.07, 13:12
              A JA WYGLADA SPRAWA OGRZEWANIA? CZY RZECZYWISCIE W TAKICH POMIESZCZENIACH JEST ZIMNO?? DODAM, ZE OGRZEWANIE TO KOMINEK + OGRZEWANIE GAZOWE.
              • andrzej.sawa Re: suterena 08.01.07, 13:21
                Nie ma ogólnej odpowiedzi.Problem jest stanu technicznego - ogólnie mówiąc izolacji.
      • Gość: anna Re: suterena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 13:03
        Z własnego doświadczenia moge powiedzieć, że konfort mieszkania w przyziemiu
        jak dla mnie jest bardzo niski. Mimo dużych okien miałam wrażenie, jak bym
        miała sie tam udusić... Poza tym do sutereny zawsze dojdzie mniej słońca, niż
        do pomieszczenia położonego wyżej, co nie tylko podnosi wysokość rachunków za
        prąd, ale też znacząco obniża samopoczucie. A już najgorszą rzeczą są niskie
        pomieszczenia bez żadnej wentylacji.
        Pozdrawiam
      • Gość: anna Re: suterena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 13:07
        Zgodze sie z michał373, że sprawdzi sie to, jeżeli oczywiśćie tylko część domu
        znajduje sie w suterenie i absolutnie nie jest to część sypialna
        • Gość: michal373 Re: suterena IP: 213.17.232.* 08.01.07, 14:43
          Witam
          Fakt jest nisko, na gorze mam 2,9m ale tam nie wygospodaruje tych pomieszczen.
          Zgadzam sie z poprzedniczka, ze przebywanie cala dobe jest ponure-male okna choc
          od poludnia.
          Ogrzewanie mam na mial, piec logica, kaloryfery zeliwne nowe i jest goraco.
          Na podlogach plytki.
          Zaleta jak wspomnialem to przyjemny chlod latem(grube mury), mozliwosc
          spozywania posilkow na dworze(nie trzeba wszystkiego znosic)

• Gość: KrecikVW Re: suterena IP: 192.193.245.* 08.01.07, 16:07
            A jak radzisz sobie zima ze sniegiem? Nie masz problemow z zaspanymi drzwiami
            wejsciowymi i oknami? Czy masz klopot z roztopami na wiosne? I jeszcze jedno
            pytanko: Czy nie ma problemu z utrzymaniem czystosci w mieszkaniu? Jednak jest
            to ponizej gruntu, wiec pewnie przy otwartym oknie wiecej pylu i innych
            zanieczyszczem ma prawo wpasc do srodka? Jak sobie z tym radzisz?

• Gość: michal373 Re: suterena IP: 213.17.232.* 08.01.07, 17:36
              Witam,
              Ja mam suterene 5-10cm ponad poziom gruntu.
              Nie mam zadnych problemow z utrzymaniem czystosci.
      • Gość: KINIA.24 Re: suterena IP: *.chello.pl 09.01.07, 10:31
        W takim razie na co powinnam zwracać szczególną uwagę, podczas oglądania takiego mieszkania??
        • Gość: KINIA.24 Re: suterena IP: *.chello.pl 18.01.07, 12:10
          ????????
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka