Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

1 lipca 2007

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 17:58
    Kompletuję dokumenty do pozwolenia na budowę. Strasznie długo czekam na kazda
    z mapek. Zastanawiam się czy pędzic jeszcze przed tym 1 lipca (zmiany w
    ustawie przepisów budowlanych) czy lepiej spkojnie poczekac i zlozyc
    dokumenty po 1 lipca (mam miejscowy plan zagosp, działka rolna z przezn. na
    budown. jednorodzinne). Czy złozyc przed 1 lipca??
    Obserwuj wątek
      • agaa100 Re: 1 lipca 2007 06.04.07, 22:22
        A możesz mi napisać, jakie zmiany (te najważniejsze) mają się pojawić ???? ja za
        jakiś miesiąc będę składać papierki o pozwolenie ...
        pozdrawiam
        aga
        • Gość: Majka Re: 1 lipca 2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 22:35
          Nie wiem czy będą obowiązywać.
          Takie były artykuły dlatego pytam.

dziennik.dziennikbudowy.pl/Ekspres.nsf/n/32519AB32E900DA0C125726C002A37DA?OpenDocument&View=n&Cat=wd&Count=10

może ktoś bardziej biegły w tym temacie napisze co jest teraz i co faktycznie
          będzie?
      • Gość: ewa Re: 1 lipca 2007 IP: *.lodz.mm.pl 13.04.07, 22:07
        zmiany są ale raczej nie na korzyść. Przynajmniej budujących. Z tego, co
        czytałam, nie trzeba będzie pozwolenia ale przy zgłoszeniu budowy trzeba będzie
        czekać, czy urząd nie zgłosi sprzeciwu. Czyli na jedno wychodzi. Potem
        zaczynają się schody. Inwestor ma całkowicie odpowiadać za zgodność z
        projektem. Będą trzy kontrole, płatne przez inwestora. Czyli dodatkowa kasa.
        Każda z kontroli może wykazać, że nie budujesz zgodnie z .,.. i co wtedy?
        Rozbieramy? Jak na etapie fundamentów, to jeszcze pikuś, ale co, jak ściany czy
        dach? A jak budują ekipy wiemy. Fundament idzie wężykiem, ściana przesunięta,
        kąt nie ten i wiele innych. Na koniec łata się tynkiem i liczy na brak odbioru.
        A tu będą się czepiać na każdym z etapów - a to fundament poprawić, a to coś
        tam nie tak. I nie mówcie, że ściany nie będą się prostować za kasę. Bryndza.
        • agaa100 Re: 1 lipca 2007 14.04.07, 22:13
          A powiedzcie mi, czy te nowe przepisy będą obejmować wszystkich czy tylko osoby,
          które rozpoczną wtedy procedury ???? Jak dobrze pójdzie, to pozwolenie na budowę
          dostanę na koniec czerwca - pierwszą połowa lipca - czy wtedy buduję po staremu
          czy inspektorzy itp będą mnie obowiązywać ???
      • agaa100 Re: 1 lipca 2007 15.04.07, 21:58
        Dowiedziałam się z dobrego źródła, że te zmiany o których piszesz nie wejdą w
        życie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka