Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zmywarka-walory użytkowe, programy

IP: *.chello.pl 19.07.03, 17:36
    Takie jescze mam pytanko o zmywarkę (45 do zabudowy). Która jest, Waszym
    zdaniem, najlepsza biorąc pod uwagę takie cechy jak:

1. Awaryjność
    2. Ustawność (czy pakowność - tzn. żeby zmieściło się raczej więcej niż mniej)
    3. Zużycie wody/energii
    4. Cena

Czy w praktyce potrzebne jest aż 5 programów - czy wystarczą trzy? Bo czasem
    kupi się coś z jakimiś funkcjami, z których się w ogóle nie korzysta - a
    można zapłacić mniej.
    Jeśli macie doświadczenia - poradźcie, proszę. Na razie chodzi o zmywareczkę
    obsługującą 1-2 osoby...
    Obserwuj wątek
      • jaki71 Re: Zmywarka-walory użytkowe, programy 20.07.03, 12:39
        Gość portalu: Kudłata patata napisał(a):

> Takie jescze mam pytanko o zmywarkę (45 do zabudowy). Która jest, Waszym
        > zdaniem, najlepsza biorąc pod uwagę takie cechy jak:
        >
        > 1. Awaryjność
        > 2. Ustawność (czy pakowność - tzn. żeby zmieściło się raczej więcej niż mniej)
        > 3. Zużycie wody/energii
        > 4. Cena
        >
        > Czy w praktyce potrzebne jest aż 5 programów - czy wystarczą trzy? Bo czasem
        > kupi się coś z jakimiś funkcjami, z których się w ogóle nie korzysta - a
        > można zapłacić mniej.
        > Jeśli macie doświadczenia - poradźcie, proszę. Na razie chodzi o zmywareczkę
        > obsługującą 1-2 osoby...

Po pierwsze jesli nie ogranicza cie miejsce a tylko kasa i to ze jest was dwoje
        to nie zastanawiaj sie nad 45 tylko kup 60. Niby roznica mala 9 a 12 kapletow.
        Ale ukladanie garczkow i patelni w 45 to prawdziwe puzle. Tylko ze trzeba miec
        2x tyle naczyn ile bys normalnie miala w domu, bo na kubek do herbaty nikt nie
        bedzie czekal godziny z hakiem.

Co do marki to sie nie bede wypowiadal bo kazdy chwali to co jego. A
        opowiadanie ze Siemens vel Bosch sa najlejsze, najcichsze, najekonomiczniejsze,
        najmniejawaryjne i jeszcze przy tym najlepiej domywaja i nablyszczja to wsadz
        to wszystko miedzy bajki. Bo jak by tak bylo naprawde to by zadnej innej firmy
        na rynku nie bylo. Mnie doradzal znajomy Electroluxa ktury zmienil Boscha na
        takowa i twierdzi ze nie ma porownania na kozysc E...
        Troche o mojej. Z domywaniem nie mam problemow, chodzi 2 lata bez awari
        codziennie a czasem i 2x dziennie. Max zyzycie wody 19l i 1.3kWh na cykl. Jak
        pisalem ukladanie patelnii i garnkow to lamiglowka ale talerzy i szklanek
        wchodzi faktycznie duzo (45cm). Ma pojemnosc 9 a nie jak inni producenci 8
        zestawow. Faktycznie ma 9 czy 11 programow i 5 temperatur wody ale najczesciej
        uzywa sie 5 programow i 2 temperatur. Nigdy nie uzylem programu do krysztalow
        bo takowych nie posiadam a kieliszki i szklanki do drinkow myje z reszta
        naczyn. Z bajerow (a moze to nie bajer i kazda zmywara to ma) uzyteczne jest
        samo plukanie naczyn. Gdy wsadzisz talerze po obiedzie a zmywara nie jest pelna
        to nie musisz resztek recznie splukiwac (Oczywicie ziemniaka czy obgryziona
        kosc trzeba jednak zgarnac do kosza).
        JAki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka