Gość: pola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.03, 13:53 pomocy wczoraj zakupiłam pralke boscha przy wirowaniu strasznie swiszcze i gwizdze CZY TO NORMALNE???? czy ktos jej uzywa i spotkal sie z podobnym problemem??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bankroot Re: Bosch PralkaProblem IP: *.pekao.com.pl 05.08.03, 14:29 tak zuzka1, ja tez tak mam. Bosch to syf. bankroot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac1 Re: Bosch PralkaProblem IP: *.katowice.pl 05.08.03, 14:47 Gość portalu: pola napisał(a): > pomocy > wczoraj zakupiłam pralke boscha > przy wirowaniu strasznie swiszcze i gwizdze > CZY TO NORMALNE???? > czy ktos jej uzywa i spotkal sie z podobnym problemem??? > pozdrawiam Przygotuj sie na duże kłopoty, najlepiej ją wymień. Poczytaj watek : www2.gazeta.pl/usenet/704534,27014.html?group=pl.rec.dom&tid=23070&pid=24634 To tak jak się Polacy biorą za składanie niemieciej pralki z włoskich części. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark Re: Bosch PralkaProblem IP: *.mroczna.net.pl 06.08.03, 08:46 u mnie tez tak gwizdze przy wirowaniu wydaje mi sie ze to od wysokich obrotów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: Bosch PralkaProblem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.03, 16:42 czy naprawde mi nikt nie powie co tak gwizdze????? Odpowiedz Link Zgłoś
azm Re: Bosch PralkaProblem 08.08.03, 00:42 Mam pralkę Siemens od 2,5 roku. Ta sama konstrukcja, co Bosch - firmy korzystają z tego samego biura projektowego. Obciążenie od 1 do 4 prań na tydzień. Gwiżdże od samego początku. Nie zauważyłem żadnych zmian w rodzaju zmiana dźwięku czy większe drgania. Ale może dobrze byłoby napisać (list polecony) do przedstawicielstwa na Polskę, niech oficjalnie (na papierze) odpowiedzą, czy to jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
azm Re: Bosch PralkaProblem 08.08.03, 00:43 uzupełnienie: gwiżdże albo któreś z łożysk, albo któraś z uszczelek. Odpowiedz Link Zgłoś
nelu Re: Bosch PralkaProblem 08.08.03, 09:43 Gość portalu: pola napisał(a): > pomocy > wczoraj zakupiłam pralke boscha > przy wirowaniu strasznie swiszcze i gwizdze > CZY TO NORMALNE???? > czy ktos jej uzywa i spotkal sie z podobnym problemem??? > pozdrawiam Ten typ tak chyba ma. My od roku też mamy pralkę Bosch i też piszczy przy wirowaniu. Z czasem to piszczenie jest mniej słyszalne. Domyślam, że to uszczelki sie "docierają". Nic innego sie nie dzieje i pierze bardzo dobrze, a używamy jej często, niekiedy nawet 7 razy w tygodniu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agus7 Re: Bosch PralkaProblem 08.08.03, 10:13 Moj Siemens tez piszczy, ale to nie takie straszne, jak zamkne drzwi od lazienki da sie wytrzymac :) wydaje mi sie ze to nie gorsze od chrobotania, jakie wydaja inne pralki :) za to zmywarka Siemensa jest CICHUTENKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Bosch PralkaProblem IP: *.unitron.lublin.pl / 192.168.3.* 08.08.03, 11:02 Gość portalu: pola napisał(a): > pomocy > wczoraj zakupiłam pralke boscha > przy wirowaniu strasznie swiszcze i gwizdze > CZY TO NORMALNE???? > czy ktos jej uzywa i spotkal sie z podobnym problemem??? > pozdrawiam Ja mam wąskiego produkowanego w niemczech no i powiem Ci że to chyba normalne (mnie to tak strasznie nie irytuje ) w końcu coś powinno być słychać. Włączamy ją po 22.00 i nie budzi śpiącego (za jednymi drzwiami) rocznego dziecka. Pozdrawiam Marcin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankroot Re: Bosch PralkaProblem IP: *.pekao.com.pl 08.08.03, 12:21 wydaje mi się normalne, że jak podziurkowany bęben (nawet jeśli te "dziurki" są zatkane odwirowywanymi majtkami) obraca się 20 albo więcej razy na sekundę, to zaczyna "gwizdać' powietrze. bankroot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: Bosch PralkaProblem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.03, 12:19 Dzieki juz jestem spokojniejsza bede musiala sie przyzwyczaic do świstu i gwizdu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyftdtd Re: Bosch PralkaProblem IP: 83.1.81.* 29.06.13, 13:08 Mam Boscha od tygodnia, model WAE czyli z Polski, tez gwizdze glosno. One tak juz maja. Taka konstrukcja. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Bosch PralkaProblem 30.06.13, 18:06 Ostatnio mocno ostrzegano przed Boschami, produkują teraz w Chinach. Odpowiedz Link Zgłoś