Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kto płaci???

IP: *.pulaw.pl.auchan.com, / *.internetia.pl 08.12.03, 15:32
    Kupuję mieszkanie z rynku wtórnego,ale nowe i nieużywane. Dowiedzialam sie od
    znajomych ktorzy tam mieszkaja, ze niedlugo beda jakies doplaty z "metra" na
    wykonczenie ogrodzenia, garazu itp.Kto bedzie za to placić? Czy ja - bedac za
    jakis czas wlascicielem mieszkania, czy powinien zaplacic to jeszcze obecny
    wlasciciel, który jest za granica i nie był jeszcze nigdy na zebraniach
    wspolnoty?? Z tego co mi wiadomo, to były do niego wysylane zawiadomienia o
    zebraniach itd.Bardzo prosze o info!
    Obserwuj wątek
      • abcd17 Re: Kto płaci??? 10.12.03, 09:07
        Gość portalu: joga napisał(a):

> Kupuję mieszkanie z rynku wtórnego,ale nowe i nieużywane. Dowiedzialam sie
        od
        > znajomych ktorzy tam mieszkaja, ze niedlugo beda jakies doplaty z "metra" na
        > wykonczenie ogrodzenia, garazu itp.Kto bedzie za to placić? Czy ja - bedac
        za
        > jakis czas wlascicielem mieszkania, czy powinien zaplacic to jeszcze obecny
        > wlasciciel, który jest za granica i nie był jeszcze nigdy na zebraniach
        > wspolnoty?? Z tego co mi wiadomo, to były do niego wysylane zawiadomienia o
        > zebraniach itd.Bardzo prosze o info!

Obecny wlasciciel placi zaliczke w poczet kosztow zarzadu nieruchomoscia
        wspolna (a wiec biezace koszty utrzymania nieruchomosci wspolnej - klatek
        schodowych, dzialki przyleglej do budynku, ogrodzenia itp.). Jezeli wspolnota
        sobie uchwali fundusz remontowy FR (moze, ale nie musi) - obecny wlasciciel
        placi takze zaliczke na FR, z ktorej w przyszlosci pokrywane beda koszty
        remontow. Zaliczki rozliczane sa raz w roku (zazwyczaj, bo wspolnota moze
        sobie to zmienic).

Jezeli kupisz mieszkanie, tak jak kazdy z wlascicieli lokali bedziesz placil/a
        ww. zaliczki.

Udzial w zebraniu nie jest obowiazkowy.

Wiecej info - na forum o wspolnotach
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=523
        Pozdrawiam,
        • Gość: joga Re: Kto płaci??? IP: *.pulaw.pl.auchan.com, / *.internetia.pl 10.12.03, 09:15
          dziekuje za informacje.pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka