Dodaj do ulubionych

Zalew czy hala ?

16.02.07, 23:53
zalew dla wędkarzy czy hala dla sportowców - oto jest pytanie
która budowa od radnych pieniądze dostanie
Obserwuj wątek
    • szpila555 Re: Zalew czy hala ? 17.02.07, 07:07
      Słyszałem o innym wniosku jednego z radnych część pieniędzy zaplanowanych w
      budżecie na Zalew wydać na budowę ulicy Glogera. Głosowanie nad tym wnioskiem
      na sesji we wtorek 20 lutego. Wędkarze przyjdą.
      • to_ja8 A może rozgonić to towarzystwo? 17.02.07, 09:22
        Niech radni zadbają o przyszłości Bielska.
        Panowie i panie - apeluję do radnych - decysujecie o losach miasta, więc
        zacznijcie myśleć, a nie politykować.
        • szpila555 Re: Posłuchamy argumentów we wtorek na sesji 17.02.07, 20:50
          Sprawdzimy też kto mieszka w okolicach ulicy Glogera (przylega do ul. 11
          Listopada i Kilińskiego).
          Żeby być dobrze zrozumianym uważam że równiez ulica Gogera powinna być w
          przyszłości zaasfaltowana, tylko należy pamiętać, że w kolejce czekają starsze
          ulice, np całe Studziwody oraz wiele innych starszych ulic.
          • wscieklytraktorzysta Re: Posłuchamy argumentów we wtorek na sesji 20.02.07, 19:47
            szpila555 napisał:

> Sprawdzimy też kto mieszka w okolicach ulicy Glogera (przylega do ul. 11
            > Listopada i Kilińskiego).
            A przypadkiem nie pewna pani radna,ty wiesz, ja wiem a reszta też się dowie.A
            zalewu żal,wielki żallllllllllll.
            • salustiusz Re: Posłuchamy argumentów we wtorek na sesji 26.02.07, 22:25
              Wściekniety traktorzysto. Nie każdy ma traktor, nawet ten wściekły. A moze masz
              gumioki do chodzenia po kałużach.Zapraszam w imieniu moich znajomych do
              wspólnego mieszania błota na ulicach tego właśnie osiedla, do zasypywania dziur
              w drogach . Mówię Ci swietna zabawa. Nie zapomnij o traktorze. Jak bedziesz
              jechał Glogera , to uważaj, zeby Ci zęby nie wypadły, bo strasznie trzesie. Ale
              wybacz. To nie nasza wina. Gdyby coś ci sie stało - nie daj Bóg- to po
              odszkoddowanie idź do Burmistrza. Bo mieszkancy Glogera, tak jak piszesz 11-go
              Listopada, Kilińskiego, aha i jeszcze Kolberga nie mają juz siły do zasypywania
              dziur i wylewania wody z wielkich kałuz. Błagam Cię, załatw im gumioki, a moze
              masz kajak ? To byłoby swietne. Zobacz zima się kończy.Jak Ci ludzie maja
              dotrzeć do miasta?.Tobie ,to byc moze wszystko jedno. Ci ludzie musza mieć buty
              na zmianę i samochód, zeby wyjechać. Jeszcze raz prosze Cie stary, załatw im
              gumioki. Moga byc kalosze. Ty napewno wiesz, gdzie je kupić , a moze będziesz je
              nam wypożyczać. Za wypozyczenie miasto Ci zapłaci z naszych podatków, które
              płacimy do kasy miasta. Co ty na to? A tak wogóle ta radna, jest okey.
              Zalew jest napewno potrzebny, ale czy w tym miejscu? Chcesz jeść czarne posypane
              miałem węglowym rybki? Będziesz jadł. Radni przegłosowali zadanie. Dokumentacja
              jest w budzecie, ale kochaniutki Burmistrz ma ja zrobic jak najtaniej.
              Środowisko jak widze Cię nie interesuje? Chcesz oddychać pyłem węglowym,
              bedziesz oddychał. Bo w poblizu jest ENERGO.Miłego wypoczynku.
          • salustiusz Re: Posłuchamy argumentów we wtorek na sesji 26.02.07, 22:43
            Szpila udajesz polityka. Pracowałeś w biznesie. Powiedz czyja to jest wina , że
            rzekomo tych starszych ulic nie ujęto w budżecie? Czemu tego nie zrobił
            burmistrz? On miał najwieksze mozliwości. Napewno nie radni. Burmistrz wie ile
            bedzie kosztować ulica np. Nowa czy inne? Radni, żeby wprowadzic nowe zadania
            musieli wskazać źródła ich sfinansowania. A moze dotrzesz do tych danych. O ile
            zwiekszono dochodów, itd. Mimo przegłosowania, Burmistrz zapowiedział , ze
            budzet zaskarży. Gdzie tu jest demokracja. A może Burmistrzowi radni są
            niepotrzebni.Z tego , co ja wiem, oni reprezentuja swoich wyborców. Natomiast
            Burmistrz jest organem wykonawczym. Burmistrz skarżąc budżet nie liczy sie z
            głosem ludzi. Masz pretensje. Miej do Burmistrza.
        • peem63 Re: A może rozgonić to towarzystwo? 17.02.07, 21:43
          to_ja8 napisał:
          ... Panowie i panie - apeluję do radnych - decysujecie o losach miasta

i dlatego ten wybór jest konieczny i odpowiedź na pytanie
          z czego więcej ludzi skorzysta i dla miasta będzie większy pożytek
          stworzyć warunki do rozwoju komarów czy sportu ?
          • szpila555 Re: z czego więcej ludzi skorzysta 18.02.07, 07:44
            Dobre pytanie peem-ie.
            Polecam latem Zalew Repczyce. Wędkarzy tam jest niewielu, ale wielu
            korzystających ze zbiornika bielszczan latem tam zobaczysz. Po prostu ten zalew
            służy wszystkim. Opis Repczyc pod linkiem poniżej:
            www.avestom.com/places/zbio_rep.htm
            Niedługo gmina Brańsk wybuduje 4 ha Zalew koło Kiersnówka.
            Mieszkańcy Bielska czekają na obiecywany Zalew już kilkadziesiąt lat.
            Doczekają?
          • to_ja8 Re: A może rozgonić to towarzystwo? 18.02.07, 18:20
            peem63 napisał:

> .... z czego więcej ludzi skorzysta i dla miasta będzie większy pożytek
            > stworzyć warunki do rozwoju komarów czy sportu ?
            ====
            A widziałeś chociaż jednego komara nad zalewm w Repczycach?
            Bo ja - nie, a byłem tam już kilkadziesiąt razy.
        • salustiusz Re: A może rozgonić to towarzystwo? 26.02.07, 22:30
          Oj Krzysiu K. bardzo szybko zmieniasz barwy. Chcesz żeby w mieście było lepiej.
          Nie przeszkadzaj i nie judź, jak Judasz. Spodobał Ci sie kolor czerwony? Ja w
          nim nie gustuję. Fajny z Ciebie facet. Ale do obiektywnej oceny nie masz
          głowy.Pozdrawiam.
          • to_ja8 Pokaż swój obiektywizm... 26.02.07, 23:47
            salustiusz napisał:

> ... bardzo szybko zmieniasz barwy. Chcesz żeby w mieście było lepiej.
            > Nie przeszkadzaj i nie judź, jak Judasz. Spodobał Ci sie kolor czerwony? Ja w
            > nim nie gustuję. Fajny z Ciebie facet. Ale do obiektywnej oceny nie masz
            > głowy....

===

Obiektywizm wymaga obiektywizmu....
            a nie szufladkowania

Może policytujemy się trochę.
            Komu, albo ilu (w tym radnym) ma służyć ul. glogera, a ilu będzie dziennie w
            sezonie wakacyjnym moczyć cztery litery w zalewie?
            Stosunek wynosi ok. 10 (dziesięć) do 1000 (tysiąc).
    • pawlozsiul zależy od pogody 17.02.07, 08:02
      Jeżeli Białka wyleje przed sesją, będzie zalew, zwany na tę okoliczność
      zbiornikiem retencyjnym.
      • szpila555 Re: Mamy mróz 17.02.07, 08:18
        Póki co to będzie chyba naturalne lodowisko, zamiast sztucznego ;)
        • konfederata Alternatywą w tym sporze będzie : 17.02.07, 20:45
          Market Budownictwa, ponieważ o tym też chodzą słuchy ;
          obwodówki szlag trafi ! być może ...
    • to_ja8 Re: Zalew czy hala ? 18.02.07, 18:13
      peem63 napisał:

> zalew dla wędkarzy czy hala dla sportowców

===

Mam pytanko w wziąku z powyższym cytatem:
      - gdzie spędzasz latem wolne chwile? nad wodą czy na hali?

I nie sugeruj, że zalew ma być tylko dla wędkarzy (zresztą też bielszczanie, a
      razem z sympatykami jest ich ok. 2 tys.). Nie jestem wędkarzem, a czekam z
      utęsknieniem na moment, gdy popływam z dziećmi kajakiem w bielskim zalewie.
      Aha .... i nie będę musiał pokonywać kilkudziesięciu kilometrów np. do Repczyc.
      I nie strasz komarami, bo jak już, to wolę być kąsany przez nie w Studziwodach,
      niż na Mazurach.
      • wscieklytraktorzysta Re: Zalew czy hala ? 18.02.07, 19:42
        to_ja8 napisał:

> peem63 napisał:
        >
        > > zalew dla wędkarzy czy hala dla sportowców
        Zapewne potrzebne są i zalew i hala.Ale jeśli miałbym wybierać to optowałbym
        za zalewem.Poza tym zalew był obiecany chyba wcześniej.Nie wszystkich
        interesuje pływanie w basenie,a zalew daje jakąś namiastkę wolności i
        przestrzeni.
        • peem63 Re: Zalew czy hala - obietnice 18.02.07, 20:51
          "... zalew był obiecany chyba wcześniej "
          ile są warte obietnice burmistrza po wyborach ?

• ckmi Re: Zalew czy hala - obietnice 19.02.07, 18:00
            Podpowiedż dla blondynów. W tym wątku chodzi o to że to radni w budżecie
            zapiszą czy pieniązki będą na hale czy na zalew.
            • szpila555 Re: Zalew czy hala - obietnice 19.02.07, 18:26
              Chyba coś Ci się pokręciło ckmi. Dlaczego wiążesz sprawę hali z Zalewem?
              To są dwie różne sprawy, niezależne od siebie, tym bardziej że ewentualne
              dotacje są też z różnych źródeł. Gmina Brańsk o ile mi wiadomo otrzymała ponad
              3 mln zł na budowę Zalewu koło Kiersnówka. Bielsk mniejszy?
              • peem63 Re: Zalew czy hala - obietnice 19.02.07, 19:04
                ... Gmina Brańsk o ile mi wiadomo otrzymała ponad 3 mln zł na budowę Zalewu
                koło Kiersnówka. Bielsk mniejszy?

tak, ale ...
                ten co występował o kasę i ci co ją przyznawali to są z innej opcji niż
                nasz " z bożej łaski " burmistrz
                • szpila555 Re: Zalew czy hala - obietnice 19.02.07, 19:13
                  tak tak, a korzystać z Zalewu to będą krasnoludki i to tylko jednego koloru.
                  Pozostałym będzie wstęp wzbroniony na Kiersnówek ;P

Kiedy w końcu przestanie się myśleć o rządzących a zacznie o rządzonych szarych
                  ludziach.

Czy uważasz, że realizacja inwestycji zależy od tego kto jest burmistrzem w
                  Bielsku, a przeciwnicy polityczni burmistrza będą ją blokować, nawet wbrew
                  swoim wyborcom?
                  Kiedyś w końcu wyjdzie na jaw kto chce tej inwestycji a kto ją sabotuje.
          • to_ja8 Re: Zalew czy hala - obietnice 19.02.07, 18:22
            peem63 napisał:

> "... zalew był obiecany chyba wcześniej "
            > ile są warte obietnice burmistrza po wyborach ?

===

Sprawdź sam ile
            www.kupala.com.pl/zalew_9.avi
    • pawlozsiul czym się jaracie? 18.02.07, 21:20
      Nawet, jeżeli zapadnie decyzja, to i tak się ją zaskarży ze względu na to, że w
      jej podjęciu uczestniczyli nieuprawnieni radni - niekończąca się opowieść.
      • i.madzia Re: Po co nam zalew 19.02.07, 13:39
        Po co nam hala sportowa, po co nam nam plac zabaw, po co nam wszystko?

Ps. To ironia, agresja, żal, gorycz (wybierzcie sobie, co Wam pasuje)
      • szpila555 Re: czym się jaracie? 19.02.07, 15:26
        Przejdę się jutro na sesję posłuchać. W końcu to nadzwyczajna sesja i w
        dodatku "budżetowa". Może ktoś filmik nakręci z głosowań ;P
        • diabel_21 zalew... 19.02.07, 20:32
          • to_ja8 Jasne – zalew... 19.02.07, 22:09
            Ja też tak myślę.... i chcę

A może rozliczyć tych, którzy po raz kolejny blokują inwestycję
            AKT II:
            www.kupala.com.pl/a_zalew.avi
            • to_ja8 Re: Jasne – zalew... 19.02.07, 22:39
              Burmistrz rozpoczął budowę zalewu już dawno,

www.kupala.com.pl/b_zalew.avi
              ... ale teraz w...a się starostwo z nowym pomysłem - "bajoro w Parcewie"
              Ciekwe, jak lobby prosnarkowskie zadziała na jutrzejszej sesji
              Ja bym rozgonił to "towarzystwo wzajemnej adoracji", albo do roboty zagonił -
              społecznej, a nie do polityki....

* * *
              Nie pij Piotrek w piątek...
              • salustiusz Re: Jasne – zalew... 26.02.07, 22:51
                to_ja8 nie pij w piatek i nigdy więcej
            • arsen-lupin zalew - jasne 19.02.07, 23:10
              to_ja8 napisał:

> Ja też tak myślę.... i chcę
              .....
              kup sobie 6xjasne w puszce i zrób sobie zalew
              • to_ja8 Re: zalew - jasne 19.02.07, 23:16
                arsen-lupin napisał:

> ...kup sobie 6xjasne w puszce i zrób sobie zalew

===

Nie naśladuję idiotów, którzy lubią pływać po 6-u jasnych, tak jak ty....
                • arsen-lupin Re: zalew - jasne 19.02.07, 23:19
                  dawka wystarczajaca aby sie zalać
                  jak mało to weż tabletkę
                  • to_ja8 Re: zalew - jasne 19.02.07, 23:23
                    POWTARZAM!!!
                    Nie naśladuję idiotów!!! nawet jeżeli ich metody rekomendują jeszcze więksi
                    idioci...
              • obserwer11 Re: zalew - jasne 23.02.07, 20:04
                arsen-lupin masz u mnie żółtą kartkę za faul bez piłki #
                • szpila555 Re: zalew - jasne 23.02.07, 23:30
                  Myslałem że kasiako, zapomniał kto mu dał pracę i dlaczego, ale prędzej czy
                  później napiszemy o tym na forum ;P
                  • to_ja8 Re: zalew - jasne 24.02.07, 09:44
                    szpila555 napisał:

> Myslałem że kasiako, zapomniał kto mu dał pracę i dlaczego, ale prędzej czy
                    > później napiszemy o tym na forum ;P

====

No i wtedy.... przy rozwinięciuwątku o inne "znamienitości" Spiskowa Teoria
                    nabrałaby realnych kształtów.
                    • salustiusz Re: zalew - jasne 26.02.07, 22:54
                      Kto to jest kasiako? Kto rozdaje pracę? Czyżby za stawianie się w pełnej
                      gotowości na zyczenie najjasniej nam panujacego?
      • salustiusz Re: czym się jaracie? 26.02.07, 20:48
        pawlozsiul napisał:

> Nawet, jeżeli zapadnie decyzja, to i tak się ją zaskarży ze względu na to, że w
        >
        > jej podjęciu uczestniczyli nieuprawnieni radni - niekończąca się opowieść.
        Jesteś w błędzie, to nie ma nic do rzeczy. Ważna jest większość głosów, a nie to
        czy rzekomi nieuprawnieni głosowali. Ponadto ci radni nadal są radnymi.
    • peem63 Zalew czy hala - jaki wynik ? 20.02.07, 17:49
      co radni wybrali ?
      będzie budowa zalewu czy hali ?
      • szpila555 Re: ul. Glogera 20.02.07, 18:42
        A czym się tak ekscytujesz peemie63. Trzeba było przyjść na sesję, samemu
        posłuchać, obejrzeć głosowanie, zamiast na forum pytać co radni wybrali. Na
        sesji już nikt nic nie wybierał.
        Wedkarze widzieli i słyszeli "argumentację" wnioskodawców. Przekażą ją zapewne
        kolegom i znajomym.
        Ponieważ teraz zbyt emocjonalnie i dosadnie bym opisał przebieg tej części
        sesji, wolę dzisiaj wstrzymac się z komentarzami, by przypadkiem ktoś mnie za
        to do sądu nie podał. Mimo to zapewne wkrótce co nieco napiszę.
        • obserwer11 Re: ul. Glogera 20.02.07, 21:54
          obiektywnie to ta ulica KOSZMAR oraz całe to osiedle .
          byłem tam dzisiaj !!! popieram wykonanie ze środków unijnych .
          • peem63 Re: ul. Glogera 20.02.07, 22:52
            znalazłem ulicę na planie miasta
            a kto na niej straszy ?
            • szpila555 Re: Dzisiaj w Kurierze Porannym o sesji: 21.02.07, 11:48
              img353.imageshack.us/img353/958/sesjayj0.jpg
              • skubi-dubi Re: Dzisiaj w Kurierze Porannym o sesji: 21.02.07, 15:25
                hauuuuuuuu,
                wyć się chce patrząc na te czasy
                grupa bojowa skubiego musi w takim razie dokonac penetracji środowiska
                bielskiego, celem stwierdzenia praworządności w praworządności. W razie gdyby
                nie...kły w ruch i podarte portki.
                hau, hau
            • zenekv Re: ul. Glogera 22.02.07, 23:46
              Jestpara radnych co tammieszka pani Zwolińska i Pan Grzybowski. Zresztą
              wystarczy porównać nazwy ulic z adresami "naszych" radnych. Szkoda komentarza.
              Prywata jak w Rzeczypospolitej Szlacheckiej, z ta róznicą że tam więcej za
              swoje robiono a tu za nasze.
              • szpila555 Re: ul. Glogera 23.02.07, 07:38
                Pozwoliłem sobie wczoraj na sprostowanie kłamliwej informacji wprowadzającej w
                błąd zamieszczonej na e-bielsk.pl, sugerującej że będzie budowana albo hala
                albo Zalew.
                e-bielsk.pl/portal/comment.php?comment.news.55
                Również na naszym forum widzę próby wprowadzenia w błąd. Peem rozpoczął ten
                wątek od pytania Zalew czy hala. A takiej alternatywy nie ma.
                Budowa hali wogóle nie przeszkadza w budowie Zalewu i odwrotnie.
                Co do ulicy Glogera, wystarczy powertować książkę telefoniczną i sprawdzić kto
                tam mieszka.
                Niedługo zapodam na forum fotki młodej ulicy Glogera i ponad stuletnich ulic w
                Studziwodach. Każdy będzie mógł ocenić i wyrobić własne zdanie, czy ulica
                Glogera mogła jeszcze rok lub dłużej poczekać (wtedy można by było uzyskać na
                jej budowę środki z dotacji).
                • bielszczanin Re: ul. Glogera 23.02.07, 09:01
                  Pozwlam sobie zwrócić uwagę, że słowo "kłamliwy" sugeruje jakoby ktoś celowo
                  wprowadzał w błąd (bo przecież nie informacja), była takowa intencja. A nie
                  możesz tego stwierdzić Szpilo. Miast "kłamliwa" mógłbyś użyć
                  słowa "nieprawdziwa". Nikt, nawet pośrednio nie lubi być nazywany kłamcą, nie?
                  • szpila555 Re: ul. Glogera 23.02.07, 09:36
                    bielszczanin napisał:
                    > Pozwlam sobie zwrócić uwagę, że słowo "kłamliwy" sugeruje jakoby ktoś celowo
                    > wprowadzał w błąd (bo przecież nie informacja), była takowa intencja. A nie
                    > możesz tego stwierdzić Szpilo. Miast "kłamliwa" mógłbyś użyć
                    > słowa "nieprawdziwa".

Wczoraj po 11 na e-bielsku napisałem tekst, na którzy redaktorzy portalu nie
                    odpowiedzieli.
                    Co do informacji to w dalszym ciągu uważam tak jak napisałem. Co do znaczenia
                    słów "kłamliwy" "nieprawdziwy" mają podobne znaczenie, a informacja zawierała
                    również pewne fakty, o których bym nie napisał że są nieprawdziwe. Jeśli
                    redaktor portalu pisze tekst, to powinien sprawdzić fakty, bo jednak ludzie
                    wierzą w słowo pisane. Intencje wywnioskowałem z samego tytułu oraz treści.
                    Powtórzył tytuł peem63, o którym wiem że jest bardzo dobrze poinformowany. Ktoś
                    tu chyba kogoś celowo napuszcza.
                    • bielszczanin Re: ul. Glogera 23.02.07, 09:39
                      hmmmm
                      no nie wiem
                      ja bym nie napisał "kłamliwa", ale może masz rację...
                • salustiusz Re: ul. Glogera 26.02.07, 23:41
                  Z tego co zdażyłem sie zorientować, ulica Glogera powstała w ponad trzydzieści
                  lat temu. Ulice w Studziwodach nie sa tak straszne jak ulice Glogera ,
                  Kilińskiego czy inne w tamtych okolicach. Dlaczego mieszkańcy Nowej
                  prawdopodobnie czekają 40 lat na asfalt i nie moga sie go doczekać? Bo rzekomo
                  nie ma pieniedzy. Ale za to sa na: zalew, stadion. Czy wiesz ile będzie
                  kosztować: zalew i modernizacja stadionu (bez dokumentacji)? Słyszałem, że ponad
                  35 mln. zł. Za te pieniadze mozna wyasfaltować wszystkie ulice w miescie. Co ty
                  na to redaktorku? Ludzi mieszkajacych przy Glogera, czy na Zatorzu nie
                  interesuje zalew czy olbrzymi stadion. To oni płaca podatki od swoich
                  nieruchomości i chcą mieć asfalt. Ty za nich nie płacisz tych podatków.
                  Prawdopodobnie mieszkasz w bloku. Masz dookoła asfalt i beton.Jesli płacisz
                  podatek, to minimalny.
                  • to_ja8 No to cię teraz nieco u świadomię bałwanie... 26.02.07, 23:57
                    salustiusz napisał:

>... Prawdopodobnie mieszkasz w bloku. Masz dookoła asfalt i beton.Jesli płacisz
                    > podatek, to minimalny.

Budżet roczny największej spółdzielni mieszkaniowej w eL Paso wynosi ok. połowy
                    budżetu miasta. Ostatnio straciłem nawet rachubę, gdyż sukcesywne zaddłużenia
                    sm powiększa o kolejne miliony PLN-ów ów budżet.
                    A gdybyś był bardziej rozgarnięty, to wydedukowanie kto więcej płaci podadtków:
                    wszyscy właściciele posesji ul. Nowej czy mieszkańcy jednego bloku w sm,
                    nasączyło by ci odrobinę oleju w głowie, żeby nie wypisywać takich
                    niedorzeczności.
                    Głównymi płatnikami podatku składającego się na budżet miasta w eL Paso są
                    przedsiębiorstwa BAŁWANIE!!! można jeszcze dopowiedzieć, że miasto stawia na
                    nogi subwencja oświatowa, ale nie bezpośrednio.
                    ... to_ja 8) nie mieszkam w asfaltowej czy betonowej "dżungli".
              • salustiusz Re: ul. Glogera 26.02.07, 23:26
                To sa dopiero prawdziwi radni. Zadbali o mieszkańców ulicy Glogera. Z tego co
                wiem, to ci radni, o których napisałeś nadal musza chodzić w gumiokach. Oj bo na
                Kilińskiego błoto i to wielkie. Nie wiem czy mieszkańcy ulicy Kilińskiego
                doczekają sie asfaltu. Bo tam przecież mieszkają radni. A to nie wypada zabiegać
                o ulicę. Mam pomysł! Tych radnych trzeba po prostu eksmitować. Co ty na to?
                Wiem, o co ci chodzi. Najlepszy jest taki radny, który nic nie robi , a jak jest
                jeszcze głupi, to taki radny jest najlepszy. Gratuluję intelektu Bielszczaninie.
                Brawo. Nawet jesli Glogera zostanie zrobiona (przypominam Ci, ze Burmistrz ma
                zaskarzyc budzet), to mieszkańcy Kilińskiego, Kolberga i chyba 11-go Listopada
                będą na wiosne potrzebować duzej ilosci kaloszy, gumioków, łopatek do
                zasypywania dziur w drodze, a najlepiej samochodów, zeby wyjechac z tego bagna.
                Pomożesz? Wściekniety traktorzysta moze tym ludziom pomoze.Złożyłem mu ofertę.
                Przyłaczasz sie? :):). Ta dzielnica nie jest pusta . Oprócz radnych, tam
                mieszkaja ludzie. Nie interesuje Cie to? A ty krasny Judaszu zapomniałeś, ze
                mieszkańcy tego osiedla oprócz podatków od wynagrodzen, od działalności
                gospodarczej płacą podatek od nieruchomości. Bo tam mieszkają.To oni domagaja
                sie budowy ulic z płaconych przez nich podatków. Nie z twoich. Moze wogóle nie
                płacisz. Jak jest z tobą?
          • salustiusz Re: ul. Glogera 26.02.07, 20:59
            Kochanie nie doczekasz sie tych srodków unijnych. One są na inne cele np.na
            ochronę srodowiska. Nie na miejskie drogi. Trzeba pomyśleć o własnych srodkach.
            Bielszczanie zaopatrzcie sie w kalosze i gumioki jak macie zamiar odwiedzać
            Glogera, Nową i inne ulice. Burmistrz o nich nie pamieta.
            • ckmi Re: ul. Glogera 26.02.07, 21:05
              salustiusz napisał:

> Kochanie nie doczekasz sie tych srodków unijnych. One są na inne cele np.na
              > ochronę srodowiska. Nie na miejskie drogi. Trzeba pomyśleć o własnych
              srodkach.
              > Bielszczanie zaopatrzcie sie w kalosze i gumioki jak macie zamiar odwiedzać
              > Glogera, Nową i inne ulice. Burmistrz o nich nie pamieta.

Kochanie a ty wiesz ile ulic jest w Bielsku? A czy zdajesz sobie sprawę ile
              jest innych wydatków ? ple ple plepe itp itd o co to za kuuuuu ta ulica Glogera
              jak jest tyle innych?
              • salustiusz Re: ul. Glogera 26.02.07, 23:45
                Ale Cię poniosło ckmi, ale to dobrze. Dobranoc
        • salustiusz Re: ul. Glogera 26.02.07, 20:52
          Strasznie na sesji dukałeś. Język ci się plątał.Pan Burmistrz nie dał ci sciągawki?
          • ckmi Re: ul. Glogera 26.02.07, 21:13
            Dzieciaku o co ci chodzi?
            W przeciweiństwie od ciebie ja nie pojawiłem sie na forum wraz z nową radą.

Dzieciaku uważaj bo jesteś bardzo czytelny.
            • to_ja8 Re: ul. Glogera 26.02.07, 23:29
              ckmi napisał:

> ... W przeciweiństwie od ciebie ja nie pojawiłem sie na forum wraz z nową
              radą.
              >
              > Dzieciaku uważaj bo jesteś bardzo czytelny.

===

CKMI!!!
              Gratuluję trafności spostrzeżenia!!!
              Takich JEŁOPÓW będzie tu się pojawiać tu coraz więcej...
              Dlaczego?
              Wystarczy zerknąć na:

www.bielsk-podlaski.pl/070223.html
              ... i wszystko widać

A kto ma jakie barwy, to można wydedukować widząc, że "dziennikarstwo bielskie
              z ORKLI" nie nie kwapiło się nawet zrobić pamiątkowych fotek, aby potomni
              widzieli jak rajcy budowali zalew.... dekadami, wiekami!!!
    • kasiako11 Re: Zalew czy hala ? 21.02.07, 15:28
      jaśli mamy głosować hala czy zalew ogólnie
      to jestem zdecydowanie za halą
      • to_ja8 Re: Zalew czy hala ? 23.02.07, 11:09
        kasiako11 napisała:

> jaśli mamy głosować hala czy zalew ogólnie
        > to jestem zdecydowanie za halą

====
        Na twoim miejscu też byłbym za halą.
        Tam przynajmniej nikt nie będzie próbował topić za "wybitne zasługi dla miasta
        i powiatu"

PS. Z perspektywy kilku miesięcy cieszę się, z wyniku II tury wyborów. Inna
        opcja przyniosła by niepowetowane straty - głównie dla miasta. Oczywiście nie
        jakieś tam osobowe, tylko inwestycyjne.......
        • kasiako11 Re: Zalew czy hala ? 23.02.07, 15:30
          to_ja8 napisał:
          Na twoim miejscu też byłbym za halą.
          > Tam przynajmniej nikt nie będzie próbował topić za "wybitne zasługi dla
          miasta
          > i powiatu"
          >
          > PS. Z perspektywy kilku miesięcy cieszę się, z wyniku II tury wyborów. Inna
          > opcja przyniosła by niepowetowane straty - głównie dla miasta. Oczywiście nie
          > jakieś tam osobowe, tylko inwestycyjne
          Też jestem za topieniem zasłużonych
          ale z upierdliwością muchy powtarzam,że wole halę sportową
          niż jakieś bajoro, które i tak zarośnie torfem bo latem nasza rzeczka zamienia
          się w strumyczek,
          a wydawać miliony pln, żeby paru zdziwaczałych tatusuów mogło pomoczyć kije i
          wypić piwko to lekka przesada
          • to_ja8 Re: Zalew czy hala ? 23.02.07, 15:49
            Nie powiedziałem, że jestem za topieniem kogolokwiek...
            Przynajmniej widać co ci chodzi po głowie.
          • to_ja8 Synu Marnotrawny? 23.02.07, 16:02
            kasiako11 napisała:

> ... a wydawać miliony pln, żeby paru zdziwaczałych tatusuów mogło pomoczyć
            kije i
            > wypić piwko to lekka przesada

Po pierwsze - lepiej pić piwko na stadionie podczas meczu pilkarskiego? (masz
            przyzwycajenia...)
            Po drugie - skonsultuj się z najbliższą rodzinką, dlaczego budowa zalewu, ale z
            inną lokalizacją (na wysychającym rowie) była elementem targów wyborczych.
            To mama chciała marnotrawić - pozwoliłem na zacytowanie ciebie - miliony z
            budżetu samorządu powiatowego?
            Uhodowała sobie Synalka Marnotrawnego!!!!
            • to_ja8 ...piją alkohol w niedozwolonych miejscach.... 25.02.07, 11:36

to_ja8 napisał:

> Po pierwsze - lepiej pić piwko na stadionie podczas meczu pilkarskiego? (masz
              > przyzwycajenia...)

===
              Ministerstwo Sprawiedliwości chce podwyższyć maksymalną kwotę mandatów z 500 do
              1000 złotych, a grzywny za wykroczenie z pięciu do 15 tysięcy złotych. Nowe
              przepisy mają bardziej zdyscyplinować tych, którzy między innymi zakłócają
              porządek publiczny, niszczą mienie czy piją alkohol w niedozwolonych miejscach.
          • szpila555 Re: Zalew czy hala ? 23.02.07, 23:49
            kasiako11 napisała:

> ale z upierdliwością muchy powtarzam,że wole halę sportową
            > niż jakieś bajoro, które i tak zarośnie torfem bo latem nasza rzeczka
            zamienia
            > się w strumyczek,
            > a wydawać miliony pln, żeby paru zdziwaczałych tatusuów mogło pomoczyć kije i
            > wypić piwko to lekka przesada

Przegiąłeś kasiako11 (zmień ustawienia w "Moje forum" bo nasuwa mi się
            podejrzenie o chorobliwe skłonnosci")
        • salustiusz Re: Zalew czy hala ? 26.02.07, 23:47
          Ale przechrzta.Ohoho
    • partizan79 Re: Zalew czy hala ? 21.02.07, 15:38
      Nie chcę zalewu. Studziwody zmienią się w miejscowość "turystyczną", dzieciaki
      będą miały gdzie pić i się topić. Niejedna matka jeszcze zapłacze (daj Boże,
      żebym się mylił). Jeśli ktoś chce powędkować, jest gdzie pojechać. Wędkowanie
      na zalewie koło niespełna 30-tysięcznego miasteczka to średnia przyjemność.
      Przecież chodzi o spokój, ciszę i odludzie, a nie mięso. O to chyba chodzi,
      nieprawdaż?
      • diabel_21 Re: Zalew czy hala ? 21.02.07, 18:43
        partizan79 napisał:

> Nie chcę zalewu. Studziwody zmienią się w miejscowość "turystyczną", dzieciaki
        > będą miały gdzie pić i się topić. Niejedna matka jeszcze zapłacze (daj Boże,
        > żebym się mylił).

hm... dzieciaki i bez zalewu maja gdzie pic a utopic sie moga wszedzie, nawet na
        jakis stawach czy na tkzw "jamkach" takie moje zdanie w tym temacie
    • nikzmienilem Coraz bliżej do zalewu. 06.03.07, 11:42
      Są już plany:
      wikimapia.org/#y=52745554&x=23198962&z=16&l=0&m=a&v=2
      • szpila555 Re: Coraz bliżej do zalewu. 06.03.07, 15:50
        ukazał się Dziennik Urzędowy Województwa Podlaskiego z treścią uchwalonego
        budżetu Miasta Bielsk Podlaski na 2007 rok
        Dziennik Nr 55 ROK 2007 z dnia 5 marca 2007 r.

Zainteresowanych planowanymi w br i latach nastepnych inwestycjami miejskimi
        odsyłam pod link:
        dziennik.bialystok.uw.gov.pl/dzienniki/1371.pdf
        • szpila555 Re: Coraz bliżej do zalewu. 13.03.07, 09:51
          Ciekawe jak odniesie się RIO do uchwalonego budżetu ;)
          • szpila555 Re: Opublikowano protokół z VI sesji Rady Miasta 21.03.07, 17:29
            www.umwp-podlasie.pl/bip/bielsk_podl/index.asp?pid=rada_prot
            Ściągając plik protokołu i czytając można przekonac się o co chodziło przy
            zmianach w uchwalanym budżecie i jak przebiegała miejscami burzliwa dyskusja
            podczas obrad.
            • bielszczanin Re: Opublikowano protokół z VI sesji Rady Miasta 21.03.07, 17:37
              THX

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka