Dodaj do ulubionych

Lingaro praca

17.04.19, 13:31
Potrzebne opinie na temat pracy w Lingaro. Szczególnie interesują mnie kwestie rozwoju, zarobków, atmosfery, projektów. Będę wdzięczny za info.
Obserwuj wątek
    • topikkk Re: Lingaro praca 17.04.19, 21:12
      Podłączam się pod pytanie. Sam także jestem zainteresowany pracą u nich. Trzeba przyznać, że na papierze wygląda to bardzo dobrze:

„Jesteśmy szybko rozwijającą się firmą świadczącą consultingowe usługi informatyczne, dostarczając klientom rozwiązania IT najwyższej jakości. Lingaro zostało założone w 2008 roku przez trzech kolegów jako typowy start-up. Posiadamy oddziały w Warszawie, Lublinie, Manili i Cincinnati. Specjalizujemy się w rozwiązaniach z obszarów Business Intelligence, Big Data, Data Analytics i Ecommerce. Przyciągamy nowych pracowników możliwościa pracy z rozwiązaniami dotyczącymi Machine Learning, Artificial Inteligence, Cloud i IoT. Pracujemy na najnowoczesniejszych technlogiach (80+), posiadamy też status partnera 13 wiodących dostawców technologii. Naszymi klientami są największe światowe firmy z listy Global Fortune 500 oraz liderzy polskiego rynku.”

Jestem jednak ciekaw jak to wszystko się przekłada na rzeczywistość. Szczególnie interesowałyby mnie opinie pracowników ze stażem.
    • paweu901 Re: Lingaro praca 18.04.19, 13:38
      To może ja napiszę, jak wygląda praca w Lingaro z perspektywy juniora.

Tak się złożyło, że do nich trafiłem zaraz po studiach. Od razu przydzielono mnie do większego projektu. Na początku było mi trochę trudno się ogarnąć, ale pozostałe osoby z teamu mocno mnie wspierały. Ogólnie ludzie w Lingaro otwarci, chętni do pomocy a to duży plus, szczególnie na początku, jak człowiek się musi wdrożyć. Dla juniorów dużo szkoleń wewnętrznych. Co do zarobków dla juniorów raczej normalne stawki. Można znaleźć lepiej, ale za względu na atmosferę, możliwości rozwoju, i technologie, to jak dla mnie warto wytrwać. Powyżej juniora zarobki już całkiem dobre, nie słyszałem żeby ktoś narzekał.

Pozdrawiam.
      • topikkk Re: Lingaro praca 18.04.19, 21:45
        paweu901 napisał(a):

> To może ja napiszę, jak wygląda praca w Lingaro z perspektywy juniora.
        >
        > Tak się złożyło, że do nich trafiłem zaraz po studiach. Od razu przydzielono mn
        > ie do większego projektu. Na początku było mi trochę trudno się ogarnąć, ale po
        > zostałe osoby z teamu mocno mnie wspierały. Ogólnie ludzie w Lingaro otwarci, c
        > hętni do pomocy a to duży plus, szczególnie na początku, jak człowiek się musi
        > wdrożyć. Dla juniorów dużo szkoleń wewnętrznych. Co do zarobków dla juniorów ra
        > czej normalne stawki. Można znaleźć lepiej, ale za względu na atmosferę, możliw
        > ości rozwoju, i technologie, to jak dla mnie warto wytrwać. Powyżej juniora zar
        > obki już całkiem dobre, nie słyszałem żeby ktoś narzekał.
        >
        > Pozdrawiam.

Z tego co piszesz wynika, że już u nich nie robisz. Skoro jest tam tak dobrze, to co się stało? Dlaczego zrezygnowałeś z pracy w Lingaro? A może to oni zrezygnowali z ciebie? :D
    • paweu901 Re: Lingaro praca 19.04.19, 14:48
      "Z tego co piszesz wynika, że już u nich nie robisz. Skoro jest tam tak dobrze, to co się stało? Dlaczego zrezygnowałeś z pracy w Lingaro? A może to oni zrezygnowali z ciebie? :D ?”

Ze względu na sytuację życiową musiałem się wyprowadzić z Waw. Niby jest u nich opcja pracy zdalnej, ale w praktyce wygląda to tak, że trzeba być w okolicy. Ja musiałem jechać na drugi koniec Polski, więc nie było takiej opcji. Ale jak już się ogarnę, to będę próbował wrócić. Prawdopodobnie szansa będzie, bo z tego co widzę cały czas rekrutują.

Pozdrawiam.
    • topikkk Re: Lingaro praca 25.04.19, 21:32
      Dobra, uderzę po majówce na rekrutację i zobaczymy jak to co napisałeś wygląda w praktyce. Wątku nie zamykaj, bo jakby ktoś jeszcze miał opinie na temat pracy w lingaro, to chętnie przeczytam. Szczególnie interesowałaby mnie opinia jakiegoś mida, albo lepiej seniora.
      • michku Re: Lingaro praca 14.06.19, 17:03
        I co, byłeś na rozmowie? Jakie wrażenia? A może już u nich pracujesz? Daj znać bo ja ciągle jeszcze się waham.
    • swieco Re: Lingaro praca 02.05.19, 10:02
      Z perspektywy seniora z pięcioletnim stażem, pozostaje mi tylko potwierdzić to co napisał paweu901. Jak ktoś chce pracować na najnowszych technologiach, w towarzystwie naprawdę fajnych ludzi to warto iść do Lingaro. Warunkiem jest dobra znajomość angielskiego – nikt o tym nie wspomniał, a to podstawa. Jak nie jak nie komunikujesz się swobodnie po angielsku, i nie przepadasz za międzynarodowym towarzystwem, to odpuść sobie pracę w Lingaro.
      • paweu901 Re: Lingaro praca 10.05.19, 17:51
        Dzięki, na taką opinię czekałem. Wychodzi na to, że praca w lingaro rzeczywiście jest w porządku. W poniedziałek odezwę się do nich, i zapytam o możliwości aplikowania. Zobaczymy czy szukają aktualnie kogoś z moim skillem. Pozdrawiam.
    • moker68 Re: Lingaro praca 19.11.20, 09:36
      Michku, Paweu, pracujecie w Lingaro? Mieliście rekrutować jakiś czas temu, więc jestem ciekawy czy coś z tego wyszło?
    • majkaaona Re: Lingaro praca 20.12.21, 09:35
      Długo się do tego zbierałam, ale ciągły brak czasu.
      Chciałam dorzucić swoje 3 grosze odnośnie pracy w Lingaro.
      Pracuję już tutaj od dłuższego czasu. Przeszłam do Lingaro z innej firmy i teraz po czasie stwierdzam, że była to bardzo dobra decyzja. Mam tu o wiele lepsze zarobki, ale też atmosfera w pracy jest super, bez spiny, ludzie życzliwi. Można liczyć na wsparcie innych w pracy. Uwierzcie mi, że w poprzedniej firmie praca w zespole to był istny koszmar, także wiem co mówię.
      Plusem jest dla mnie również to, że czuję, że w Lingaro naprawdę się rozwijam. Jeśli ktoś się zastanawia czy zacząć tu pracę to najlepiej przyjść i się przekonać :) Ja od siebie polecam.
      • rojberos Re: Lingaro praca 17.01.22, 12:16
        Od dłuższego czasu, tzn jak długo pracujesz już w Lingaro? A czy mogłabyś napisać jak wyglądał proces rekrutacji do tej firmy?
        • majkaaona Re: Lingaro praca 18.01.22, 10:24
          Właśnie sobie uświadomiłam, że to już mija rok odkąd pracuję w Lingaro. Także kawałek czasu już jest. Jeśli chodzi o rekrutację to już nie pamiętam tak wszystkiego dokładnie. Pamiętam, że wysłałam CV, zadzwonili do mnie i umówiliśmy się na spotkanie. Na spotkaniu była taka część typowo HRowa, potem spotkanie z szefem i potem też ta część taka bardziej techniczna. Padały między innymi takie pytania o np rozwiązania praktyczne pewnych problemów. Ale to wszystko było w takiej spoko, przyjaznej atmosferze, w klimacie normalnej rozmowy, a nie przepytywania. No i tyle. Po spotkaniu, zadzwonili do mnie z informacją zwrotną, jakoś dosłownie po kilku dniach.
          • rojberos Re: Lingaro praca 16.02.22, 09:09
            O super, dzięki za opinię. Ja chciałbym się do nich rekrutować, ale muszę poczekać jeszcze 2 tygodnie i pozałatwiać wszystkie sprawy w swojej starej pracy. A jak Ci się teraz pracuje w Lingaro już z perspektywy czasu?
    • paulinadyk Re: Lingaro praca 24.06.22, 11:18
      Widzę, że temat opinii o Lingaro trochę ucichł, a szkoda, bo nie każdy ma opcję zasięgnąć opinii stricte w środowisku. Sama zresztą szukałem informacji o poprzednim pracodawcy i niewiele znalazłem, wiec jak dla mnie takie wątki są zawsze ok. Ale to brzegu. O Lingaro sporo słyszałam, w zasadzie samych dobrych rzeczy, ale nie brałam ich pod uwagę. Tak jak wspomniał paweu jest opcja pracy zdalnej, ale jednak lepiej być w pobliżu, no i nie wszystkim home Office pasuje – mnie zupełnie nie. Tak się złożyło, że jednak zamieszkałam niedawno w stolicy, więc aplikacja do Lingaro w sumie wydawała się oczywista. Szczerze mówiąc, mało jest firm informatycznych, które mają w środowisku tak dobre opinie – większość to niestety standardowy mordor.
      Sama rekrutacja standardowo – cv, rozmowa z hr - owcami, problemy do rozwiązania, sprawdzenie poziomu angielskiego, bez głupich pytań o długopisy czy hot dogi, spoko atmosfera bardziej na zasadzie luźniejszej rozmowy. Aha, był też test iq i test techniczny – żaden nie był jakoś szczególnie wymagający, choć lubię sobie myśleć, że to ja jestem wybitna :D Po kilku dniach feedback z konkretami, czyli zarobki, umowy etc. Co do zarobków – w poznaniu na podobnym stanowisku proponowano mi dużo mniej, niż w lingaro w wawie, ale to nie dziwi. Wazne jest to, że na tle konkurencji warszawskiej lingaro naprawdę korzystnie pod tym względem wypada, nawet na stanowiskach niższego szczebla.
      Zupełnie inną kwestią są teamy i atmosfera w pracy – tu nie ma typowych korporacyjnych grup, które robią sobie wzajemnie krzywe akcje, większość jest fajnie zintegrowana, nowi szybko przestają być nowi :D W razie problemów czy niejasności zawsze znajdzie się ktoś z dłuższym stażem, nikt nie ma problemu z pomocą świeżakowi. Pracuję dopiero 4 miesiące, ale jest lepiej, niż w opiniach w Internecie, więc jeśli macie opcje pracy w lingaro to polecam
    • zenon44 Re: Lingaro praca 18.08.22, 13:16
      Jest mi ktoś w stanie powiedzieć, jak aktualnie w Lingaro wygląda temat pracy zdalnej? Moja obecna firma wróciła po pandemii do biura, ale mi szczerze mówiąc taka opcja średnio odpowiada i wolałbym dalej pracować z domu. Jest to dla mnie na tyle istotna kwestia, że jestem gotowy zmienić pracę żeby tylko móc pracować zdalnie. Lingaro jest jedną z opcji, ale nie mam pewności jak to u nich obecnie wygląda. W necie niby piszą, że praca zdalna, ale nie precyzują w jakim zakresie. Dlatego będę wdzięczny za informację zwrotną w tej sprawie.
    • mariusz.strzelczuk32 Re: Lingaro praca 28.03.23, 09:03
      Nie wiem czy potrzebne są jeszcze opinie o Lingaro, zwłaszcza w zakresie pracy zdalnej, ale tu sporo rzeczy można sobie dogadać z team leaderami, wiec nie sądze, żeby robili problemy. Każdy ma zakres obowiązków z których jest rozliczany i lingaro nie jest tu wyjątkiem, prawda jest jednak taka, że o wiele łatwiej pracuje się w grupie i na miejscu, gdzie zawsze możesz na szybko się skonsultować. Nie wiem z czego wynika Twoja niechęć do powrotu do biura, ale u nas w lingaro atmosfera jest naprawdę fajna – niby to duza międzynarodowa firma, a zupełnie tego nie czuć. Jakbyś potrzebował jeszcze jakichś opinii o lingaro do pytajcie.
    • betka43 Re: Lingaro praca 28.03.23, 11:40
      O skoro wątek trochę odżył to i ja się podzielę moją opinią o Lingaro, jako że jeszcze niedawno sama szukałam info na ich temat i raczej kiepsko z tym było. A szkoda, bo to fajna firma dla osób z zacięciem IT, chociaż wiadomo, że nie tylko – jest sporo pracy z zakresu hr czy marketingu. Ja osobiście pracuję tylko zdalnie, taki mój wybór – wdrożyłam się w taki tryb pracy w pandemii i tak już zostało. Nikt w lingaro nie robi z tego tytułu problemów. Za to mocno stawiają na integrację, nawet jeśli praca jest zdalna, co chwilę organizowane są jakieś integracyjne spotkania, w większości naprawdę fajne i rozwijające. Jest też sporo możliwości rozwoju, szkoleń zewnętrznych i wewnętrznych, które pozwalają podnieść kwalifikacje – ja osobiście naprawdę dużo z nich wyniosłam i gdyby nie były organizowane przez Lingaro, to spora szansa, że bym się na nie z własnej woli nie zapisała. Kasa w dużej mierze zależy od stanowiska, doświadczenia i zakresu obowiązków, ja nie mając jakiegoś wielkiego doświadczenia zawodowego już na początku zarabiałam całkiem przyzwoicie. Wiadomo, że wraz z awansami ta kasa rośnie i jak porównywałam ze znajomymi z innych firm z tej samej branży to lingaro wypada naprawdę nieźle. Atmosfera w pracy, możliwość rozwoju i dobre wynagrodzenie – wg. mnie te 3 kwestie są najważniejsze w kwestii dobrej pracy i w lingaro wypadają naprawdę fajnie.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka