aaapap 25.02.10, 19:30 W pobliskim Krasnymstawie ktoś frapuje tematem o lokalnym rynku pracy: tnij.org/krasnystaw1 Ciekaw jestem, czy jeśli chodzi o Chełm Wasze odczucia na ten temat bardzo się różnią. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ole707 Re: Praca - zapytanie 25.02.10, 20:15 u NAS PRACA JEST DLA KAŻDEGO I DO TEGO DO WYBORU!! Odpowiedz Link Zgłoś
aaapap Re: Praca - zapytanie 26.02.10, 04:57 Jedna odpowiedź w cytowanym wątku krasnostawskim (autor Kokonikk): "Krasnystaw to jest takie rodzinne miasto, w którym bez rodziców czy ciotek lub wujków nie ma co liczyć na fajną, dobrze płatną pracę. Jeśli te warunki nie zostają spełnione pozostaje tylko przerzucanie sedesów w Cersanicie. Jest jeszcze w sumie jedna alternatywa... handel chińskimi gaciami na bazarze. Aby mieć szansę na zmianę tego stanu rzeczy pokażmy w nadchodzących wyborach samorządowych obecnej władzy czerwoną kartkę i odsuńmy tych ... (cenzura) od rządzenia." Natomiast forum zamojskie- na pytanie młodego człowieka pracę dla nieletnich Samosiax odpisała: "Po temacie sądziłam, ze w Zamościu jakiś wyzysk nieletnich nastąpił :)jeśli chodzi o pracę to powiem Ci tak, że dla wykształconych nie ma, dla tych mniej nie ma, po prostu nie ma:/ ale powodzenia. ". Bardzo mnie ciekawi czy możecie wymienić kilka chełmskich firm* w których w ciągu ostatniego roku: 1) Nie zmniejszyło się zatrudnienie 2) Rotacja pracowników nie miała nić wspólnego z Urzędem Pracy 3) Wypłacane są premie, pensje nie są na raty i jednocześnie odnotowano podwyżki. *Nie dotyczy "budżetówki", dinozaurów w rodzaju spółek miejskich i firm "nie do zamęczenia" (np. energetyka). Odpowiedz Link Zgłoś