motyl12341 18.12.05, 17:06 Miałam usuwane kamienie z woreczka żółciowego, mam uszkodzoną wątrobę (torbiel 16mm). Czy znacie jakieś sposoby na regenerację uszkodzonej wątroby, próbowałam Hepatil, ale po nim odczuwalam dolegliwosci bólowe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kret24 Re: regeneracja wątroby 18.12.05, 17:19 Sylimarol oraz preparat witaminowy Methiovit (recepta!). Odpowiedz Link Zgłoś
jeleniogorski Re: regeneracja wątroby 18.12.05, 17:31 Czy można ,tak sobie, zaordynować Sylimarol. A jeśli tak,to jak go zażywać. To samo dotyczy Methiovitu. Odpowiedz Link Zgłoś
miejscowy2 Re: regeneracja wątroby 18.12.05, 21:05 potwierdzam bo sam czasami biorę.sylimarol jest bardzo skuteczny,jest nieszkodliwym lekiem ziołowym,ktory w przeciwieństwie do wielu innych także ziołowych naprawdę przynosi ulgę i efekty(po obfitym posiłku,cięzkostrawnym jedzeniu,bolu watroby).odbudowuje komorki watrobowe i przywraca je do prawidlowego stanu.sylimarol występuje w dwóch postaciach: tabletki 35mg i 70 mg.ja stosuje dawkę mniejszą przy uporczywych,długo trwających bolach 70mg.obie w aptece bez recepty.cena o ile pamietam równiez przystepna.za opakowanie zaplacisz okolo 7 zl(60tabl powl.)ja biorę 2x1.jest bezpieczny,mozna brac przez dlugi okres czasu bez zadnych efektow ubocznych.a gdyby ten sylimarol nie sprawdził się to zachecam do wyprobowania hepatilu z tym że jest to lek chemiczny,ale bez recepty.goraco pozdrawiam zyczac wesolych swiat i szybkiego powrotu do zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
lidie Re: regeneracja wątroby 22.12.05, 18:16 Jak stwierdzono uszkodzenie watroby? Moja mama 3 miesiace temu miala usuwany woreczek laparoskopowo. Po operacji pojawil sie bol w prawym boku. Lekarze jednak twierdzili, ze to normalne po zabiegu. Jednak dopiero po badaniach, okazalo sie, ze mama ma podwyzszone proby watrobowe. Do tej pory jednak kolejni lekarze nie potrafia zdiagnozowac. Odpowiedz Link Zgłoś
stonogga Re: regeneracja wątroby 22.12.05, 18:42 Ja równiez mialam usuwany laparoskopowo woreczek.Bolał mnie prawy bok ( boli do dzis czasem), próby watrobowe podwyzszone, chodziałam do lekarzy:-( Było ok , wg nich.Sama wpadłam na to i zrobiłam badanie.Wynik=== zółtaczka typu C. Taki prezent dostałam od naszej SŁUZBY ZDROWIA. Zycze mamie duzo zdrowia (i niech sprawdzi koniecznie czemu próby sa podwyzszone). Odpowiedz Link Zgłoś
lidie Re: regeneracja wątroby 26.12.05, 14:13 Ojej, no to mnie przestraszylas? Poki co, moja mama biega od lekarza do lekarza - robila rezonans magnetyczny ( celem wykrycia kamicy zolciowej ) oraz proby watrobowe ( wysokie ). Przed swietami lekarz zapisam lek na rozrzedzenie zolci, jednak po jego przyjmowaniu odczuwala nudnosci - kazali odstawic.Caly czas nie zdiagnozowali i nie wysylaja na zrobienie testu na zoltaczke....Czyli caly czas brak jakiegokolwiek leczenia, mimo ze odwiedza lekarzy prywatnie ( lekarz, ktory operowal stwierdzil, ze nie ma prawa bolec, ze operacja sie udala.... ) Odpowiedz Link Zgłoś