Dodaj do ulubionych

Nowe autobusy CLA

08.06.06, 14:08
Na tym forum się o nie nie pytałem....jak wrażenia? Podobają się, wygodnie się
jeździ? Gwoli ścisłości chodzi mi o 5 sztuk autobusów Cacciamali TCM-920 które
CLA kupiło od MPK Słupsk. Autobusy zostały wyprodukowane w 1999 r. w fabryce
Kapeny w Słupsku.
Obserwuj wątek
    • tomekjot Re: Nowe autobusy CLA 08.06.06, 15:06
      Nikt nic nie kupował. One sa wypożyczone
      • karol1011 Re: Nowe autobusy CLA 08.06.06, 15:30
        czy wzięte w leasing....generalnie nie wiadomo czy nie zostaną w Chełmie bo MPK
        Słupsk miał ich dość.
        • andrzej.sawa Re: Nowe autobusy CLA 10.06.06, 10:00
          A przy okazji jaka jest naprawdę kondycja finandowa CLA,bo w prasie tylko
          pyskówki,a jak to naprawdę wygląda?
          • karol1011 Re: Nowe autobusy CLA 10.06.06, 14:36
            Szczerze mówiąc trudno powiedzieć...najlepiej poczytać wszystkie artykuły i
            wyrobić sobie własne zdanie. W każdym razie jakaś kasa jest skoro wzięto w
            leasing 5 autobusów, pozostałe także jeżdżą, miasto podobno daje CLA
            dofinansowanie bo właśie ta firma z razcji posiadania autobusów niskopodłogowych
            posiada miano głównego przewoźnika w Chełmie.

Inna sprawa, że skasowano po 4 miesiącach linię "20" do Rudy Huty. Ktoś się
            obejrzał, że konkurowanie na tej trasie z autobusami wójta gminy Ruda Huta i z
            PKS zwyczajnie się nie opłaca. Nic też nie słychać o uruchomieniu nowych tras, w
            porównaniu z 1997 r. autobusy jeżdżą rzadziej, pamiętam rozkłady z początków
            działalności CLA. Generalnie moja opinia jest następująca-firma wegetuje dzięki
            miastu i dzięki temu że trochę ludzi jeszcze CLA jeździ.
    • avalon111 Re: Nowe autobusy CLA 27.06.06, 09:27
      Nowe autobusy szaleją na ulicach naszego miasta juz 3 tygodnie, a ja nawet ich
      nie widziałam, może obsługują jakieś specjalne trasy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka