Gość: Max IP: *.obw-wihe.pulawy.pl 05.03.03, 10:55 Jak wam, starym puławiakom, podoba się pomysł GALERII ZIELONEJ?(Projekt do obejrzenia na www.pl.pulawy.pl) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.in Re: Galeria Zielona 05.03.03, 11:31 galeria?? hmmm całkiem zwyczajna, niech sie mury pną do góry :) ciekawym jak tam sie miewa cygański...uppsss... przepraszam, romski pałacyk na Zielonej, vis a vis tej galerii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jank Re: Galeria Zielona IP: *.acn.pl 05.03.03, 11:47 Niezłe, niby "typowe" ale niezłe. Puławom napewno potrzebne, ale troszkę nie na te czasy. Nie chcę być złym prorokiem, ale z klientami w tym centrum może być różnie? No i Manhattanu toto nie zastąpi, z oczywistych powodów. Ale wygląda znacznie lepiej niż te postkomunistyczne delikatesy i inne wynalazki. Z drugiej strony, jeśli już coś takiego powstanie, to będzie tylko kwestia co w środku. Właściciele mogą się zmieniać, ale sam obiekt pozostanie dla Puław. Zastanawia mnie tylko lokalizacja - jak na mój gust trochę dziwna. I co gorsza, może okazać się mało praktyczna, z powodu otoczenia. Czy ja czegoś nie zauważyłem, czy tam będą kłopoty z parkingami? Bo jeśli nawet ma to być taki puławski Mall w wersji mikro (tak z 10% wielkości typowego amerykańskiego malla), to dowcip polega na bardzo dogodnym dostępie i dużych przestrzeniach, także na parkingi. Mall-kontent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Galeria Zielona IP: *.obw-wihe.pulawy.pl 05.03.03, 12:58 Słuchając wielu opinii wszędzie przewija się to samo pytanie:dla kogo to? Po powstaniu Championa Stokrotka zaświeciła pustkami, a teraz oba sklepy są ...pustawe. Oprócz newralgicznych czasów przedświątecznych ruchu wielkiego tam nie widać. A jak dojdzie jeszcze jeden...? Kto tam będzie przychodził? Że już nie wspomnę o TROLLu i tym drugim sklepie obok. Żeby wydawać pieniądze, trzeba je mieć, a ile osób w Puławach ma pieniądze do wydawania na coś innego niż chleb i mleko....? Obecnie w Puławach wszędzie na tych większych budynkach handlowych wiszą ogłoszenia DO WYNAJĘCIA, MODUS i HERMES straszą ruiną, a jeśli już ktoś się pokusi to zazwyczaj na bardzo krótko wystarcza mu entuzjazmu. I znowu wisi ogłoszenie......... Właśnie zlikwidowali jedyne "centrum rozrywki"dla dzieci w Stokrotce- RADOŚĆ.....ciekawe, z jakich powodów........ ech, Puławy.... Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Galeria Zielona 05.03.03, 13:03 Gość portalu: Max napisał(a): > RADOŚĆ.....ciekawe, z jakich powodów........ > ech, Puławy.... > no brzmi argentyńsko, ze tak napiszę spotkałe,m ostatnio znajomych z wawy, nieźle sytuowanych, siedzimy w kanjpie, pijemy piwko, a oni: gdzie teraz łatwo wyemigrować? ide po nasteopne piwko do baru a tam barmani, miast nalewac kufelki: gdzie teraz mozna najłatwiej wyemigrować? co sie kuna dzieje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jank Re: Galeria Zielona IP: *.acn.pl 05.03.03, 13:11 No cóż, nie sposób się z tym nie zgodzić. Jeśli jest powszechna bryndza, to jest, i widać ją także w dużo większych niż Puławy miastach. Myślę jednak, że obecna sytuacja nie będzie trwała wiecznie i koniunktura musi się odwrócić. Jeśli raz się zbuduje coś rozsądnego, to w lepszych czasach będzie jak znalazł. Poza tym, takie centrum-mall będzie ściągać ludzi z okolicy Puław, więc jeśli tylko trochę zacznie się poprawiać, to ludzie będą chcieli korzystać z "odrobiny luksusu". No i można będzie uwolnić miasto od różnych Hermesów i podobnych postkomunistycznych cudów, choćby przy pomocy dynamitu. A ile powstanie nowych, atrakcyjnych działek w centrum...:o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Galeria Zielona IP: *.obw-wihe.pulawy.pl 05.03.03, 13:03 Gość portalu: Jank napisał(a): > Zastanawia mnie tylko lokalizacja - jak na mój gust trochę dziwna. I co > gorsza, może okazać się mało praktyczna, z powodu otoczenia. Czy ja czegoś nie > zauważyłem, czy tam będą kłopoty z parkingami? Bo jeśli nawet ma to być taki > puławski Mall w wersji mikro (tak z 10% wielkości typowego amerykańskiego > malla), to dowcip polega na bardzo dogodnym dostępie i dużych przestrzeniach, > także na parkingi. Z tyłu terenu pojednostkowego powstał właśnie duży, na 300 samochodów parking strzeżony. Jeżeli obie inwestycje nie miną się czasowo, to problem parkowania byłby już rozwiązany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Galeria Zielona IP: *.obw-wihe.pulawy.pl 05.03.03, 12:46 m.in napisał: > ciekawym jak tam sie miewa cygański...uppsss... przepraszam, romski pałacyk na > Zielonej, vis a vis tej galerii :) hhmm...o ile ja wiem, o który pałacyk chodzi to tam jest chyba jakaś spółdzielnia medyczna....?czy coś pokręciłam? Odpowiedz Link Zgłoś
m.in heh 'pałacyk' 05.03.03, 12:59 mam na myśli tą niezwykłą, permisywistyczno-postmodernistyczno- antykontextualistyczną konstrukcję, składającą się z dwóch domów (lata 50 i 80) połaczona czyms w rodzaju pasażu z pseudogotyckimi pocieniami i takimi - kuna jak to nazwać - blaszanymi zjeżdżalniami prowadzącymi od dachu do ogródka, tak mniej więcej do wysokości metra nad ziemią cudo... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: heh 'pałacyk' IP: *.obw-wihe.pulawy.pl 05.03.03, 13:09 To chyba tego nie widziałam, a to może znaczyć,że jednak ktoś to przebudował. Nic tak rarzącego nie rzuciło mi się w oczy. A sądząc po okolicy, to w tym miejscu są właśnie gabinety lekarskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: heh 'pałacyk' IP: *.obw-wihe.pulawy.pl 05.03.03, 13:12 Gość portalu: Max napisał(a): rarzącego o matko! RAŻĄCEGO!!!sorki, przeczytałam, jak wysłałam..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jank Re: Galeria Zielona IP: *.acn.pl 14.03.03, 11:11 Zrobiłem ostatnio odpytkę w rodzinie na temat tego projektu. Generalnie, po obejrzeniu wizualizacji samego projektu - mały zachwyt, że to i w Puławach takie coś mają postawić. Ale już na wieść, że całość ma kosztować 21 milionów i że ze "społecznej" ściepy lokalnych biznesmenów mają trochę ponad siedem (w postaci przyrzeczenia), reakcja zmienia się w "uuuuuuu...". Ma to jednoznacznie dowodzić braku wiary w siłę puławskiego i okolicznego biznesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Galeria Zielona IP: *.obw-wihe.pulawy.pl 14.03.03, 11:37 ...czyli raczej opinie puławiaków są zgodne, ja też się z tym spotkałam. Poruszyłam temat Galerii przy rozmowie zagospodarowania terenu i usłyszałam dziki rechot:" coś ty, kiedy to będzie, na takich warunkach i przy obecnej padaczce na rynku? Na świętego nigdy". No cóż, optymizm w narodzie nie ginie............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak Galeria Zielona - wielkie otwarcie! IP: *.mst.gov.pl 14.03.03, 12:48 Lokalna prasa donosi: Długo oczekiwana inwestycja z wielką pompą została otwarta! ‘Galeria Zielona’ to o niej mowa rodziła się w bólach, miała zagorzałych zwolenników jak i przeciwników, jak to w naszym kraju bywa. Jej nowoczesna bryła i zielone otoczenie cieszy oko mieszkańców i turystów podążających do urokliwego Kazimierza Dolnego. Dla przypomnienia wspomnieć trzeba o atrakcjach przygotowanych przez ‘Naszą Galerię’. Znajdziemy tu powierzchnie handlowe z 30 butikami znakomitych markowych firm, nowoczesne tory do gry w kręgle, basen, saunę i sympatyczne kafejki w których serwowane są wyborne potrawy z całego świata. Wszyscy mieszkańcy są dumni z nowego miejsca spotkań widać to było na otwarciu które uświetniła swoją obecnością ‘Renifer Lopez’ a bezpośrednią transmisję ‘na żywo’ przeprowadziła TV TR-Wam czyli nam. Radości i zabawy nie było końca. Puławy, 1 maja 2012 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Galeria Zielona - wielkie otwarcie! IP: *.obw-wihe.pulawy.pl 14.03.03, 14:25 hi hi hi, jazzak, ty optymisto........... Odpowiedz Link Zgłoś