Dodaj do ulubionych

Galeria Zielona

IP: *.obw-wihe.pulawy.pl 05.03.03, 10:55
Jak wam, starym puławiakom, podoba się pomysł GALERII ZIELONEJ?(Projekt do
obejrzenia na www.pl.pulawy.pl)
Obserwuj wątek
    • m.in Re: Galeria Zielona 05.03.03, 11:31
      galeria?? hmmm całkiem zwyczajna,
      niech sie mury pną do góry :)

ciekawym jak tam sie miewa cygański...uppsss... przepraszam, romski pałacyk na
      Zielonej, vis a vis tej galerii :)
      • Gość: Jank Re: Galeria Zielona IP: *.acn.pl 05.03.03, 11:47
        Niezłe, niby "typowe" ale niezłe. Puławom napewno potrzebne, ale troszkę nie
        na te czasy. Nie chcę być złym prorokiem, ale z klientami w tym centrum może
        być różnie? No i Manhattanu toto nie zastąpi, z oczywistych powodów. Ale
        wygląda znacznie lepiej niż te postkomunistyczne delikatesy i inne wynalazki.
        Z drugiej strony, jeśli już coś takiego powstanie, to będzie tylko kwestia co
        w środku. Właściciele mogą się zmieniać, ale sam obiekt pozostanie dla Puław.

Zastanawia mnie tylko lokalizacja - jak na mój gust trochę dziwna. I co
        gorsza, może okazać się mało praktyczna, z powodu otoczenia. Czy ja czegoś nie
        zauważyłem, czy tam będą kłopoty z parkingami? Bo jeśli nawet ma to być taki
        puławski Mall w wersji mikro (tak z 10% wielkości typowego amerykańskiego
        malla), to dowcip polega na bardzo dogodnym dostępie i dużych przestrzeniach,
        także na parkingi.

Mall-kontent.
        • Gość: Max Re: Galeria Zielona IP: *.obw-wihe.pulawy.pl 05.03.03, 12:58
          Słuchając wielu opinii wszędzie przewija się to samo pytanie:dla kogo to?
          Po powstaniu Championa Stokrotka zaświeciła pustkami, a teraz oba sklepy
          są ...pustawe. Oprócz newralgicznych czasów przedświątecznych ruchu wielkiego
          tam nie widać. A jak dojdzie jeszcze jeden...? Kto tam będzie przychodził?
          Że już nie wspomnę o TROLLu i tym drugim sklepie obok. Żeby wydawać pieniądze,
          trzeba je mieć, a ile osób w Puławach ma pieniądze do wydawania na coś innego
          niż chleb i mleko....?

Obecnie w Puławach wszędzie na tych większych budynkach handlowych wiszą
          ogłoszenia DO WYNAJĘCIA, MODUS i HERMES straszą ruiną, a jeśli już ktoś się
          pokusi to zazwyczaj na bardzo krótko wystarcza mu entuzjazmu. I znowu wisi
          ogłoszenie.........

Właśnie zlikwidowali jedyne "centrum rozrywki"dla dzieci w Stokrotce-
          RADOŚĆ.....ciekawe, z jakich powodów........
          ech, Puławy....
          • m.in Re: Galeria Zielona 05.03.03, 13:03
            Gość portalu: Max napisał(a):
            > RADOŚĆ.....ciekawe, z jakich powodów........
            > ech, Puławy....
            >
            no brzmi argentyńsko, ze tak napiszę
            spotkałe,m ostatnio znajomych z wawy, nieźle sytuowanych,
            siedzimy w kanjpie, pijemy piwko, a oni: gdzie teraz łatwo wyemigrować?
            ide po nasteopne piwko do baru a tam barmani, miast nalewac kufelki: gdzie
            teraz mozna najłatwiej wyemigrować?
            co sie kuna dzieje??
          • Gość: Jank Re: Galeria Zielona IP: *.acn.pl 05.03.03, 13:11
            No cóż, nie sposób się z tym nie zgodzić. Jeśli jest powszechna bryndza, to
            jest, i widać ją także w dużo większych niż Puławy miastach.

Myślę jednak, że obecna sytuacja nie będzie trwała wiecznie i koniunktura musi
            się odwrócić. Jeśli raz się zbuduje coś rozsądnego, to w lepszych czasach
            będzie jak znalazł. Poza tym, takie centrum-mall będzie ściągać ludzi z
            okolicy Puław, więc jeśli tylko trochę zacznie się poprawiać, to ludzie będą
            chcieli korzystać z "odrobiny luksusu". No i można będzie uwolnić miasto od
            różnych Hermesów i podobnych postkomunistycznych cudów, choćby przy pomocy
            dynamitu. A ile powstanie nowych, atrakcyjnych działek w centrum...:o)
        • Gość: Max Re: Galeria Zielona IP: *.obw-wihe.pulawy.pl 05.03.03, 13:03
          Gość portalu: Jank napisał(a):

> Zastanawia mnie tylko lokalizacja - jak na mój gust trochę dziwna. I co
          > gorsza, może okazać się mało praktyczna, z powodu otoczenia. Czy ja czegoś
          nie
          > zauważyłem, czy tam będą kłopoty z parkingami? Bo jeśli nawet ma to być taki
          > puławski Mall w wersji mikro (tak z 10% wielkości typowego amerykańskiego
          > malla), to dowcip polega na bardzo dogodnym dostępie i dużych przestrzeniach,
          > także na parkingi.

Z tyłu terenu pojednostkowego powstał właśnie duży, na 300 samochodów parking
          strzeżony. Jeżeli obie inwestycje nie miną się czasowo, to problem parkowania
          byłby już rozwiązany.
      • Gość: Max Re: Galeria Zielona IP: *.obw-wihe.pulawy.pl 05.03.03, 12:46
        m.in napisał:

> ciekawym jak tam sie miewa cygański...uppsss... przepraszam, romski pałacyk
        na
        > Zielonej, vis a vis tej galerii :)
        hhmm...o ile ja wiem, o który pałacyk chodzi to tam jest chyba jakaś
        spółdzielnia medyczna....?czy coś pokręciłam?
        • m.in heh 'pałacyk' 05.03.03, 12:59
          mam na myśli tą niezwykłą, permisywistyczno-postmodernistyczno-
          antykontextualistyczną konstrukcję, składającą się z dwóch domów (lata 50 i 80)
          połaczona czyms w rodzaju pasażu z pseudogotyckimi pocieniami i takimi - kuna
          jak to nazwać - blaszanymi zjeżdżalniami prowadzącymi od dachu do ogródka, tak
          mniej więcej do wysokości metra nad ziemią

cudo...
          :)
          • Gość: Max Re: heh 'pałacyk' IP: *.obw-wihe.pulawy.pl 05.03.03, 13:09
            To chyba tego nie widziałam, a to może znaczyć,że jednak ktoś to przebudował.
            Nic tak rarzącego nie rzuciło mi się w oczy. A sądząc po okolicy, to w tym
            miejscu są właśnie gabinety lekarskie.
            • Gość: Max Re: heh 'pałacyk' IP: *.obw-wihe.pulawy.pl 05.03.03, 13:12
              Gość portalu: Max napisał(a):

rarzącego
              o matko! RAŻĄCEGO!!!sorki, przeczytałam, jak wysłałam.....
    • Gość: Jank Re: Galeria Zielona IP: *.acn.pl 14.03.03, 11:11
      Zrobiłem ostatnio odpytkę w rodzinie na temat tego projektu. Generalnie, po
      obejrzeniu wizualizacji samego projektu - mały zachwyt, że to i w Puławach
      takie coś mają postawić. Ale już na wieść, że całość ma kosztować 21 milionów
      i że ze "społecznej" ściepy lokalnych biznesmenów mają trochę ponad siedem (w
      postaci przyrzeczenia), reakcja zmienia się w "uuuuuuu...". Ma to
      jednoznacznie dowodzić braku wiary w siłę puławskiego i okolicznego biznesu.
      • Gość: Max Re: Galeria Zielona IP: *.obw-wihe.pulawy.pl 14.03.03, 11:37
        ...czyli raczej opinie puławiaków są zgodne, ja też się z tym spotkałam.
        Poruszyłam temat Galerii przy rozmowie zagospodarowania terenu i usłyszałam
        dziki rechot:" coś ty, kiedy to będzie, na takich warunkach i przy obecnej
        padaczce na rynku? Na świętego nigdy".
        No cóż, optymizm w narodzie nie ginie............
    • Gość: jazzak Galeria Zielona - wielkie otwarcie! IP: *.mst.gov.pl 14.03.03, 12:48
      Lokalna prasa donosi:
      Długo oczekiwana inwestycja z wielką pompą została otwarta!
      ‘Galeria Zielona’ to o niej mowa rodziła się w bólach, miała zagorzałych
      zwolenników jak i przeciwników, jak to w naszym kraju bywa.
      Jej nowoczesna bryła i zielone otoczenie cieszy oko mieszkańców i turystów
      podążających do urokliwego Kazimierza Dolnego.
      Dla przypomnienia wspomnieć trzeba o atrakcjach przygotowanych przez ‘Naszą
      Galerię’. Znajdziemy tu powierzchnie handlowe z 30 butikami znakomitych
      markowych firm, nowoczesne tory do gry w kręgle, basen, saunę i sympatyczne
      kafejki w których serwowane są wyborne potrawy z całego świata.
      Wszyscy mieszkańcy są dumni z nowego miejsca spotkań widać to było na otwarciu
      które uświetniła swoją obecnością ‘Renifer Lopez’ a bezpośrednią
      transmisję ‘na żywo’ przeprowadziła TV TR-Wam czyli nam. Radości i zabawy nie
      było końca.

Puławy, 1 maja 2012
      • Gość: Max Re: Galeria Zielona - wielkie otwarcie! IP: *.obw-wihe.pulawy.pl 14.03.03, 14:25
        hi hi hi, jazzak, ty optymisto...........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka