Gość: agat1 IP: 195.116.92.* 23.05.02, 09:15 A nie macie wspomnień związanych z harcerstwem ? Te rajdy, obozy i inne ciekawe przygory ? Czekam na odzew AgaT Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jazzak Re: harcerze IP: *.mst.gov.pl 23.05.02, 09:29 Gość portalu: agat1 napisał(a): > A nie macie wspomnień związanych z harcerstwem ? Te rajdy, obozy i inne ciekawe > > przygory ? Czekam na odzew > AgaT Wywalili mnie z zuchów :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat1 Re: harcerze IP: 195.116.92.* 23.05.02, 09:31 O, to przykre, współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: harcerze 23.05.02, 12:01 Aga, pocztaj wątek: Gdzie wam się zerwał film po raz pierwszy w Puława (12) chyba jedyna przygoda z harcerstwem naszych kochanych forumowiczów to wywalenie z zuchów ... za powyższe :))) Odpowiedz Link Zgłoś
agat1 Re: harcerze 23.05.02, 12:23 No, dobra, to spadam. Dobrze, że na Ciebie można liczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jank Re: harcerze IP: *.pl 23.05.02, 13:05 Jakieś bez sensu było to moje harcerstwo. I krótkie. Apele, rocznice, kroniki, raz rajd do Rąblowa i to chyba wszystko. Jakoś tak sie złożyło, że wszelkie pamiętne imprezy, ogniska, wyjazdy letnie, nowe znajomości odbywały się poza harcerstwem. Pewnie szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: harcerze 23.05.02, 13:58 źle trafiłeś, w podstawówce miałem problem, bo faktycznie nie było żadnej sensownej drużyny, jeno takie pokazowe, na apel albo Rąblów. Ale w liceum już mi się dobrze trafiło. Jak zaczęło się psuć to założyłem własną drużynę i to już było REWELACYJNE. Zdaje się, ze istnieje do dziś. Prawda Aga? :))) m.in Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat1 Re: harcerze IP: 195.116.92.* 23.05.02, 14:09 Sądząc po zaproszeniach na wigilię przysyłąnycxh do moich rodziców do tej pory, to istnieje. To były czasy, łza się w oku kręci. Ale ja baaaardzo miło wspominam harcerstwo z czasów podstawówki - obozy nad morzem co roku, nawet jakiś wyjazd do NRD (!), że o różnych pomniejszych imprezach nie wspomnę... Ciekawe, czy teraz też działa coś takiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jank Re: harcerze IP: *.pl 23.05.02, 14:24 Najwyraźniej źle trafiłem, to były czasy kiedy mało komu chciało się ciągnąć takie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: harcerze IP: *.psych.uw.edu.pl / 172.16.3.* 23.05.02, 16:02 m.in! czy to jest tak : My (agaT i ty) jesteśmy lepsi bo byliśmy harcerzami, a reszta to......mam nadzieję, że nie bo to by było śmieszne.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat1 Re: harcerze IP: 195.116.92.* 24.05.02, 09:05 Nie wiem, co ma na myśli m.in, ale ja wcale tak nie myślę. Po prostu dla mnie harcerstwo było fajną przygodą, spotkałam wspaniałych ludzi, mam miłe wspomnienia i chciałam wiedzieć, czy inni tu piszący też przeżyli coś takiego. Nie doszukuj się zaraz podtekstów, proszę Pozdrawiam nie -harcersko AgaT Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: harcerze 24.05.02, 10:09 eeee, każdy ma doświadczenia, takie, jakie mu się ułożyły w życiu i tyle. a propos, zdaje się, że niedługo bedziemy mieli kolejnego kolegę na forum :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak Re: harcerze IP: *.mst.gov.pl 24.05.02, 10:14 m.in napisał(a): > eeee, każdy ma doświadczenia, takie, jakie mu się ułożyły w życiu > i tyle. a propos, zdaje się, że niedługo bedziemy mieli kolejnego kolegę na > forum :)))) rośniemy w siłę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agat1 Re: harcerze 24.05.02, 10:31 to ja też spróbuję kogoś zwerbować, jak pospolite ruszenie, to niech będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak Re: harcerze IP: *.mst.gov.pl 24.05.02, 10:38 agat1 napisał(a): > to ja też spróbuję kogoś zwerbować, jak pospolite ruszenie, to niech będzie... .. dawniej jak było pospolite ruszenie to najczęściej kończyło się pijaństwem albo inną targowicą ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jank Re: harcerze IP: *.pl 24.05.02, 10:44 Gość portalu: jazzak napisał(a): > > .. dawniej jak było pospolite ruszenie to najczęściej kończyło się pijaństwem > albo inną targowicą ;-)) > Właśnie ! :o) Ale nic to, każdy nowy sympatyczny forumowicz jest mile widziany ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat1 Re: harcerze IP: 195.116.92.* 24.05.02, 11:49 A jak wy sobie pijaństwo przez internet wyobrażacie ? Bo moja wyobraźnia słabo pod tym względem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak Re: harcerze IP: *.mst.gov.pl 24.05.02, 12:10 Gość portalu: agat1 napisał(a): > A jak wy sobie pijaństwo przez internet wyobrażacie ? Bo moja wyobraźnia słabo > pod tym względem Można pić do monitora klikając toasty i takie tam inne bla bla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jank Re: harcerze IP: *.pl 24.05.02, 12:12 Gość portalu: jazzak napisał(a): > > Można pić do monitora klikając toasty i takie tam inne bla bla... > Puławiak potrafi ;o) To może chociaż jakiś nieduży rokosz ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak Re: harcerze IP: *.mst.gov.pl 24.05.02, 12:19 Gość portalu: Jank napisał(a): > Puławiak potrafi ;o) > To może chociaż jakiś nieduży rokosz ?? ...no to cyk... Tylko co na to Hrabia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jank Re: harcerze IP: *.pl 24.05.02, 12:23 Gość portalu: jazzak napisał(a): > > Tylko co na to Hrabia? > Jak to co ? Przepędzi nas na 'Pogaduchy...' :o) I w ten sposób grzeczny wątek o harcerzach wywędrował sobie na popijanie i rozróby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak Re: harcerze IP: *.mst.gov.pl 24.05.02, 12:54 Gość portalu: Jank napisał(a): > Gość portalu: jazzak napisał(a): > > > > > Tylko co na to Hrabia? > > > > Jak to co ? Przepędzi nas na 'Pogaduchy...' :o) > I w ten sposób grzeczny wątek o harcerzach wywędrował sobie na popijanie i > rozróby... ...wiecznie jakaś awaria ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: harcerze 24.05.02, 13:09 echy wy pijoki! :) wypije wasze zdrowie dziś wieczorem :) jazzak, a wiesz, ze masz sąsiadkę (Leśna) w min. pracy? Puławiacy do władzy! Puławy rulez! m.in :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat1 Re: harcerze IP: 195.116.92.* 24.05.02, 13:18 Tak się robi "puławsko", że chyba stąd pójdę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak Re: harcerze IP: *.mst.gov.pl 24.05.02, 13:53 Gość portalu: agat1 napisał(a): > Tak się robi "puławsko", że chyba stąd pójdę :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak Re: harcerze IP: *.mst.gov.pl 24.05.02, 13:51 m.in napisał(a): > echy wy pijoki! :) > wypije wasze zdrowie dziś wieczorem :) > jazzak, a wiesz, ze masz sąsiadkę (Leśna) w min. pracy? No to git jedna przecznica dalej, powiem więcej w robocie mam ludzi z Puław! > Puławiacy do władzy! > Puławy rulez! > m.in :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jank Witaj ! IP: *.pl 24.05.02, 10:49 A teraz do roboty - czytaj i pisz ! Miłego forumowania ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szonik Re: harcerze IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 10:37 w stanie wojennym wszyscy w klasie byliśmy zmilitaryzowani w formie zuchów, prócz jednej dziewczyny Świadka Jehowy, mimo to wspomnienia z zuchowania nie są przykre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szonik Re: harcerze IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 10:58 istotnie, skąd wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: harcerze 24.05.02, 11:06 uwaga: wojkit jest modemowcem, więc proszę o wyrozumiałośc dla kolegi :((( ad rem: to Agnieszka to było do agat1 czy Świadka Jehowy? Odpowiedz Link Zgłoś
agat1 Re: harcerze 24.05.02, 11:51 No właśnie bo nie wiem, ja też jestem Agnieszka, ale nie jestem świadkiem Jehowy Witaj Wojtku, co u Ciebie ? AgaT Odpowiedz Link Zgłoś
wojkit Re: harcerze 24.05.02, 13:26 m.in napisał(a): > modemowiec, Agnieszko, modemowiec... :(( Udało nam się połączyć, ale niestety mamy jednego kompa z modemem na biuro i się musimy nim dzielić, a poza tym to trochę muszę pracować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat1 Re: harcerze IP: 195.116.92.* 24.05.02, 14:33 No, tak, nie to, co inni. Pozdrawiam z Ciechanowa Odpowiedz Link Zgłoś
wojkit Re: harcerze 27.05.02, 08:31 Witam w nowym tygodbiu pracy i życzę milego poniedziałku. A ja byłem w sobotę na posiedzeniu komisji rewyzyjnej chorągwi. Ten nasz ZHAP to chyba się rozpadnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat1 Re: harcerze IP: 195.116.92.* 27.05.02, 08:47 Czesć Wojciechu, dobrze, że się jeszcze ktoś udziela w ZHP ; a ty jesteś na co dzień w Puławach, czy tylko dojeżdżasz na weekendy ? Odpowiedz Link Zgłoś
wojkit Re: harcerze 24.05.02, 13:24 Cześć ja sobie pracuję w Warszawie i jeżdżę po Polsce. Ostatnio nawet przejeżdżałem przez Twoje okolice jak jechałem na wybrzeże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: harcerze IP: *.psych.uw.edu.pl / 172.16.3.* 24.05.02, 17:32 no tak...czuję ogromny żal, że co raz więcej dyskusji mnie omija - docieram zwykle przed oblicze kompa gdy większość z Was juz sobie wyszła z pracy....i nie moge sobie podyskutować....a szkoda, szkoda - takiego zakręcenia na Forum to ja chyba nie pamiętam...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jank Re: harcerze IP: *.pl 24.05.02, 17:40 Pisz, Hrabio, pisz. Inni skomentują i odpowiedzą jak przyjdzie ich pora ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak Re: harcerze IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 23:06 Gość portalu: hrabia napisał(a): > no tak...czuję ogromny żal, że co raz więcej dyskusji mnie omija - docieram > zwykle przed oblicze kompa gdy większość z Was juz sobie wyszła z pracy....i > nie moge sobie podyskutować....a szkoda, szkoda - takiego zakręcenia na Forum > to ja chyba nie pamiętam...:) Zawsze zwarty i gotowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat1 Re: harcerze IP: 195.116.92.* 27.05.02, 08:45 Nie będę się chwalić, ale to ja ostatnio rozkręcam dyskusje.. Pozdrawiam AgaT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzak Re: harcerze IP: *.mst.gov.pl 27.05.02, 08:49 Gość portalu: agat1 napisał(a): > Nie będę się chwalić, ale to ja ostatnio rozkręcam dyskusje.. > Pozdrawiam > AgaT I tak trzymaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syla Re: harcerze IP: 194.95.74.* 30.05.02, 14:49 ja bylam przez cale LO w 12dsh - Angorkmi nas zwano :) Odpowiedz Link Zgłoś
agat1 Re: harcerze 31.05.02, 07:40 Gość portalu: Syla napisał(a): > ja bylam przez cale LO w 12dsh - Angorkmi nas zwano :) to chyba znamy się z widzenia, bo ja byłam w 23 DSH (Pandzie)... Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: harcerze 31.05.02, 13:03 no chyba że w innnych latach... :))) szcerze mówiąć nick Syla jakoś mi się z nikim nie kojarzy, ale dziewczyny z dwunastki to było to... chrum chrum :))) Odpowiedz Link Zgłoś
agat1 Re: harcerze 31.05.02, 13:20 A ja chyba wiem, o kogo moze chodzić.... ale mogę się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syla Re: harcerze IP: 194.95.74.* 13.07.02, 00:07 szalalam w 12-tej od 89 do 94 roku :), Wojkit musi mnie kojarzyc, ale niestety ostatni raz widzielismy sie w dosyc nieprzyjemnych okolicznosciach, cos mi sie zdaje (czyt. Niulek), a potem to juz mi sie w ogole kontakt urwal - tylko Zabcia mi zostala :). i ostatnio (chyba z pol roku temu) zlapalam baranka i gosie na necie na graniu w scrabble :) a wy pandziaki z jakiego rocznika jestescie? Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: harcerze 15.07.02, 10:23 ja i agat1 - matura '89, ale ja byłem ciut dłużej w tym "interesie" o jakies dwa lata. wojkit jeszcze dłużej, bo został "w okolicy" na studia. o Niulku słyszałem, baranka kojarzę jak najbardziej, ale gosia? niejedna była :) pozdro m.in Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szonik Re: harcerze IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 16.07.02, 13:26 sezon ogórkowy nawet u harcerzy, czyżby skautowsko- forumowiczowska brać pojechała na wypoczyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat1 Re: harcerze IP: 195.116.92.* 22.07.02, 09:49 Gość portalu: szonik napisał(a): > sezon ogórkowy nawet u harcerzy, czyżby skautowsko- forumowiczowska brać > pojechała na wypoczyn a jakże - ja właśnie wróciłam z obozu stacjonarnego z Janowca, na szczęście nie było alarmów nocnych i pogoda dopisała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syla Re: harcerze IP: 194.95.74.* 05.10.02, 22:54 a ja wychodzilam za maz :))) i wyszlam ale do kosciola poszlam normalnie w sukience, bo jak by mnie moj chlop zobaczyl w mundurku i w warkoczykach to moglby jeszcze uciec :))) Odpowiedz Link Zgłoś
arek.bial Re: harcerze 07.10.02, 17:00 jak kocha to by nie uciekł - a wyglądałabyś czadowo. Poza tym jak harcerze spędziliście wakacje. Kto z was był w ukochanych przez harcerzy Bieszczadach - ja staram się tam jeżdzić co roku. We wrześniu byliśmy tam z naszymi 1,5 rocznymi bliżniaczkami. Pozdrowionka Arek z 23DSh Panda - obecnie w Białymstoku. Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: harcerze 08.10.02, 14:37 to musisz za kilka lat wrócic do Puław dziewuchy nadadzą się do "dwunastej" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat1 Re: harcerze IP: 195.116.92.* 08.10.02, 15:03 A chłopaka - łobuza gdzie by wcielić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: harcerze IP: *.psych.uw.edu.pl / 172.16.3.* 08.10.02, 17:20 czy zostane publicznie przez Was zlinczowany jeżeli wyznam , że nie cierpiałem harcerstwa i harcerzy? brrrrr...... Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: harcerze 09.10.02, 13:27 Gość portalu: hrabia napisał(a): > czy zostane publicznie przez Was zlinczowany jeżeli wyznam , że nie cierpiałem harcerstwa i harcerzy? brrrrr...... zlinczowany? a za co? za ignorację w temacie? no chyba ze np harcerze cie pobili albo okradli, to co innego... Odpowiedz Link Zgłoś
agat1 Re: harcerze 09.10.02, 07:38 m.in napisał: > no jak to gdzie????? tak sobie tylko zażartowałam ; w takim razie ja też czynię przygotowania, żeby wrócić bliżej Puław Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek.bial Re: harcerze IP: 212.33.78.* 10.10.02, 09:41 mam nadzieję że kiedyś do harcerstwa trafią tylko czy w Puławach - kto to wie,w Białym też jest kilka fajnych drużyn Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: harcerze 10.10.02, 13:31 w ramach opozycji do starego zostaną szatanistkami :) m.in Odpowiedz Link Zgłoś
agat1 Re: harcerze 10.10.02, 15:09 m.in napisał: > w ramach opozycji do starego zostaną szatanistkami :) > m.in > Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: harcerze 10.10.02, 15:47 było sie młodym, nieprawdaż? :) aczkolwiek ostatnia (?) ksiązka pani musierowicz jest jak najbardziej dla dorosłych... Odpowiedz Link Zgłoś
agat1 Re: harcerze 11.10.02, 12:03 m.in napisał: > było sie młodym, nieprawdaż? :) > aczkolwiek ostatnia (?) ksiązka pani musierowicz jest jak najbardziej dla > dorosłych... Wszystkie są trochę dla dorosłych ; a ostatnia to która ? > > Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: harcerze 11.10.02, 13:03 nie pamiętam tytułu skleroza :(( w kazdym bądź razie akcja leci do tyłu :))) i zatrzymuje sie gdzieś w latach trzydziestych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek.bial Re: harcerze IP: 212.33.78.* 11.10.02, 13:25 dopiero coś skrobię bo mi sie rąbie internecik. Strasznie się rozpisaliscie na temat literatury - hohoho. A wracając do tematu głównego - mam nadzieję drogi m.inku, że aż tak daleko to moje mikrusy nie zajdą.Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syla Re: harcerze IP: *.FH-Muenster.DE 20.10.02, 18:18 he he he arek, znam takie 2 mile meskie druzynki z bialowieskiego technikum lesnego - moze juz przyjmuja i kobietki do nich :))) Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: harcerze 21.10.02, 10:19 arek sie interesował wyłacznie żeńskimi drużynami, a w zasadzie jedynie ich co ładniejszynm elementem składowym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek.bial Re: harcerze IP: 212.33.78.* 21.10.02, 12:28 Z Białegostoku miały by całkiem blisko - jednak chyba została to zdecydowanie męska szkoła. A co do żeńskich drużyn - to chyba wszystkich one bardzo "interesowały". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek.bial Re: harcerze IP: 212.33.78.* 03.12.02, 00:33 No i co byli i obecni harcerze tek umilkliście. Piszcie piszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat1 Re: harcerze IP: 195.116.92.* 03.12.02, 10:30 .. a bo to , panie, m.in odcięty od świata, chociaż nie przez śnieg, a inni jakoś też umilkli. A na święta wybierasz się do Puław? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek.bial Re: harcerze IP: 212.33.78.* 03.12.02, 12:47 Ja przyjeżdżam do Puław 27 grudnia i zostaję do 1 stycznia. Odpowiedz Link Zgłoś
agat1 Re: harcerze 03.12.02, 13:16 Ja chciałabym na całe święta przyjechać do rodziców, ale wolę tego nie planować zbyt dokładnie, bo jeszcze dużo czasu i wiele może się zdarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek.bial Re: harcerze IP: 212.33.78.* 03.12.02, 13:44 Ja k będziesz w Janowcu w tym samym terminie co ja to koniecznie zadzwoń. W Puławach 8877266 lub 604 125597. Odpowiedz Link Zgłoś